Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לבית סלון מעור, היתי במקומות מוכרים כמו ביתילי והיית במקומות פרטיים.

ברובם המחיר נע סביב 10,000 ש"ח לסלון מעור, רק בעמק איילון המחיר נע סביב 6,000 ש"ח.

איך אני יודע שנותנים לי באמת עור ולא דמוי או משהו מעובד? אמרו לי לנסות לשפשף את העור בעצמו ולראות אם הוא מחליק בקלות או מחוספס ואז לדעת אם יש שם חתיכת בד (שמעידה על עור מעובד\דמוי עור) או אם זה מחוספס זה אומר שזה עור אמיתי. הבעיה היא שהעור מתוח על הספה ולא ניתן לבצע בדיקה שכזאת.

בנוסף, רק במקום אחד אמרו לי שגב הספה מגיע בדמוי עור כי הגב לרוב צמוד לקיר ואין סיבה שיהיה שם עור אמיתי (שאר המקומות גם שמים דמוי בגב אבל לא מספרים על זה), מה שמעלה את החשד שלי הוא שהדמוי בגב, נראה זהה לעור האמיתי מלפנים וזה מה שמחשיד יותר לגבי מה שאני באמת מקבל.

לדוגמה בעמק איילון כשנכנסים לשם, יש ריח של עור, המחירים שם כמו שציינתי למעלה. לעומת זאת נכנסתי למקום שמוכר עור אמיתי בייצור עצמי עם מחירים של 10,000 וצפונה, ואפילו טיפת ריח של עור לא היה כשנכנסתי למקום.

יש למישהו טיפים לתת לי?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לפי דעתי אתה צריך ללכת עם מישהו שיודע להבחין בין עור ובין דמוי עור.

אבא שלי יודע לפי המישמוש של העור אם זה אכן עור אמיתי או לא.

בכל אופן- מניסיון:

תקח את החשבונית מתי שהוא כותב, ולפני שאתה חותם תכניס את כל הפרטים של הספה.

החל מהמידות שלה, הצבע המנגנונים ומיקומם וכדומה.

תוך כדיי ציון שהספה היא מעור אמיתי.

במידה וזה דמוי עור אני מאמין שהמוכר לא יסכים שתכתוב בחשבונית שזו ספה מעור.

קובי

פורסם

חפש את קצה העור או באזור של תפר, ותסתכל בצד השני.

עור אמיתי יראה מאחור כמו עור הפוך ואי אפשר יהיה לקלף או להפריד.

חיקוי יראה מאחור כמו בד עם חוטי שתי וערב ואפשר יהיה לקלף ולהפריד בין השכבה העליונה (ה"עור") לתחתונה,

פורסם

טיפ מס' 1- ב6000 שקל זה בטח לא עור. ואם כן, לא עור שתרצה לשבת עליו.

טיפ מס' 2- כל יצרן שמכבד עצמו אמור להצמיד את החותמת המקובלת "genuine leather" בתוספת שם היצרן. גם יצרן של חיקוי עשוי להצמיד את החותמת, אבל אם היא לא נמצאת אז זה בטוח לא עור (למעט יצרני עור אולד פאשן כמו באבות בהודו (ונראה לי שאפילו הם משתמשים בחותמת)).

פורסם

פעם אמרו לי שעור אינו נדלק או ניזוק אם הוא נחשף ללהבה גלויה של מצת או גפרור. לא בדקתי את זה אף פעם, ככה שהניסוי והתוצאות שלו על אחריותך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בדיוק לא נדלק ולא ניזוק.

כשהייתי במקסיקו המוכרים בשוק היו מדליקים את התיקים שהם מכרו כדי להוכיח שזה עור.

פורסם

גמני מכיר את שיטת הבוער/לא בוער בחימום קל ע"י מצית באיזו פינה.

זה טוב שבשוויקם ואני בספק אם חנות מהודרת תסכים לזה.

לעור אמיתי יש ריח. הרי היתה קודם הוא עטף איזה פרה....

נסה לגגל על העניין, לדוגמה http://www.stips.co.il/singleask.asp?stipid=30802

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

קודם כל יש ספריי בריח עור. תתעלם מהריח.

כמו שכבר אמרו פה, הצד השני של עור אמיתי יהיה עדיין עור, של דמוי עור יראה כמו בד.

דמוי עור הוא בדרך כלל דק יותר מעור אמיתי וגם גמיש יותר.

בהרבה מקומות גב הספה עשוי מדמוי עור גם אם הספה מעור אמיתי.

אני ממליץ לממש ולקפל באצבעות כמה שיותר עור אמיתי ודמוי עור. אני חושב שתוך כמה פעמים כבר תוכל לתת ניחוש טוב לגבי מה הוא מה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
אני מחפש לבית סלון מעור, היתי במקומות מוכרים כמו ביתילי והיית במקומות פרטיים.

ברובם המחיר נע סביב 10,000 ש"ח לסלון מעור, רק בעמק איילון המחיר נע סביב 6,000 ש"ח.

יש למישהו טיפים לתת לי?

זול מדי , זה המחיר של ספה אחת מעור אמיתי ולא של סלון שלם

פורסם

כאמור, גם בעור יש רמות/סוגים שונים. תמיד טוב למצוא מישהו שמבין, ולקנות איתו.

אני לא קונה ספות מעור, כי יש לי חתולים, אבל כשהכלבה שלי תהפוך לז"ל, אני אעשה ממנה שטיחון אמבטיה מה-זה נעים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב

בדר"כ בסלוני ובכורסאות עור החלק הבא במגע עם הגוף הוא מעור, כל השאר מווניל.

אין עם זה שום בעייה, כך האיכות לא נפגעת והמוצר יותר זול(אין סיבה אמיתית לייצר את כל המוצר מעור).

יש גם מוצרים שמגיעים כולם מעור, הם יקרים בהתאם.

ווניל מרגיש אחרת מעור ובטיפול נכון יחזיק עשרות שנים, ממש כמו עור.

לגבי העור, ישנם 3 סוגים של עור:

הטוב ביותר נקרא טופגריין והוא החלק העליון של עור החיה, דק יותר רך יותר ועובר מעט תהליכי עיבוד, חברות טובות מחזיקות עור כזה.

2 הסוגים האחרים נקראים ספליט והם מהחלק התחתון של עור החיה כאשר הוא נחתך לשתיים(לכן ספליט), הם יותר גסים ועוברים תהליכים ארוכים של עיבוד. הרבה חברות מחזיקות עורות כאלה, כולל חברות עם שמות מפוצצים...

יש הבדל גדול בתחושה בין עור לבין ווניל, לכן צריך לחוש את שניהם וללמוד את ההבדל.

6000 ש"ח נראה לי זול מדי לסלון(2+3) עור, או לפחות לסלון עור טופגריין.

10000 מתחיל להתקרב לסביר אבל הייתי בודק טוב טוב שזה לא עור ספליט.

אלו היו 60 שניות על עורות...:lol:

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

יש כל מיני עורות וכל מיני דרגות עיבוד.

מה שמעניין שהיום יש דמוי עור שהוא הרבה יותר עמיד וחזק מעור. ראיתי הדגמה בחנות ונשארתי בהלם.

אבל, לא יודע מה אתכם, אני אישית חושב שבארץ להחזיק רהיטי עור או סלון עור ברכב זה מזוכיזם לשמו.

גם עם מזגן והכל התחת והגב מתחילים להפריש נוזלים אחרי 5 דקות של מגע.

• תוכן חדש...