Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק נטול עופרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום

דלק 96 הופסק לשווק וכעת ישנו דלק נטול עופרת ודלק 95 אפשר ונושא זה נדון בעבר אך לנסיעות ארוכות למלא יותר מהתוסף?

המנוע הרי זקוק לעופרת לפחות זה שמצוי אצלי בלארק אייך הנכם נוהגים ממלאים 95-98 ואו נטול עופרת

תודה

עופר בן צבי

פורסם

אני לא מהנדס מכונות אך עד כמה שאני יודע ברכבכך מורכב ראש מנוע ברזל כמו בהרבה מרכבי האספנות ,האשלגן רצוי ואף נידרש לדעתי עבור תיפקוד תקין ומניעת נזק למערכות השסתומים ולראש המנוע ,אני יודע שהדעות חלוקות בנושא אך לדעתי יש צורך להשתמש בתוסף האשלגני למרות שיש האומרים שזה רק מעשיר את יצרני התוסף ,אף אחד לדעתי לא יודע להגיד בצורה מיקצועית וחד משמעית שהיא שימוש בתוסף יאריך או יקצר את חיי המערכות ברכבי האספנות ,גם אני בהתלבטות לגבי השימוש בתוסף ובכמות הרצויה לשימוש לפי גודל מיכל הדלק .

מקווה שיהייה מישהו שיש לא ידע מיקצועי יותר לגבי הנושא , אשמח לשמוע דעות נוספות .

בוקר טוב ושבת שלום

דלק 96 הופסק לשווק וכעת ישנו דלק נטול עופרת ודלק 95 אפשר ונושא זה נדון בעבר אך לנסיעות ארוכות למלא יותר מהתוסף?

המנוע הרי זקוק לעופרת לפחות זה שמצוי אצלי בלארק אייך הנכם נוהגים ממלאים 95-98 ואו נטול עופרת

תודה

הרכב נמכר ועכשיו יש חלקים למכירה

פורסם

המחיר לתידלוק לא יקר במיוחד, ואם זה מוסיף לשקט הנפשי שלך שים ותוכל לישון בשקט!

בחיפושית, למרות שאני יודע בוודאות שאין צורך אני שם אחת לכמה תידלוקים.

ופרננדו, לא מתהפך בקיברו...

* תיזכורת ממפגש אוויר עגול השנתי בשנה שעברה, מחכה כבר לזה של השנה-רן

DSCF6253.jpg

DSCF6255.jpg

DSCF6264.jpg

DSCF6256.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הנה שוב התקציר המעודכן בנושא הבנזין המתוסף:

1. תמיסה עם עופרת (TEL) הוכנסה לבנזין כבר בשנות ה 20 של המאה הקודמת כמשפר אוקטן.

2. באמצע שנות ה70 עם תחילת השימוש בנטול עופרת בארצות הברית, התברר שבמנועים עם ראש מברזל יציקה תושבות השסתומים נשחקו מהר מאוד. מכאן הבינו שהעופרת משמשת כחומר סיכה לתושבות. התופעה לא הופיעה בראשי מנוע מאלומיניום בהם מותקנות תושבות העשויות פלדה קשה.

3. יצרנים שהמשיכו לייצר ראשים מברזל, החלו לבצע טיפולים למתכת באזור תושבות השסתומים או

להתקין בהם תושבות פלדה כמו בראשי אלומיניום. התקנת תושבות מפלדה קשה בראשי מנוע מברזל,

מקובלת מאוד כיום ברחבי העולם בהתאמת מנועים של רכב אספנות לשימוש בנטול עופרת.

4. כל מנוע יתפקד היטב עם עופרת או בלעדיה. אין קשר להזרקה או קרבורטור. הנזק בזמן שימוש בבנזין עם עופרת יהיה כמובן בממיר הקטליטי ובחיישן החמצן הרגישים לעופרת.

5. אורך חיי המצתים הוא פי 3 ויותר כאשר משתמשים בבנזין נטול עופרת.

6. התקינה האירופית דורשת מכל מנוע משנת דגם 1987 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

7. התקינה הישראלית דורשת מכל מנוע משנת דגם 1990 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

8. משנת 2004 אין עופרת בבנזין 96 בארץ. במקומה היה תוסף אשלגן המבצע את הסיכה לתושבות השסתומים ואינו רעיל כמו עופרת.

9. שווק בנזין 96 הופסק לאחר שהווה פחות מ- 10% ממכירות הבנזין בעוד שבפועל רק כ- 1% מהמכוניות באמת נזקקו לבנזין המתוסף.

10. מנועים בודדים ומשופרים מאוד צריכים אוקטן 98. תדלוק 98 בכל רכב אחר לא ישפר ביצועים וחסכון. רק יגדיל את המינוס בבנק.

11. כל מנוע שתי פעימות יכול להשתמש בבנזין נטול עופרת ונטול אשלגן. פשוט מאוד, אין בו שסתומים ותושבות.

12. שימוש בתוסף לא ישנה שום דבר למעט החיים של תושבות השסתומים בראשי ברזל של מכוניות בגיל אספנות.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...