Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב לכולם.

לאחר ביקור בעין כרם בערב יום חמישי האחרון, אני מוצא לנכון להעלות לכאן הודעה חשובה בנושא חניות לאוטובוסים בלבד;

בערב יום חמישי האחרון הגעתי לעין כרם, כשאני נוהג באוטובוס עם קבוצת מטיילים, בסביבות השעה 21:45 לערך.

מי שמכיר את עין כרם יודע, שאין שום מקום להחנות אוטובוס מלבד הסוּבה הנמצאת ממש במרכז עין כרם, בכניסה לרח' המעיין; הסוּבה הנ"ל אסורה בכניסה לכל רכב שאינו אוטובוס או מונית, עפ"י תמרור המוצב במקום.

אממה, אני מגיע לשם, ומה אני מוצא? כ-25 מכוניות פרטיות חונות ומציפות את כל הסוּבה, ומשאירות אותי חסר ברירה, מעמיד את האוטובוס באמצע הכביש הקטנטן הזה, משתדל שלא להפריע לתנועה.

מה אני רוצה להגיד בזה?

א. כמו שלא חונים בחניית-נכים, ככה לא חונים בחניות אוטובוסים.

ב. כשרכב פרטי חונה בחניית אוטובוס לנהג האוטובוס אין אפשרות להחנות אותו וללכת להתרענן, לשירותים או כל דבר אחר.

ג. נהג רכב פרטי שחונה בחניית אוטובוסים חייב לקחת בחשבון שנהג אוטובוס שחייב לרדת מהאוטובוס להתרענן, ייעשה זאת תוך כדי שהוא חוסם רכבים פרטיים שמפריעים לו, ושייחפשו אותו הנהגים הפרטיים.

ד. לכל האנשים שחושבים שנהגי אוטובוס הם נחותים והם אנשים סוג ז' (ונתקלתי בהמון כאלה, למעשה בלי סוף): החיים הם גלגל, ולא יזיק לכם לשנן יומם ולילה את הפסוק הנהדר הזה >> "שַׁלַּח לַחְמְךָ, עַל-פְּנֵי הַמָּיִם: כִּי-בְרֹב הַיָּמִים, תִּמְצָאֶנּוּ";

זהו למעשה.

לילה טוב.

נ.ב.

האוטובוס בו נהגתי היה Volvo B12 (לא B12B!).

מנוע 420 כ"ס, מעל 200 קג"מ- פשוט אוטובוס ח-ז-ק, כיום כבר לא מכניסים כאלו מנועים באוטובוסים :(.

:puzzled:
פורסם

מה ההבדל בין ה-B12B ל-B12?

ידוע לי שהוולוו עם ה-420, הוא גם עם סרן אחורי כפול ומשמש את אגד מחוץ לקו הירוק.

אצלנו בשכונה יש גם אוטובוס שתופס כמה מקומות חניה בחניה של הבניין שלנו, אבל לאף שכן לא אכפת, ככה זה שהחנייה ענקית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

שלום.

נו איך ההרגשה?

יש אימרה על תעשה לאחרים את מה שאתה לא רוצה שיעשו לך!!! איך זה???

90% מנהגי האוטובוסים לא מתחשבים בזולת מנצלים את גודל האוטובוס לרעה ולא זורקים בכיוון של אף אחד .

נו אז פעם אחת עשו לך בית-ספר אני לא רואה פו בעיה אלה למידה!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מסכים עם בני, לא מדבר עליך אבל רוב נהגי האוטובוס פשוט בלתי נסבלים, עוברים נתיבים בלי להסתכל רק כי הם יודעים שלהם יש יותר גדול, מצפצפים על זכות קדימה ובגדול נוסעים כמו פרא אדם..

פורסם
מה ההבדל בין ה-B12B ל-B12?

ידוע לי שהוולוו עם ה-420, הוא גם עם סרן אחורי כפול ומשמש את אגד מחוץ לקו הירוק.

אצלנו בשכונה יש גם אוטובוס שתופס כמה מקומות חניה בחניה של הבניין שלנו, אבל לאף שכן לא אכפת, ככה זה שהחנייה ענקית.

למיטב ידיעתי, בשנתון של האוטובוס המדובר (2001), ההבדל בין B12B ל-B12 הוא בתצורת המנוע: B12- ששה צילינדרים בטור, מנוע עומד ב-90°, וב-B12B ששה צילינדרים בטור גם כן, אלא שהמנוע שוכב אופקי ב-180°.

אתה צודק בכך שכיום באוטובוסים המשוריינים של 'אגד' נמצא בשימוש מנוע בעל הספק של כ-420 כ"ס, אבל זה מדור המנועים המתקדם יותר B12B (לא זוכר את הדגם הספציפי של המנוע), והמנוע שם שוכב אופקי אף הוא.

לגבי חניה של אוטובוסים בחניות ציבוריות:

בעיר בה אני גר, חיפה, ישנו חוק עזר עירוני (הקיים בהרבה ערים נוספות) האוסר על חניית אוטובוסים ברחבי העיר באופן גורף, למעט במגרשים מוסדרים השייכים לחברת האוטובוסים או במגרשי-חניה ציבוריים;

מיותר לציין כי מעטות מאוד חברות האוטובוסים המחזיקות במגרש חניה מוסדר משלהן, ובחיפה למעשה רק ל'אגד' ישנם חניונים מוסדרים בבעלות שלהם.

ברח' הספציפי בו אני גר, ישנו מקום שלא מפריע לאף אחד, לא מסומן באדום-לבן או כחול-לבן, זהו למעשה מפרץ חניה באורך של כ-50 מטרים בערך, שלא חוסם את הדרך, לא חוסם את שדה הראיה לאף אחד באף כיוון וממש לא מהווה סכנה או הפרעה לתנועה, ועדיין הדיירים באיזור התלוננו בעירייה על האוטובוס, ונשלח מטעמה פקח שרשם לי קנס של כ- 250₪.

פורסם
שלום.

נו איך ההרגשה?

יש אימרה על תעשה לאחרים את מה שאתה לא רוצה שיעשו לך!!! איך זה???

90% מנהגי האוטובוסים לא מתחשבים בזולת מנצלים את גודל האוטובוס לרעה ולא זורקים בכיוון של אף אחד .

נו אז פעם אחת עשו לך בית-ספר אני לא רואה פו בעיה אלה למידה!!!

בברכה בני ל.

איזה סוג של תשובה אתה רוצה לקבל? עוקצנית כמו שלך או מלומדת כמו שלי?

בוא ניגש ישר לעניין:

מה שנדמה לך כהתעלמות וכאי-התחשבות מצד נהגי אוטובוס הוא למעשה תולדה של הדבר ההפוך- אי התחשבות מצד כלי רכב אחרים כלפי אוטובוס בסיטואציות שונות.

אני יכול למלא כאן את הפוסט הזה במליון דוגמאות, אני אתן רק שתיים חשובות, כדי שתבין:

1.בתח"צ: כשנהג אוטובוס מסיים לקלוט נוסעים וצריך להשתלב בחזרה בתנועה הוא נתקל בחומה בצורה של כלי רכב שלא נותנים לו להשתלב; מה יעשה אותו הנהג בלית ברירה? ניחשת נכון. יגלוש אט אט לכיוון נתיב הנסיעה שלו בחזרה, עד שיהיה מצב שכלי הרכב הנוסעים בנתיב יהיו חייבים לעצור כדי שהאוטובוס ייסע (ועדיין, יחד עם זאת, יש המון נוהגי רכב פרטי שגם כאשר האוטובוס כבר נמצא בתוך הנתיב וממלא את כולו, הם עדיין מתעקשים לא לתת לאוטובוס להשתלב וממש מוצאים עצמם כבר בנתיב הנגדי (או בנתיב השני מימין באותו כיוון נסיעה) תוך כדי שהם צופרים את נשמתם החוצה, כאילו הצופר שלהם הוא הוא הפתרון לבעיה.

בהקשר הזה אני ממליץ לך ולכל מי שקורא את השרשור הזה: תנו לנהג האוטובוס להשתלב- גם אתם עושים את הדבר הנכון, וגם תרגישו טוב יותר עם עצמכם (וממילא, אוטובוסים מודרניים מאיצים מהר יותר מהמכוניות של רוב קוראי הפורום הזה, כך שההפרעה היא מינורית ביותר).

2. לאוטובוסים, כידוע, ישנו מגביל מהירות אלקטרוני עפ"י תקנות התעבורה במדינת ישראל (ובשאר העולם); אוטובוס תיירים או בינעירוני מוגבל בכ-100 קמ"ש, ואוטובוס עירוני מוגבל בכ-80 עד 85 קמ"ש.

לא אחת נוצר מצב בו נהג אוטובוס יוצא לעקיפה של רכב הנוסע בדרך מהירה במהירות של כ-90 קמ"ש, ומיד כאשר נוהג הרכב הפרטי הנעקף מבחין באוטובוס שנמצא ממש מקביל לו, עוברות לו מחשבות כלשהן בראש, והוא מחליט ש"אותו שום אוטובוס לא יעקוף" ולוחץ עוד קצת על הגז ומעלה את המהירות שלו ל-100 קמ"ש גם כן, כדי שהאוטובוס לא יוכל להשלים את העקיפה;

אז ראשית, מדובר בעבירת תעבורה חמורה (לא שהיא נאכפת כמובן); מעבר לכך, הסיכון כאן הוא אדיר, מכיוון שאוטובוס שיוצא לעקיפה ואינו יכול להשלימה- בכביש חד סיטרי עם יותר מנתיב אחד (כדוגמת כביש החוף) פשוט נוהג הרכב הפרטי תוקע את האוטובוס בנתיב השני או השלישי משמאל ללא יכולת חזרה לימני, תוך כדי שהוא מעכב בעל כורחו את התנועה מאחוריו; ובכביש דו-סיטרי בעל נתיב נסיעה אחד בכל כיוון (כדוגמת כביש הערבה) זה יכול להסתיים באסון, אירוע רב נפגעים.

האם קיבלת תשובה מספקת?

האם מעתה תפסיק לנסות "ללמד" או "לחנך" נהגי אוטובוס?

נ.ב.

שיהיה ברור- אני יודע שישנם גם נהגי אוטובוס מגעילים ובעיתיים, ממש כמו שיש כאלה בכל סקטור של נוהגי רכב מכל סוג שהוא.

פורסם

אני יותר ויותר שם לב לתופעה, שנהגים האוטובוסים הציבוריים לא נכנסים למפרץ התחנה, גם כאשר אין רכב שחונה\מפריע לפעולה הזאת.

כנראה, גם זה תולדה של חוסר התחשבות מצד הנהגים האחרים (חניה במפרץ התחנה+ בעיה להשתלב בחזרה).

אבל, בכל זאת, לא משנה מה ביצה ומה התרנגולת - העובדה שנהג האוטובוס חוסם את כל הכביש כדי שלא יהיו לא אחר כך בעיות להשתלב בתנועה, לא מקובלת עלי.

על חניה כפולה, אשר מסכנת את כל מי שמנסה לעקוף את האוטובוס, החונה בצורה כזאת כדי לעלות נוסעים, לפעמים קבוצות שלמות של תיירים (כי אין מקום חניה ב 100 - 150 מ' הקרובים) , אני כבר לא מדבר - את זה אני רואה כמה עשרות פעמים ביום.

"גניבת" הרמזורים הצהובים (ולפעמים אדומים), חסימת צמתים לא פנויים ע"י האוטובוס הפך לנורמה.

בקיצור, את ההתנהגות הלא מתחשבת של האחרים משום מה רואים יותר טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא פעם ראיתי אוטובוס של אגד עובר את ה100 קמ"ש ומגיע ל 110 - 120 תוך כדי שאני מסתכל מתוך האוטובוס על הלוח שעונים של הנהג.

זה ברור שיש חוק וברור שרוב החברות לא מגבילות את האוטובוסים שלהן באמת, אולי רק חברות פרטיות.

נ.ב הנהגים של אגד זה חר* של אנשים אשר מסכנים את כל הסובבים שלהם ללא התחשבות בזולת ואף לרגע, ואני כאחד שנוסע פעמיים בשבוע רואה את זה.

כנראה כאשר את על הכביש כל היום ובמיוחד אחרי 20 שנה משהוא משתנה בך ואין לך סבלנות וכוח.

פורסם

לומרות שאני נהג ברכב פרטי בלבד אני מסכים עם נהגי האוטובוס ובכלל לדעתי יש לתת להם זכות קדמה כמעט בכל המצבים אחרי הכל הם מסיעים 50+ אנשיםן ולא בן אדם או משפחה אחת ויש להתחשב בזה .

ולגבי היציאה מתחנות בארהב וקנדה וינקר של אוטובוס שיוצא מתחנה הוא כמו רמזור אדום וחייבים לתת זכות קדמה ואני חושב שזה נכון.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אני יותר ויותר שם לב לתופעה, שנהגים האוטובוסים הציבוריים לא נכנסים למפרץ התחנה, גם כאשר אין רכב שחונה\מפריע לפעולה הזאת.

כנראה, גם זה תולדה של חוסר התחשבות מצד הנהגים האחרים (חניה במפרץ התחנה+ בעיה להשתלב בחזרה).

אבל, בכל זאת, לא משנה מה ביצה ומה התרנגולת - העובדה שנהג האוטובוס חוסם את כל הכביש כדי שלא יהיו לא אחר כך בעיות להשתלב בתנועה, לא מקובלת עלי.

על חניה כפולה, אשר מסכנת את כל מי שמנסה לעקוף את האוטובוס, החונה בצורה כזאת כדי לעלות נוסעים, לפעמים קבוצות שלמות של תיירים (כי אין מקום חניה ב 100 - 150 מ' הקרובים) , אני כבר לא מדבר - את זה אני רואה כמה עשרות פעמים ביום.

"גניבת" הרמזורים הצהובים (ולפעמים אדומים), חסימת צמתים לא פנויים ע"י האוטובוס הפך לנורמה.

בקיצור, את ההתנהגות הלא מתחשבת של האחרים משום מה רואים יותר טוב.

לעיתים תכופות ישנו מצב בו אוטובוס לא נכנס למפרץ התחנה כי רכב חונה כמה מטרים לפני התחנה, גם זה מונע כניסה מלאה למפרץ.

בשביל שאוטובוס יוכל להכנס במלואו לתוך מפרץ התחנה הוא חייב שיהיה פנוי לגמרי, ובמקום בו אין מפרץ מיוחד אלא רק תחנה בנויה על המדרכה, חייב להיות שטח פנוי של לא פחות מ-20 מטרים (אגב, זה גם על פי החוק הכתוב) לפני התחנה על מנת שאוטובוס יוכל להצמד למדרכה.

דבר מעניין נוסף שלא נראה לעיני נהג רכב פרטי, הוא שאפילו עצים/עמודי חשמל/מרפסות נמוכות וכיו"ב מונעים לעיתים כניסה מלאה של האוטובוס והצמדות למדרכה- עצים נמוכים/עמודים פוגעים במרכב/חלונות/מראות של האוטובוס ומונעים התקרבות אליהם.

לגבי עצירה לצורך העלאת והורדת נוסעים: ישנם מקומות ואתרים, והקלאסי שבהם הוא ירושלים עיה"ק, בהם אין שום מקום כמעט המיועד או בכלל המסוגל להכיל אוטובוס תיירים לשם הורדת או העלאת נוסעים, ואין שום ברירה אלא לעמוד מס' דקות בנתיב הקרוב למדרכה, או במפרץ תחנת אוטובוס בקווי שירות, להוריד/להעלות נוסעים ולעזוב את המקום בהקדם האפשרי;

זה מחויב המציאות ולא ניתן לשינוי; זה לא נוח לאף אחד, גם לא לנהגי האוטובוסים, האמן לי.

פורסם
נ.ב הנהגים של אגד זה חר* של אנשים אשר מסכנים את כל הסובבים שלהם ללא התחשבות בזולת ואף לרגע, ואני כאחד שנוסע פעמיים בשבוע רואה את זה.

כנראה כאשר את על הכביש כל היום ובמיוחד אחרי 20 שנה משהוא משתנה בך ואין לך סבלנות וכוח.

במקרה שלך: "בגלל אנשים כמוך המדינה נראית כמו שהיא נראית" - זאת לא סתם קלישאה.

תנסה אתה להוביל מאות אנשים ביום, בלו"ז צפוף במיוחד, בשיא הפקקים, כשנהגים כמוך חותכים/עוקפים בפראות ועושים הכל ע"מ למרר את החיים.

תסתכל בראי קצת, לא יזיק.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

נהגי אגד הם חרא של אנשים?

גם בקארספורום אפשר למצוא את הישראלי המכוער והגזען, שנהנה להגדיר קבוצות מסויימות באוכלוסייה ולחשוב שהוא טוב מהם.

בני ל, תסלח לי, אבל כל כך ברור שהתגובה שלך באה מתוך הרצון שלך להתנגד לכל מי שכותב את דעתו בפורום ולא מתוך מחשבה בריאה.

לנהגי התחבורה הכבדה יש עבודה קשה בהרבה משל נהגי הרכב הפרטי למינהם, אז למה שאתה לא תתחשב קצת בנהג הרכב הכבד?

לגבי אוטובוסים בפרט, למה אתם אגואיסטים?

נהגי הרכב הפרטי בד"כ לא לוקחים איתם נוסעים, והמספר המקסימלי של נוסעים ברכב פרטי ממוצע הוא 5, כולל הנהג.

אתם נוהגים לכם לבד ברכב הפרטי ואוטובוס שמסיע כמה עשרות אנשים רוצה להשתלב, למה שאתם ברוב חוצפתכם לא תתנו לו להשתלב ותעכבו 50 אנשים?

לצערי אין בארץ חוק שנותן זכות קדימה לתחבורה ציבורית, אבל אני יכול להעיד על עצמי שאם אני רואה אוטובוס מאותת שמאלה מתחנה, אני מיד מאט ונותן לו להשתלב. גם אוטובוס שעומד בתמרור עצור (לדוגמא ביציאה מרחוב אלחנן בחיפה), אם אני יכול אני מאט ומסמן לו להשתלב לפני. למה? כי אני נוסע לבד, או עם מספר קטן של נוסעים ברכב קל לנהיגה, והוא נוהג ברכב עצום, ולוקח איתו עשרות אנשים.

כל הכבוד לנהגי האוטובוס, שעושים עבודה מאוד חשובה וקשה, ושומרים על כדור הארץ פי 100 מכל המחבקי עצים בפריוס. 

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
לא פעם ראיתי אוטובוס של אגד עובר את ה100 קמ"ש ומגיע ל 110 - 120 תוך כדי שאני מסתכל מתוך האוטובוס על הלוח שעונים של הנהג.

זה ברור שיש חוק וברור שרוב החברות לא מגבילות את האוטובוסים שלהן באמת, אולי רק חברות פרטיות.

בוא נסגור עסקה, בה תוכל לשמור על זכותך לזעום על מי שתרצה, אבל בו זמנית פשוט אל תחנה בחניות אוטובוסים ותן תשומת לב יתרה כשאתה רואה אוטובוס בסביבה, ותן לו להשתלב בקלות.

פורסם
אבל אני יכול להעיד על עצמי שאם אני רואה אוטובוס מאותת שמאלה מתחנה, אני מיד מאט ונותן לו להשתלב. גם אוטובוס שעומד בתמרור עצור (לדוגמא ביציאה מרחוב אלחנן בחיפה), אם אני יכול אני מאט ומסמן לו להשתלב לפני. למה? כי אני נוסע לבד, או עם מספר קטן של נוסעים ברכב קל לנהיגה, והוא נוהג ברכב עצום, ולוקח איתו עשרות אנשים.

כל הכבוד לנהגי האוטובוס, שעושים עבודה מאוד חשובה וקשה, ושומרים על כדור הארץ פי 100 מכל המחבקי עצים בפריוס.

דניאל.

נכון ביותר. עם יותר אנשים כמוך על הכביש, תהינה פחות תאונות והרבה פחות אלימות.

גם אני נותן לאוטובוס או משאית להשתלב לפני, ולו רק בגלל העובדה שלריב עם נהג רכב כבד על הכביש זה מעשה טפשי לחלוטין.

נהגי הרכב הכבד לא מקבלים את הכבוד (דהיינו, התחשבות, מתן זכות קדימה) המגיע להם וחבל מאוד שכך.

אפשר לחשוב שאין נהגים ברכב פרטי שמשתוללים על כביש...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
במקרה שלך: "בגלל אנשים כמוך המדינה נראית כמו שהיא נראית" - זאת לא סתם קלישאה.

תנסה אתה להוביל מאות אנשים ביום, בלו"ז צפוף במיוחד, בשיא הפקקים, כשנהגים כמוך חותכים/עוקפים בפראות ועושים הכל ע"מ למרר את החיים.

תסתכל בראי קצת, לא יזיק.

אני מבין היחידים שתמיד עוצרים כאשר אוטובוס יוצא מהתחנה וגם לא חוסם אותם בעקיפה וביוחד לא חותך אותם אלא אם כן ארצה להתאבד. חוץ מזה שהם פשוט ידחפו אותך הצידה לשוליים ויהרגו אותך בגלל שאתה עומד בדרכם רק בגלל שלהם יש יותר גדול והם לא שמים על נהג רכב פרטי קטן שכמוך.

אולי אתה לא מסתכל בראי מספיק.

בוא נסגור עסקה, בה תוכל לשמור על זכותך לזעום על מי שתרצה, אבל בו זמנית פשוט אל תחנה בחניות אוטובוסים ותן תשומת לב יתרה כשאתה רואה אוטובוס בסביבה, ותן לו להשתלב בקלות.

אף לא חניתי ולא אחנה בחניה של נכים, אוטובוסים, אמבולנסים, תחנת מוניות וכל חניה אשר מיועדת למישהוא מסויים.

תמיד נותן תשומת לב יתרה לאוטובוסים.

• תוכן חדש...