Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות לשדרג במעט את המערכת סטריאו באוטו ותיכננתי לקנות את ה GT5500C JBL .

השאלה היא האם זה מסובך להרכיב את הקומפוננט לבד, יוצא לי להתעסק בכל מיני הרכבות ושטויות למיהנם לא משו רציני, אבל לא הייתי רוצה להתעסק עם פירוק הדלת וכו' כי סה"כ זה אוטו של המשפחה ולא שלי אישי.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר על רגל אחת כיצד מתקינים קומפוננט קידמי..

פורסם

אין מה להסתבך עקרונית, אבל מאוד תלוי איזה רכב יש לך. יש לך מגבר או שאתה מתחבר לHU.?

ברכבים חדשים בוא נגיד 07' ומעלה קשה לפעמים להעביר כבלים לדלתות וכל העסק מסתבך.

לך למתקין שיעשה את העבודה בצורה הכי טובה.

בכל זאת אם תחליט להתקין בעצמך, תצטרך עזרה מאנשים פה, איזה רכב ואיזה שנתון?

רותם.

פורסם

אם מעולם לא פרקת דלת לא היית ממליץ לך לסנות ללא עזרה פיזית ממישהו שעשה זאת בעבר, ואם בכל זאת תיהיה אמיץ ותנסה לבד אני די בטוח שזה יגמר בכמה פינים שבורים ממקומות שלא ידעת שקיימים.

אם אתה רוצה להעביר חיווט בנוסף בקונקטור של הדלת ומעולם לא עשית זאת, גם סיפור לא פשוט, אתה צריך סטלבנד נורמלי וידיים טובות, וגם לדעת לפרק ולהחזיק הכל כמו שצריך.

בקיצור, אם יש לך כוח ואתה רוצה לחסוך את הכמה שקלים האלה תנסה, חוץ מקצת פלסטיק שבור וחוויה לא יכול לקרות שומדבר נוראי

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

הרכב זה הונדה סיויק sr שנת 97

בחיים שלי לא פירקתי דלת אבל אני כן אוהב להרכיב דברים לבד, וכן יש לי יכולת הבנה טובה.

אני לא מתכוון ללכת למתכין בשום אופן, אני חייל ואין לי כסף מיותר , גם ה400 שקל האלה זה מותרות בשבילי.

הרמקולים יתחברו ישירות לHU .

טוב, אז אין לי מושג איך לפרק תדלת.. מישהו מכיר מדריך\לוג התקנה עם תמונות של קומפננט באוטו עם מבנה דומה לשלי?

ואמרתם שכמעט ודאי שאני אשבור קצת פלסטיקה, זה מסוכן ברמה שאחרי זה הדלת לא תתחבר בחזרה?

פורסם

אם תרצה להגיע לאריאל אני מוכן לתת לך יד, כבר התקנתי בהרבה הונדות תאמת הדלת שם לא כל כך מסובכת,

העצה שלי אם אתה מתעקש לפרק לבד אז ככה:

קודם כל שחרר את כל הברגים, לרוב יהיה לך אחד בידית פתיחה אחד בידית אחזקה ועוד אחד שמתחבא לו איפשהו,

לרוב הם יהיו מאחורי איזה פלסטיק שאפשר לשלוף באמצעות מברג טסטר.

לאחר מכן תוציא עם הטסטר את המרים שמשות ותנתק אותו מהקונקטור, אם יש פיני פלסטיק בצדדים שחרר גם אותם(ע"י לחיצה חלשה על מרכז הפין) לאחר מכן בעדינות מירבית שחרר את התופסנים מלמתה למעלה תוך כדי בדיקה שאין עוד בורג שעוצר אותך בהוצאת הדלת,

שהכל משוחרר תפנה אל הידית פתיחה של הדלת ושחרר אותה בעדינות, לא מומלץ שזה יתעקם ישבר או ישתחרר.

והנה לך הכיסוי של הדלת בחוץ.

פתח את הדלת ותראה שבין הדלת למרכב הרכב יש צינור גומי שבו עוברים חוטים, לרמקולים למרים וכו וכו.

עכשיו תסתכל בקיק פאנל לכיוון מעלה מפנים הרכב ותראה תעלה שמוציאה את הצמה לצינור הזה.

שחרר את הצינור משני צידיו, ופה מתחיל החלק הקשה, קח סטלבנד ותעביר את החיווט קודם כל מהתעלה החוצה, אחרי זה תעביר אותו בצינור ואחרי זה תכניס אותו לדלת.

ועכשיו אחרי שהחיווט בדלת,חבר את הרמקול על טבעת MDF רצוי, סגור את הסיפור כמו שצריך חזק ברגים סגור את הקיק פאנל חפש מיקום טוב לקרוס "לא בתוך הדלת בשום אופן" בקיק פאנל זה סבבה.

עכשיו לשאלתך גם אם תשבסור קצת פלסטיקה זה לא סוף העולם זה קצת יקרקש אבל לא מתים מזה והכי גרוע יש אין ספור פירוקיות שהודנות מהשנים האלה שוכבות שם מחכות לתרום איברים.

מקווה שעזרתי לך ידידי,

בכל אופן אם תרצה עזרה מעבר לזה דבר איתי בפרטי

פורסם

ואיי תודה אריאל הסבר מעולה ומפורט.

שתי מושגים שאני לא מכיר : קיק פאנל וסטלבנד.

אני משאר שטבעת MDF לא מגיעה עם החבילה במקולים, זה בסדר להרכיב גם בלי הטבעות?

החשש שלי מכל הפירוק הזה זה המרים שמשות והידית פתיחה, אם פין שמה נשבר והסיכוי הוא לא קטן כי זה פעם רשאונה שאני עושה את זה ולבד אז אני אצתרך להשיג אחד כזה . השאלה היא עד כמה זה עדין .

שוב פעם , אשמח אם מישהו יודע על איזה לוג התקנה עם תמונות הרכבה של קומפוננט.

פורסם

סטל בנד זה חוט שאתה קוושר עליו את חוט הרמקול ומעביר אותו בחורים שאתה לא יכול להבעביר חוט רגיל הסטלבנד זה חוט קשיח ודי ארוך(בין 10 ל20 מטר),טבעות MDF יעלו לך אצל נגר 20 שקל ועדיף להשקיע את ה20 שקל האלו לשקט הנפשי

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם

אתה צריך גם למצוא מקום לקרוס אל תשכח, וכדאי מאוד שזה יהיה בתוך הרכב. ואם אתה הולך להתעסק עם טבעות MDF, קודם תקדח חורים ואז תשים ברגים אחרת הטבעת עלולה להיסדק.

פורסם

אז ככה, לקונקטור של המרים שמשות יש פין קטן שנכנס לתושבת פלסטיק לחיצה קטנה עליו ומשיכה עדינה ישחרורו אותו בלי בעיה,

אבל תוודה שהפין מוכנס פנימה לפני שאתה מושך שלא תשבור משהו.

אתה גם תרגיש שהוא יוצא החוצה בלי בעיות אם קשה למשוך כנראה שהוא עוד תפוס.

הידית פתיחה לא מתפרקת היא רק יוצאת מהחור בכיסוי דלת ונשארת תלויה באויר, אתה רק צריך לשחק עם הזוית שלה והיא יוצאת משם בלי בעיה. גם נכנסת בלי בעיה בחזרה.

סטלבנד זה סוג של חוט לא בדיוק חוט הוא צריך להיות קשיח. הרוב משתמשים באזיקון אבל לא אזיקון קטן אלה המגה אזיקונים כאלה שעושים איתם מעצרים(למי שהיה קרבי מביננו יודע) הוא חזק ואלסטי ומשתחל מצויין וגם ארוך מספיק לעבור בתעלה של הרכב.

הקיק פאנל זה החלק האחרון של התעלות שרצות לאורך כל הרכבהוא בעצם מכסה את החלק הפנימי מצד שמאל שליד הדוושות או בצד של הנוסע מתחת לתא הכפפות מימין. בד"כ שני פינים והוא יוצא, שם תמקם גם את הקרוסים והכל יהיה בסדר.

אז מה היה לנו כאן,

סדר פעולות נכון,

1)לפתוח דלת נכון, לרכז את כל הברגים, פינים מפלסטיק,במקום אחד שלא יאבדו,

2)לפרק קיק פאנל.

3)לנתק את הצינור שמחבר בין מרכב הרכב אל הדלת.

4)לעביר את הסטלבנד (אזיקון) מהתעלה במרכב הרכב מאחורי הקיק פאנל לאחר מכן להעביר בצינור לאחר מכן לדלת הרכב,

5)לשחרר את הסטלבנד, להחזיר את הצינור חזרה למקום.

6)לחבר את החוטים לקרוס.

7)למקם את הקרוס מאחורי הקיק פאנל בצורה שלא תפריע לו להסגר.רצוי לקבע עם אזיקון,לא חסר לאן.

8)לסגור את הקיק פאנל

9)להריץ חוטים,למגבר או לפאנל.

10)להנות מהמוסיקה

פורסם

מעולה.. אני אבדוק היום איך הכול מתפרק לפני שאני מזמין את הרמקולים. (רק צריך למצוא זמן שאבא שלי לא יראה את זה כי הוא יקבל התקף לב אם הוא יראה תאוטו ככה מפורק :-P)

בכל אופן יש משהו בסיסי אחד שלא הבנתי וזה העברת החיווט.

אריאל , אתה כתבת "שחרר את הצינור משני צידיו, ופה מתחיל החלק הקשה, קח סטלבנד ותעביר את החיווט קודם כל מהתעלה החוצה, אחרי זה תעביר אותו בצינור ואחרי זה תכניס אותו לדלת."

התכוונת שאני אשתמש באזיקון כמעין חוטר להכניס את החוטים?

עריכה: עוד שאלה, יכול להיות שהרמקול לא יכנס בדלת מבחינת מרווח של המגנט ואני אהיה חייב את הטבעות MDF?

פורסם

שאני עושה התקנות אני תמיד שם טבעות MDF גם אם נכנס הרמקול, מבחינתי זה חובה גם אם אפשר בלי. אבל זה סטנדרט שלי

אין לי מושג איזה רמקול אתה הולך לשים והדרך היחידה לדעת היא לפתוח את החלון ולראות אם החלון נוגע במגנט שהרמקול בפנים.

וכן לשאלתך הקודמת כמו חוטר אתה מעביר את הסטלבנד, רק שזה לא באנג, זה קונקטור ולכן תצטרך סטלבנד אלסטי ולא חוטר.

פורסם

סבבה יש לי תאזיקונים הגדולים שדיברת עליהם, איך אתה מעביר עם האזיקון את החוט? קושר את החוט בקצה של האזיקון?

יש עוד פתרונות חוץ מטבעות MDF?

אם לדוגמא החלון נוגע ברמקול ואני רוצה לקחת את הרמקול קדימה באיזה סנטימטר-שתיים ואני ישים אומים על הברגים כדי לתת את המרווח זה גם בסדר?

• תוכן חדש...