Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

דפדפתי בפורום מספר ימים, קראתי את רוב ההודעות בנושא שטיפת הרכב ועדיין נשארו לי מספר "סטיגמות" שהייתי רוצה לנפץ או לחילופין לאמת ומספר שאלות לשאול אותכם.

הרכב יגיע בעוד מספר ימים, זהו רכב חדש, פולו 2010, צבע שחור.

השאלה העיקרית שלי היא: האם מומלץ / לא מומלץ לשטוף את הרכב עם שמפו ייעודי + וקס בשנה הראשונה?

שאלה נוספת היא: האם זה נכון שצבע שחור נוטה יותר להתחמם? וכתוצאה מכך דוהה לו הברק בזמן קצר יותר מאשר לצבע כהה אחר או לצבע בהיר אחר?

שאלה אחרונה: האם יש צורך למרוח וקס על רכב חדש כל 3 חודשים? הסתכלתי במדריכים שונים וסרטונים ביוטיוב זה נראה לא כל כך מסובך, אך הבעיה שאין לי חניה מקורה וכולם ממליצים לעשות את הוקס במקום מוצל.

מקווה שלא הגזמתי עם השאלות.

בתודה רבה מראש.

זיו.

פורסם

עם מזג האוויר והאיכות המדהימה של הואקסים בארץ סביר להניח שתצטרך לשים ואקס יותר מ- 4 פעמים בשנה כדי להגן על הצבע שלך. בקשר למקום מוצל - אין בעיה. בהרבה מקומות של שטיפה עצמית יש סככה שאפשר לעבוד תחתיה. ואין בעיה לשטוף \לשים ואקס בשנה הראשונה, רק תוודא שאתה עושה את זה עם מטליות רכות ייעודיות שלא משמשות לשום דבר אחר בבית (כגון שטיפת הבית ר"ל) כי כל שריטה כתוצאה משטיפה רשלנית תראה באופן מאד ברור על צבע שחור.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

חובה לשטוף את הרכב במקום מוצל וגם לעשות ואקס במקום מוצל,בעיקר מהסיבות הבאות:

א.לא מומלץ לעבוד בשמש,חום,זיעה,מכת שמש,סGטן לא עלינו.

ב.אם תמרח ואקס בשמש הוא יתייבש מהר מאוד ויהיה לא יעיל.

ג.אם תשפוך מים בשמש הם יתביישו מהר מאוד(ואפילו תראה אדים עולים מהאוטו).

אם אין לך חנייה מקורה,תמצא מקום מוצל,גם אם הוא לקרוב ליד הבית זה לא נורא,למרות שתמיד תמצא כמה שעות ליד הבית שיש צל.

פורסם

גם אם אין לך צל, תמיד אפשר לקום מוקדם או לשטוף מאוחר.

תשתמש רק במוצרים יעודיים לרכב, סבון רגיל מאוד לא טוב לצבע.

אם יש לך עוד שאלות אז שאל חופשי.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

הכי חשוב : לפהי שהסמרטוט בא במגע עם הרכב בדוק טוב שאין גרגירי חול על הרכב או הסמרטוט !

שטוף את המכונית בצינור לחץ גבוה לפני הסמרטוט (שטיפה במכונה יעודית - גם חסכוני במים וגם מוריד טוב את החול).

שפשוף הרכב כשיש עליו גרגירי חול יגרום לשריטות מכוערות בצבע.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

השאלה אם לעשות זאת בעצמי זה עדיף? או אם אני אנסח מחדש האם ללכת לשטיפה אוטומטית פוגע בצבע של הרכב?

• תוכן חדש...