Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מזגן מיני מרכזי


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה החלטתי להתקין מזגן מיני מרכזי חדש.

המזגן מיועד לסלון + 4 חדרים

לאחר שהיו אצלי מספר בעלי מקצוע, שכל אחד המליץ משהו אחר והשאיר רושם אחר, הלכתי קצת לאיבוד.

אשמח לשמוע המלצות למזגן מיני מרכזי שיעבוד טוב ואמין.

 

המטרה היא שבסלון ובמטבח יעבוד המזגן קבוע ברגע שהוא פועל, ולהשים דמפר בכל חדר כדי לסגור את הקירור לחדרים שאינם בשימוש באותו רגע.

להכניס מזגן אינוורטר לפי בעלי המקצוע דורש שינויים רציניים כי הוא לא נכנס במסדרון, אז אינוורטר לא ממש על הפרק, אלא אם כן עדיף להשקיע באינוורטר מאשר במזגן מיני מרכזי רגיל (2 טענו שאי אפשר להכניס אינוורטר ואחד דווקא החליט שאפשר)

 

בנוסף אשמח לשמוע למה כדאי להשים לב, כמה כוחות סוס מומלצים, מה המשמעות של דירוג אנרגטי, כיצד זה בא לידי ביטוי, וההבדלים בינהם.

 

המלצות למתקינים ולחברות מזגנים יתקבלו גם הם בברכה!

 

תודה מראש!

פורסם

שלום,

 

לא הגדרת את הצרכים ואופי השימוש שלך מהמזגן, עד כמה אתם משתמשים במזגן והאם מיני מרכזי הוא הפתרון האחרון והאולטימטיבי לבית הזה.

אתה צריך לשאול את עצמך את כל השאלות הרלוונטיות ולחזור עם תשובות מדוייקות. למשל: שעות שימוש ממוצעות ביום (נניח לעונת הקיץ), האם רוב יושבי הבית נמצאים תמיד בסלון ובמטבח, האם אתם ישנים בלילה עם מזגן, האם ישנה אלטרנטיבה (מבחינת לוגיסטיקה וקלות ההתקנה) למזג כל חדר בנפרד וכו'. האם מדובר בבית חדש (בבניה) או ישן - ואם מדובר בבית ישן, איך התשתית תגיע ליחידת המזגן הפנימית, כמה עבודת גבס צריך לבצע בתוך הבית (הכל זה כסף חביבי) והאם אתה מודע לזה שבשביל לנצל את היציאות מיזוג בחדרים אתה תהיה חייב להתקין תריס בכל דלת בחדרי השינה או לכל הפחות להשאיר דלת פתוחה בשביל לאפשר סירקולציה של אויר (אל תהיה חאפר ותעשה חצאי עבודות, סירקולציה בחדרים זה א'-ב' במיזוג חדרים כאשר עובדים עם מיני מרכזי).

 

עוד טיפ קטן: למרות שהזמנת בעלי מקצוע, קח מכל אחד מהם את העיצות החיוביות שמתאימות לך ולא לבעל מקצוע. תגבש החלטה מה א-ת-ה רוצה ולפי זה תבקש הצעות מחיר (אל תתן לכל אחד לתת לך תוכניות אחרת עם מחיר שונה).

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אהלן איציק,

 

כיום יש מזגן מיני מרכזי שהגיע עם הקבלן (בניין בן 5-6 שנים) המזגן לא בשימוש כי פשוט נמאס לתקן אותו, לכן הוחלט להחליף למזגן מיני מרכזי חדש. ככה שיש תשתית כלשהיא מוכנה (צנרת, פתחים לחדרים וכו')

 

מזגן לכל חדר לא אופציה, בעיקר מטעמי מראה.

מזגן אינוורטר גם לא כלכך אופציה כי זה דורש הנמכת תקרה באמבטיה, במקום רק במסדרון.

 

המזגן בשימוש בעיקר בשעות הערב המאוחרות ובלילה, כדי לקרר 2 חדרי שינה. ובסופי שבוע כדי לקרר את מרבית הבית.

 

העבודות גבס שיש לבצע הן בעיקר במסדרון, ללא עבודות חריגות.

 

אשמח לקבל הסבר על הצורך בפתחים בדלתות.

 

לגבי הטיפ על בעלי המקצוע, אכן אני לוקח מכל אחד את הדברים שהוא הציע שמתאימים לי במטרה לעשות משהו שיתאים לצרכים הסופיים שלי.

 

תודה מראש,

נאור

פורסם

תוכל להרחיב מהם התיקונים שעבר המזגן ? הייתכן וחלקם בגלל תשתית או התקנה לקויה ? של איזה חברה המזגן כרגע ?

האם אתה חושב שניתן להסתמך על התשתית הקיימת ?

 

מזגן מיני מרכזי ללא התקנה ו/או תוספות מתחיל מאיזור ה 7-8K ש"ח למזגן "רגיל" (לא אינוורטר) לפני שדיברנו על התקנה, דמפרים, עבודות גבס וכו'. בחלק לא מבוטל מהמקרים, עלות ההתקנה והרכיבים הנלווים יכולה להגיע ליותר מעלות המזגן לבדו (ז"א שמזגן כזה שעולה 7K-8K, מתחיל לעבוד לא לפני ששפכת 15K שח טוטאל).

 

בנוגע לפתחים בדלתות: מערכת המיזוג המרכזית מזרימה אויר לכל חדר. האויר בחדר יוכל "להתחדש" באויר המקורר מהמזגן רק אם לאויר החם יהיה לאן לצאת (ז"א שלא תוכל "לדחוס" אויר לחדר מבלי להוציא אויר). אם אתם ישנים עם דלתות סגורות ו/או נוטים להפעיל את המזגנים כאשר הדלתות בחדרים סגורות, הפתח הקטן מתחת לדלת לא מספיק בשביל סירקולציה "בריאה" שתאפשר למזגן לקרר את החדר מהר וביעילות. לשם כך מתקינים פתח או מעין תריס קבוע (עם הטיה קבועה מטה) בדלתות ע"מ לאפשר יציאת אויר מהחדר (ובעצם כך מאפשרים סירקולציה תקינה של אויר).

 

בעניין מזגן לכל חדר - אם עיקר הסיבה לשלילה היא מטעמי מראה (כפי שכבר ציינת) אולי כדאי שתחשוב פעמיים. המזגנים הקטנים הם מזגנים מאוד חסכוניים ושקטים ולרוב בעלי נצילות טובה יותר. הם אינם דורשים שינויים (פתחי איוורור) מיוחדים והמראה שלהם כלל אינו מזיק. מעבר לכך שתמיד "טובים השניים מן האחד" יש יתרונות במספר מזגנים על פני אחד מרכזי (אני לא צריך לספר לך מה זה שמזגן מתקלקל וכל הבית מושבת מקירור). למי שישן בלילה עם מזגן אני בהחלט ממליץ על מזגן נפרד בכל חדר מסיבות של שקט וחיסכון משמעותי בחשמל.

 

תוכל לשתף אותנו בהגיגיי בעלי המקצוע שהציעו לך כל מיני הצעות למיזוג ?

 

בהצלחה

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אחזק את דעתו של איציק, בבית הקודם שלנו התקנו 2 זוגות של מזגנים ל-3 חדרי שינה וסלון + מטבח. ל-2 חדרים היה 1-1.5 כ"ס כאשר ל-2 המזגנים יש בחוץ יחידה משותפת. המזגן השני היה בסלון + מבטח משהו בסביבות ה-3 כ"ס ועוד 1 כ"ס בחדר הסמוך (גם להם יחידה חיצונית משותפת). עשינו השוואה עם משפחה אחרת (חברים של ההורים) עם צרכים פחות או יותר כמו שלנו והגענו להבדלים של מאות שקלים בחשבון חשמל כל חודש.

אני רק אציין שלמרות של-2 מזגנים יש יחידה חיצונית משותפת עדיין ניתן לעבוד בחדר אחד עם קירור ובחדר השני עם חימום, או במילים אחרות אין שום הגבלה לפרוצדורה הזו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מוסיף כמה פרטים בעניין מה שרדזון אמר:

היחידות המשותפות הן למעשה יחידות כפולות של מזגנים שהמשותף להן הוא מאוורר אחד בלבד למעבה. מדובר בפתרון טוב למי שאין לו מקום (ברוחב) להתקין את המנועים בחוץ. מעבר לזה מדובר ביחידות מאוד כבדות ומעט מסורבלות להנחה לפני התקנה (גובה, משקל).

בסופו של יום תמיד טובים השניים מן האחד, ואם יש אפשרות לשים יחידה קטנה בכל חדר ועוד יחידה גדולה (יחסית) בסלון, זה עדיף.

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מזגן לכל חדר ירד מהפרק באופן סופי,

לכן נשארתי עם האופציה של מזגן מיני מרכזי

 

הדילמה שלי היא בין הדגמים האלו:

 

אלקטרה EMDV60 דירוג אנרגטי B

 

תדירן סופר ווינד 45 דירוג אנרגטי A

 

טורנדו טוקיו 45 דירוג אנרגטי B

 

מבחינת הדירוג אנרגטי שלושתם דומים A או B.

 

 

אשמח לשמוע את ההיתרונות והחסרונות של כל אחד מהמזגנים האלו ומי מבינהם הם הקניה הבטוחה והטובה יותר. (הרי מזגן לא קונים כל יום)

 

חשוב לי שהמזגן יעבוד ויקרר טוב, שישמור על טמפרטורה קבועה בחדרים, שיהיה שקט כלל הניתן (כי הוא יהיה מותקן במסדרון ליד החדרים) ושיהיה אמין.

 

תודה מראש,

נאור

×
×
  • תוכן חדש...