Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את ה 106 כבר 7 שנים, והיא למיטב זכרוני מעולם לא התחממה בצורה קיצונית - עד התקופה האחרונה. בתקופה האחרונה מד החום מטפס עד קרוב מאוד לקו האדום, הוא לא מגיע לאדום, אבל הוא מספיק קרוב אליו בכדי להדליק (אצלי בראש) את הנורה האדומה.

כדי לפתור את בעיית ההתחממות (ועוד כל מיני שטויות קטנות כמו מנוע צעדים) החלטתי פעם אחת להכניס אותה למוסך המרכזי, לראות מה הם שווים. עכשיו דיברתי עם "יועץ השירות", והתשובה היתה "הוספנו נגד למערכת כדי שהמאווררים יכנסו לפעולה מוקדם יותר". אני לא ידעתי אם לצחוק או לבכות - 7 שנים האוטו לא התחמם, פתאום הוא מתחיל להתחמם וכל מה שיש לכם לעשות זה לחבל בתזמון של המאווררים ועוד להגיד לי שזה "לפי הוראות יצרן"|?|

אני אולי לא מוסכניק גדול, למען האמת אני מאלו שהדבר היחיד שהם בודקים אחרי שהאוטו יוצא מהמוסך זה שלא שמו לי מי ברז בשפריצרים, אבל בחייאת - קצת לוגיקה בסיסית היתה עוזרת פה.

אם יש למישהו איזה רעיון לגבי פתרון בעיה של התחממות בדרך יותר אינטיליגנטית, אני אשמח.

פורסם

בגדול , התחממות הרכב מראה על בעיה כלשהי במערכת הקירור, אם זה מים שנעלמים ,סתימות , טרמוסטט תקול ועוד.

ממליץ לבדוק אם הנושא הזה במהירות במיוחד בימים החמים הבאים עלינו לטובה (רעה יותר נכון) ,

המלצה שלי פנה לאורן בן סימון - אורן שירותי רכב בחולון (0572002525)

הוא אשף בצרפתיות יותר מכל מוסך שאני מכיר.

פורסם

הדבר היחיד שנראה לי הגיוני בכל הסיפור הזה הוא איזושהי סתימה במערכת - רדיאטור סתום או משהו בסגנון. הבעיה היא שבמרכזי טוענים שהם בדקו את הראדיאטור ובדקו את המערכת, והיא תקינה לגמרי בלי סתימות - ואני אומר שאיפשהו זה נשמע לי לא הגיוני: אם הצרפתים תכננו את המאוורר לעבוד מטמפ' X, וזה עבד מצויין כבר 12 שנים שהאוטו על הכביש, איך זו פתאום מתחילה להיות בעיה?

תעלומה.

פורסם

רדיאטור סתום הוא אחת האפשרויות העולות על הפרק .

ממה שאני מבין מבין השורות אין לך איבוד מים , אחרת היית בטח מציין את זה .

למוסך מרכזי אין את היכולת לבדוק אם הרדיאטור סתום . הם לא מתעסקים בפתיחת הרדיאטור וניקוי שלו .

יש צורך לבדוק את מערכת הקירור שלך באופן יותר יסודי .

במידה והרדיאטור שברכבך ( כמו ברוב ה-106 ) בנוי מצינורות עגולים ולא שטוחים , אין אפשרות לנקות אלא רק להחליף לחדש .

פורסם

בארץ הוסיפו ל-106 נגד (ערך 100 אום) בתור לחיישן הטמפ' , הוספת הנגד מפעילה את פעולת המאוורים 5 מעלות קודם.

ב-106 דור ראשון ישנם שני ממסרים שמפעילים את המאורר (מאורר אחד בעל 2 דרגות), הממסרים ממוקמים בקופסת פלסטיק בסמוך למצבר.

מנסיון שלי הממסר ה"צהוב" אחראי על הפעלת המאורר בדרגה הגבוה, אני משער שהממסר תקול (עובד נוגע לא נוגע).

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

ישנם אטמי גומי בין צינורות המים לפלטה , בניגוד לצינורות שטוחים שהם מרותכים לפלטה. אטמים אלה רגישים מאוד ונוטים לנזול בקלות לכן לא מומלץ להתעסק עם פירוק והרכבת דוד הפלסטיק וניקוי הרדיאטור .

בגדול יש אפשרות לעשות כך , אך לא מומלץ ואף בעל מקצוע לא יהיה מוכן לקחת את הסיכון הנ"ל .

פורסם

לא, אין איבוד מים, המנוע יבש, ומבחוץ הכל נראה תקין - וגם עבד תקין.

זו מעין בעיה שהתפתחה לאורך השנים - כשקניתי את האוטו הוא לא עבר את החצי, ובשנה-שנה וחצי האחרונות הוא התחיל לעבוד קצת יותר חם, עד שעכשיו הוא התחיל ממש להתחמם.

אז חבר'ה, מה אתם מציעים? איך בודקים אם הרדיאטור סתום?

אני לא יודע אם זה רלוונטי או לא, אבל הרכב מטופל מאז ומעולם במוסכים מורשים, ורק עם נוזל קירור יעודי.

פורסם
ישנם אטמי גומי בין צינורות המים לפלטה , בניגוד לצינורות שטוחים שהם מרותכים לפלטה. אטמים אלה רגישים מאוד ונוטים לנזול בקלות לכן לא מומלץ להתעסק עם פירוק והרכבת דוד הפלסטיק וניקוי הרדיאטור .

בגדול יש אפשרות לעשות כך , אך לא מומלץ ואף בעל מקצוע לא יהיה מוכן לקחת את הסיכון הנ"ל .

פותחים את הצד השני

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אז חבר'ה, מה אתם מציעים? איך בודקים אם הרדיאטור סתום?

תראה אם בצינור הכניסה ובצינור היציאה הטמפ' שווה (במישוש,ההבדל אמור להיות מאד משמעותי,לא צריך פה ציוד דיגיטלי :-P )

אני מציע לך מנסיון מוצלח מאד- אם אתה מגיע לאזור פ"ת , תיגש לאבי בדש שענה לך פה. הם מתמחים בדיוק בזה. וכשתשמע את ההבדל במחיר מול הצעת המוסך המורשה שלך, תשתדל לשבת.

דא"ג-בדקת האם הטרמוסט לא תפוס במצב חצי-סגור?

את ההצעה של אורן (שנשמעת הגיונית) אתה יכול לבדוק בקלות-תראה אם המאווררים עובדים סדיר וללא הפסקות.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תומר היו לי בעבר שני 306 אחת שנת 95 שהחלפתי בה רדיאטור כי פשוט אי אפשר לפרק אותו בלי לשבור את הפלסטיקים, וגם שזאת שיש עכשיו 2001, החלפתי רדיאטור כי פשוט אי אפשר לפרק , לפותח השרשור , גש למכון שמתעסק ברדיאטורים כמו אביפרטס שתשמע עליו רק דברים טובים או למקום דומה ובקש בדיקה למערכת הקירור.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
בגדול , התחממות הרכב מראה על בעיה כלשהי במערכת הקירור, אם זה מים שנעלמים ,סתימות , טרמוסטט תקול ועוד.

ממליץ לבדוק אם הנושא הזה במהירות במיוחד בימים החמים הבאים עלינו לטובה (רעה יותר נכון) ,

המלצה שלי פנה לאורן בן סימון - אורן שירותי רכב בחולון (0572002525)

הוא אשף בצרפתיות יותר מכל מוסך שאני מכיר.

אם תצליח לתפוס את הבחור, תודיע גם לי.

כבר שבועיים אני מנסה לאתר אותו.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

זו מעין בעיה שהתפתחה לאורך השנים - כשקניתי את האוטו הוא לא עבר את החצי, ובשנה-שנה וחצי האחרונות הוא התחיל לעבוד קצת יותר חם, עד שעכשיו הוא התחיל ממש להתחמם.

דווקא המשפט הזה מעלה את ההשערה שהרדיאטור צריך ניקוי. אולי עם הזמן הוא נסתם יותר ויותר.

האם האוטו מתחמם גם בנסיעה בכביש המהיר? אם כן, הנגד למאווררים שקימבנו לך לא יעזור ממש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

האוטו בהחלט מתחמם בנסיעה בכביש מהיר (בהנחה שגהה, לדוגמה, זה כביש מהיר :roll:).

כששמעתי על קומבינת הנגד ביקשתי מהם שיעיפו אותו קיבינימאט, ועכשיו מאוד מטריד אותי שכשהם פרקו את הנגד הם השאירו שם חוטים חשופים או השד יודע מה...

פורסם

אז בקיצור, בדוק טרמוסטט ורדיאטור, ההשערה שלי לפני מה שאמרת היא שהרדיאטור סתום.

עוד אפשרות, אגב, היא שמשאבת המים שלך עייפה כי אולי לא החלפת אותה בטיימינג האחרון. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...