Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמי אילן אני נוהג על מאזדה לנטיס 2003 אוטומטית קילומטרז' 130,000.

פני שלושה חודשים נדלקה לי מנורה בדוק מנוע תוך כדי נסיעה ושניה לפני שנידלקה הרגשתי שהאוטו מגמגם (לוחץ על דבשת הדלק והאוטו לא מגיב) הגימגום היה בדיוק לשניה.

פניתי למוסך מורשה עד רעננה, במוסך ביצעו סריקת תקלות נמצא תקלה P0421 וכן קיבלו החלטה,קודם לנקות את החיישן אויר שנימצא ליד הפילטר אויר (הראו לי שצד אחד מלוכלך והשני נקי, בקיצור ניקו לי את החיישן ע"י ספרי החזירו למקום והמנורה כבתה לאחר איפוס התקלה).

שבוע אחרי (300ק"מ) נדלקה במנורה שוב, פניתי שוב למוסך המורשה גם הפעם חיברו את הרכב למחשב התקלה היא P0421 ממיר קטליטי, ההמלצה של המוסך להחליף את הממיר (למרות שלא ביצעו אף בדיקה אחרת כדי לשלול תקלות אחרות).

העדפתי לחזור הביתה לברר את העניין יותר לעומק , לאחר התיעצות עם חברי קארס פורום החלטתי לפנות לאבי פרטס כדי להחליף ממיר סעפת (כי הממיר התחתון היה תקין).

החלפתי ממיר חלופי בסעפת שעומד בתקן יורו 4 אצל אבי פרטס, ולטענת מבצע העבודה הממיר הישן שבסעפת היה מלא בדלק שרוף שסתם את הממיר( תזכורת האוטו עבר 130 אלף )

והמליץ לבדוק פלגים וסליל הצתה בעזרת בדיקת מחשב נוספת.

שבוע אחרי המנורה נדלקה שוב פניתי למוסך רעננה עד רענן ביצעתי סריקת מחשב התקלה שנרשמה P0300 חוסר ניצוץ כללי, פניתי לחיים יוד לעצה קיבלתי פיתרון לקנות סליל אחד ובדוק איזה סליל דפוק אצלי , וכך עשיתי.

שבוע אחרי נדלקה המנורה שוב גם הפעם ביצעתי סריקה מחשב ושוב ממיר לא יעיל חזרתי לאבי פרטס לאחר בדיקה התברר שהממיר התחתון מפורק והממיר בסעפת שלם.

החלפתי את הממיר התחתון ונסעתי לדרכי.

שבוע אחרי נדלקה המנורה שוב חזרתי לאבי לאחר בדיקה נראה שהממיר החדש בסעפת התפרק

אבי החליף את הממיר בסעפת ללא עלות ונסעתי שוב.

3,000 ק"מ (חודשיים אחרי) אחרי נדלקה המנורה שוב חזרתי לאבי נבדק הממיר בסעפת הכל תקין נראה שלם.

אבי פירק את החיישנים בסעפת ומתחת לבדיקה וזואלית והממצאים חיישן בסעפת מלוכלך והחיישן מתחת מלוכך ועקום. המלצה את אבי לשים חיישנים דמה שלא מחוברים למחשב אלא רק סותמים את החורים ולנקות בנתיים את החיישנים שלי (נראה לי שהוא אמר לנקות את החיישן ע"י שמן).

בכל התקופה האחרונה יש רעשים שמגיעים מתחת לרכב דומה לרעש של מתכות מתנגשות

כמו כן רעשים נוספים של זימזום מתוך הרכב שמגיעים מידית ההילוכים( תיבה אוטו)

ובנוסף כל פעם שאני לוחץ על דבשת הדלק הטורים עולים באותו יחס אבל פתאום צונחים קצת למרות שלא עבר הילוך.

אני זקוקה למומחה בעניין שיוכל לתת לי פתרון לכל הבעיות של הרכב.

אני רוצה להודות לכולם (אבי חיים רפי ).

בברכה

אילן

0525348354

פורסם

כנראה שבוצעו טעויות בשיטת העבודה והאיבחון, או באשמתך או באשמת המוסכים וכל מי שטיפל, בדק החליף וכו'.

עבודה יסודית זה לא רק לראות מה התקלה שרשומה במחשב/סורק האיבחון אלא לבצע בדיקה כללית ולראות אם אין גורמים אחרים שמקלקלים את החלקים (ממיר קטליטי, חיישן חמצן וכו').

לדוגמא, חיישן חום מנוע שמזייף ומשדר למחשב נהול המנוע חום נמוך מהאמיתי ומחשב הניהול מנוע, מצידו, מבצע ללא צורך אמיתי העשרת דלק או מזרק נוזל (משתין) כך שהוא מספק יותר מדי דלק למנוע ועוד סיבות שונות.

כמו כן צריך להתחבר עם מכשיר 4 גזים ולראות גם את תוצאות גזי הפליטה.

כמובן שמערך עבודה כזה הנו יקר יותר כי הוא מצריך זמן לבדיקות, אבל בסופו של דבר זה יוצא זול בגלל מניעת תקלות חוזרות.

בברכה - רפי לין

פורסם

שלום

אכן בעיה של עודף דלק יכולה לגרום לפירוק של ממיר ,כדאי להתחבר עם מכשיר 4 גזים ולבדוק את העיניין וחשוב לזכור CO גבוה לא מורידים באמצעות החלפת ממיר .הייתי שמח להציע לך עזרה אך אני בצפון .

בברכה יובל

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

אני אשמח לקבל המלצה על מוסך שיכול לתת מענה

לאבחון ותיקון יסודי של הבעיות הנ"ל.

בברכה

אילן

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום אילן.

בזמנו שהגעת אלי בקשת אבחנה וקבלת אותה ממני רק מה אתה כל הזמן "מתקן" את התוצאה ולא את התקלה עצמה שהתחילה את אותה - p-0300 .

אמרתי לך כבר באותו הרגע התקלה נובעת ככול הנראה ממסליל הצתה לא תקין, והתוצאה היא לבסוף תקלת יעילות ממיר - p0420 .

אבי פארטס עשה את עבודתו נאמנה והחליף ע"פ דרישתך ממיר אך אך אין מה להלין עליו הוא לא מאבחן .

אני בטוח שבמידה והממיר לא תקין הוא יחליף אותו באחריות אך הגישה לתקלה מסוג זה אמורה להיות שונה ובטח לאחר שיחידת הבקרה זהתה עבורך את המקור גם אם היא לא מסוגלת למקד לצלינדר המדוייק - p0300 .

בנזין "חי" המגיע לממיר - מחמם אותו לטמ"פ התכה ומכאן הריסתו היא מהירה אז מה הפלא שלאחר זמן לא רב אתה שוב מקבל p0420 ?.

לא חיישנים ולא בטיח ואין מה לנקות בהם דבר.

- מנורת תקלות מהבהבת - החטאות בעירה ותהה הסיבה אשר תהיה ומכאן נזק לממיר - זיהום אוויר וודאי, לכן היא מהבהבת.

כך שאתה לא צריך "מומחה" למזדה אלה פשוט להחליף את החלק הכושל שגורם תוצאתית לקיצור חייו של הממיר החליפי שגם כך לא גיבור גדול.

כמובן יש לשים לב לתיפקודו התקין של חיישן חמצן אחורי מפני שתקלה בו (לא מעגל חימוםׂ) עלולה "להקפיץ" גם כן תקלת ממיר למרות שהאשם לא בו.

בהצלחה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים שלום

אני מעוניין להביא את הרכב לסדנא

אני אשמח מאוד אם תוכל לפתור לי את הבעיה

דרך עגב החלפתי סלילי הצתה

והחיישנים כרגע בניקוי

מתי אני יכול לבוא כדי שתוכל לתת לי מענה יסודי

• תוכן חדש...