Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הייתי מעורבת בתאונה עם משאית שחנתה בחניית מפעל אשר נסעה ממש מהר ברוורס לתוך כביש דו סיטרי צר מאוד כאשר משני צדי חנית המפעל חונות מכוניות כך ששדה הראיה של נהג המשאית מוגבל ביותר .

אני הייתי בנסיעה בכביש ישר ופתאום צצה המשאית לכביש והתנגשנו בצד הימיני אחרורי שלה לצד הימני הקדמי של הרכב שלי.

המשאית הייתה בנסיעה אחורית ישרה לתוך הכביש, ועדיין לא פנתה בשביל להשתלב לתנועה - כל זה שהיא כבר חסמה לגמרה את הצד נסיעה שלי.

הנהג משאית לא מודה וטוען שהוא נסע ברוורס ואז עצר והסתכל ואז פגעתי בו ( נו באמת " עצר" הוא עומד על הכביש וחוסם את התנועה.

מה אני אמורה לעשות אין לי ביטוח מקיף כך שהחברת ביטוח דיי "מנפנפת אותי" אפילו המשטרה שהזמנתי למקום לא בדיוק באה לקראתי.

יש לי דוח שמאי - התיקון עבר כבר את 10000 אלפים ש"ח - אני לא יודעת עם בכלל לתקן שלא יצא מצב שבסופו של דבר יגידו שאני אשמה.

אשמח לתגובות ועצות

בתודה מראש

לימור

פורסם

אני משאר כי למשאית לא נגרם נזק.

במקרה כזה הדרך היחידה היא להגיש תביעה בבית משפט כנגד בעלי המשאית (את הפרטים ימסרו לך במשטרת תנועה לאחר הגשת טפסים על תאונה) וחברת הביטוח שלה. לתביעה יש לצרף את דו''ח השמאי וחשבוניות התיקון. בבית המשפט תצטרכי להוכיח כי המשאית נסעה לאחור ובזמן התאונה לא הייתה בעמידה. כמו כן תצטרכי לתת הוכחות כי לא היה ביכולתך למנוע התנגשות. תצטרכי להביא עדים או הוכחות לטענותייך (אולי יש מצלמות אבטחה של עסקים כל שהן במקום התאונה - תבררי דחוף).

נכון לעכשיו יש לקחת בחשבון את שווי הרכב ועלות התיקון המשואר - לא ציינת את הפרטים האלה.

תקחי בחשבון שבבית המשפט לא הכל חד משמעי ואם לא תציגי הוכחות לטענותייך לא תוכלי להוכיח את אשמת נהג המשאית. כמו כן השופט יכול לקחת בחשבון גם את רשלנותך, למשל לא מנעת את ההתנגשות. או התרשלות באי ביטוח הרכב.

אני מקווה כי לפחות היה לך כיסוי לביטוח חובה, אם לא אין לך מה לגשת למשטרה להגיש טפסים. וכמובן לא לתבוע נזקי גוף על סתם.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

החלפת פרטי ביטוח עם נהג המשאית?

פני לחברת הביטוח שלך עם פרטי הפוגע והם כבר ינהלו את זה עבורך (אלא אם את מבוטחת בכל מיני ביטוחים ישירים ועכשיו את הולכת להבין למה צריך סוכן ביטוח ולא איזה נערה שאתמול סיימה צבא וכל יכולותיה בתחום הביטוח מסתכמות בהקשה במקומות הנכונים במקלדת).

אם חברת הביטוח תנפנף אותך, לא תהיה לך שום ברירה חוץ מאשר לקחת את הנהג הפוגע לבית משפט (ובמידה והנזק ישאר כפי שהוא, לכי לתביעות קטנות ותקבלי את הכסף חיש מהר, כמובן במידה ותוכיחי את אשמת נהג המשאית).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הוראת החוק אם אני לא טועה מחייבת הצבת אדם מאחורי רכב משא שנכנס לכביש בנסיעה לאחור כדי שיכוון את התנועה . במקרה הזה כנראה לא הוצב אדם שייסע לנהג המשאית לצאת בנסיעה לאחור אל הכביש, לכן כפי שאני מבין יש לו בעיה לא קלה. עדכני אותנו איך מתקדם הטיפול מול נהג המשאית.

פורסם

באגירה -

מה אני אמורה לעשות אין לי ביטוח מקיף

לצערך חברת הביטוח לא תעזור לך בנושא הזה, בדיוק בשביל זה הם מוכרים ביטוח מקיף.

תאספי את כל העובדות, עדויות אם יש, צלמי את האיזור מכל זוית שתורמת לך, תבדקי אם תמרון כזה של משאיות הוא עניין שבשגרה. אם זה משהו רגיל שם - ניתן אפילו להגיש תביעה נגד המפעל.

עד כמה שאני יודע החוק מחייב שימוש במכוון אחורי, כך שלדעתי יש לך קייס לא רע.

בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד - אף על פי שבתביעות קטנות אין ייצוג משפטי, עו"ד יוכל להדריך אותך איך להציג את הצד שלך בצורה הטובה ביותר, וכן לנסח כתב תביעה מספיק מפחיד שאולי נהג המשאית יעדיף בעקבותיו לסגור את הנושא מחוץ לביהמ"ש.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
(ובמידה והנזק ישאר כפי שהוא, לכי לתביעות קטנות ותקבלי את הכסף חיש מהר, כמובן במידה ותוכיחי את אשמת נהג המשאית).

יש לסייג ולהזכיר כי בישראל התשלום שנקבע ע"י בית המשפט לאדם פרטי ללא מנגנון גביה הינו בגדר התנדבות בלבד. התנדב הנתבע לקיים את הפסיקה ולשלם - מה טוב, לא התנדב - לך חפש אותו.

פורסם
יש לסייג ולהזכיר כי בישראל התשלום שנקבע ע"י בית המשפט לאדם פרטי ללא מנגנון גביה הינו בגדר התנדבות בלבד. התנדב הנתבע לקיים את הפסיקה ולשלם - מה טוב, לא התנדב - לך חפש אותו.

אשמח עם תוכל להסביר למה כונתך...

לימור

פורסם

הוא מתכוון שההוצאה לפועל אימפוטנטים ואם בעל החוב לא ישלם מרצונו, אף אחד לא יאלץ אותו כ"כ מהר לשלם.

למרות שהוא צודק, מרבית האוכלוסיה היא אוכלוסיה נורמטיבית ולא תמהר כ"כ מהר לעבור במודע על פסק דין של בית המשפט.

במיוחד כאשר הנתבע הוא בעל ביטוח מקיף (נדיר שלמשאית לא יהיה ביטוח מקיף וקורה רק במקרה ומדובר במשאיות ישנות מאוד) ולאחר פסק הדין חברת הביטוח תשלם את החוב.

פורסם
הוא מתכוון שההוצאה לפועל אימפוטנטים ואם בעל החוב לא ישלם מרצונו, אף אחד לא יאלץ אותו כ"כ מהר לשלם.

למרות שהוא צודק, מרבית האוכלוסיה היא אוכלוסיה נורמטיבית ולא תמהר כ"כ מהר לעבור במודע על פסק דין של בית המשפט.

במיוחד כאשר הנתבע הוא בעל ביטוח מקיף (נדיר שלמשאית לא יהיה ביטוח מקיף וקורה רק במקרה ומדובר במשאיות ישנות מאוד) ולאחר פסק הדין חברת הביטוח תשלם את החוב.

תודה על ההסבר...

יש לי שאלה קטנה האם ידוע לכם את מי אני צריכה לתבוע חוץ מהביטוח?

את הנהג שנהג?

או החברה שבה עובד הנהג?

פורסם

אותו דבר קרא לי עם משאית , מאוד פשוט : אכן יש חוק שמחייב ! כל משאית אם זו פרטית מסחרית או של כוכב רוק , כאשר היא נוסעת אחורה חייב אדם להיות נוכח ולכוון את המשאית , ברור שהוא לא עשה זאת ולא היה אף אחד שיכוון אותו התפקיד שלך זה , מאוד פשוט גם הוא , מה שאת צריכה לעשות זה לכתוב מכתב רישמי ופרטני שמספר בדיוק את האירוע ובנוסף שאת דורשת את מלוא תיקון הנזק או שאני ניגשת לבית המשפט , מכוון שברור שבית המשפט יזכה אותך הביטוח של המשאית לא ירצה משפטים מיותרים ופשוט ישלם את חשבונית הנזק !

1- לצלם את המקום שאירע התאונה

2- לכתוב מכתב רישמי ויפה

3- לפקסס אותו לביטוח של נהג המשאית

4- לאשר הגעה של הפקס עם משרדי הביטוח

5- להמתין בסבלנות ולהתקשר כל כמה שבועות על מנת לראות אם יש התקדמות

6 לא הייתה התקדמות ? לגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה על הנהג בתקווה שהוא ישלם או ידחוף את הביטוח שלו לשלם ואם גם זה אינו עוזר אז לצערי את צריכה עורך דין

פורסם

לי יש נסיון מר מאוד עם הדברים הנ"ל לפני שנים רבות. אומנם לפוגע היה כביכול ביטוח צד ג', אך הוא סירב לשלם את השתתפות העצמית, לכן הביטוח שלו התנער. גם הביטוח שלי ניפנף - קח עו"ד ולכך להתדיין. שקלתי את שיקוליי - חבל על הזמן. כי הרי רוב הסיכויים שאת הכסף לא אראה לאחר פסק הדין, אפילו אם עו"ד יתעסק בגבייה (כך הוא אמר בעצמו). לבסוף תבעתי את הביטוח שלי, כאילו אני הייתי אשם בתאונה. בישראל אין מנגנון ממשי להגנת האזרח במקרים כאלה. התמזל מזל רע והפוגע משתייך לאוכלוסיה מסויימת - פשוט אין עם מי לדבר.

פורסם
לבסוף תבעתי את הביטוח שלי, כאילו אני הייתי אשם בתאונה

לא הבנתי למה עשית את זה. האם התכוונת שפשוט ספגת את ההשתתפות העצמית? במקרה כזה אין צורך לקחת אשמה על עצמך. הרי ביטוח יתקן בכל מקרה. הוא רק לא יקבל את הכסף עבור התיקון מצד ג'.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בדיוק כך. אילו הייתי מובטל חבר מעש - הייתי משמחה נגרר לבתי המשפט ולמשרדי הוצאנ לפועל. אבל במצבי היה עדיף להפרד מאלפיים ש"ח - השתתפות עצמית וייקור הביטוח (אומנם שלא בצדק) ולסגור את העניין.

פורסם

לא מסכים איתך, אני הייתי הולך עד הסוף (ותאמין לי שגם הזמן שלי יקר מידי בשביל הקשקשת הזאת) ולא בשביל לראות מהבן אדם כסף אלא בכדי להקשות לו את חייו, לעקל את חשבונות הבנק והרכבים שלו ובשביל שיחיה תחת האיום התמידי שהנה, הנה המעקלים של ההוצאה לפועל מחר אצלו.

אסור שאנשים מאותה "אוכלוסיה מסוימת" יחיו כמו שהם חיים ועוד יהנו מזה, צריך להכביד על קומבינטורים שכאלה כמה שיותר.

אבל אנחנו סתם מפחידים את הנערה, קודם כל, אף אחד לא אמר שאותו נהג משתייך ל"אוכלוסיה ההיא", ומעבר לזה, כשמדובר במשאית, זה לא כ"כ משנה, לכי לבית המשפט, תוכיחי את אשמתו וקבלי פסק דין.

אם ישלם, סבבה.

לא ישלם? תטילי עיקול על המשאית, תאמיני לי שכשמנסים למכור משאית של חצי מיליון ש"ח ואי אפשר בגלל עיקול מגוחך, מהר מאוד רצים להסדיר איתך את העניין.

פורסם

באגירה.

מנסיון אישי שלי שנגררתי בבתי משפט על תאונה שהצד השני היה אשם ללא עוררין [אי ציות לתמרור עצור].

נגררתי מעל ל5 שנים.

בסופם הנתבע חוייב על ידי בית משפט לשלם לי את מלוא עלות ההשבתה של הרכב שלי.

לאחר מכן התברר שלנתבע אין שקל על הת*ת וכל החשבונות שלו שייכים לגרושתו והיום אין לו שום אמצעי לשלם.

נגררנו שוב לבתי משפט ,פתחתי תיק בהוצאה לפועל ועד היום [19 שנה חלפו], לא ראיתי אפיחו אגורה.

אין מה לעשות כשמערכת המשפט הינה בדיחה זאת התוצאה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...