Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

בשבוע שעבר רכשתי רכב מסוג C5 2003 ובו מערכת מותקנת במפרט הבא:

HU - פיוניר DEH-5000UB

מגבר - קנווד KAC 742

דלתות קדמיות ויחידות על הדשבורד - קומפוננט - לא ידוע (המוכר לא זכר)

הצליל מאד איכותי, אבל גבוה מדי וחסר "נמוכים" ברמה שה-EQ לא מצליח לחפות עליה, לא בהורדת הגבוהים ולא בתגבור הבס (לדוגמא, סיימון וגרפונקל נשמעים כמו צמד סנאים ואסף אמדורסקי נשמע כאילו שהוא מתאמן לבר מצווה).

לא ניסיתי להתעסק עם סנסיטיביטי, גיינים וחיתוכי תדרים במגבר עצמו, ולא בחיתוכי תדרים בר"ד (אאל"ט זה לא יעזור כל עוד אין סאב).

האם שינוי ערכים במגבר יעזור, האם הדרך היחידה היא להוסיף וופרים לדלתות האחרויות או סאב קטן בבגאז'? אני חושש מזה מכמה סיבות: אני לא רוצה להמשיך ולהתעסק עם מערכת החשמל ברכב מסוג זה (סיטרואן), אני לא רוצה לאבד מקום בתא המטען (סאב) וכמובן לא מעוניין להכנס להשקעה כספית מיותרת (אחרי רכישת הרכב ויישור הקו עבורו).

אודה להמלצותיכם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קודם תברר את הדגמים המדויקים של הרכיבים המותקנים אצלך, רק לאחר מכן נוכל לעזור.

מתחדשת*

פורסם

אם אתה לא מצליח לברר דגמים מדויקים תמיד תוכל לצלם, רצוי את החלק האחורי של הרמקולים,

ואם תוכל תצלם את אזור הגיינים והקרוס במגבר, זה יהיה נפלא, ואני מאמין שתוך פחות מחמש דקות תקבל תשובה בפורום פה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק זה את מצב הקרוס במגבר ובHU, כלומר את חיתוך התדרים.

אם החיתוך גבוה מידי אז שום דבר לא יעזור חוץ מלכייל מחדש מכיוון שהקרוס מונע מתדרים נמוכים להגיע לרמקולים.

פורסם

תודה אנשים.

אז ככה, אני אנסה לראות אם אני מצליח לחשוף את אחורי הרמקולים, ואפרט כאן אם הצלחתי. אני קצת חושש מהתעסקות בחשמליה ברכב הספציפי הזה..

לגבי הקרוסים - הגדרתי "סאב אוף" בר"ד, אבל באמת לא שיניתי כלום בקרוס, אני אנסה להוריד תדרים בקורס ונראה מה קורה.

אצלם גם את המצבים הקיימים במגבר ובר"ד.

כמובן שאעדכן.

תודה רבה ובשורות טובות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ובכן, ברגע ששיניתי את ה - HPF, ה - High Pass Filter, הכל הסתדר, עכשיו הרמקולים מקבלים את כל התדרים שהם אמורים לקבל מהמגבר.

שומעים לא רע בכלל, לאחר שאיפסתי את כל ההגדרות, העברתי את הEQ ל - Flat וכדומה.

ההגדרה היחידה שלא ברור לי מה היא עושה מופיעה בתמונה של הפאנל, אשמח להסבר מלומד.

כמו כן, מצ"ב תמונה של הסט אפ של מכווני המגבר ושל שני כבלים כפולים חשופים, אני מניח שהובילו לסאב בעבר. אני מתכוון לצפות אותם בסרט בידוד.

אודה להערותיכם ואינפוטיכם בכלל.

P1010179.jpg

P1010180.jpg

P1010181.jpg

Winston S. Churchill -

פורסם

קפוץ.

מישהו יודע מה אומרת אפשרות הבחירה שמוצגת כאן בר"ד?

שאלה שניה, האם המגבר מכוון כראוי לסט אפ שלי?

תודה רבה

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה, חיפשתי כעת ומצאתי שלל הסברים, כך שאני מבין את העקרון בתאוריה.

אני אשאיר את זה ככה מחוסר זמן לכוונונים מיותרים.

תודה על ההפניה.

Winston S. Churchill -

פורסם
מהצד השני של המגבר , יש עוד כיוונים ?

לא ידוע, מכיוון שלא מצאתי אפשרות נוחה לבדוק.

Winston S. Churchill -

פורסם

בתחתית המגבר אין עוד כוונונים, אלא חיבורי מתח, סיגנל נכנס מהר"ד וסיגנל יוצא לרמקולים.

הפרדתי את המגבר מגב המושב מכיוון שאיכות הצליל עדיין לא היתה נראית לי מתאימה לרמת הציוד, ואכן גיליתי שה-L\R היה הפוך, וההיפוך כנראה גם גרם לעיוות בסיגנל.

מאז שומעים מעולה, וגם רמת הבס סבירה לחלוטין ובהחלט מתאימה לי (עד שנחליט לשים סאב קטן :) )

מה שכן, יש המון כבלים מיותרים (של מונסטר, אגב..), כולל כבלי סיגנל נוסף אל המגבר (מאיפה?).

תודה בכל אופן על העזרה, כרגע אני מסתפק בקונפיגורציה הנוכחית ורק אוריד טיפה את הגבוהים שבולטים מאד (סאונד קריספי מדי).

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...