Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיוויק 95' - טיפול 10,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש לי רכב הונדה סיויק 1995 מנוע 1600,

אני בחורה ואין לי מושג בכל הדברים האלה, אז אני שואלת בשביל שלא יעבדו עליי במוסך או משהו..

מה אמורים להחליף בטיפול הזה וכמה זה בערך אמור לעלות? אני יודעת שזה שונה בכל רכב וזה אז תגידו לי +/- בסביבות איזה מחיר זה..

תודה מראש

פורסם

שמן מנוע 100 שקל +-

פילטר שמן 50 +-

פילטר אוויר 30+-

פילטר דלק (אין לי מושג כמה עולה)

וכדאי גם להחליף באותה הזדמנות את נוזל הקירור. גם לא אמור לעבור את ה60-70 שקל.

כמובן לבדוק ברקסים ולחפש צינורות יבשים או סדוקים.

Renault clio RT 1994

פורסם

טיפול 10K לא אמור לעבור את ה500 ש"ח. בטיפול הזה בדר"כ מחליפים 4 פלאגים, פילטר אוויר, פילטר שמן ושמן מנוע כמובן.

פילטר דלק מחליפים בדר"כ כל 60K ק"מ.

החלפת רצועת תזמון מייקרת משמעותית את המחיר, אבל תדירות החלפתה היא כל 4 שנים בדר"כ(משתנה מרכב לרכב).

בנוסף בודקים לך את מערכת הבלמים ומסתכלים אם יש נורות שרופות.

פורסם
טיפול 10K לא אמור לעבור את ה500 ש"ח. בטיפול הזה בדר"כ מחליפים 4 פלאגים, פילטר אוויר, פילטר שמן ושמן מנוע כמובן.

פילטר דלק מחליפים בדר"כ כל 60K ק"מ.

החלפת רצועת תזמון מייקרת משמעותית את המחיר, אבל תדירות החלפתה היא כל 4 שנים בדר"כ(משתנה מרכב לרכב).

בנוסף בודקים לך את מערכת הבלמים ומסתכלים אם יש נורות שרופות.

שלום

הטיפול המכונה 10000 זהו טיפול שיגרתי המבוצע בדרך כלל אחת לשנה , אנחנו ממליצים לעשותו סמוך לטסט השנתי על מנת למנוע הטרחה הכרוכה בטסט חוזר.

במוסך רציני יבצעו את הטיפול על פי רשימת בדיקות לביצוע של יצרן הרכב, המשתנות לפי הקילומטרים שהרכב עבר.

הדברים העיקריים הם: החלפת שמן מנוע ומסננים , בדיקת נוזלים והוספה לפי הצורך, בדיקת רצועות והאביזרים הנילווים למנוע

בדיקה אם המנוע יבש או שיש נזילות שמן , בדיקה בלחץ של מערכת הקרור.

הורדת הגלגלים לבדיקת מצב הבלמים ניקוי וכיוון שלהם כולל כיוון בלם היד . בדיקת בטיחות וחופשים במערכת המתלים.

כמו כן ימלאו אויר בלחץ הרצוי ויבדקו שמערכת התאורה תקינה ויוחלפו נורות שרופות, יבדקו המגבים והמתזים לעבודה תקינה.

אצלינו המחיר לעבודה זו הוא 200 ש"ח. לפי הוראות היצרן השמן לרכב שלך יהיה ברמת איכות מינימלית SH\A2 10W40

זהו שמן חצי סינטטי , מחברה טובה כמו ELF או TOTAL המחיר יהיה 26 שקלים לליטר.

אנחנו ממליצים על מסנני שמן מקוריים , המחיר למסנן מקורי הוא 105 ש"ח . קימים מסננים תחליפיים העולים 50 ש"ח ואולי אפילו פחות, אך כאמור, אם אם את רוצה לשמור על אורך חיי המנוע , רצוי מקורי. מסנן אויר תחליפי יעלה עד 50 ש"ח וכל המחירים כאן הם לפני מעמ.

על המוסך לדווח לך על כל ליקוי שיתגלה במהלך הטיפול כדי לקבל את אישורך לביצועו לאחר שתדעי מה יהיה המחיר.

שיהיה בהצלחה

פורסם

שאלה נוספת..

ראיתי שיש לי נזילה של שמן, מתחת למנוע הכל היה שמן, וגם ראיתי שיש כתמי שמן בחניה

הלכתי למוסך רגיל איפה שאני גרה, ואמרו לי שזה שסתום ויתק, קיצר אמרו לי שאת החלק הזה אפשר להשיג

רק במוסך הונדה, (לא יודעת אם זה השסתום עצמו אבל זה גומיה כזאת עם ברזל קטן באמצע) הגומיה הקטנה הזאת עלתה לי 296 שקל כולל מע"מ זה הגיוני????!?!!??!

כמובן שלא התווקחתי שם או משהו, אז לקחתי את החלק ונסעתי למוסך שהייתי בו קודם, ולקחו לי 200 שקל על עבודה :?

עכשיו במחשבה שניה אני חושבת שאם הייתי קונה את הגומיה ועושה את זה במוסך של ההונדה היה יוצא לי פחות, או לפחות אותו מחיר, לא?:roll:

סליחה על החפירה :|:|

• תוכן חדש...