Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומאו 146 מול פז'ו 306 XSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני מתכוון בעתיד הקרוב לקנות רכב שני, שישמש אותי בלבד. התקציב מוגבל, אבל אני מעוניין ברכב שיספק לי הנאת נהיגה מקסימלית לשקל...

אני מתלבט בין שני דגמים: אלפא רומאו 146 1.7 ליטר מול פז'ו 306 XSI - שתיהן סביב שנת 1996.

אשמח לקבל חוות דעת מאלו שיש להם נסיון עם הרכבים הללו, תוך התייחסות לחוויית הנהיגה, עלויות אחזקה ואמינות.

תודה מראש.

פורסם

אם להתייחס לקומבינציות התכונות שאתה דורש מהמכונית הבאה שלך, אין ספק שהפיג'ו תהיה הבחירה המוצלחת ביותר. היא מהנה מאוד לנהיגה (מהמשפחתיות המתנהגות ביותר בתקופה ההיא - ואפילו עד היום) ולטעמי, הפיג'ו האמיתית האחרונה. חוץ מזה, היא מכונית משפחתית לא רעה והצליחה בארץ. יש מבחר גדול ושפע חלקי חילוף, ולכן עלויות האחזקה צפויות להיות נמוכות למדי. יש לא מעט מנועים לבחור ביניהם, כאשר המומלצים הם ה-1.6 או ה-2.0 אם אתה מחפש מעט יותר ביצועים.

האלפא היא הבחירה היצירתית יותר, אבל עליך לזכור שתחזוקה של רכב כזה זולה הרבה פחות משל פיג'ו ממוצעת, בלי להתייחס לקלישאות אמינות שונות. יש הרבה פחות מבחר בכל הקשור לחלקי חילוף ומוסכים שמתמחים במותג הזה, ולא בטוח בכלל שתהנה יותר בנהיגה שלה מאשר בפיג'ו.

במקרה הספציפי הזה, אני חושב שהסתמכות על ההיגיון דווקא נכונה.

פורסם

ה- 306 בלי לחשוב פעמים, מכונת נהיגה טובה מאוד, כמובן חשוב למצוא כלי שמור ומטופל.

146TI יהיה הכי קרוב שתוכל להגיע ל- 306 וגם זהבמרווח מאוד מכובד מלמטה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

בתור בעלים (די) מרוצה של אלפא 146 1.6 כיום ובעלים מרוצה של פג'ו 306 1.4 בעבר,

אסכים עם קודמיי ואמליץ לך על ה-306 ללא ספק.

אמנם ה-146 יותר מהנה (בשבילי) אבל בשנה האחרונה אני מוצא את עצמי יותר ויותר מתעסק עם מציאת חלפים במחירים שפויים.

ומניסיון מר עם מכונאים שלא יודעים להתעסק עם האוטו הנ"ל או מכונאים שכן יודעים אבל לוקחים הון תועפות,

אני גם מחפש זמן פנוי כדי לבצע תיקונים בסטנדרטים שלי ובחיסכון משמעותי בכסף.

מבחינת אמינות העדיפות היא ל-306 (מניסיוני) למרות שגם לה לא היו חסרות תקלות פה ושם.

אבל התחזוקה שלה זולה משמעותית.

חג שמח,

אלי.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם
בתור בעלים (די) מרוצה של אלפא 146 1.6 כיום ובעלים מרוצה של פג'ו 306 1.4 בעבר,

אסכים עם קודמיי ואמליץ לך על ה-306 ללא ספק.

אמנם ה-146 יותר מהנה (בשבילי) אבל בשנה האחרונה אני מוצא את עצמי יותר ויותר מתעסק עם מציאת חלפים במחירים שפויים.

.

אני מאמין שאם היה מדובר ב 306 XSI לעומת 146 1.7 ,ה 306 היתה מנצחת גם בסעיף ההנאה.

אמנם אין לי הרבה נסיון עם 146 אבל אחרי כמה שנים עם XSI בעבר אני מצטרף להמלצה על 306.

• תוכן חדש...