Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאשתי רכב פולו 97. בתקופה האחרונה, אחרי שהרכב חנה במשך מספר שעות, היא צריכה להניע את הרכב עם *הרבה* גז. אם היא לא לוחצת על דוושת הגז, הטורים יורדים והרכב נכבה.

לאמיתו של דבר, הטורים יורדים כל כך כשעוזבים את הדוושה כדי להעביר מ- P ל-D, הרכב נכבה, ולכן היא מניעה אותו ב- N.

אחרי שנוסעים 20 מטר ברכב, הוא מתנהג כרגיל. לא נכבה ברמזורים, צמתים, אין שום בעיה. גם אם מכבים ומניעים אותו אין כל בעיה.

אם ממתינים כמה שעות, הבעיה חוזרת.

 

במוסך מתקשים למצוא הסבר לבעיה, וכרגע התיאוריה שלהם היא בהחלפת המצערת - 2000 ש"ח (1300 חלקים + 700 עבודה).

נשמע הגיוני? סביר? משהו ששווה לבדוק לפני כן? זה פשוט המון כסף לרכב, במיוחד כשלא בטוחים שזה יפתור את הבעיה.

 

תודה!

פורסם

לפני שאתה ממהר לזרוק כסף.

נסה לנקות מצערת - בעיה ידוע בפולו ובדרך כלל פותרת את התקלה.

חפש בפורום - דיברו על הפולו והניקוי מצערת רבות.

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

 

פורסם

הדבר יכול לנבוע מחיישן טמפרטורה תקול (מחשב ניהול המנוע "חש" טמפ' מנוע גבוה ולכן קשה למנוע לעבוד שהמנוע קר)

חישן טמפ' עולה כ-100 ומשהו ש"ח.

מוסך יכול בקלות לבצע איבחון למקור התקלה (מצערת או חיישן טמפ').

אני ממליץ שתפנה למוסך רון (חבר הפורום) ,המוסך שלו נמצא ברחוב המסגר בתל אביב.

 

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

 

[h=2][/h]

פורסם

לעיתים חיישן הטמפ' מתקלקל שהמנוע לא פועל היטב בטמפ' גבוה ולעיתים בנמוכה, מנסיון בפולו שלי, התקלה היחידה במשך 13 שנה הייתה תקלת חיישן טמפ', המנוע לא פעל טוב דווקא בטמפ' נמוכה.

 

אני מסכים שהסיכוי גבוה יותר, לכך שמדובר בתקלת מצערת.

אני לא יודע איזה מוסך נתן את חוות הדעת ל"פולו97" ובאיזה ציוד דיאגנוסטיקה השתמשו.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

 

[h=2][/h]

  • ספונסר פורום
פורסם

קצת מוזרה התקלה שאתה מתאר כאן ואני אסביר למה ,

בזמן העשרה בבוקר מצערת המנוע נדרשת לפתיחה בזוית יחסית גבוהה

כדי להרים את הסלד ולשמור על יחס תערובת נכון ,

במצב של תקלה במצערת הפתיחה של הפרפר תהיה לא נכונה והרכב יכבה ,

אבל במקרה כזה תמיד יהיו מצבים שהרכב יכבה בזמן הפעלת מזגן ,סיבובי הגה וכו .

בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות למוסך שמכיר את הרכב היטב כדי לאבחן נכון את התקלה .

 

אצלנו במוסך מתקיים מבצע עבור מצערות שכאלו ראה קישור :

 

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=305874

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ללא קשר בהכרח לבעיה שאתה מתאר, אם המצערת ברכב היא המצערת המקורית והרכב עשה קילומטראז' ממוצע (או לפחות לא נמוך באופן חריג) המצערת ברכב גמורה בוודאות מוחלטת. שום ניקוי לא יעזור לה. ניקוי מקסימום ישנה מעט את התנהגות הרכב. בין אם המצערת גורמת לבעיה שתארת ובין אם לאו, היא בוודאי גורמת לבעיות יציבות סל"ד בסיטוצאיות של עצירה, הפעלת מזגן וכו' ולעיתים גם לסחיבה ירודה. ברכבים האלה המצערת המקורית מזמן סיימה את חייה. בפרט במחירים שניתן להשיג מצערות OEM כאלו כיום (שאגב עד לא מזמן היה ניתן רק לחלום עליהם) אני בהחלט ממליץ לך בחום להחליף מצערת. בסריקת תקלות ממוחשבת בסבירות גבוהה מאד שיתקבל קוד תקלה למצערת.

 

ספציפית לבעיה שלך- יתכן והבעיה קשורה למשיכת אוויר בלתי רצויה או לתקלת מחשב (פחות סביר). יתכן גם שניקוי מצערת ימזער את הכיבוי הבלתי רצוי. אני מציע שתיגש לבעל מקצוע שמכיר טוב את הרכב (אחד כזה כתב לך למעלה), שיתרשם ממצב הרכב ויבצע סריקת תקלות. לדעתי הדבר הנכון הוא להתחיל מהחלפת מצערת, לאור מה שהסברתי בהתחלה.

פורסם

גם לי הייתה פולו לא מזמן וגם הייתה הבעיה הזאת, אני החלפתי מצערת אצל איזה חאפר ב300 ש"ח וזה סידר לי את הבעיה לא הייתי מוכן לשלם כל כך הרבה כסף בשביל רכב כזה ישן. בכל מקרה מנסיון פולו זה זבל של אוטו, כל פעם תקלה אחרת.:shock:

×
×
  • תוכן חדש...