Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יותר חסכוני 1400 או 1600?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יותר חסכוני לנהג ש-95% מהנסיעות שלו הן בעיר?

פיג'ו 206 מנוע 1400 ידני או מנוע 1600 [90/110 כ"ס] ידני ?

וגם אותו דבר לגבי אוטומט מנוע 1400 או 1600.

תודה.

פורסם

בגדול,

מנועים קטנים נוצרו עבור נסיעה עירונית בעיקר ולרוב מצליחים להשיג צריכת דלק טובה יותר מאחיהם הגדולים.

אותם מנועים בנפח קטן יחסית (1400 סמ"ק לצורך העניין) ישיגו צריכת דלק פחות טובה מה-1600 בנסיעה בינעירונית משום

שהמנוע הקטן 'מתאמץ' יותר מאחיו הגדול.

עם זאת, יש לציין כי לרוב ההבדלים בין מנועי 1400 ו-1600 אינם משמעותיים מאוד.

ניתן לראות את ההבדל המתואר למעלה יותר במנועים של 1400 אל מול 2000, למשל.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם
בגדול,

מנועים קטנים נוצרו עבור נסיעה עירונית בעיקר ולרוב מצליחים להשיג צריכת דלק טובה יותר מאחיהם הגדולים.

אותם מנועים בנפח קטן יחסית (1400 סמ"ק לצורך העניין) ישיגו צריכת דלק פחות טובה מה-1600 בנסיעה בינעירונית משום

שהמנוע הקטן 'מתאמץ' יותר מאחיו הגדול.

עם זאת, יש לציין כי לרוב ההבדלים בין מנועי 1400 ו-1600 אינם משמעותיים מאוד.

ניתן לראות את ההבדל המתואר למעלה יותר במנועים של 1400 אל מול 2000, למשל.

לדעתי אתה טועה

העניין הוא לא בנפח אלא בהספק. זאת בדיוק ההתאמצות שאתה מדבר עליה.

לפוקסווגן/סיאט יש מנועי 1600 ו - 1400 בהספקים של 100 כ"ס פלוס מינוס. לשתי הקורדובות שהיו אצלי היו שני מנועים כאלה וה 1400 היתה יותר חסכונית.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני,

האם קיימים רכבי סיאט 1400 סמ"ק בהספק של 100 כ"ס?

ממה שאני יודע זה רק ברכב קופה.

אשמח להערות.

פורסם

אכן כן, לפחות בקורדובה דור קודם ואני מניח שגם בעוד דגמי קונצרן פולקסווגן יש מנוע 1400/100.

כפי שאמרתי מקודם, היתה לי (היא עברה לבת שלי) קורדובה 2007 כזאת. בנוסף יש לבת שלי סקודה פאביה סטיישן, גם היא 2007 עם אותם נתונים בדיוק.

שים לב כאן

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=20215&Year=2007

וכאן

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=21333&Year=2007

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

עדיין לא הבנתי ועדיין אף אחד לא ענה לי תשובה ישירה.

מה יותר חסכוני לנהג ש-95% מנסיעותיו הן בעיר?

ה-1400 לפי מה שהבנתי יותר חסכוני כי הוא יותר קטן אבל ה-1600 יותר חזק ויש לו הספק גבוה יותר ולכן הוא פחות מתאמץ [זה מה שהבנתי מבני] ויותר חסכוני.

אז בשורה התחתונה עדיין אני לא יודע מה יותר חסכוני.

מישהו?

פורסם

בשורה האחרונה אתה טועה בבסיס דבריך!

אין קשר בין נפח המנוע וההספק!

מנוע 1400 100 כ"ס ומנוע 1600 100 כ"ס הם בעלי אותו מספר סוסים.

כשזה בא מבוכנות יותר קטנות אז המנוע יותר יעיל ולכן מן הסתם יותר חסכוני.

פורסם
לדעתי אתה טועה

העניין הוא לא בנפח אלא בהספק. זאת בדיוק ההתאמצות שאתה מדבר עליה.

לפוקסווגן/סיאט יש מנועי 1600 ו - 1400 בהספקים של 100 כ"ס פלוס מינוס. לשתי הקורדובות שהיו אצלי היו שני מנועים כאלה וה 1400 היתה יותר חסכונית.

אני לא חושב שאני טועה, אני חושב שהוספת כאן תוספת מועילה ונכונה על מנת להשלים את הדעה שלי,

ועל כך תודתי.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם
עדיין לא הבנתי ועדיין אף אחד לא ענה לי תשובה ישירה.

מה יותר חסכוני לנהג ש-95% מנסיעותיו הן בעיר?

ה-1400 לפי מה שהבנתי יותר חסכוני כי הוא יותר קטן אבל ה-1600 יותר חזק ויש לו הספק גבוה יותר ולכן הוא פחות מתאמץ [זה מה שהבנתי מבני] ויותר חסכוני.

אז בשורה התחתונה עדיין אני לא יודע מה יותר חסכוני.

מישהו?

בשורה תחתונה - לפי דעתי, בחר ברכב עם המנוע הקטן יותר לנסיעות בעיר. אם אתה נוסע לבדך או עם עוד נוסע אחד, והנסיעות הן ברובן המכריע בעיר - מנוע קטן יהיה חסכוני יותר, והשפעת התאמצותו - זניחה יותר, אלא אם כן מדובר בתוואי נסיעה הררי (אם היית נוסע כל הזמן ברכב עמוס, עם 4-5 נוסעים/מטען - היה צורך לשקול רכב עם מנוע גדול יותר, כי אז היה צורך לשקול רכב עם מנוע גדול יותר, שיעמוד במאמץ ולאורך זמן).

alfa 156 2.5.

פורסם
מה יותר חסכוני לנהג ש-95% מהנסיעות שלו הן בעיר?

פיג'ו 206 מנוע 1400 ידני או מנוע 1600 [90/110 כ"ס] ידני ?

וגם אותו דבר לגבי אוטומט מנוע 1400 או 1600.

ספציפית לגבי ה206, השילוב של מנוע ה1400 סמ"ק והגיר האוטומטי לא מוצלח במיוחד מבחינת ביצועים. גם אם תצרוכת הדלק שלו מעט טובה יותר, דגם ה1600 סמ"ק טוב יותר ומרגיש נמרץ וזריז יותר.

בגיר ידני ה1400 סמ"ק מספק את הסחורה. אבל לא הייתי ממליץ לך לעמוד כל יום בפקקים עם גיר ידני, זה לא כיף גדול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מודע לעניין שזה לא כיף גדול בכלל לעמוד בפקקים עם גיר ידני.

אבל בעיר שלי בשעות שאני נוסע אני אף פעם לא נתקל בפקקים, אולי לפעמים משהו קטן אוטובוס שמעכב את התנועה או שהרבה אנשים חזרו עכשיו מהעבודה.

אבל זה אף פעם לא פקק שעומדים ומחכים תמיד זה זורם, זורם לאט אבל זורם.

אוקי הבנתי שיותר חסכוני לנסיעות בעיר ה-1400 סמ"ק ידני, אבל עדיין ניראה לי אני יחפש את ה-1600 ידני.

ה-1400 ניראה לי עגלה מידי וה-1600 לפי דעתי יספק לי את הסחורה כמו שנהג בן 18 מחפש. [חוץ מזה מצאתי עכשיו אחת 1600 סמ"ק ידנית במצב מצויין! ממש מציאה!]

פורסם
בשורה האחרונה אתה טועה בבסיס דבריך!

אין קשר בין נפח המנוע וההספק!

מנוע 1400 100 כ"ס ומנוע 1600 100 כ"ס הם בעלי אותו מספר סוסים.

כשזה בא מבוכנות יותר קטנות אז המנוע יותר יעיל ולכן מן הסתם יותר חסכוני.

הציטוט הבא זר לי:

"כשזה בא מבוכנות יותר קטנות אז המנוע יותר יעיל ולכן מן הסתם יותר חסכוני."

אם ככה..כיצד הארלי דוידסון 1200 סמק עושה מעל 26 לליטר ואילו GS של סוזוקי 500 סמק פחות מ20 לליטר ?

פורסם
הציטוט הבא זר לי:

"כשזה בא מבוכנות יותר קטנות אז המנוע יותר יעיל ולכן מן הסתם יותר חסכוני."

אם ככה..כיצד הארלי דוידסון 1200 סמק עושה מעל 26 לליטר ואילו GS של סוזוקי 500 סמק פחות מ20 לליטר ?

נקודה למחשבה בשביל הבחור שטוען שככול שנפח המנוע קטן יותר ככה הוא יותר חסכוני!

אני לא כזה מבין גדול אבל אולי באופנועים זה שונה.

מה שאני יודע בטוח בוודאות 100% וזה מניסיון אישי שמאזדה 3 מנוע 1600 שותה יותר דלק ממאזדה 3 מנוע 2000 לא משנה אם זה נסיעות בעיר או מחוץ לעיר, המנוע 2000 יותר חסכוני ואני מדגיש שזה מניסיון אישי עם 2 המכוניות!

אבל אולי זה ככה בגלל שההבדל הוא 400 סמ"ק אילו ב-206 ההבדל הוא רק 200 סמ"ק.

פורסם
נקודה למחשבה בשביל הבחור שטוען שככול שנפח המנוע קטן יותר ככה הוא יותר חסכוני!

אני לא כזה מבין גדול אבל אולי באופנועים זה שונה.

מה שאני יודע בטוח בוודאות 100% וזה מניסיון אישי שמאזדה 3 מנוע 1600 שותה יותר דלק ממאזדה 3 מנוע 2000 לא משנה אם זה נסיעות בעיר או מחוץ לעיר, המנוע 2000 יותר חסכוני ואני מדגיש שזה מניסיון אישי עם 2 המכוניות!

אבל אולי זה ככה בגלל שההבדל הוא 400 סמ"ק אילו ב-206 ההבדל הוא רק 200 סמ"ק.

טרם קיבלתי תשובה מהבחור ששמו בני,אני תמיד שמח ללמוד,בוא נמתין למוצא פיו,לאחר מכן אביא לקראת הפסח שתי קושיות נוספות בנושא המעידות בודאות שיש מנועים גדולים חסכוניים מאותו רכב בעל מנוע קטן יותר,אבל נמתין קודם לתשובתו של הגולש בני ונלמד מהי דעתו וההסבר לקביעתו.

פורסם

"הבחור בשם בני", אם התכוונת אלי, הבהיר את כל מה שהיה להבהיר לפותח השירשור. עומרי יצא מתוך נקודת הנחה מוטעית שיש קשר בין נפח המנוע וההספק.

הוא קיבל ממני תשובה ברורה ו...זהו.

חג שמח!

• תוכן חדש...