Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זה האוטו- בסה"כ מרוצה- יד ראשונה במשפחה ... ונראה שכבר לא שווה למכור.

לאחרונה הרכב נכבה תוך כדי נסיעה, כאשר מורידים את הרגל מדוושת הדלק. די מפחיד - פתאום ההגה "קשה" ...

לצערי לא הצלחתי לאפיין יותר את הבעיה- בעצירה מוחלטת (רמזורים) לא נכבה.

לפני מספר ימים העליתי קצת את ה"טורים", נראה בסדר, ואז לפני יומיים לפתע נכבה 4 פעמים ברציפות.

יש הצעות לפתרון?

מוסך מומלץ באזור שדרות-אשקלון (מגורים) או אור יהודה (עבודה)?

תודה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

האם למשהו יש פתרון או שנתקל בתופעה זו בסוזוקי?

יש לנו בחברה מס' רכבים כאלו משנת 2002 ובשתי רכבים התלוננו הנהגים כי

הרכב נכבה להם כשהם מורידים את הרגל מהגז בנסיעה מהירה (80 קמ"ש פלוס).

חוץ מזה הרכבים הללו בסדר גמור, מטופלים בזמן, אין שום בעייה.

אודה לכם על עזרתכם!

פורסם

טרם תיקנתי את הבעיה, אולם מהמידע שצברתי עד כה ממספר מוסכים:

הבעיה כנראה באחד החיישנים. הבנתי שיש בין 4-6 חיישנים במנוע: חיישן גל ארכובה, גל זיזים, חיישן תערובת (חמצן) ועוד כשלושה.

מה שמקשה על הפיתרון הוא שמחשב הרכב לא מודיע על התקלה, ואף לא נורית אחת נדלקת בלוח השעונים. באחד המוסכים (כנראה לא מהמקצועיים שביניהם) טענו שמזה כשבוע מנסים להתמודד עם בעיה דומה- ללא הצלחה. מדהים, לא? שאלו אותי אילו חיישנים הספקתי להחליף (עד כה- שני הראשונים).

קיבלתי המלצה על מוסך נוסף, שאינו מורשה סוזוקי, שבכוונתי לגשת אליו.

בקיצור, הבעיה טרם תוקנה- אשמח לקבל פתרון.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה בגולף 97. שם הסתבר כי בממסר (RELAY) החשמלי של מחשב הרכב (הממסר נמצא בלוח הממסרים ולא בתוך מחשב הרכב ודי קל לבדוק אותו) היתה הלחמה קרה מה שגרם למגע חשמלי רופף ומידי פעם ניתק את המתח למחשב הרכב והרכב כבה תוך כדי נסיעה.

שווה בדיקה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

עדיין לא טיפלתי בבעיית הליאנה הנכבית היות ומדובר בבעייה שלאף מוסך מורשה של סוזוקי (וביקרתי כבר בשלושה מוסכי סוזוקי) אין פתרון לכך אלא הכל השערות - "ננסה לנקות את המצערת, אם לא יעבוד ננקה מזרקים ואם לא יעזור אז נחליף חיישן ונקווה שזה ייסתדר"...

מה שמדהים הוא שזה קורה להרבה רכבי ליאנה מאותו סוג, אני מכיר עוד מס' אנשים עם ליאנה 2002 שגם להם קיימת בדיוק אותה תופעה, שילמו הרבה כסף במוסכים ועדיין הרכב נכבה להם במהלך הנסיעה.

האם למישהו יש המלצה מה לעשות? אני אוהב את הרכב והוא ממש מתאים ונוח לי כך שלא ממש בא לי למכור אותו אך מצד שני זו בעייה מעצבנת וגם לא הכי בטיחותי לנהוג על רכב כזה.

פורסם

אתה צריך למצוא מוסך שיש לו מחשב/סוררק אבחון תקלות, אוסילוסקופ לבדיקה של גרף של כל חיישן לחוד, מע' שעונים לבדיקת לחץ משאבת דלק וספיקתה, ידע טכני מתאים ורצון לעבוד בשיטיות, למדוד ולבדוק ולחשוב.

ככה מאתרים ופותרים בעיות ולא מחליפים סתם חלקים שהלקוח משלם עבורם וזורק כספו לשווא.

בברכה - רפי לין

פורסם

אני מבין שזו בעייה ידוע ברכבי הסוזוקי אך נראה שאין פתרון אחד ויחיד לבעייה.

הלכתי למוסך מורשה של סוזוקי, שם התחברו למחשב של הרכב ולא נמצאה בעייה של חיישנים או כל בעייה אחרת שהמחשב מראה. לכן בעל המוסך טען שישנם מספר אפשרויות לתיקון אך איננו מתחייב על כך שהבעייה תפתר לחלוטי.

תודה לבעל המוסך מעליי אך אני מחיפה, אשמח לשמוע ממך אם הינך מכיר את הבעייה הזו מרכבי סוזוקי ליאנה נוספים ומה מקור התקלה הזו.

פורסם

אני טרם טיפלתי בבעיה (הייתי 3 חודשים בשלילה עד תחילת החודש).

מוסך נוסף הציע לנקות את הסעפות ע"י פתיחת מערכת יניקת האויר, והכנסת חומר לניקוי (להמסת?) הלכלוך תוך כדי פעולת המנוע.

חשבתי לעשות זאת בעצמי, אך טרם הספיקותי.

לעת עתה התופעה מתרחשת פחות.

פורסם

עדכון: הלכתי למוסך מורשה סוזוקי ונאמר לי כי עליי לבצע ניקוי מצערת ושזו קרוב לוודאי הבעייה.

האם זו אכן יכולה להיות הסיבה להכבות הרכב או שמא גם אני אפול קורבן לנסיונות המוסך לפענח תקלה מיסתורית?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: הלכתי למוסך וביצעתי את ניקוי המצערת, נאמר לי שהמצערת הייתה מלוכלכת ושסבירות גבוהה שזו הייתה הסיבה לתקלה.

מקווה מאוד שהבעייה הסתיימה, סה"כ הרכב סבבה לגמרי, גם חיברו לרכב מחשב וכל החיישנים נמצאו תקינים.

• תוכן חדש...