Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ | רכישת bmw סדרה 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר הרבה חיפושים וחשיבה לרכב מנהלים מפואר התחלתי לבדוק את השוק של bmw סדרה 5 שנת 2000 (E39).

בכללי בשוק יש הרבה מאוד אקזמפלרים חלקם במצב טוב מאוד. המחירים בשוק נעים בין 60 אלף ל-70 אלף ש"ח למנועי ה2.0 וה2.8 (520 ו-528).

רציתי לבדוק מספר נקודות, אם יש כאן בפורום חברים עם ניסיון ומידע לגבי הרכב-יתקבל בברכה:

• מחלות ידועות/דברים שכדאי לבדוק- האם יש כאלו? ואם כן, מה מומלץ לבדוק לפני רכישת הרכב?
  • עלויות אחזקה כלליות של הרכב- אני יודע שמדובר בעלויות לא זולות (הייתה לי כבר בימר, אין צורך לחפור סתם) אבל כן אם מישהו יודע בכללי עלויות חלפים סדירים לרכב אשמח לדעת.
  • תצרוכת דלק- האם גירסת ה2.8 עדיפה על פני ה-2.0 (שנראית כבדה למדי וכנראה זללנית?) [אין צורך לציין כי מי ששוקל לקנות רכבים כאלו לא צריך לחשוב על דלק-כי כן, כמו כולם, גם אני מנסה לכלכל את צעדי ולדעת לקראת מה אני נכנס)

שאלה נוספת שפחות קשורה לרכב ספציפית אלא יותר לתהליך הקנייה- עד היום הרכבים שהיו בבעלותי קניתי מאנשים פרטיים בלבד. אחד האקזמפלרים שנתקלתי נמצא בסוכנות רכב (מגרש יותר נכון) בפ"ת. הנתונים של הרכב נראים טובים עד מאוד! אשמח לדעת ולקבל טיפים לגבי רכישת רכב מסוחר. מה צריך לבקש לראות? אילו אישורים? איך לבדוק האם הרכב נקי ובכלל טיפים נוספים יתקבלו בברכה.

תודה רבה ושבת שלום.

8)

Lexus CT200H

פורסם

אין לי ידע רב בכל הנוגע לב.מ.וו אבל אני יכול לספר לך קצת מניסיון אישי לאבי לפני המרצדס העכשיוית היה ב.מ.ו סדרה 5 523 או 530 אם אני זוכר נכון,בכל אופן הוא הביא אותה מהחברה (יש לו משהו נגד קנייה מיד שנייה) בכל אופן אני זוכר שהיה לו די הרבה בעיות איתה והיא נכנסה לפעמים 3 פעמים בשנה למוסך ויותר (וזה לא כולל טיפולים) לא יודע לפרט לך אבל אני זוכר שהוא קילל את היום שהוא קנה את האוטו כי לפעמים האוטו היה מושבת למספר ימים שהוא היה במוסך.

ואני זוכר שלפני שמכרנו אותה היא הייתה במוסך שלוש ימים והחליפו לה איזה חלק במנוע שעלה די יקר וזה הקש ששבר את גב הגמל למרות שזה עדיין היה באחריות יבואן והוא מכר אותה ועבר למרצדס שלהגיד את האמת אמינה להפליא ולא ראתה מוסך עד עכשיו מאמצע 2008.

אגב השנתון של הבימר שהיה לאבי הוא 2003 חדשה מהחברה אני די נוטה לחשוב שזה היה 530.

יכול מאוד להיות שסתם נפלנו על אחת תקולה ממיליון אחרות שהם מצוינות אבל בכל אופן רק שיתפתי אותך במה שאני יודע.

תהנה =)

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אני אמליץ לך לרדת מהאופציה של הסוכנות, הסיכוי שזה יישתלם לך הוא אפסי.

בכל מקרה ,שיהיה בהצלחה, אחלה בחירה , הרכב הכי טוב שניתן להשיג בסגמנט הזה.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

Japanese Engine- התקלה שציינת היא ככל הנראה כתוצאה מנפילה על "לימון" שנגרם כתוצאה מאיזשהו פאק בייצור. קשה לי להאמין שדבר כל-כך חמור מאפיין את הרכבים הללו אחרת ממזמן bmw היו בבעיות. מה שכן, תודה רבה על המידע הנ"ל.

bababen- תודה. העניין הוא כזה- אני מחפש רכב שמור , יד נמוכה וקילומטרז' נמוך מה שכמעט אין בלוח (רוב הרכבים בלוח עברו 5-6 ידיים ולמעלה מ-200 אלף קילומטר). מצאתי מספר מצומצם של מכוניות יד 1-2 עם קילומטרז' נמוך (בין 130-150 אלף קילומטר) העניין הוא שרובם מבחינת אבזור ברמה מאוד נמוכה. הרכב שנמצא בסוכנות בפ"ת מאובזר עד מאוד (חשמל, מערכת מובנת עם מסך, סאן רוף וכו') בעל קילומטרז' נמוך ויד 2. רכבים שמצאתי בסגמנט הפרטי היו הרבה פחות מאובזרים אבל המחיר זהה. נציג הסוכנות (שנשמע כמו בעל המגרש) טען שהרכב מטופל בקמור ויש את כל ההיסטוריה על הרכב. ועל כן שאלתי, במידה ואני כן מעוניין לבדוק את הרכב ממה כדאי להיזהר ואיך כדאי לפעול בצורה הכי נכונה ובטוחה. אני בטוח שלא כל מגרש רכב הוא נוכל. בסך הכל מדובר בעסק לגיטמי- לקבוע שסוחרי רכב הם רמאים זו סטיגמה שכנראה נכונה בהרבה מן המקרים, אבל אני בטוח שיש בעלי מקצוע שכמו כולנו מחפשים להתפרנס ומספיק הוגנים בשביל כן לעשות מהעניין עסק לגיטמי ולא עסק שמוכר מכוניות אחרי תאונה והפחתת קילומטרז'.

אשמח לקבל תגובות נוספות, בעיקר מאנשים שהחזיקו ברכב או מכירים אנשים שהחזיקו במודל הספציפי.

כמו כן אשמח לקבל טיפים באשר לרכישת רכב ממגרש.

תודה!

Lexus CT200H

פורסם

הנקודה היא שאם הרכב אכן שמור ומאובזר, בעל הרכב יכול היה לקבל עליו מחיר טוב יותר בשוק הפרטי. אם הוא בחר למכור אותו לסוכנות, יתכן שעשה זאת בגלל חוסר זמן או הבנה - אבל אולי על הרכב עברו דברים אחרים, שהמוכר לא מספר לך עליהם. למשל, זיוף קילומטרז' או תאונות שלדה.

במקרה הזה, כדאי לעשות קצת תחקיר על הסוכנות. אם מדובר במקום גדול ומוכר יחסית (נסה לחפש ביקורות באינטרנט), שווה לך לקפוץ למקום ולראות במה מדובר. בדוק את אמיתות כל הפרטים וקח את המכונית לבדיקה במקום שתבחר. שמור על המוכר בשבע עיניים...

פורסם

אתה צריך להבין , סוכנות רכב , במציאות של היום חייבת לשקר,לרמות,לקמבן בשביל להתפרנס בכבוד.

בעידן של לוחות הרכב באינטרנט , כמעט ואין צורך במגרשים ורכבים כמו הסדרה 5 שציינתה מהמגרש נמכרים בשיא המהירות .

לכן רכב כזה עם נתונים טובים ,נמכר לרוב בלי תיווך אלא אם כן לבעל הרכב יש בעיה להפטר ממנו.

ועוד משהו קטן, אם הרכב כל כך טוב ,הוא כבר היה מעביר אותו למישהו שהוא מכיר ,סידרה 5 עם נתונים טובים נחטפת.

בכל אופן ,לא עולה כסף ללכת לבדוק, לפי התשובות אתה אמור לדעת אם יש משהו מסריח.(יד,היסטוריה,סיבת מכירה,בעל הרכב וכו').

מניסיון עם חבר שהיה לו את הרכב עד לפני חצי שנה (525 מאובזרת עד הראש) ,אין מה לחדש רככ מדהים , אומנם הפנים שלו תוכנן באמצע שנות ה90 אבל גם אחרי 7,8 שנים על הכביש הוא עדיין הרגיש מודרני ואיכותי. בנוגע להתנהגות ,הרכב מהנה ומתקשר מאוד ,הגה נהדר , ביחס ל אי קלאס והאיי 6 .

הדבר היחיד שזכור לי לגביי האמינות ולא מעיד על כלום מלבד עלות המחירים היא ,רדיאטור שהוא החליף בעלות של 4000 ש"ח.

כך בחשבון שעלות הביטוח שערורייתית , והבנתי מלא מעט אנשים שהרכב מושך את מבטם של בני דודינו בעל האומץ להעלים רכבים.

כמו כן , תדמית בעייתית , תצפה לעצירות ביקורת תכופות של המשטרה.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

חייב להסכים מאוד עם השורות האחרונות של הבחור מעל...

הקטע עם גנבי הרכב והקטע עם המשטרה נכון עד מאוד,נוטים לעצור יותר אנשים עם בימרים מאשר אותי והרכב שלי מבוקש תמידית XD הונדה סיויק חלונות שחורים קסנון וגאנטים נוצצים כרום ניקל.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

לגבי הרכב עצמו, אין לי יותר מידי מה להוסיף. לפי מה שאני יודע הוא דיי אמין,

אבל בכל זאת, אל תצפה לרכב ללא תקלות, בייחוד באחד שעברו עליו 10 שנים.

מחירי תיקונים וטיפולים, בודאי ידועים לך אם החזקת בימר. רדיאטור ב 4K נשמע

סביר ביותר, ואני מניח שאין תיקון שעולה פחות מאלפיה.(אני החזקתי E36, והיום X5,

ואלה באמת סדרי הגודל).

צריכת דלק, לדעתי בסופו של דבר דומה בכל המנועים, בייחוד אם רוב הנסיעות שלך בתוך

העיר. מחוץ לעיר לדעתי היתרון דווקא למנועים הגדולים יותר, בגלל שיוט בסלד נמוך יותר.

אתה יכול לצפות לצריכה של 1:5 עד 1:7 בתוך העיר, ו 1:8 עד 1:10 מחוץ לעיר.

על ה 520 לא הייתי הולך, כיוון שהרכב כבד, ולדעתי פחות מ 525 לא בא בחשבון.

לגבי מגרש או לא, אני לא פוסל, בתנאי שזה מגרש מוכר וידוע.

במיוחד במכוניות יוקרה, הרבה אנשים לא רוצים את הכאב ראש של קניה ומכירה,

ופשוט מוכרים את הרכב לטרייד אין של היבואן, או שעושים טרייד אין באחד המגרשים

הגדולים.

זה עדיין לא פוטר אותך מבדיקה מדוקדקת של הרכב, והסתמכות על דברי המוכר,

בין אם זה פרטי או מגרש.

בדרך כלל מוכרי רכב מעגלים פינות במקרה הטוב, ומשקרים לחלוטין במקרה הפחות טוב.

כמה אנשים אתם מכירים שבאו לקנות מקונה פרטי, והתבררו אלף דברים על הרכב,

שבעליו לא עדכנו אותכם בקשר לזה, או ששיקרו במצח נחושה לגבי מה ששאלתם,

מתוך תקווה שלא יגלו כלום בבדיקה.

לגבי מה שנאמר על המשטרה, ועל עיניהם של בני דודינו, אני נוטה להסכים...

ברר מחירי ביטוח לפני הקניה, יחסוך לך הפתעות מאוחר יותר.

ובהצלחה. לדעתי זה הדגם הטוב ביותר מבין דגמי סדרה 5 לדורותיהם.

פורסם

אין לי יותר מידי ניסיון על האוטו, למעט נסיעה על 530 מודל 2002 של חבר שלי שנהניתי ממנה מאוד. כמו שנאמר לפני - התיקונים יקרים. גם לו הלך רדיאטור ולקחו ממנו הרבה יותר ממה שנכתב לפני - הוא שילם 7K. היו לו כמה בעיות נוספות, כולל מחשב מנוע והוא יצא מהמוסך פעם אחת עם חשבון של חמש ספרות.

למרות זאת, בשורה התחתונה, הוא מרוצה ואין ממש תחליף לרכב הזה. C קלאס ו E קלאס מהשנים האלה (ואת זה אני אומר בתור חובב מרצדס) פשוט נראות רע.

לגבי מגרש - הייתי לוקח רק רכב ממגרשי הטרייד-אין שבהם הבעלים הקודם החליף ברכב חדש. זה אומר שהוא אדם אמיד שטיפל במוסך מורשה ולא התקמצן.

הסיכוי למצוא רכב מודל 2000 שהוחלף לאחרונה הוא קלוש ולכן הייתי מציע לך לנסות להתמקד בפרטי.

גם אם הסוחר אינו רמאי, יכול להיות שהוא קנה רכב בהזדמנות ממישהו שנקלע לקשיים כלכליים וכבר הרבה זמן מזניח את האוטו.

אל תתלהב מגדג'טים חשמליים. ברכב ישן כמה שפחות זה יותר טוב.

יצא לי לאחרונה לבדוק שני מרצדסים CLK מודל 2001. באחד הכסאות החשמליים לא עבדו (תקלה שיש לתקן מייד ומאוד מאוד יקר לתקן אותה במקרה שצריך להחליף את המנגנון החשמלי או א הכסא עצמו) ובשני הסאנרוף לא עבד (מעצבן, אבל לא צריך לתקן במיידי).

אני מציע שתיקח לבדיקה בקמור, כמו שאני לקחתי לבדיקה בכלמוביל, כי רק להם יש מחשב שמתחבר לרכב ומספר לך את ההסטריה שלו את מצבו.

יכול להיות שתגיע למסקנה כמוני, שיותר כלכלי לקנות רכב קצת יותר חדש, כי ברכבים האלה, אתה עלול ליפול להוצאות של כמה עשרות אלפי ש"ח, שהיה עדיף להשקיע אותם בקנייה של מודל חדש יותר (אך לא חדש מידי, כי אובדן הערך אסטרונומי ככל שהרכב חדש יותר).

פורסם

אם אתה מסתכל על מודל 2000, קח בחשבון שבשנת 2001 היתה מתיחת פנים - ניתן לזהות על פי פנסי ה-CELIS בחזית והמאותתים הלבנים. מתיחת הפנים כללה החלפת מנועי השישה צילינדר בכל הדגמים - במקור היו דגמי 520- 2000 סמ"ק עם 150 כ"ס, 523- 2500 סמ"ק 170 כ"ס, ו528- 2800 סמ"ק, 192 כ"ס. לאחר מתיחת הפנים המנועים הם: ב520- 2200 סמ"ק, 170 כ"ס, 525- 2500 סמ"ק 192 כ"ס, ו530- 3000 סמ"ק, 231 כ"ס. כמובן שככל שהמנוע יותר גדול, יותר טוב, כל עוד אתה נשאר בתחום השישה צילינדר. על פי המלצות לקניית רכב משומש מעיתונות רכב גרמנית, הדגמים לאחר מתיחת הפנים הם באיכות הרכבה משופרת משמעותית.

לגבי הסוחר, לא הייתי חושש. אני כמוך נהגתי לקנות רק מאנשים פרטיים, אבל את ה-E46 שחיפשתי לפני כארבע שנים מצאתי עם הנתונים המתאימים אצל סוחר. בדקתי את הרכב היטב ואני מרוצה מאוד. כמובן צריך לבדוק את הרכב היטב כמו אצל כל מוכר אחר. לדעתי, יש גם יתרון מסוים אצל מגרש רכב שאתה יכול לקחת יום שלם לבדוק את הרכב היטב, בעצמך, במכון בדיקה ובמוסך של החברה. חלק מהדפקטים שתמצא אולי הסוחר יהיה מוכן לתקן על חשבונו במסגרת המשא ומתן.

אגב, לכל אילו שהחליפו רדיאטור בסכומים מכובדים - רדיאטור נכנס בקלות למזוודה ולא עולה יותר מ-1000 ש"ח בחו"ל. להרכיב אותו לוקח רבע שעה, לבד.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס, אתה צודק לגבי הרדיאטור, אבל שאתה צריך את הרכב מתוקן מחר, ואין לך מישהו

שבדיוק חוזר בטיסה מגרמניה, אז אתה משלם... :-(

זה בדיוק העניין עם הרכבים האלה. אם זה רכב עיקרי שלך, ואין לך פנאי לחפש חלפים,

או להביא מחו"ל, אז צריך לקחת בחשבון שהאחזקה יקרה יותר מרכב רגיל.

פורסם

מסכים עם ההודעה הראשונה של OSHRI לחלוטין. ולכן אין לי הרבה מה להוסיף.

הרכב מפנק וטוב, אמין יחסית לגילו וכמו כל רכב גם הוא סובל ממחלות ילדות ספציפיות לדגם הזה. (אין לי כח לפרט שוב, תריץ חיפוש)

מנסיון, ה - 530 צורך פחות דלק מה - 520 (מנוע 2200 אחרי השידרוג של היצרן) כי ה- 530 מתאמץ פחות ומשייט בסל"ד נמוך יותר. (לפי המחשב 14.3 ליטר למאה ק"מ לעומת 15.4 ליטר למאה ק"מ ב- 520)

רדיאטור - אושרי צדק בעלות, עשיתי לפני חודש, אמנם יש היום אפשרות להחליף את רק הריאות של הרדיאטור בריאות סיניות תואמות (400 ש"ח החלקים + עבודה) אבל קמור לא מוכנים לשים את החלקים הסינים. גם אני לא מוכן לשים אצלי ולהתקע עם פיצוץ באמצע הנסיעה. כשמחליפים רדיאטור לרוב מחליפים גם חלק מהצנרת והמקפידים יחליפו גם פאן-קלאץ.

לנהג בוגר עם עבר סביר גם הביטוח לא כל כך יקר לדעתי, איתוראן מוריד לא מעט בעלות הביוח.

פורסם

אין פה הרבה מה להוסיף לאחר כל מה שנאמר

מי הסוחר בפ"ת? אני מכיר הרבה סוחרים בפ"ת.. אולי אוכל לתת לך חוות דעת

בהצלחה

פורסם

חברים, לא תאמינו :)

הצלחתם להפחיד אותי, ולאחר שראיתי את מחירי הביטוח (כ-12 אלף ש"ח לשנה-אני נהג צעיר) העלויות הכוללות שכרוכות ברכב הזה (וכבר החזקתי bmw וזה היה מאוד לא נעים לכיס) החלטתי לרכוש רכב אחר שאני נורא אוהב והוא 206CC. היום קניתי את הרכב. יצא מצחיק, אבל אני מרוצה מהרכישה (זה היה הרכב שאמרתי שאני ארכוש ביום שפסיכולוגית אני ארד מסגמנט המנהלים).

תודה רבה לכולם.

Lexus CT200H

פורסם

קודם כל תתחדש!

המטרה לא היתה להפחיד אותך,אלא רק לתת לך את

התמונה האמיתית,שתדע לאן אתה נכנס.

לצערי לא חסרים אנשים שאומרים,ואללה bmw ב 70 או 100

אלף, מגניב...

ואחרי שהם משלמים 7000 או 10000 ביטוח, 2000 דלק

ופתאום יש להם תיקון בעוד כמה אלפים,הם מבינים שזה לא

בשבילם ורצים למכור...

העיקר שאתה מרוצה,תהנה.