Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשה לנתונים סטטיסטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש סטטיסטיקה של תאונות והרוגים בערך משנים 1990-2000 ושל שנת 2007 ומעלה.

יש לי ויכוח עם מישהו, הוא אומר שלמרות כל התיחכומים, ABS,esp, כריות אוויר, ההנדסה עצמה של הרכב כמו אזורי קריסה וכד', לא משפיעה כ"כ במציאות, וזה סתם עוד גימיק שמנסים למכור, כי ABS ו ESP נועדו לתקן טעויות אנוש של נהגים שמתפרעים ועושים שטויות.

אז אני מחפש לעשות אחד לאחד, כמה הרוגים ביחס לתאונות היו פעם והיום, אשמח לעזרה :)

פורסם

הבעיה עם הסטטיסטיקה הזאת שלא רשומים בה כל המקרים שהמערכות האלו מנעו תאונה. הרי אם אין תאונה לא רושמים כלום.

כמובן שהחישוב של התאונות צריך להעשות גם ביחס לנסועה, למספר כלי הרכב ולא לשכוח לבדוק את היחס בין תאונות קלות לבינוניות ולקשות.

בקיצור צריך הרבה מאד מידע שחלקו חסר וחלקו תלוי במי שדיווח עליו. וכמובן שצריך לדעת לדעת להשתמש בכלים הסטטיסטים הנכונים.

לי היתה תאונת טוטל לוס (החלקה על כתם שמן בסיבוב מוצא) שנגמרה רק באובדן הרכב ללא שום נפגעים וללא שום דיווח מלבד לחברת הביטוח. חבר נפגע מאחור בזמן שעמד ברמזור אדום ע"י רכב שלא עצר. לרכב שלו נזק של 5000 ש"ח פחחות וחלקים ואילו הוא סבל מכאבי גב קשים במשך שבועות.

הרכב שלי היה 206 שנת 2005 עם תכנון מודרני יחסית של אזורי קריסה וספיגת אנרגיה נכונים. הרכב של החבר היה קורולה שנת 1994 שבמקום לספוג את המכה של התאונה העבירה את האנרגיה אליו.

איך הייתה משקלל את שתי התאונות השונות?

בהצלחה בחישוב.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...