Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, סתם פרטים לגבי המערכת הקיימת ברכב שלי.

יש לי רדיו דיסק של panasonic מדגם CQC-5403W אני מאוד מרוצה ממנו.

מקדימה יש לי קומפוננט 6.5 של Sound stream עם הספק נקי של 130RMS, הם פשוט מפציצים, הם היו לי ברכב בעבר רק הם ומגבר, והם עשו עבודה מעולה גם של באסים וגם של דיוק בסאונד, אחלה קומפננט.

היום חבר הביא לי מתנה 2 רמקולים 6X9 (לא היו לי עד היום) של חברת Pulse audio רשום עליהם כ- 450W ולפי האינטרנט קראתי שההספק הנקי הוא 120W RMS שזה נחשב מכובד.

יש לי מגבר של חברת Shilat עם הספק מדבקה של כ - 2200W המגבר הוא 4 ערוצים, עם צלעות קירור בצבע אדום, הגוף שקוף, ויש לו 4 יציאות, אמנם כשרכשתי אותו חשבתי שמדובר בזבל סיני וזה זמני, אבל נתפסתי, הוא מפתיע בצורה מטורפת.

אני מעוניין לרכוש מגבר כזה אותו דבר, ולהגביר בעזרתו רק סאב וופר יחיד, או 2 סאבים בגישורים.

במידה ואני רוכש מגבר נוסף, אני צריך גם להריץ לו חוטים כמו למגבר הראשון? אחד ישיר למצבר ומינוס לגוף הרכב לבד ואז כמובן בין המגברים לחבר בננות שיעבדו ביחד?

כלומר העניין עם הבננות זה ברור מאילו, עכשיו, אני צריך עוד קיט התקנה למגבר נכון? משום שאני צריך את ה 2 בננות שרצות מהמגבר ישירות למערכת, אבל השאלה שלי שורה תחתונה היא כזו: יש לי פיוז שקוף גדול על הכבל + של המגבר שמגיע למצבר, אפשר לפתוח אותו ולהכניס את הכבל + של המגבר החדש להדק ולסגור. ואת המינוס לחבר גם לאותו מקום בגוף הרכב איפה שהמגבר הראשון מחובר.

ובין המגברים לחבר בננות.

האם אני צודק בהבנה לגבי התקנה? או שזה לא תהיה התקנה נכונה וזה יגרום לבעיות??

מצטער לאלה שיקראו הרבה D:

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

מה שרשמתה לא נכון...

הבננות שאתה מדבר אליהן נקראות קבל RCA

אתה מריץ אחד כזה מהיציאה של הסאב במערכת (במידה ויש כזאת)אל המגבר החדש

אתה מנתק את הקבל מתח (+) מהמגבר שכבר מחובר אצלך ומחבר לו מפצל מתח

כאשר צד אחד מגיע מהמצבר והצד השני מתפצל ל2 המגברים. אין צורך להריץ עוד קבל מתח למצבר

את ההארכה של המגבר השני אתה יכול לחבר לאותה אחת שהמגבר הראשון מחובר

וגם את הקבל ריימוט אתה צריך לפצל בשביל שהמגבר השני גם יידע להידלק כאשר המערכת נדלקת.

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

הבנתי, התקציב שלי למגבר הוא 500 ש"ח, המגבר הקיים אצלי דווקא עושה עבודה טובה אני מאוד מרוצה ממנו.

אבל בתקציב הזה לא נראה לי שאני אוכל לרכוש משהו יותר רציני

פורסם

=\ אתה אומר לרדת מהמגבר שאני רוצה לרכוש? הוא פשוט החזיק לי דברים מטורפים, היו לי 2 סאבים של פיוניר 1000W שהיו שניהם בגישור והמגבר החזיק אותם בצורה מטורפת. בעבר הגביר לי קומפוננט של סאונד סטרים עם רמקולים של מורל פולס 120WRMS . אני יודע שזה חברה לא מוכרת או משהו, וזה נשמע כלכך הזוי 2200W, אבל הוא מפתיע, בגלל זה אני חשבתי ללכת על הכיוון שלו.

אגב אני לא פדנט או שסאונד זה תחביב אצלי, אני סה"כ רוצה שיהיה לי קומפוננט 6.5 + רמקולים 6.9 וסאב מוגברים.

הסאב שאני מתכוון לרכוש לא יהיה משהו מטורף, משהו בסגנון kicker C12 באזור ה 150-200RMS לא משהו רציני, לכן לא חשבתי על איזה מונובלוק או משהו כבד.

אז בנוגע לשאלה העיקרית, העניין הוא כזה,

כבלי RCA מהמגבר החדש ישירות ליציאה נוספת במערכת (קיימים אצלי 3 יציאות RCA), לקנות מפצל מתח שיפצל את הכבל + שמגיע מהמצבר אחד למגבר הקיים ואחד לחדש, את המינוס והרימוט פשוט לקחת מהמגבר הקיים? כלומר להכניס את החוטים מהמגבר החדש ישירות להברגות של המגבר הקיים? וזהו?

אגב אני צריך גם 2 בננות כאלה שמתחברות ליציאות של המגבר הקיים אל היציאות של המגבר החדש, ואז המערכת מחזיקה 2 מגברים?

פורסם

פיוניר?סאב מטורף?אם אתה אומר..

תשמע עשיתה קצת סלט אז אני ינסה להסביר לך מה לעשות כי אני לא יודע בדיוק מה הולך אצלך.

אתה רוצה לפי מה שאני מבין שני מגברים של 4 ערוצים,ויש לך ברכב רדיו דיסק עם 3 יציאות RCA.

כל יציאה נחשבת לזוג RCA,כלומר בשביל להפעיל 8 ערוצי הגברה או לחלופין שני מגברים 4 ערוצים כל אחד אתה צריך 4 יציאות.הפתרון פשוט,שני יציאות אתה מחבר כמו שהם למגבר 4 ערוצים אחד,וליציאה אחרת (כלומר זוג חוטי RCA) אתה קונה שני מפצלים.מפצל RCA הופך את זוג החוטים כביכול ל4 חוטים,ואז יש לך שני זוגות,כלומר יציאה נוספת(דרך אגב יש לפיצול הזה השפעה ישירה על האיכות,אבל במערכות פשוטות יחסית אתה לא תרגיש את זה).

עד כאן בנוגע ל RCA.

בגלל שאתה עם שני מגברים מומלץ שיהיה חיווט בעובי של 4 גייג' לדעתי,כלומר מהמצבר אתה לוקח כבל מתח של 4 גייג' וקרוב אל המצבר צריך להיות בית פיוז+פיוז תואם לכבל שקניתה.עם הכבל הזה אתה מגיע לבגאז' אל תוך מפצל מתח,תיקנה מפצל מתח מ4 גייג' לשני יצאות של 8 גייג',כלומר ביציאות של המפצל מתח אתה מחבר שני חוטים של 8 גייג' (שהם דקים יותר) ואותם אל המגברים שברצונך להפעיל.בנוגע לרימוט אותו דבר-מהרדיו דיסק עד למפצל ומהמפצל לשני מגברים (העובי כאן לא משפיע ולא צריך להישתגע איתו,תיקנה חוטי REMOTE פשוטים).

כמעט סיימנו עם החיבורים למגבר,מה שנישאר לך זה לחבר כבל מינוס,כלומר לתת לכל מגבר הדק שלילי,לחבר כל אחד בניפרד לשילדת הרכב.

הסברתי בנוגע לחיבורים כדי להפעיל את המגבר,אני מקווה שאת הקטע עם ערוצי ההגברה אתה יודע,מכל ערוץ אתה מוציא חוטים לרמקול/סאב שברצונץ להגביר.רד מהקטע הזה של הבננות,שום בננה ושום קוף,אולי אתה מתכוון לבית פיוז ודרוש אחד כזה סמוך למצבר וזהו.בנוגע לקנייה של המגבר-שיקול שלך,לדעתי תיקנה כבר משהו נורמאלי.

• תוכן חדש...