Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין הנושא מכיוון שקניתי רכב והטורבו עשה לי צרות מהרגע הראשון.

נבדק בקומפיוטסט, לא נרשמה הערה לגביו. המנוע נתן דחיסה טובה.

לאחר מכן, התחילו בעיות. לפעמים גדש ולפעמים לא.

בסופו של עניין, הכנפיים של הטורבו התפרקו (לא לגמרי אלא רק חלקים קטנים) ונכנסו למנוע - מה שהביא בסוף לנזק בלתי הפיך ולשיפוץ מנוע.

איך , בדיעבד, הייתי יכול טרום הקניה לבדוק את הטורבו. פירוק ובדיקה ויזואלית? האם יש מכונים לבדיקת הטורבו?

פורסם

בודאי שיש מכונים לבדיקה ושיפוץ מגדשים, אך הבדיקה מבוצעת שהמגדש מפורק מהמנוע.

להלן הבדיקות שאפשר לבצע למגדש טורבו שהוא מורכב על הרכב:

• תקלות בסורק.
  • בדיקה חזותית לדליפות ונזילות
  • מצב המאיץ חזותית ותחושת החופש של הציר.
  • בדיקת רעשים חריגים של עבודה.
  • לחץ גידוש.
  • בדיקת תיפקוד אקטואטור או שסתום וסטגייט (באופן חלקי).

בדיקות אלו, למעט רעש, נזילות ודליפות חיצוניות, לא מבוצעות בבדיקת קנייה.

פורסם

תודה דניאל.

אני מנסה לחשוב על הפעם הבאה שאני הולך לקנות אוטו משומש- איך לקבל תמונה אמיתית על האוטו ולדעת בפני מה אתה עומד.

אני לא בטוח אם כדאי לי ללכת למכון בדיקה או ללכת למוסך שלי + ביקור במכון מגדשים.

הבדיקה במכון לא נותנת לי שום מידע אמין. גם בדיקת הקומפרסיה מבוצעת ע"י בדיקת התנגדות חשמלית והיא לא בודקת את הלחץ האמיתי שנוצר שם. אני כמעט בטוח שלא נבדק המחשב ע"י סורק.

במקרה שלי - הנזק שנגרם לי יגיע בסיכומו של דבר ל25K ש"ח. מחיר שלא תיכננתי ולא בא לי בקלות. הבדיקה במכון נתנה רושם חיובי, מה שלא היה נכון כלל וגם התבסס על מעט מאוד נתונים אמיתיים.

פורסם

איזה אוטו זה שהתיקון עלה 25 אלף ? לא נראה לי שטורבו יכול לגרום נזק כזה , אם עוד לא תקנת את האוטו

חכה אולי תקבל הצעה יותר טובה

פורסם

עניין של אמון. לי יש מוסך שאני סומך עליו. לא פונה לאף אחד אחר. גם אם יעלה לי 2000 ש"ח יותר.

בד"כ אני שם את הרכב, סוגרים מה צריך לעשות, ומהיכרות בנינו, הם יודעים מתי להתקשר לשאול לגבי הוצאות חריגות.

במקרה הזה - הערכה היא שלי. טורבו חדש ושיפוץ מנוע. לא כולל כל החלפים/טיימינג/מותחנים/ צנרת שכבר מחליפים על הדרך.

הרכב שלי - פיאט סקודו 110 כ"ס. הרכב דומה חיצונית לסיטרואן ג'מפי(מסחרית).

אולי הסכום במוסך יהיה נמוך יותר אבל אל תשכח שהרכב מושבת למשך פרק זמן ארוך וצריך אלטרנטיבות.

אני מקוה שלפחות אחרי זה אני אקבל רכב ללא תקלות.:-D

לעניננו - דניאל או כל חבר פורום אחר, אני אשמח לקבל תשובה לגבי בדיקת הרכב לפני קניה - האם ללכת למוסך שאתה סומך עליו ולמכון בדיקת טורבו או למכון בדיקה (אם בכלל)?

• תוכן חדש...