Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

1. רציתי לשמוע את דעתכם לגביי שמן מנוע 5W30 חצי סנטטי או סנטטי מלא לונדורה 1990 4.3L אני משתמש בשמן הזה כבר די הרבה זמן המנוע הוא חדש מייבוא עבר משהו כמו 60,000 ק"מ .

אלו הוראות היצרן לפי מה שרשום בספר רכב.

2. יש לי שאלה לגבי צלחות בלמים דיסק מאוורר האם קיים הבדל משמעות בינם לבין צלחות רגילות כמובן שהם מתקררות מהר יותר השאלה אם אני ירגש בלימה טובה יותר באופן משמעותי.

תודה מראש.

פורסם

אני ממליץ לך , בארצנו החמה ובמיוחד ברכב מסחרי שעובד, לשים שמן שמיועד לטמפ' קצת יותר גבוהות - אני מדבר על דירוג 40 ומעלה. בשמנים עם דירוג 30, הצמיגות יורדת משמעותית בטמפ' גבוהות, מה שבמנוע שעובד קשה ובחום יביא לבלאי מוגבר...

סינטטי מלא תמיד עדיף על כל אחד אחר, נקודה.

לגבי צלחות הבלימה - מערכת הבלימה עושה פעולה מאוד פשוטה - הופכת אנרגיית תנועה לחום. ברגע שאין אפשרות "לנקז" את החום בצורה טובה, הבלמים לא יצליחו יותר להפוך תנועה לחום והרכב לא יבלום(במקרים קיצוניים).

לכן בלמים מאווררים בולמים משמעותית טוב יותר ומתקררים טוב יותר, ועדיפים במיוחד ברכב אוטומט כמו הוונדורה, שהשימוש בבלמים מוגבר כי אין בלימת מנוע, ובגלל המשקל שהם מתמודדים איתם.

פורסם

אוקיי תודה רבה לך, אבל בכל זאת לא להתייחס להוראות היצרן? ושנית אני משתמש בסטג השמן הזה כבר מעל שנה זה לא יזיק לעבור? ואם כן אז מה ההבדל בין 10W40 ל 5W40 מה עדיף?

פורסם

זה לא יזיק לעבור, אלא אם כבר יעזור.

הדירוג התחתון - 0, 5 או 10, לא ממש משנה בארץ. הדירוג מצביע על יכולות השמן בטמפ' נמוכות - צמיגות בטמפ' שמתחת ל 0 - ככל שהמספר נמוך יותר, השמן ישמור על יכולותיו הנוזליות בטמפ' נמוכות יותר ולא יתקשה, כדי לאפשר הנעה.

הטמפ' במנוע כשהוא מונע, ויחד איתן טמפ' השמן, עולות מהר מאוד אחרי ההנעה, ומהר מאוד השמן מגיע לתחום היכולות ה"חם" שלו - זאת אומרת מה הצמיגות שלו בטמפ' גבוהות, כדי לאפשר המשך סיכוך מתאים למנוע ולא להפוך למצב "כמו מים" ולא לתת שימון בכלל...

בארץ שלנו, מה שמשנה זו יכולת השמן בטמפ' חמות.

לכן, 5 או 10 לא כ"כ משנה.

יש שמנים סינטטים מעולים 10W40 או 5W40, שנותנים צ'ופר נוסף - חוץ מהיכולות העדיפות על פני חצי סינטטי - כמעט בכל שמן סינטטי כיום מחברה מובילה, יש היום תוספים מהחברה שעוזרים בשמירה על נקיון המנוע ומניעה של משקעים. אז זה חוסך לך גם לקנות תוספי שמן למינייהם אם חשבת על זה...

רק תזכור, לרוקן את כל השמן הישן לפני מעבר לסוג אחר.

פורסם

רגע אבל בכל מקרה טמפ' עבודה של המנוע היא 90-100 אז בכל מקרה אחרי 40 מעלות הוא לא שווה... לכן תיארטית אם היה שמן 5W90 הוא היה הכי טוב שיכול להיות נכון? ועוד שאלה למה אתה מתכוון לרוקן את כל השמן, מה שיוצא מהפקק לא מספיק?

נ.ב

איזה נזק יכול להיגרם כתוצאה מערבוב שמנים?

פורסם

בנוגע לצלחות הבלמים אני כנראה אזמין מאיביי דיסק מאוורר.

ולגבי השמן אני יעבור ל 5W40 אבל לרוקן את השמן מהפקק זה לא מספיק?

פורסם

20W50 אתה רוצה לגמור לי על המנוע??? קודם כל זה מנוע בנזין ושנית כל זה מנוע חדש...

ולגביי הפילטר ברור שאני יחליף אותו. אני יעשה את ההחלפה בטיפול הקרוב

פורסם

אל תגזים עם ה 90 :-D

יצרני הרכב מגדירים דרישות שימון מסויימות, שבהם עומדים יצרני השמנים..

יצרן צריך ששמן, בטמפ' עבודה של המנוע, יהיה מספיק צמיג כדי לספק סיכוך טוב אבל גם מספיק נוזלי כדי לעבור בכל מעברי השמן, ברינגים, בראשים ובכל מקום בו צריך שימון, במהירות ובקצב המתאים.

בהתאם לכך נוצרו כל מיני תקנים לשמנים כגון ה SAE או ה API, שפשוט מגדירים את סקאלת ההגדרות שיצרני הרכב השונים דורשים, כל אחד ודרישותיו.

אך עם זאת, דרישות אלו מותאמות לממוצע של כלל השימושים באקלימים מסויימים. לכן אם רכב נמצא בשימוש באקלים חריג מהממוצע, לחם או לקר, ניתן להתאים את השמן לכך, כדי לתת מענה לדרישות השימון בטמפ' אלו.

לכן, רכב שעובד באקלים חם יותר, דווקא יקבל בשמחה דרגת צמיגות גבוהה יותר בחלק הגבוה(40 במקום 30 למשל).

לרוקן מהפקק זה מספיק בהחלט, רק וידאתי שלא תוסיף את השמן על הישן(הרי אני לא מכיר אותך בסופו של דבר...).

המלצה נוספת - תרוקן את השמן לאחר שהמנוע התחמם כראוי, כך השמן צמיג פחות ויזרום ביתר חופשיות החוצה, יותר ממנו יצא, וגם כל מיני משקעים יהיו יותר "ממוססים" בשמן ויצאו יחד איתו.

פורסם

אוקיי אבל עדיין לא הבנתי הרי אם מנוע עובד למשל בטמפרטורה של 90 מעלות אז מה שווה שמן שב 40 מעלות משנה את הצמיגות שלו אז זאת אומרת שהשמן במצב אופטימלי רק בטמפרטות שבין 5 ל 40 מעלות (כדוגמת שמן 5W40) ?

בקיצור בשורה התחתונה אני כנראה אעבור לשמן 5W40 סינטטי מלא אני חושב שהוא הכי מתאים לי.

פורסם

ידידי, התבלבלת לגמרי.....

המספרים לא מציינים את הטמפ' שבהם השמן משנה או לא משנה צמיגות, נראה לך הגיוני?

אלה סה"כ דירוגים של יכולות השמן, ב"שפת שמנים בינלאומית"...

שמן עם דירוג 40 למשל, יש לו צמיגות X ב 100 מעלות. שמן 30 יש צמיגות Y ב 100 מעלות.

• תוכן חדש...