Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לאחר כל הבירורים שאני עושה עבור חברתי בקשר לרכב חדש, קיבלתי גם אני חשק להחליף את האוטו שלי.

אני נוסעת על פוקוס שנת 2003 (שנרכשה מליסינג בשנת 2004). אין לי כל טענות לגבי הפוקוס, נהניתי ממנה מאוד ותכלס אין לי כל סיבה להחליף את האוטו (חוץ מהשגעון הפרטי שלי למכוניות חדשות) וגם מצוקת החניה באזור תל אביב והמרכז.

חשבתי להחליף את הפוקוס בפיגו' 107 חדשה. קראתי עליה רבות והתרשמתי שהאוטו מוצלח למדי (גם ראיתי אותה בסוכנות והתלהבתי).

עכשיו ככה, הצרכים שלי: אני נוסעת 90% מהזמן בתל אביב והמרכז, לבד או עם עוד אדם אחד. פעם בשבוע נוסעת לירושלים.

אבל אני אוהבת רכבים גדולים (כוונתי לרכבים חזקים, מנוע וכוחות סוס נדמה לי) ולא אוהבת לשבת ברכב קטן. כמו כן חשבוה לי נוחות הנהיגה באוטו והנאה הן מהנהיגה והן מהנסיעה עצמה. לא להרגיש את כל הבורות והמהמורות בכביש

שאלתי הראשונה היא כזו: האם המעבר מפוקוס לפיזו' 107 יהווה בשבילי איזהשהוא חיסכון כספי (מבחינת דלק, ביטוחים, חלקים ותחזוקה) ?

לגבי התקציב - בעיקרון אין לי יכולת כלכלית להשלים את ההפרש בין הפוקוס לפיז'ו ואני צריכה לקחת הלוואה. את הפוקוס קניתי בזמנו בסכום של 87K מתוך הנחה שאני אשאר עם האוטו כ 8 שנים. ולאור ירידת הערך הדרסטית נשבעתי לעצמי כי אני לא אוציא סכומים כאלו על רכב יותר, ולכן חשבתי ללכת על ליסינג פרטי. לפי החשבון שאני ניסיתי לעשות, אם אני לוקחת רכב בליסינג פרטי ומחליפה את הרכב כל שלוש שנים, יוצא שאני משקיעה בערך 60K כל שלוש שנים לרכב חדש (כשלוקחים בחשבון את ירידת הערך של הרכב ואת התשלומים החודשיים לליסינג),

האם זה משתלם כלכלית?

האם כדאי לקחת הלוואה ולקנות רכב שנת 2007 לדוגמא (נגיד פיז'ו 206 או 307, בהנחה שאני אשאר איתו בין שלוש לשש שנים?

או להישאר עם הפוקוס (שמתחילה לגבות מחיר בצורת בלאי) ??

תודה מראש לכל המגיבים

פורסם

ליסינג פרטי לא יכול להיות משתלם כלכלית, כיוון שבעיסקה הזאת מרוויחים שלושה גורמים: היבואן, חברת הליסינג וחברת המימון, לעומת עיסקה רגילה שבה רק היבואן מרוויח.

כמה שנים את מחזיקה בפוקוס? בעיקרון קנית פוקוס מליסינג במחיר לא מציאותי, כיום פוקוס 07 מליסינג נמכרים לאחר 3 שנים ב20K פחות ממה שאת שילמת.

פורסם
ליסינג פרטי לא יכול להיות משתלם כלכלית, כיוון שבעיסקה הזאת מרוויחים שלושה גורמים: היבואן, חברת הליסינג וחברת המימון, לעומת עיסקה רגילה שבה רק היבואן מרוויח.

כמה שנים את מחזיקה בפוקוס? בעיקרון קנית פוקוס מליסינג במחיר לא מציאותי, כיום פוקוס 07 מליסינג נמכרים לאחר 3 שנים ב20K פחות ממה שאת שילמת.

קניתי את הפוקוס בשנת 2004. המחיר שאני שילמתי אז עוד היה 10% מתחת למחירון.

בגלל זה בדיוק אני לא רוצה להוציא היום סכומים כאלו על רכב. אבל המכוניות שאני חושבת עליהן עדיין לא נמצאות בשוק מספיק זמן ועולות כולן מעל 80K.

פורסם

אוקיי בואי נעשה חישוב פשוט:

קנית את הרכב בשנת 2004 ב87K

מחיר המחירון שלו כיום לפי יד 2 לאחר הורדת ליסינג לשעבר 36K

כלומר ירידת הערך היתה 50K אבל השתמשת ברכב 6 שנים! כלומר עלות הרכב היתה 700 ש"ח לחודש (50K לחלק ל72 חודשים). אני לא מכיר לא ליסינג פרטי או אחר שאת יכולה לשלם 700 ש"ח לחודש ולהחליף רכב לחדש כל 3 שנים, וכל זאת בלי לשלם מקדמה של כמה עשרות אלפי שקלים. ובמילים אחרות, נראה שעיסקת הפוקוס ליסינג שלך היתה הרבה יותר משתלמת מכל האפשרויות האחרות שאת חושבת עליהן כרגע. כמובן שיש את הסיכונים הידועים בלקנות רכב מליסינג, אבל במקרה שלך אם הרכב שרד אצלך 6 שנים כנראה שהוא היה "בסדר".

• תוכן חדש...