Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כך אני לא סגור על מחיר בדיוק אבל בכל זאת רקע על עצמי אני חייל קרבי ולא נמצא הרבה בבית למרות זאת מעוניין לקנות מערכת לרכב למרות שיוצא לי לנסוע בה 4-5 פעמיים בחודש...

אז כך

רמקולים:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=523134

סאבוופר:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=523095

שניהם של רשת פיונר.

ומגבר חיפשתי משהוא טוב וזול כגון :

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...b219083=219112

חשבתי על ה- 12V ב 300 שקל

או PB777

ורציתי לדעת אם המערכות הללו מתאימות יחדיו?

מה דעתכם

תודה מיכאל =)

פורסם

אין רכיבים שיתאימו יותר "יחדיו" ממה שציינת כאן .

זה עניין של טעם אם אתה אוהב את התוצאה שיוצאת מהרכיבים האלו אז הרווחת .

בכל אופן אני ממליץ לך מאד לחכות קצת עם הרכישה ולבוא למפגש אחד או שניים כדי לשמוע מה הן באמת מערכות ולהחשף קצת לסוגי רמקולים שונים .

במידה ולא תוכל "להחזיק" את עצמך ולחכות עד למפגשים אני מאמין שבתקציב שציינת כאן חברי הפורום יעזרו לך לבחור רכיבים בהרבה יותר טובים שתוכל להנות מהם כמו שצריך , אבל שוב , הכל עניין של טעם .

פורסם

אם זו תיהיה פעם ראשונה שאתה שומע מערכת ברכב אז כן אתה תאהב את התוצאה

אני לא מדבר איתך מהתנשאות חס ושלום , פשוט חבל על הכסף שלך .

מה שבחרת כאן זה ככה :

מגבר חלש ולא איכותי

סאב וופר - לא יהיה מדוייק ולא ישתלב יפה עם המוזיקה גם בעוד 100 שנה . רעש ומכת באס חזקה הוא יעשה אבל ללא קשר למוזיקה עצמה

רמקול אחורי של פיונייר - עדיף לבחור רמקול ל"במה הקדמית" ( קדמת הרכב איפה שאתה יושב , ולא לקבל את הסאונד מאחוריך - מהמגש - זאת טעות אצל הרבה אנשים )

בסכום של הרמקולים 6X9 שבחרת אפשר להביא קומפוננט של מורל פולס או קצת להתאמץ יותר ולהביא טמפו שבטוח שלא תתאכזב מהם

מה שבטוח שכדאי שתחכה לחברי הפורום שטובים בהתאמת רכיבים לפי תקציב . יש כאן לא מעט כאלו

שוב כל מה שכתבתי למעלה על הרכיבים זה מבלי לפגוע באף אחד שיש לו רכיבים כאלו ומרוצה מהם - זו דעתי האישית .

המלצתי אלייך לפני הקנייה להאזין לסוגים שונים של מערכות , כאלו תוכל למצוא במפגשי האודיו של הפורום , בהצלחה !

פורסם

אז אני מקווה שמישהוא שמבין יגיב בכל זאת בחרתי שם רמקולים ומגבר של פיונר וזאת חברה מאוד ידועה באיכותה הרב...

למרות זאת אני לא מבין למה אתה אומר שהסאבוופר לא יהיה מדוייק ולא ישתלב אפשר איזה הסבר קצר ?? למרות שקראתי מדריכים.. והמגבר.. אני פשוט מחפש משהוא שישפר את האיכות אבל לא במחיר מוגזם בכל זאת אם יש למישהוא הצעות טובות אני פתוח להצעות ולראות אותן מה שכן אני רוצה רמקולים של פיונר... חברה שאני באמת יכול לסמוך עלייה...

פורסם

הכי טוב שתרשום תקציב , ככה נוכל להכווין אותך במיצוי התקציב בצורה הטובה ביותר.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אני אנסה להגיד את זה בדרך אחרת. הישראלים הם עם של עדר. זאת אומרת שסובארו מבחינתם זה אוטו טוב ופיוניר זאת "המערכת" לאוטו.

אני לא אומר שדברים אלה הם בהכרח לא נכונים, אבל פיוניר ברמקולים הרגילים שלהם לא משהו (בלשון המעטה), וברדיו דיסקים הם טובים רק בסדרות הגבוהות שלהם.

ממליץ לך לקרוא קצת ת'רדים, לתת תקציב שאתה מוכן להשקיע. לתת את סוג הרכב שזה יותקן בו וינסו לעזור לך יותר.

חבל שתשקיע כסף במשהו שלא תהיה מרוצה ממנו ואפילו לא תצליח למכור בסוף בחצי מהעלות.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

פיוניר זו לא חברה מומלצת לרמקולים וסאבים,נוצר לפיוניר שם בארץ בזכות הרדיו דיסקים שהם מוציאים,נוחים,מחיר נוח,עושים את העבודה כמו שצריך,אין מילה רעה,המגברים שלהם לא רעים,הם טובים במכשירים לא ברמקולים.

אם אתה רוצה מערכת נורמלית לרכב תמתח את התקציב ל1,500 ש"ח ותקבל תוצאה לא רעה במיוחד למישהו חדש בתחום.

מגבר: JBL CS60.4

665 ש"ח

קומפוננט[רמקול קדמי בעל טוויטר וקרוס אובר(קרוס אובר משמש לחלוקת תדרים,קרא FAQ)]

מורל פולס

400 ש"ח

סאב C12

300 ש"ח+תיבה(200 ש"ח)=500 ש"ח.

סה"כ 1565 ש"ח.

מערכת ששווה את המחיר מאוד!

פורסם

אני אנסה להסביר קצת ממה שלמדתי מהפורום במשך הזמן על הסאבים של פיוניר ובכלל על סאונד נכון ברכב .

הממברנה של הסאב באופן טבעי ובכל סאב דוחפת אוויר . בסאבים של פיונייר הנצילות ( DB ) גבוהה והסאב דוחף המון אוויר

אך אם תשים לב טוב טוב , הסאונד שתקבל מהסאב אינו תואם לקצב המוזיקה שתקבל מהרמקולים ( גם כאן אתה קצת לא מבין בעניין הרמקולים ותכף אני אסביר ) מכת הבאס שתקבל מהרמקול ( קומפוננט ) תגיע מהר יותר ממכת הבאס שתתקבל מהסאב וופר הספציפי הזה ובכך תרגיש מכת באס כפולה שתעוות את קצבו הטבעי של השיר .

לעניין הרמקולים שאמרתי שאסביר . ישנו מונח בעולם הסאונד שנקרא "במה קדמית" . אני אסביר לך למה הכוונה , נאמר שאתה הולך לראות קונצרט או הופעה , מהיכן מגיע הסאונד ? מאחורה ?! או מלפנים - כאן מתבטא המונח במה קדמית בעצם זה שאתה מתקין זוג רמקולים מקדימה ( לצורך העניין קומפוננט ) אתה בעצם יוצר לך את אפקט הבמה הקדמית . וברגע שאתה מתעלם מזוג אלמנטים מקדימה ומתקין זוג אחר מאחורה בעצם אתה תקבל סאונד שיגיע מאחורי הראש ( שגוי מאד לדעתי ) .

את כל זה ויותר אתה תוכל ללמוד ולהבין אם תגיע למפגשים של הפורום , תראה ותקשיב למה הכוונה ומה הטעם בקומפוננט מקדימה מול זוג רמקולים מאחורה .

מקווה שאני עוזר כאן ואם יש לי טעויות אני אשמח שיתקנו אותי

פורסם

הסאב של פיוניר שציינת נותן מכות באס, שלא קשורות למוזיקה.

המגבר, סיני , הצהרות גבוהות במיוחד,לא בטוח שהוא יעשה את העבודה- עדיף מאק אודיו z4200 יד 2 ב500 שח .

מצטרף להמלצה על הטמפו .

זו דעתי.

פורסם

אז מה שאני מבין מחבריי הפורום שלא יהיה לי מוזיקה אלה הרבה רעשים... בכל זאת פיונר באמת איכות הרמקולים שלהם על הפנים ?? וגם אפשר הסבר מקוצרר למה צריך להשקיע על מגבר סכום גבוהה ??

פורסם

מערכת סטריאו משולה לשרשרת, שחוזקה כחוזק החוליה החלשה ביותר.

אין צורך להשקיע על רכיב אחד הרבה כסף י-ח-ס-י-ת לרמתו מול שאר הרכיבים. משמע השאיפה היא למצוא רכיבים בעלי רמה דומה ככל הניתן כדי למצות את התקציב בצורה הטובה ביותר.

500 ש"ח למגבר זה לא הרבה, אבל 300 זה ממש מעט, והתמורה מועטה עוד יותר.

נ.ב.

פיוניר מייצרים גם רמקולים טובים, הבעיה שהם לא מיובאים ארצה, ומה שכן מיובא פשוט לא עומד עם שאר המוצרים הקיימים.

מתחדשת*

פורסם

נגיד בטווח של 1500 שקל אפשר לעשות 2 אפשריות עם רדיו דיסק MP3 וללא.

תודה מוכן לראות הבדלים ואפשריות אשר יעניינו אותי

בתודה מיכאל.

• תוכן חדש...