Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני מריח ביצה באושה.

אתה מתלונן על קומבינות של כל העולם, שהתגלו בעקבות קומבינות של אחד מקושר.

אני לא יודע מה מסריח לי יותר, וכמובן שהייתי נוהג בדיוק כמו אותו קומבינטור (הרוכש), וגם זה לא היה מוריד מעוצמת הסירחון הכללי בתחום הרקוב הזה שנקרא סחר רכב במדינתנו.

אני חושב שחובה ליצור מאגר מידע נגיש לציבור לגבי עבר הרכבים, אם באמצעות משרד הרישוי או חברות הביטוח.

לחברת ביטוח יש אינטרס אני מניח - לרוכש רכב שביודעין עבר תאונה קשה יועלו הפרמיות, הרי סביר שבתאונה זהה הוא יפגע קשה יותר מרכב ללא היסטוריה.

אני חושב שאם תעלה זאת בפני מנכ"ל אור ירוק,

הוא יתחיל להזיז עיניינים .

ירון מאיר

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה עושה קונה "לא מקומבן" במקרה כזה?

איך אני, בתור אחד בלי קשרים יכול לברר כזה דבר? רק לקחת את הרכב למכון בדיקות ולקוות שימצאו את התיקונים שבוצעו?

יואב :arrow:

פורסם
אני חושב שאם תעלה זאת בפני מנכ"ל אור ירוק,

הוא יתחיל להזיז עיניינים .

ירון מאיר

למה הציניות? למען הסר ספק אני גם לא משלה עצמי שדבר כזה יקרה, אבל לא מזיק לפתוח עיניים לגבי אפשרויות שיפור ופתרון, או אולי להצביע על אחראים/אשמים.

אמיר - זה נכון לגמרי, וחלק מהבעיה. אולי שקיפות כזו תדרבן את חברות הביטוח להוריד מהכביש כל מה ששיקומו מפוקפק. מה שבכ"ז עלה לכביש יימכר בזול ויבוטח ביוקר.

מסריח כאן, וזה לא בגלל הג'חנון עם ביצה וחריף מאתמול.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

צדקנות או לא,מה שטענתי זה רק שזה לא חוקי.וזה שמאה תגובות פה יגידו שהיו נוהגים אותו דבר, זה בסדר. אבל זה עדיין מה לעשות , לא חוקי.

כלומר, אם מישהו היה שומע או יודע פרטים על אותו גורם שמוסר מידע בתוך חברת הביטוח, אותו גורם היה עף כמו טיל, וגם היו ננקטים צעדים משפטיים נגדו.

לגבי הסוחרים, מקווה שכל מי שמבצע מעשה נבלה כזה יבוא יומו וימוצה מולו הדין בלי רחמים.צריך לעקור את התופעה הזאת מהשורש.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ברוך הבא לישראל!,אבל אנשים גם צריכים לדעת שיש סוחרים שהם בסדר גמור ושזה המקצוע שלהם ולא כולם נוכלים .

פורסם

אומנם חוכמה שלאחר מעשה, אבל עדיין משהו שיכול להכניס את חברות הביטוח לפינה.

אדם קונה רכב ומבטח אותו, חברת הביטוח לא אומרת דבר.

לאחר קבלת הפוליסה, לשלוח מכתב רשום לחברת הביטוח, שבו אתה מבקש מהם לדעת האם לפי המידע שמצוי ברשותם, האם לרכב זה עבר ביטוחי אשר יכול להשפיע על ערכו בקרות מקרה ביטוח. לציין בגוף המכתב שתשובה שלילית מטעם חברת הביטוח תשמוט מתחת ידה את האפשרות לטעון לארוע שכזה אם וכאשר יבוא בעתיד מקרה ביטוח.

במקרה שחברת הביטוח תאשר כי מדובר ברכב בעל עבר, מן הסתם המכתב הזה יסייע בתביעה מול סוחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ואני חושב על אותו בחור שלא מבין דבר, שהמליצו לו על 307, בא למגרש וקונה את כל השקרים הללו.

אני מרחם על אותו בחורה שנדלקה על 307, לא מבינה ברכבים, האמינה לאותו סוחר מעונב ונפלה בפח.

אז פותח השרשור מבין קצת, לכן חשד. פותח השרשור מקושר, ולכן יכול היה בזמן אמת להתקשר ולברר אודות הרכב.

אבל אדם מהשורה?

שלא יהיה לכם ספק - הרכב הזה יימכר בזמן הקרוב, לאדם תמים שישלם תמורתו מיטב כספו, רק כדי לגלות בתאונה הבאה או במכירה הבאה, כי רימו אותו.... ואוי לתחושה.

זו אחת הסיבות לכך שאני לעולם לא אקנה מסוחר/מגרש. לכל היותר מטרייד-אין של יבואן וגם זה אחרי שהרכב נבדק בדקדקנות.

פורסם

אני לא הבנתי רק למה התכוונת שאמרת שאין לך כוח ללכת לבית משפט כי אין לך שום עילה לתבוע את המגרש, מפני שלא התבצעה עסקה ואתה לא נפגעת מזה.

בנוגע לכך שהרכב היה שייך למנכ"ל, מנכ"ל יכול לסוע גם על יונדאי גטס, אנחנו חיים במדינה נטולת מוטוריקה וחשיבות לכלי הרכב. כך שהעניין שמנכ"ל שלא נוסע על S500 או אפילו הונדה אקורד\מאזדה 6 לא אמורה להוות הפתעה, יותר מזה פגשתי לא פעם מנכ"לים שנסעו על מכוניות משעממות כמו מאזדה 3 ויונדאי גטס. וחוץ מזה אתה קונה את האוטו או את הסטטוס של בעליו הקודמים?

לפי הטאסות המים וכל זה נראה שפשוט האוטו היה בהכנה למכירה, שטיפה טאסות סקאי על הדשבורד וכל שאר הדברים שקונים בדרך כלל את הישראלי הממוצע. לגבי היד לא מדובר בשום מערכת משומנת, לאחר שרכב יורד מהכביש אך בר שיקום ומקבל את הסטטוס "אובדן להלכה" הוא נקנה מהביטוח ע"י סוחר בעל רישיון תו סחר, כלומר הרכב עובר לבעלות הסוחר אך היד אינה נחשבת ואם חבר שלך היה קונה את הרכב הוא היה הופך להיות יד 01.

למרות שברור שהסוחר שנפלת עליו שקרן (ואני לא מבין מה ההפתעה) יתכן והוא לא ידע על התאונה כי סוחרים רבים קונים מכוניות מסוחרים אחרים לאחר התיקון שלהם, כך שאם הוא לא זה שקנה את הרכב מחברת הביטוח כדי להחזיר אותו לכביש הוא לא יודע מה מצבו. וסוחר שתיקן בעצמו את הרכב וכעת מוכר אותו אמור לכתוב בזכרון דברים גילוי נעות על כך שהרכב ירד ומהכביש ותוקן, כמובן שהוא לא היה חותם על כך, לכן היית צריך לקחת את הרכב למכון בדיקה שברגע שהוא נבדק ונמצא נקי האחריות היא על מכון הבדיקה שנותן אחריות ל3 חודשים. במידה והיו עולים על התאונה הסוחר היה מתנצל\מציע הנחה, אם הוא לא היה יודע מראש על התאונה יתכן והיה מחזיר את הכסף של הבדיקה אם הייתם מסכמים זאת מראש.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

לגבי משפט התכוונתי לזה שאם אפרסם את שם המגרש אולי עוד אתבע תביעת דיבה.

לא עניין אותי אם הרכב שייך למנכ"ל אלעל או למזכירה של משה חמוצים.

מה שהפריע לי היו השקרים השקופים של הסוחר כמו "חיישנים בגלגלים" על טסות שהוברגו לחישוקים וכו'.

לגבי המערכת המשומנת, אולי תסביר לי איך יש לרכב רשיון פעיל על שם הבעלים הקודמים כשלא חודש ביטוח כבר שנתיים מיום שבו הרכב ירד מהכביש?

אני כרגע לא מתייחס בכלל לשקרים של "אוטו בובה בלי תאונות" וכו.

ואתה באמת מאמין לזה שסוחר יקנה רכב מסוחר אחר בלי לדעת מה העבר שלו?

אתה באמת מאמין לזה?

פורסם

לדעתי זה ממש לא עקרוני אם הסוחר יודע או לא שהרכב עבר מה שעבר.

חבר טוב שלי חיפש רכב לאמא שלו והגיע לסוחר- מכר ותיק שלו שהציע לאנטיס 2004 "יד שנייה פרטית שאסי נקי" עם 117000 ק"מ.

אחרי שהוא עשה על האוטו סיבוב קצר הוא הגיע מהר מאוד למסקנה שלפי המצב של הרכב אין סיכוי לק"מ הנ"ל.לקח ידידי היקר את מס' הרישוי של הלאנטיס,התקשר מהר לבחור עם גישה למקומות הנכונים והופ! הרכב היה בעבר של שני חברות ליסינג,עבר תאונה קשה

ב2006 ,אבל הסוחר-לא ידע דבר?נו באמת.לא שמענו על שיטת מצליח?

נ.ב. חשוב לי לציין שהסוחר הנ"ל סוחר פרטי ולא מגרש או טרייד אין כלשהו.

חבר,אתה חופר

פורסם

ברור שלא מחייב שהסוחר ידע הכל.

רק לפני כמה ימים\שבועות שאל פה סוחר איך הוא יכול למכור רכב בלי לספר עליו הכל בטענה שהוא קנה מציאה ללא בדיקה וככה הוא גם מוכר את הרכב.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גם חברות הביטוח אינן חפות מפשע. הן עושות יד אחת עם סוחרי רכב על מנת למכור רכב שהוא אבדן להלכה מבלי לדאוג לגילוי נאות על מצב הרכב. לא מוסרי וגם לא חוקי.

סיפור מפותל עם מוסר השכל:

לפני שנים רבות קניתי רכב שהיה "אבדן להלכה" (נגנב מבעליו ונמצא לאחר שהבעלים קיבל את כספי הביטוח).באורח פלא הרכב הגיע לידי סוחר רכב פרטי (מאכר) דרך מגרש שקנה אותו מחברת הביטוח. כמובן שבשום שלב לא הועברה בעלות וסוחר הרכב גם השיג את תעודת הזהות של הבעלים הרשום האחרון (חלקו של האחרון במעל לא התברר לי מעולם).במסגרת העלמת הפרטים הספידומטר גם "איבד" כמה אלפי קילומטרים. עובדה זו התבררה בדיעבד על ידי השוואת רישום נתוני הרכב בזמן שנמכר על ידי חברת הביטוח.

העניין כולו הגיע לבית משפט רק לאחר כשנתיים אחרי שמכרתי את הרכב ולקונה התבררה במקרה ההסטוריה המפוקפקת של הרכב - הוא פשוט ניסה לבטח את הרכב באותה חברה שכבר שילמה עליו אבדן להלכה וזו סירבה לבטח אותו.

הבאתי למשפט (כנתבעים צד ג') את סוחר הרכב, מגרש הרכב וחברת הביטוח וכולם זכו ל"מי שברך" מהשופט אשר חייב את הסוחר להשיב לקונה (האדם שקנה ממני) את כל הסכום ששילם עבור הרכב.

כיום יש חובת גילוי נאות שהייתה מהווה גם עילה לתביעה פלילית נגד כל הנ"ל.

והלקח שלי - מאז לא קניתי עוד רכב משומש מאדם פרטי אלא רק מחברות טרייד אין. גם לא אקנה רכב שאינו יד ראשונה, זה מצמצם את יכולת השמטת הפרטים וטענת אי ידיעה לגבי ההסטוריה של הרכב.

פורסם

לגבי המערכת המשומנת, אולי תסביר לי איך יש לרכב רשיון פעיל על שם הבעלים הקודמים כשלא חודש ביטוח כבר שנתיים מיום שבו הרכב ירד מהכביש?

אני סבור שהסוחר דחף את הרישיון הקודם לפני העברת הבעלות לתו סחר, כפי שפעמים רבות סוחרים עושים והסיבה שהביטוח לא חודש שנתיים כי הרכב עמד והיה בתהליך שיקום + עומד זמן רב למכירה.

אני כרגע לא מתייחס בכלל לשקרים של "אוטו בובה בלי תאונות" וכו.

ואתה באמת מאמין לזה שסוחר יקנה רכב מסוחר אחר בלי לדעת מה העבר שלו?

אתה באמת מאמין לזה?

לא רק שאני מאמין לזה, זה נעשה כל יום. סוחר לא לוקח כל רכב למכון בדיקה לפני קניה והוא מסתמך על הידע והיכולת שלו להבחין במצב הרכב, סוחר שמוכר לסוחר לא מתחייב על כלום זה אחת הסיבות שסוחר יעדיף למכור לסוחר, בגלל השקט שהוא לא אחראי לכלום, כך שאם סוחר פספס משהו כשבדק את הרכב הוא אוכל אותה וינסה לדחוף אותה הלאה.

BMW E30 325i Coupe

פורסם
לא בטוח שלחברת הביטוח יש אינטרס שהציבור ידע.

רכבים שהוגדרו אובדן להלכה, נמכרים לסוחרים שמשפצים אותם ומוכרים אותם. לא תמיד הסוחר מגלה את כל האמת על היסטוריית הרכב.

אם סוחר יודע שמראש יכולים לדעת מה היה מצב הרכב טרם שיקום, הוא מלכתחילה יקנה את הרכב במחיר אפסי מחברת הביטוח, בעוד שכיום חברת הביטוח מקבלת סכום גבוה יותר.

.

אין לכם מושג כמה אמיר צודק, הכל סביב כסף.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...