Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

mito עולה בארץ 152 אלף לעומת 91 ב UK

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכבישים לצפון עולם שלישי?

הכבישים לדרום עולם שלישי?

הרכבות לכל חור במדינה עולם שלישי?

שירות המעברות היעיל לכל מדינה באיזור, עולם שלישי?

היכולת לקלוט עשרות מליוני תיירים בשנה במהירות וביעילות - עולם שלישי?

אין פאבים וברים פתוחים אחרי 2:00 בלילה עולם שלישי?

לא מתיחסים לצבע עורו של אדם/מינו או מוצאו - עולם שלישי?

ובקשר להפיכה- היתה הפיכה אבל אצלינו נרצח ראש ממשלה.

תאמינו לי שחרשתי את תאילנד לאורכה ורוחבה, יש לנו המון מה ללמוד מהם.

ולא, לא היה לי כסף לטיסות פנימיות.

עידן

בולשיט מארץ הבולשיטים. לך תלמד מה זה עולם שלישי.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בולשיט מארץ הבולשיטים. לך תלמד מה זה עולם שלישי.

תגובה שכזו גם אחותי יודעת לכתוב.

החוכמה היא לנמק.

לא אתחיל לפרט באיזה מדינות בעולם טיילתי אבל אני עדין עומד מאחורי תשובתי המנומקת לדעתי.

איציק- דרך ארץ היא לא בושה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אדון גירי,

אתה חי בחלומות, ומוטב שתתעורר מהן מהר. פה זה מדינת עולם שלישי, לא בתאילנד.

אם כבר פתחת, על איזה פנסיה אתה מדבר? על זאת שהעלו ככה בלי לשאול אף אחד את גילה בכמה שנים כי כל הכסף נגנב מהקופות ולכן אנשים מתמוטטים בעבודה עד גיל 65?על איזה תשתיות? רכבת תחתית? רכבת רגילה נורמלית? תחבורה ציבורית אמינה וחכמה? אוטוסטרדה רחבה ובטוחה עם שלושה נתיבים לכל כיוון בכביש הערבה (אחד המסוכנים בארץ), על מעללי מע"ץ?

צא מהסרט של מלחמה. הוצאות הבטחון הם התירוץ מס' אחד של כל ממשלות ישראל לשערוריות הכספיות שהולכות כאן.

מחיר הרכב שלך מגלם כאן את מחיר הקניה, מס קניה, מע"מ,רווח של יבואן ועוד אלוהים יודע מה.כן, גם את הממשלה שנוכחית שהיא הגדולה מאז הקמת מדינת ישראל ועלות עשרות מיליוני שקלים. וכן את זה שאחד מחברי הכנסת שאף אחד לא מכיר (היתה כתבה בעיתון לפני מס' ימים), הלך לקנות לעצמו אייפון חדש וברוב חוצפתו אמר שמגיע לו לעשות עם הכסף שהוא מקבל כ"תקציב לקשר עם הבוחר", כ60 אש"ח בשנה, מה שהוא רוצה ומבחינתו לקנות אייפון זה חשוב על מנת לשמור על הקשר הזה.

יש עוד טריליון דוגמאות. וסליחה על החפירה.

אני פשוט חושב שלאזרחים של מדינה מתוקנת שנקרעים ממיסים,חובות (צבא, מיל') וכו', מגיע לקנות רכב במחיר הגיוני כמו עמיתיהם בשאר העולם המודרני. אתה מבין את רמת הטמטום שבכל העולם רכב נחשב כהוצאה, חלק שוטף מהחיים, היום אתה נוסע בזה, מחר מחזיר לדילר שעושה כמה דולרים ולוקח משהו אחר. רק פה רכב נחשב "נכס" כי שילמת 14-15 משכורות ממוצעות לקנות אותו כחדש ולקחת הלוואות והתחייבויות. ולכן אתה משלם 70 אש"ח,

כמעט 20,000$ על קורולה 2006!! מחיר של ב.מ.וו בסיסית חדשה מהסוכנות בארה"ב.

אז תעשה טובה, לא יודע מה נסיונך, ואני לא מזלזל חלילה, אבל אני בנאדם שקצת הסתובבב ואפילו גר תקופות לא ארוכות

בחו"ל.אני יודע מה זאת מדינה מתוקנת, ותאמין לי, מבחינות רבות (לא הכל) אנחנו מהאחרונות שבמדינות העולם השלישי.

בטח ובטח בהתנהגות שלנו כצרכנים נבונים.

נאה דרשת.:mm_yeah:

פורסם

הדיון כאן הפך להזוי. ישראל אינה מדינת עולם שלישי. יש מדדים אובייקטיבייים שבודקים זאת וזו עבודה. למעשה, ישראל סופר מתקדמת בהמון תחומים (מדע, טגנולוגיה, בריאות, וגם חינוך. כן, שמעתם נכון), אך לישראלים יש תחביב לקטר ולראות רק את הרע בכל דבר. להשוות בין ישראל לתאילנד זה ממש הזוי ומעלה גיחוך.

עלו כאן כמה נקודות שדורשות התייחסות:

לגבי מחירי הרכב - קראתי שבדנמרק המיסוי על רכב גבוה מבישראל; האם זה הופך את דנמרק למדינת עולם שלישי? מה בדיוק הקשר?

לגבי קליטת תיירים - במדינות עולם שלישי רבות קולטים מאות מיליוני תיירים בשנה, בהודו למשל. האם זה הופך אותן למדינות מתקדמות? מה בדיוק הקשר?

לגבי רצח ראש מדינה - במדינת עולם שלישי ושמה ארה"ב רצחו נשיא. מה בדיוק הקשר?

לגבי פתיחת פאבים ומסעדות - בערים מרכזיות באירופה הכל מת אחרי השעה 20:00. מה בדיוק הקשר?

לגבי תשתיות - אומנם ישראל עדיין אינה אירופה, אך חלה התקדמות אדירה ב-10 השנים האחרונות. מצב השתיות הנוכחי (ואסור לבחון התשתיות רק בעיר המרכזית, כמו בנגקוק למשל, אלא בכל המדינה) טוב בהרבה ממה שיש במדינות עולם שלישי.

אני לא אומר שאין מה לשפר ולעשות בישראל (יש ויש!), אך אסור לבלבל את העובדות עם ססמאות לא מבוססות.

פורסם
תגובה שכזו גם אחותי יודעת לכתוב.

החוכמה היא לנמק.

לא אתחיל לפרט באיזה מדינות בעולם טיילתי אבל אני עדין עומד מאחורי תשובתי המנומקת לדעתי.

איציק- דרך ארץ היא לא בושה.

עידן

ישראל נמצאת במקום ה-27 במדד פיתוח של האו"ם (מעל מספר מדינות מערב אירופה כגון פרטוגל), תאילנד נמצאת במקום ה-87 יחד עם מדינות מפותחות ביותר כגון איראן, לבנון, ירדן, תורכיה. אבל אנחנו מדינת עולם שלישי מבחינתך כי יש כאן מיסוי גבוה על מכוניות.

פורסם

מסכים לחלוטין עם בגירה והבחורציק מעליי:mm_yeah:

edenj- אני גרתי בישראל הרבה שנים, אחרי זה בפינלנד ועכשיו לרגל לימודי אני גר בעיר השניה בגודלה ברוסיה.

בפינלנד הכל נסגר אחרי השעה 21:00, יש הגבלות מהירות מוזרות והמטרו רוב הזמן מעל הקרקע.

ברוסיה לעומת זאת הכל פתוח מסביב לשעון, המטרו הוא העמוק בעולם והקנסות כאלה מצחיקים שאפשר לנסוע גם 300 אם אתה יכול. ברוסיה יש גם תיירים.

ברוסיה אין סימון על הכבישים, יש מחסור חמור של תמרורים והאספלט כל כך שבור שהמקסימום שאתה יכול לנסוע בכבישים מסויימים זה 10-20 קמ"ש ואם נכנסת לבור בכביש המהיר ושברת מתלה בעיה שלך- אין פיצויים ברוסיה.

אם חס וחלילה אתה חולה ולא מסוגל לעבוד-בעיה שלך כי אין כזה דבר כמו דמי אבטלה/ הבטחת הכנסה וטיפול רפואי נאות במובן שלנו גם לא תקבל אם אינך בעל ממון או בעל קשרים.

בפינלנד יש כבישים באיכות מצויינת ודמי אבטלה למשך שנה וחצי אם נשארת ללא עבודה וטיפול רפואי ברמה גבוה.

אה כן, ברוסיה המכוניות יותר זולות.

אבל מה זה משנה אבטלה, רפואה, פנסיה ותנאים סוציאליים, איכות חיים, משטרה ושופטים לא מושחתים כאשר פאב פתוח 24 שעות ויש מעבורת לחור נידח כאשר בישראל המדברית אין מעבורת כי מעבורת לא שטה בחול:shock:

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

נדמה לי כי אתה מתאר מציאות מעשור הקודם ברוסיה. כיום יש שם חברות הביטוח ופוליסות שונות ומשונות. זה שהחברות הביטוח צצות ונעלמות לעיטים מבלי לשלם, זו בעייה אחרת, והיא אופיינית לשוק שרק מתחיל לפתח רגולציה. ברוסיה יש תעשיית רכב ענפה, גם המקומית הכושלת, וגם מיובאת - פורד, טויוטה, וכדומה. אגב, את טויוטה מייצרים אפילו באוזבקיסטאן. לכן דגמים מסויימים שם אכן זולים מאוד. יחד עם זאת מוטל מיסוי כבר על הרכבים מתוצרת חו"ל, והם לא זולים כלל וכלל.

• תוכן חדש...