Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

mito עולה בארץ 152 אלף לעומת 91 ב UK

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל השוואה לשווקי העולם, צריך לקחת בחשבון שיש פערים נוספים מעבר למחיר. בארה"ב למשל, תקופת האחריות ארוכה יותר, הגימור גבוה יותר, הלקוח בוחר את הרכב הספציפי שבו הוא מעוניין וניתנת אופציה ללסינג מימוני בתנאים מדהימים (מבנה עסקת הליסינג שונה מאוד מהמקובל בישראל - ההבדל העיקרי הוא שהלקוח לא מחויב לרכוש את הרכב או לשדרג בסיום התקופה. הוא משל במשך X חודשים ופשוט מחזיר את הרכב בסוף).

לדעתי, הפער נובע משילוב משולש של מס גבוה, העדר תחרות (מאפיין תחומים רבים נוספים בשוק הישראלי) ושוק קטן.

מס גבוה - המס בישראל עומד למעשה על למעלה מ-100%. המע"מ מוטל על מלוא מחיר הרכב לאחר מס הרכישה. כן, זהו למעשה מס כפול.

העדר תחרות - בארץ אין תחרות אמיתית. בארה"ב, כל הדילרים (של אותו מותג) מתחרים האחד בשני ולכן יש להם אינטרס להילחם על כיסו של הרוכש באמצעות הטבות, מבצעים והנחות. בארץ זה לא קיים. כל מחירי הרכבים זהים כמעט לחלוטין. אין כמעט הבדל בין מחירי מזדה 3, יונדאי I30 וטויוטה קורולה - מישהו יכול להסביר את זה? כבר פורסם בתקשורת לפני כחודש שהרוכשים הפרטיים מסבסדים את ההנחות הניתנות לחברות הליסינג. זה נובע מחוסר תחרות.

שוק קטן - המחיר ליבואן הישראלי גבוה מהמחיר ליבואן במדינה גדולה. לדעתי זו הסיבה הפחות משמעותית, שהרי לא כל העולם זה ארה"ב ובריטניה.יש שווקים קטנים אחרים שבהם המחירים נמוכים מבישראל (מעבר לפערי המס).

שאלה מעניינת יותר נוגעת למחירי יד שניה בישראל: בעולם הגדול מקובל שמחיר רכב משומש צונח מיד לאחר צאת הרכב מהסוכנות. בארץ לעומת זאת יש רכבים ששומרים על ערכם כאילו היו דירה להשקעה או פריט אספנות. כך למשל, מישהו יכול להסביר איך וכיצד הונדה אקורד 2004 עם 140K ק"מ (דוגמה מקרית מיד2) מוצעת למכירה בלמעלה מ-80,000 ש"ח???? זו תופעה שממש אבל ממש אין לי הסבר לגביה.

פורסם

לדעתי, הפער נובע משילוב משולש של מס גבוה

מס גבוה - המס בישראל עומד למעשה על למעלה מ-100%. המע"מ מוטל על מלוא מחיר הרכב לאחר מס הרכישה. כן, זהו למעשה מס כפול.

אתה טועה ומטעה! אתה מנסה להציג את עצמך כאדם שחזק בכלכלה, אבל למעשה אינך מבין דבר. בכל העולם על כל מוצר המע"מ נגזר מהסכום הכולל של המוצר לאחר תשלום של כל המיסים. זאת טעות נפוצה לחשוב שרק הממשל בישראל יודע "לעשות כסף".

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

ל-Giri Giri:

1. אין כאן טעות. אפילו אם זה מקובל, זה עדיין כפל מס...

2. אני לא מנסה להציג עצמי כשום דבר, ודאי לא כמומחה לכלכלה (אני לא). יחד עם זאת, אפילו אם מישהו טועה זה עדיין לא אומר שהוא "אינו מבין דבר". מעט דרך ארץ.

פורסם

לנאמר לעיל הייתי מוסיף גם את שקולי המיתוג. כך למשל בחו"ל פיאט ברבו לא זולה יותר מאלפא מיטו, ובמקרים רבים אף יקרה יותר. סביר להניח כי הנ"ל מעיד על מחירי ה-FOB. אבל בארץ אלפא ממותגת כרכב יוקרה, לכן היבואן לא מעוניין בירידה לעם ובזילות המותג, ולדעתי בצדק. מילא ההמונים לא יקנו את הרכב הלא פרקטי והלא נחשב לאמין, ללא קשר למחירו. כך שנחלתו להיות מוצר נישה. לכן הסיפור שייך יותר למקרה הספציפי של האלפא מאשר למצבו הכללי של השוק.

פורסם

חברים יקרים,

המחירים בארץ ,ומכלל הסיבות, חסרי פרופורציה למשכורות ולמחירים באירופה ובארה"ב.

נכון שיש גם שוק קטן יותר, אבל רמת המיסים פה חרגה מכל גבול. גם מתח הרווחים של היבואנים גדול, וביחד זה יוצר רמת מחירים על גבול הטירוף.

אגב, חבל על ההתרעמות, הרי אף אחד מאיתנו לא הצליח, מצליח או יצליח להרים בארץ מרד צרכנים בקנה מידה ארצי. בכל תחום, לא רק רכב. אנחנו, שכישראלים חורטים קודם כל על דגלנו "לא להיות פראיירים", אנחנו הטמבלים הגדולים ביקום.

גם אני. בלי ספק בכלל.

תאמרו לי בבקשה, מהי גולף 122 TSI אם לא משפחתית בסיסית לזוגות צעירים באירופה? למה פה מחירה כמחיר אורניום מועשר? מהי פורד פוקוס? מהי טויוטה קורולה? בושה. פשוט בושה.

יותר מכך, ונכון שלא מדובר על מכוניות זולות ככלל, אבל האם מרצדס סדרה C או אודי A4 נחשבות למכוניות יוקרה? (לא מדבר כרגע על איזה גרסה מיוחדת). פה בארץ אתה נחשב עשיר אם קנית אחת מהסוכנות.

ואגב, הפער בד"כ עוד יותר גדול מפני שלארץ מגיעות תמיד הגרסאות הפחות מאובזרות מאשר אלו הנמכרות כבסיס בחו"ל.

אין לנו מה להלין על אף אחד, האשם רק בנו. אנחנו מגדלים אוזני חמור , וממשיכים לממן גחמות של ממשלות, וגחמות של יבואנים.

מגיע לנו. ללא ספק.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
ל-Giri Giri:

1. אין כאן טעות. אפילו אם זה מקובל, זה עדיין כפל מס...

2. אני לא מנסה להציג עצמי כשום דבר, ודאי לא כמומחה לכלכלה (אני לא). יחד עם זאת, אפילו אם מישהו טועה זה עדיין לא אומר שהוא "אינו מבין דבר". מעט דרך ארץ.

1.זה אכן כפל מס, אך לא יפה להציג זאת כאילו זה מיושם רק בישראל.

2. אם אינך בטוח במשהו, אז תרשום את זה אם הסתייגות כמו "למיטב ידיעתי" ולא כעובדה!

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

מר ילדה- ילדה, מי שם אותך על תקן עמדת המטיף בפורום הנ"ל?

כתיבתך מתנשאת ויותר מכך פלצנית ומעצבנת לקריאה.

בסדר גמור להביא דעתך אבל לא בצורת זלזול כלפי משתמש כזה או אחר.

לגופו של שרשור,

המס בארץ לא הגיוני, ואם לא המס מחירי הרכב לא הגיוניים, נקודה.

ייטב למדינתינו המערבית ללמוד ממדינה נחמדה בשם תאילנד שממזמן הפכה את הנושא למידתי, ומתאימה את המס לרכב עצמו.

לדוג':רכבים מסוג טויטה קורולה ואיסוזו דימקס, נהנים ממס נמוך מאוד עקב הגדרתם כרכבי עבודה ועולים פחות מחצי ממה שעולים בישראל(ברור שגם מי שמחזיק ברכב כזה לא למטרות עבודה נהנה מכך וברור שהמחיר נובע גם מקרבה לפס הייצור), וזאת לעומת רכבי יוקרה כמו סדרות יקרות של BMW שלהם מס גבוה יותר(אם כי מידתי).

ההגיון מאחורי השיטה שבהתאם לאופי השימוש ברכב אם לפנאי ואם לעבודה, מותאם המס לפי , למי שיש כסף לקנות רכב יקר יותר תהיה היכולת לשלם מס גבוה יותר, לא מושלם לטעמי אבל מידתי בהרבה מהמצב אצלנו.

לסיכום: כתב זאת מישהו פעם על דפי הפורום : "ארץ ההגבלות הבלתי אפשריות".

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

נתחיל מזה שהכינוי שלי הוא GIRI GIRI ולא GIRL GIRL.

אני לא מזלזל באף אחד/ת, אלא מרתיח אותי שאנשים מדברים מתוך אי ידיעה ובכך מטעים משתמשים אחרים.

לדעתי ההשוואה לתאילנד היא לא במקומה, בגלל שמדובר במדינה נחשלת בכל תחום ולא צריך להשוות את ישראל עם כל חסרונותיה למדינת עולם שלישי קלאסית.

אכן בארץ המיסוי גבוה, אבל כמו שאומרים יש תמורה לאגרה, ומי שטוען אחרת אף פעם לא חי/היה במדינה שאין בה דברים בסיסיים כגון: טיפול רפואי הולם, פנסיה ותשתיות. ההשוואה למדינות מערב אירופה אינה נכונה מהסיבה שרוב המדינות הללו לא לחמו בשטחן כבר למעלה מ 60 שנה וגם איו להן אוכלוסיות שלמות שצריך לתחזק(בארץ זאת שערורייה, אבל זה כבר נושא לדיון אחר).

"ארץ ההגבלות הבלתי אפשריות"? הצחקת אותי! כנראה שאתה או זה שכתב את השטות הזו מלכתחילה אף פעם לא הרגשתם מה זה מדינה שהיא באמת ח*א, ובאמת שאני לא מאחל לכם.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

אדון גירי,

אתה חי בחלומות, ומוטב שתתעורר מהן מהר. פה זה מדינת עולם שלישי, לא בתאילנד.

אם כבר פתחת, על איזה פנסיה אתה מדבר? על זאת שהעלו ככה בלי לשאול אף אחד את גילה בכמה שנים כי כל הכסף נגנב מהקופות ולכן אנשים מתמוטטים בעבודה עד גיל 65?על איזה תשתיות? רכבת תחתית? רכבת רגילה נורמלית? תחבורה ציבורית אמינה וחכמה? אוטוסטרדה רחבה ובטוחה עם שלושה נתיבים לכל כיוון בכביש הערבה (אחד המסוכנים בארץ), על מעללי מע"ץ?

צא מהסרט של מלחמה. הוצאות הבטחון הם התירוץ מס' אחד של כל ממשלות ישראל לשערוריות הכספיות שהולכות כאן.

מחיר הרכב שלך מגלם כאן את מחיר הקניה, מס קניה, מע"מ,רווח של יבואן ועוד אלוהים יודע מה.כן, גם את הממשלה שנוכחית שהיא הגדולה מאז הקמת מדינת ישראל ועלות עשרות מיליוני שקלים. וכן את זה שאחד מחברי הכנסת שאף אחד לא מכיר (היתה כתבה בעיתון לפני מס' ימים), הלך לקנות לעצמו אייפון חדש וברוב חוצפתו אמר שמגיע לו לעשות עם הכסף שהוא מקבל כ"תקציב לקשר עם הבוחר", כ60 אש"ח בשנה, מה שהוא רוצה ומבחינתו לקנות אייפון זה חשוב על מנת לשמור על הקשר הזה.

יש עוד טריליון דוגמאות. וסליחה על החפירה.

אני פשוט חושב שלאזרחים של מדינה מתוקנת שנקרעים ממיסים,חובות (צבא, מיל') וכו', מגיע לקנות רכב במחיר הגיוני כמו עמיתיהם בשאר העולם המודרני. אתה מבין את רמת הטמטום שבכל העולם רכב נחשב כהוצאה, חלק שוטף מהחיים, היום אתה נוסע בזה, מחר מחזיר לדילר שעושה כמה דולרים ולוקח משהו אחר. רק פה רכב נחשב "נכס" כי שילמת 14-15 משכורות ממוצעות לקנות אותו כחדש ולקחת הלוואות והתחייבויות. ולכן אתה משלם 70 אש"ח,

כמעט 20,000$ על קורולה 2006!! מחיר של ב.מ.וו בסיסית חדשה מהסוכנות בארה"ב.

אז תעשה טובה, לא יודע מה נסיונך, ואני לא מזלזל חלילה, אבל אני בנאדם שקצת הסתובבב ואפילו גר תקופות לא ארוכות

בחו"ל.אני יודע מה זאת מדינה מתוקנת, ותאמין לי, מבחינות רבות (לא הכל) אנחנו מהאחרונות שבמדינות העולם השלישי.

בטח ובטח בהתנהגות שלנו כצרכנים נבונים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הלוואי כל העולם היה נהנה מרמת חיים כמו בישראל. אבל אנחנו עולם שלישי כי יש כאן מיסוי כבד על רכבים חדשים. ב-ס-ד-ר. :roll: בכלל אני לא מבין למה דיונים כאלה לא ננעלים אוטומטית. אין להם טעם. כולם יודעים לאן הדיון ילך.

פורסם
נתחיל מזה שהכינוי שלי הוא GIRI GIRI ולא GIRL GIRL.

אני לא מזלזל באף אחד/ת, אלא מרתיח אותי שאנשים מדברים מתוך אי ידיעה ובכך מטעים משתמשים אחרים.

לדעתי ההשוואה לתאילנד היא לא במקומה, בגלל שמדובר במדינה נחשלת בכל תחום ולא צריך להשוות את ישראל עם כל חסרונותיה למדינת עולם שלישי קלאסית.

.

עולם שלישי?

היינו מתים להיות במצב שלהם: תיירות מכניסה, תחבורה ציבורית מאוד מגוונת, תשתית כבישים שנוכל ארק לחלום עליה.

בקיצור, אם הם עוןלם שלישי, אנחנו חמישי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

טוב, אז בא נשאיר את תאילנד לתאילנדים ונקווה שפה לא תהיה בקרוב הפיכה צבאית אלימה או שאם תצא 200 מטר מת"א ולראות מיליוני כפריים מזי רעב וחיים בחושות ובצריפים מתים ליפול.

צריך לזכור שלא כל תאילנד זה בנגקוק .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עולם שלישי?

היינו מתים להיות במצב שלהם: תיירות מכניסה, תחבורה ציבורית מאוד מגוונת, תשתית כבישים שנוכל ארק לחלום עליה.

בקיצור, אם הם עוןלם שלישי, אנחנו חמישי.

עידן

אתה בטוח שהיית בתאילנד ? :roll:

(ולא, נחיתה בבנגקוק וטיסת המשך לאיים בדרום- זה לא בדיוק להיות בתאילנד)

פורסם

הכבישים לצפון עולם שלישי?

הכבישים לדרום עולם שלישי?

הרכבות לכל חור במדינה עולם שלישי?

שירות המעברות היעיל לכל מדינה באיזור, עולם שלישי?

היכולת לקלוט עשרות מליוני תיירים בשנה במהירות וביעילות - עולם שלישי?

אין פאבים וברים פתוחים אחרי 2:00 בלילה עולם שלישי?

לא מתיחסים לצבע עורו של אדם/מינו או מוצאו - עולם שלישי?

ובקשר להפיכה- היתה הפיכה אבל אצלינו נרצח ראש ממשלה.

תאמינו לי שחרשתי את תאילנד לאורכה ורוחבה, יש לנו המון מה ללמוד מהם.

ולא, לא היה לי כסף לטיסות פנימיות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...