Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם לילה טוב! מלפני שבוע יצא לי להכיר בחורה דתיה חמודה ויפיפיה, היא מצאה חן בעיני והחלטתי לנסות לזום משהו למרות היותה דתיה.

זה זרם ואף הגיע לדייט ראשון שהלך לא רע ונהנתי בחברותה, היא עושה רושם של בחורה חכמה מצחיקה וגם נראת טוב.

חשבתי על זה שאם זה יזרום הלאה אני אוכל לחיות יפה מאוד עם כול העיניין של המסורת ולא משנה כרגע מה דעותי בנושא הדת.

אך נושא אחד מאוד הטריד את דעתי די מאז שהתחלתי איתה, והוא שבמידה וזה יזום לקשר האם היא תסכים לשכב? ידוע לי שרוב הבנות הדתיות לא מזד*&נות לפני החתונה ומאחר ואין לי כול תיכנון לעמוד מתחת לחופה בכמה שנים הקרובות האופציה של לחכות לחתונה לא מתאימה לי.

קצת רקע עליה:היא בחורה שלמדה בבית ספר דתי וכרגע התחילה את השירות הלאומי שלה היא הולכת בחולצות נורמליות וחצאית שמגיעה בערך עד הברך.

כש התחלתי איתה בכלל לא חשבתי שהיא דתיה ומאוד הופתעתי לגלות שהיא אכן כזאת.

אני חושב שאם הזמן אני אגלה מה דעתה בנוגע למעשי זימה לפני חתונה(מקווה לגלות זאת בדרך הכיפית:twisted:) אך אם ואני אדע שהיא שומרת את עצמה לחתונה אאלץ להפרד כידידים. אני מאוד מכבד את העיניין הזה של לחכות עד החתונה אבל זה פשוט לא בשבילי.

ואחרי החפירה של ההתחלה יש לי שתי שאלות-

*עד כמה פערי האידיולוגיה ותפיסת העולם בין חילוני גמור(אנוכי) לבין מסורתית יכולים להשפיעה לטובה\לרעה בקשר? עד כמה זה מורגש? האם זה משהו שעלי להרתע ממנו?

*האם כול הדוסיות שומרות את עצמן לחתונה או שיש גם כאלה שמזד*&נות לפניה?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל הדוסיות יודעות לשמור על עצמן, יש כאלו שיש להן קצה שלדה ויש כאלו שעשו טוטאל לוס על עמוד לפני החתונה.

אם אתה רוצה לזרום עם הקשר הזה ולראות לאן תגיע, תרתי משמע, זרום מקסימום תגלה שיש לה ESP וקשה לעשות איתה תאונה.

לגבי מערכת יחסים רצינית זה הכל עניין של פשרות אני מכיר זוגות "מעורבים" שחיים באושר הכל עניין של גמישות והתחשבות.

פורסם

דעתי בנושא היא כזו:

אם אתה יכול לחיות עם ענייני המסורת (אדוקה ככל שתהיה) - אז זה יהיה בסדר , קח בחשבון שמה שנראה לך כרגע תקין, עלול להתברר כקשה לביצוע בהמשך.

לגבי העניינים שבינו לבינה:

ישנן הרבה בנות דתיות שאמורות להישאר בתולות לפני החתונה (בהרבה מקרים האמא בודקת אותן - פיזית) אז הן עושות דברים אחרים עם הבן-זוג על מנת לדאוג לפורקנו, החל מ"עבודת יד" ועד לסקס אנאלי כתחליף, תלוי בבחורה.

** הנאמר כאן הוא לא מניסיון אלא מניסיונו של חבר שומר מסורת שהתחתן עם בחורה מסורתית, אבל מה לעשות שהאיש לא התכוון לשמור על תאוותו במשך ה4 שנים שקדמו לחתונה שלו ..

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לפותח השרשור,

אתה מערבב בשאלה שלך כל מיני מושגים שמתייחסים לדברים שונים ומקשים להבין אותך.

מצד אחד אתה אומר שהבחורה דתיה\דוסית שזה בסדר גמור ואומר שאם היא כזאת אזי היא שומרת שבת,מתפללת,אומרת ברכת המזון בגמר כל ארוחה וכו' וכו' וכו'.

מצד שני אתה אומר שהיא מסורתית- בחורה מסורתית יכולה להיות גם אחת שלמדה בבית ספר דתי, התחנכה על ערכי דת, אבל היא לאו דווקא דתייה, כלומר, היא כן תקיים את מצוות החגים "לפי הספר", היא כן תקפיד על אכילת כשר אבל, וזה באמת אבל גדול, היא לא בהכרח תשמור שבת.

שים לב שאני בכוונה לא נגעתי בעניין של סקס כי זה הרבה סיפורים ואגדות ופחות קשר למציאות, יצא לי להכיר בחיי רק 2 בחורות דתיות (שומרות שבת,הורים רבנים וכו'), שתיהן לא בתולות,ולא,לא התחתנתי איתן.

הרבה דתיות לא מקפידות על הנושא הזה של סקס כי הן גם סקרניות ולעיתים גם כי הן שומרות על אורך חיים דתי בגלל שהן עדיין גרות בבית ההורים ומכבדות אותם,אבל מחוץ לבית עושות מה שבא להן.

אין חוקים וטבואים,הכל תלוי בבחורה שאתה הכרת,יכול להיות שהיא מאוד קלילה ומשוחררת ויכול להיות שהיא מאוד עצורה בגלל עניין הדת.

לגבי השאלה ששאלת,אני נשוי לבחורה מסורתית,זה אומר שהיא התחנכה בבית ספר דתי ממלכתי,היא לא שומרת שבת (למעט אי הדלקת אש בשבת), היא מקיימת את החגים לפי הספר,אין ברכה שמתפספסת.

בפסח שעבר היינו באילת,אכלתי במשך סוף שבוע שלם מצה עם שוקולד כי כיבדתי את זה שהיא לא תאכל במסעדה לא כשרה.

כדי להבין מזו מסעדה כשרה,לא מספיק שאותה מסעדה מוכרת עכשיו שוארמה בלאפה מקמח מצות או לחילופין רק מצות, צריך להיות לה תעודה שהיא עברה הכשרה מיוחדת לפסח והמטבח מוכשר לפסח.

עכשיו לך תחפש מסעדה כזאת באילת,בפסח....

יום שישי היא מדליקה נרות,אין דבר כזה שלא נעשה קידוש בליל שבת,גם אם אנחנו באמצע חופשה בתאילנד.

ביום כיפור היא מבלה 90% מזמן הצום בבית כנסת,שזה טוב,כי זה מפנה לי 90% מזמן הצום לאינטרנט\פלייסטיישן\לאכול את מה שאני לא יכול לאכול בפסח.

אממממממ.......וזהו. פה נגמר ההקשר הדתי.

בהתחלה היו לי בדיוק את אותן תהיות שהיו לך, אפילו בפני אישתי התוודתי שבמשך החודש הראשון היו לי הרבה "רגעי משבר" בהם תפסתי את עצמי ושאלתי את עצמי "מה אתה מכניס את הראש שלך לתוך זה?!", גם אני חשבתי שהגענו מ-2 עולמות נפרדים...

כשהכרתי אותה היא גרה עם אבא שלה והוא שומר שבת,אז היא כיבדה אותו ושמרה שבת יחד איתו,מה שאמר שביום שישי היינו מתראים בערב,היא היתה חוזרת הביתה ובמהלך כל השבת לא יכולנו לדבר כי היא היתה מכבה את הפלאפון שלה.

אכלתי סרטים,איך אני, חילוני גמור,שרגיל לאכול מה שבא לו,בין אם זה לאכול קלאמרי מטוגן או שרימפסים בסוכה לבנה ביפו, או לאכול עכשיו איזה סטייק שלא עשה "מווווו...." בחייו אצל אלברט או לאכול נקניקיות "נמוכות" בברביקיו עם חברים, עכשיו נכנס לקשר רציני עם בחורה שאפילו לא אוכלת בשר במסעדות בהונג קונג כי למרות שזה סטייק בקר "כשר למהדרין" זה בעצם לא כשר, כי השחיטה של הבשר לא נעשתה עם חותמת גומי של רב...

חופשי סרטים.

3 פעמים בחודש הראשון כמעט חתכתי איתה את הקשר בגלל זה.

זה קרה לפני 3 שנים פחות חודשיים וחצי.

היום,שנה וחודשיים אחרי שהתחתנתי איתה אני יכול להגיד לך שאישתי זו ההחלטה הכי טובה שקיבלתי.

בחורה מוכשרת בטירוף,בשלנית,חרוצה יותר מ"נמלת השנה",פשוט בחורה שהיא מושא להערצה,אפילו החברות שלה מדברות אחת עם השנייה ומודות בפה מלא שכמה שהן בחורות מוכשרות,ליטל (אישתי) נמצאת ברמה משל עצמה.

מעבר לזה, עצם זה שהיא מוכנה להתמודד ולעודד את השריטה שלי בעניין המכוניות מזכה אותה בתואר אשת השנה..

אתמול היא קנתה לי מתנה לחג, דגם במהדורה מוגבלת של פרארי F430 סקודריה,זה אחרי שלפני שבועיים היא קנתה לי דגם של מורצ'אלגו ספיידר (כי במקרה עברנו ליד סוכנות למבורגיני והזלתי ריר על המכונית האמיתית..) ובנוסף הפניקה אותי בדגם לבנייה של פרארי FXX עם כל הצבעים\מכחולים וכל מה שצריך לבנות ואפילו ישבה לעזור לי לצבוע וכו'....

לא תתחתן איתה ?...

מה שאני מנסה להגיד לך ידידי, דת זה עניין של השקפה, אפשר ללמוד לחיות עם הכל, זה מאוד תלוי בכמה אתה רוצה לחיות עם זה ומאוד תלוי בחברה שלך כמה היא מוכנה לעזור לך לחיות עם זה.

אישתי בהתחלה לא אהבה שהלכנו למסעדה והיא אכלה "סלט עלים" בזמן שאני ישבתי לאכול סטייק חזיר ברוטב שמנת, אז אני החלטתי שמצידי אני אשתדל לשמור את ההנאות האלה לפעמים שאני בלעדיה, והיא מצידה לא תעיר לי ותציק לי אם נצא למסעדה ובכל זאת יתחשק לי לאכול משהו לא כשר בעליל.

צריך לדעת להתפשר בחיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נראה ששגרירנו בהונג קונג הפנים היטב ש"האויב מאזין", אחרת קשה להבין את גילויי החיבה הווירטואליים האלה כלפי זוגתו בכל שרשור רלוונטי. יפה מאד, גם מזה כולנו יכולים ללמוד משהו. 8)

לענייננו, מעבר לשאלת החילוני-דתי, הייתי מתמקד דווקא בבחינת הקשר בין רוסי חילוני וישראלית דתייה. אני לא יודע עד כמה המשפחה שלך רוסית "הארדקור", וסביר להניח שבגילך אתה כבר יותר ישראלי מרוסי, אבל אתה עלול לגלות שהשקפת העולם שלך שונה בתכלית מזו של הישראלי המצוי, הבנה שתלך ותתעצם עם השנים, ובמיוחד לאחר השירות הצבאי.

בתור מישהו שלא התנסה במערכת יחסים דומה, זה יהיה יומרני וחובבני מצדי לחוות דעה על סיכויי ההצלחה שלכם ביחד, יש אנשים כשירים ממני לתפקיד הזה. מה שאני כן יכול לומר זה שמכלול הפרמטרים פה קצת גדול יותר ממה שכתבת. חשוב להבין גם מאיזה רקע מגיעים שני הצדדים, מה החינוך שלהם והחוויות שעברו בחייהם, ולא להתבסס רק על הרגליהם הדתיים דהיום.

בגדול, הכל אפשרי... אז שיהיה בהצלחה. :mm_yeah:

פורסם

edan82

אני שמח לשמוע שאתה מאושר בזוגיות שלך אבל היא לא ממש דוגמא מקבילה למה שהבחור מציג.

אנשים מסורתיים ששומרים כשרות וצמים ביום כיפור (צום אמיתי ללא טלוויזיה רדיו וכו) יש המון!

מה היה קורה אם אשתך הייתה מבקשת ממך לשמור שבת או לפחות הידיעה שהיא בשבת בבית, זו פשרה שדיברתי עליה.

וזו פשרה לא פשוטה בגלל

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2369132&postcount=26

קראת את השירשור הזה?

כמו שאמרו פה קודם לפעמים שמירת הנגיעה מתמוססת מהר מאוד , אבל עדיין נשמר הרצון להתחתן בתולה , לכן מוצאים תחליפים .

חשוב לעשות הבדל בין דתיה כזו לדתיה אחרת למסורתית .

לא כל אחת ששמה חצאית היא דתיה מצד שני אני מכיר בחורות ששומרות נגיעה אפילו מאבא ואח .

אם נצא מתוך נקודת הנחה שהיא דתיה לפי הספר , אז קח בשחבון שאי לא יכולה לבוא לקראתך ברמת העיקרון בלי לעבור על העקרונות שלה, כמו בחיי המדינה תמיד החילונים באים לקראת הדתיים כי הדתיים לא יכולים לזוז מטר קדימה בלי לנטוש מצווה עקרונית כלשהיא ( אתה הולך לגלות שיש הרבה יותר מצוות ממה שחשבת ...).

וכמו שאמרו לפני יש זוגות כאלה חלקם נראים אפילו מאושרים, אם לא תנסה לא תדע .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מנסיוני הצנוע ( ואני חילוני מוחלט ) רוב הדתיות /מסורתיות שהכרתי מזד*&נות באבו אבואה...:shock:וגם יודעות את העבודה מצויין.

אני לא מדבר על חרדיות אלא על בנות שירות לאומי שמן הסתם סקרניות לא פחות מהחילוניות.

יצא לי בעוונותי להכיר לפחות ארבע בחורות כאלה וכולן זרמו בלי שום בעיה ויותר מזה.אני יכול לומר שאפילו די נהניתי כי רמת האגו שיש לחילוניות קיימת אצלם ברמה מאד מזערית וזה עושה את הדברים להרבה יותר פשוטים.

כמו שקודמיי ציינו ,הנאה אחורית או צחצוח שיניים וגרגור הן בהחלט אופציות מצויינות והן גם מודעות לגמרי לעניין.

אני לא רואה שום מניעה לצאת עם בחורה שכזאת אם היא מצאה חן בעיניך והכל זורם וכיף.אמנם לא יהיה פשוט בעתיד

אחרי חתונה וילדים כשאופן ראיית מהלך החיים הוא שונה כל כך אבל למען האהבה אני בטוח שאפשר לגשר על הפערים

וכל אחד צריך להקריב קצת למען הצד השני .

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
נראה ששגרירנו בהונג קונג הפנים היטב ש"האויב מאזין", אחרת קשה להבין את גילויי החיבה הווירטואליים האלה כלפי זוגתו בכל שרשור רלוונטי. יפה מאד, גם מזה כולנו יכולים ללמוד משהו. 8)

כשמגיע אז גם צריך לדעת לפרגן,יש לי באמת אחלה אישה,אני מפרגן לה בכיף.

edan82

אני שמח לשמוע שאתה מאושר בזוגיות שלך אבל היא לא ממש דוגמא מקבילה למה שהבחור מציג.

אנשים מסורתיים ששומרים כשרות וצמים ביום כיפור (צום אמיתי ללא טלוויזיה רדיו וכו) יש המון!

מה היה קורה אם אשתך הייתה מבקשת ממך לשמור שבת או לפחות הידיעה שהיא בשבת בבית, זו פשרה שדיברתי עליה.

וזו פשרה לא פשוטה בגלל

אתה צודק לחלוטין,לכן הערתי את תשומת ליבו של פותח השרשור שצריך לעשות הפרדה בין בחורה דתייה לבין בחורה מסורתית, זה אכן 2 דברים נפרדים.

רק פותח השרשור יודע עד כמה חברה שלו באמת דתייה או שהיא באמת בחורה שומרת מסורת וכמה הוא יכול לחיות עם זה.

אני נתתי את הדוגמא של אישתי בהתייחס לאישה מסורתית שנמצאת בקשר עם בחור חילוני.

לגבי בחורה דתייה שומרת שבת זה כבר תלוי בפותח השרשור,ברור לחלוטין שבלי התפשרויות זה לא יילך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא ממש.

צודק ידידי יוסי פרנקוס.

"לא ממש" זה לא שלילה מוחלטת, אבל הכנה למציאות שבה קשר שכזה הוא בבחינת קושי מוחלט לכינון מוצלח.

אני אדם דתי, ומה שכתבו כאן לגבי בנות דתיות שנותנות/לא נותנות, הכל נכון. יש כאלה ויש כאלה.

מה שבטוח שאם היא שומרת נגיעה מוחלטת, כלומר גם לא תלחץ לך את היד, אז סע הלאה, התחנה הזו לא בשבילך.

בעניין זוגות מעורבים.

אני מכיר כמה זוגות כאלה, ואף לא אחד מהם, עובר חיים נורמאליים ופשוטים.

ויכוחים מפה ועד הודעה חדשה.

כמו שציינו לפניי, חייבים פשרות. ו90% מהן, חייבות לבוא ממך החילוני. כי היא לא תוכל להתפשר על הפרדת בשר וחלב למשל.

זה יהפוך אותה, ללא דתייה.

מהכירותי עם אותן זוגות, אלה שהגיעו לפשרות רציניות, יודעים זמנים יפים יותר, למרות שממש לא כמו זוגות "רגילים".

אחד מהזוגות, הבעל - חילוני - התחיל לשמור שבת כהילכתה. לא מדליק אור, אין טלוויזיה ולא נוסע בשבת. זה היה תהליך מאד ארוך. תחילה לא היה מדליק אור בבית וכו', אבל נוסע להורים בררכב שלו בשבת.

עם הזמן גם זה ירד. עכשיו הוא רק לא הולך עם כיפה והוא הרבה יותר קרוב להגרדה של אדם דתי. יותר משומר מסורת נניח.

זוג אחר, יש הפרדה בין בשר וחלב, הבית כשר לחלוטין, אבל אין שמירת שבת כהילכתה. והבעל - חילוני - נוסע בשבת.

גם כשהם נוסעים לבקר בשבת את הורי האשה - שזה מחייב שהייה לכל השבת, הוא בשלב כלשהו מאבד עניין ונוסע עם רכבו להורים, לבת או לא יודע לאן.

שם, הקשר פחות טוב, וכבר עבר פיצוץ עז לפני מספר שנים. אמנם חזרו אחד אל השני, אבל... זה ממש לא זה.

וכל האמור זה לפני שאני מתחיל לדבר על ילדים.

אישה דתייה לעולם לעולם לא תסכים לשלוח לחינוך חילוני !

וכאשר ילד בחינוך דתי יבוא אליך - האבא החילוני - ויאמר לך, " :shock:אבא, אבל אסור להדליק בשבת" ואתה לא תדע איפה לשים את עצמך, תבין מה זה קונפליקט. כי אם תמשיך ב"שלך", אתה פשוט מנתץ את העולם של הבן/בת שלך וגורם לו קונפליקט חזק עם עצמו. בשלב ההתבגרות, יש סיכוי שהילד יילך לקראת החילוניות - כי זה הרבה יותר קל ודיי לא דורש כלום.

או שמתחילות מלחמות התשה !

בהצלחה !

פורסם

דייט אחד וכבר חיתנתם את הבחור? אולם לברית עדיין לא בחרתם, אולי כדאי לדון גם בבעיה הזאת על הדרך.

קרא את השרשור שקישר אליו אומי. כתבתי שם את דעתי על קשרים כאלו המבוססת על ניסיונות מרים. כמובן שיש מקרים בהם זה כן מצליח כנגד כל הסיכויים, אבל אלו היוצאים מהכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...