Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב קודם כל,

עלה לי רעיון הסבת גיר לרכב, הרכב המדובר הנו מיצובישי גאלאנט שנת 2001 מנוע 2000

חשבתי מאיפה אני יכול להשיג גיר ידני מקורי (בארץ הרכב שווץ אך ורק עם גיר אוטומט - טיפטרוניק)

ואז נזכרתי שבחוץ לארץ הרכב שווק בגרסאות ידניות ובין היתר עם מנועי 2500 טורבו.

השאלה שלי היא כזו, האם אני יוכל להזמין גיר ידני מEBAY או משהו כזה ( עם כל החלקים הנדרשים כמובן )

וזה בכל זאת יתאים לרכב ולא יגרום בעיות? ( משום שהגיר הוא מקורי )

כמה דבר כזה יכול לעלות ? (ייבוא של כל החלקים + עבודה)

או שיש אפשרות יקרה קצת יותר שמכון גירים יזמין את החלקים ויעשה את ההסבה בעצמו?

ושאלה אחרונה - האם דבר כזה משתלם בכלל לביצוע, או שהוא רק ינזוק את הרכב עם הזמן?

תודה רבה.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

אני לא יכול להגיד אם הסבת גיר לרכב שלך ספציפית זה אפשרי אבל במידה וזה אפשרי אז המוסך בו אני מטפל עושה את ההסבה הנ"ל במחיר של 1500 ש"ח +- כולל חלקים עבודה ואחריות כמובן. ממה שהספקתי לראות על רכבים שהוא עשה זה בהחלט מישתלם גם מבחינת אמינות הגיר (בשמירה עליו) ובטח שמבחינת החסכוניות בדלק.

:)
פורסם

הרעיון אפשרי ואפילו ראיתי כמה עבודות על הרכב הנ"ל.

בכיף הייתי מייבא עכשיו את הדגם עם המנוע 2500 טורבו :? חבל שאי אפשר לייבא רכב ישן לארץ.

הרעיון שלי הוא יבוא של גיר מקורי של הרכב בגרסאת מנוע 2000/2500 בשביל התאמה מדוייקת ו0 תקלות.

1500 ש"ח נשמע לי קצת זול בשביל הסבת גיר מגיר טיפטרוניק לגיר ידני.

Arcticat DVX400 2008

פורסם

קח בחשבון שזה לא רק מסתכם בהחלפה של הגיר, יש עוד המון חלקים שאתה צריך לקחת בחשבון. מומלץ לחפש בחו"ל אנשים שכבר עשו את ההסבה כדי ללמוד מהם איזה חלקים להכין כדי לא להתקע באמצע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אכן 1500 ש"ח נישמע זול אבל זה בערך המחיר אצלו(לפה או לשם) להסבה כולה שכוללת את החלקים ביחד עם העבודה כולה. מישתלם או מפחיד מידי - זה תחליט אתה. :)

פורסם

אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, זה כנראה לא אמיתי ככה אני יודע :-P

מבירור קצת שערכתי בפורום רק חלקים לפרוייקט כזה יכולים לצאת יותר מ 5K אבל,

מכיוון שאני מדבר על ייבוא גיר קומפלט מרכב זהה בגרסא ידנית זה כנראה ייצא פחות.

מה לגבי דוושות, משאבות קלאץ', גיר, תושבת גיר, ציריות, פליי וויל, קונסולה מתאימה, גלגל תנופה קלאץ' והרשימה ממשיכה.

רק על עבודה לפי מה שהבנתי נדרש 2000 ש"ח אז תהיה בטוח שב 1500 ש"ח אני לא יכול לעשות משהו מקצועי שיחזיק

אולי תהיה הסבה, כמה זמן הרכב יחזיק? לא יודע

אני אשמח לקבל עוד תשובות מאנשים שעברו תהליך כזה

לדוגמא אסף (asaf.m) שעשה הסבה מוצלחת בעצמו ויודע מה הפרוצדורה. קישור

Arcticat DVX400 2008

פורסם
אני לא יכול להגיד אם הסבת גיר לרכב שלך ספציפית זה אפשרי אבל במידה וזה אפשרי אז המוסך בו אני מטפל עושה את ההסבה הנ"ל במחיר של 1500 ש"ח +- כולל חלקים עבודה ואחריות כמובן. ממה שהספקתי לראות על רכבים שהוא עשה זה בהחלט מישתלם גם מבחינת אמינות הגיר (בשמירה עליו) ובטח שמבחינת החסכוניות בדלק.

צריך לעשות קצת סדר, במחיר 1500 ש"ח +- אתה לא תקבל רכב מוסב לידני אתה תקבל כאב ראש רציני.

תעשה חשבון, אתה צריך להסבה כזו -

1. גיר מתאים מייבוא - 2K-3K .

2. קלאץ' + מיסב - 800-1000 ש"ח חדש.

3. גלגל תנופה - 800 ש"ח משומש.

4. תושבת גיר מתאימה - 200 ש"ח.

5. כבלים \ שטנגות - אין לי מושג איך זה במיצובישי. במידה ומדובר במשאבות קלאץ' המחיר ינוע בין 200 ש"ח ל 400 ש"ח למשאבה.

6. ידית הילוכים - 500 ש"ח.

7. מבחינת מיחשוב אין לי מושג איך המחשב ניהול שלך יקבל את ההסבה, אצלי היה שינוי מיזערי.

8. ברגים מתאימים - גם כן כאב ראש לא קטן.

9. בעל מקצוע - אין הרבה בעלי מקצוע שיקחו על עצמם את העבודה הזו מכיוון שיהיה קשה לתת עליה אחריות ( לצערי הבעלי מקצוע בארץ קודם עושים ואחר כך מתקנים ). וגם אם תמצא מישהו כזה על העבודה הוא יקח לך בין 2K - 3K על העבודה בלבד.

10. ציריות.

11. קו שמן הגה - אני לא בטוח שצריך להחליף.

12. צינורות מים.

אני בטוח שפיספסתי משהו, אבל בכל מקרה רק בכדי להסביר את האוזן מבחינת מחירים.

האם זה יגרום לבלאי מואץ של הרכב ?

ממש לא, אם תיתחרע כל היום על הרכב ותישתולל איתו בלי סוף ברור שהבלאי יהיה מואץ יותר.

האם זה משתלם ?

תלוי מה הרצונות שלך מהרכב, מי שמכיר אותי יגיד לך שהתחתנתי עם הרכב, וזה נכון מכאן הגיעה ההשקעה שלי בכל הפרוייקט הזה.

מה נישתנה אצלי -

רכב יותר זריז.

דפראנציאל נעול.

צריכת דלק יותר סבירה.

שליטה אבסולוטית במעבר ההילוכים.

יותר אמין ופשוט.

נ.ב - אם ישנם עוד שאלות אשמח לנסות לעזור.

בברכה אסף.

פורסם

למען האמת אני לא בא לדון על המחיר שרשמתי אלא רק לומר שזה המחיר שאותו מוסכניק גובה על הסבה מסוג שכזה. מי שחושש בגלל המחיר הזול זכותו המלאה. לאחר שראיתי כמה הסבות שהוא עשה הבנתי שכבר כמה שנים טובות אני לא חושש מהמחירים האלה, ומה לעשות יש גם כאלה זולים שיודעים לעשות עבודה טובה. מסתבר. :)

פורסם

מה שנשמע פה לא הגיוני ב1500 שקל, ונעזוב את זה שמוסכים אחרים לוקחים רק על עבודה בסביבות 2000ש"ח,

הפריטים שצריך לקנות בשביל להשלים את ההסבה עולים רק 5 אלף שקל, אז או שהוא מביא חלקים ממש ממש גמורים

או שאני לא יודע מה האינטרס שלו להפסיד כל כך הרבה כסף על הסבות גיר.

Arcticat DVX400 2008

פורסם

בשיקולים הכלכליים שלו אני באמת לא יכול להיתערב אבל מצד שני אין לי בעיה לשאול אותו בדיוק במה כרוכה העבודה שהוא עושה (מבחינת חלקים שהוא מביא ומה שהוא עושה שם) בשבילך אם זה כל כך מסקרן אותך. :)

פורסם

ערב טוב...אז הספקתי לברר לגבי ההסבה שעליה אתה מעוניין לדעת. מבחינת מה שנעשה שם לא ממש היתעמקתי כי הבן אדם היה מעט עסוק אז לא רציתי לנג'ס לו אבל מבחינת מחיר כניראה שזה מישתנה בהתאם לסוג הרכב והשנתון ובמיקרה שלך זה יעלה 3500 ש"ח כולל החלקים והעבודה כולה. חלקים מקוריים כמובן! מקווה שעזרתי. :)

• תוכן חדש...