Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת מצברים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד בעל כושר התנעה גדול יותר ויכול להתאים גם למנועי דיזל או מנועים בעלי נפח גדול יותר שבהם בדרך כלל מותקן סטרטר בעל הספק גבוה יותר.

אתה יכול להתקין גם את המצבר בעל 540CCA.

אני ממליץ על מצבר וורטא או בוש.

איזה כייף לי :)

פורסם

לי נראה ההבדל קצת מוזר או לייתר דיוק הפרש גדול מידי בין מצבר X ל-Y בכושר ההתנעה או זרם ההתנעה.

ייתכן שייצרן המצבר של 55 אמפר שעה ו-350A מציג את הנתון לפי תקן DIN והשני מציג את הנתון של 540A לפי תקן SAE/EN תבדוק את הנושא.

מומלץ לרכוש מצבר המתאים לרכב שברשותך (עלות כלכלית) ואין כול מניעה לרכוש מצבר בעל כושר התנעה גבוה יותר.

פורסם

לא הבנתי את התרומה של ההארה שלך.

תקן DIN הוא יחסית יישן, על מצבר וורטא שברשותיי מופיעה הכיתוב 280A לפי תקן DIN ו-480A לפי תקן EN/SAE הנתון מתייחס לבדיקה הנקראת Cold test current-A.

המשמעות שהמצבר עבר שתי בדיקות אחת אחרי השנייה לפי תקן EN/SAE ולאחר 10 שניות של מנוחה המצבר עובר בדיקה נוספת לפי תקן DIN.

לדוגמא עבור מצבר של 55AH הנתון CCA לפי התקנים השונים

EN/SAE - 430-471A

IEC - 305-334A

DIN - 255-279A

פורסם

אצלי ברכב יש מצבר של אופטימה. הוא 55AH. אגב הוא משנת 02 לפי זכרוני. והוא עובד פיקס

קישור למצבר

CCA (BCI 0°F): 750 amps

MCA (BCI 32°F): 870 amps

לדעתי היום כאשר מצבר סביר עולה בין 600-ל900 שקל.

ומצבר ג'ל פריקה עמוקה דוגמת אופטימה עולה כ 1800 שקל.

הראשון יחזיק לך בין שנתיים ל 3. ומקסימום 4 שנים (נדיר)

והמצבר השני מחזין בין 8 ל 10 שנים בשקט. ואפילו יותר.

וההתנעה איתו קלה ביותר. הנעתי איתו GMC גדולים (שיש להם מצברים של 100A.) וומעלה.

הלך במשאית בעבודה מצבר. חיברנו אותו במקום המצבר התקול. (בטור) והמשאית הניעה בקלות. שהנהג היה בשוק.

משם הוא נסע לקנות מצבר חדש.

גילוי נאות

אין לי שום קשר לחברה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

המצברים המגיעים מאירופה (וורטה וכד') מגיעים עם סימון תקן סטנדרטי EN. על חלק מדגמי הוורטה יש גם תקן DIN אך ברירת המחדל היא EN. במצברים של שנפ\וולטה התקן הוא DIN כמו שכבר נאמר.

המתח הנמדד על המצבר\סוללה במצב סטטי אינו מהווה אינדיקציה מלאה למצב המצבר ורמת העוצמה שעוד נותרה בו.

מאחר ובמכוניות עתירות טכנולוגיה ומחשבים נושא מצבר הינו חשוב ביותר, אצלנו ב PSA מחייבים היצרנים (פג'ו וסיטרואן) החל מהחודש הנוכחי לרכוש ולהשתמש במכשיר בדיקה למצבר של חברת MIDTRONICS האמריקאית - כל זה כתנאי להחלפת המצברים במסגרת האחריות של היצרנים (המכשיר נותן קוד לכל בדיקה של מצבר). מעבר לנושא האחריות המכשיר גם מסוגל לנתח את מצב האלטרנטור ולבצע בדיקה מקיפה למערכת הטעינה והמצבר.

המכשיר בודק את המצבר (מתח, עומס, תאים) ונותן דיאגנוזה מדוייקת למצב המצבר (תקין, החלף בחדש, טען ובדוק שנית, תא "מת"-החלף מצבר וכד'). המכשיר בודק את המצברים לפי התקנים המקובלים בשוק (על הטכנאי להקיש את קיבולת המצבר והתקן לפיו יצרן המצבר מציג את רמת הקיבולת שלו) כאשר הסטנדרט מדבר על EN האירופאי והאפשרויות הנוספות מגוונות (JIS, DIN וכד'). המכשיר מצוייד בחיישן טמפרטורה השראתי (הערכת טמפרטורה ע"י כיוון החיישן כלפי המצבר ממרחק של 5 ס"מ) והוא משקלל את כל הפרמטרים הללו בזמן הבדיקה, כולל מיקום המצבר (מחוץ לרכב, בתא המנוע, מתחת למושב וכד'). כאשר מבצעים בדיקה מקיפה למערכת המכשיר גם נותן גרף מדוייק של מתח המצבר בזמן CRANCKING (התנעה).

מהניסיון הקצר שלי עם המכשיר בימים האחרונים, המכשיר מסוגל לאבחן מצבר חלש עוד לפני שהוא הגיע לסף בו הוא מתחיל לעשות בעיות בהתנעות בוקר - וכאשר כל המדדים מסביב (מתח סטטי וכו') עדיין "תקינים" לכאורה.

אין לי מושג האם יצרנים אחרים מחייבים שימוש במכשיר בדיקה אלקטרוני למצבר, אך מניסיון אישי שלי המכשיר הזה עושה עבודה יפה SO FAR.

MDT-EXP1000AMP.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום, גם הייצרן VAG מחייב בדיקה במכשיר של חברת מידטרוניק והוספת פלט של המדפסת כתנאי להחלפת מצבר בתקופת האחריות.

דרך אגב הייצרן VAG פירסם TSB בעניין שימוש במכשיר לשם בדיקת אלטרנטור מכיוון שמספר חשמלאים נתקלו בתוצאות שגויות בזמן הבדיקה עם המכשיר של מידטרוניק.

פורסם

כמעט כל היצרני הרכב מחייבים שימוש במודד MIDTRONICS, כתנאי להחלפת מצבר באחריות יצרן. הדיוק של המודד הזה מנסיוני הוא מאוד גבוה.

• תוכן חדש...