Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסביר מאיפה נובעת ההתחסדות, זה אפילו ממש קל, אתם לא חוגרים חגורת בטיחות מעצלנות!

העצלנות הזו שלכם מתחילה בחגורת בטיחות, אבל אח"כ ממשיכה לזה שלא מזיז לכם מה קורה במראות ובצדדים,

אי מתן זכות קדימה כי לא נוח לכם, לגנוב רמזור אדום כי זה לא מתאים לכם וכו'.

זה הזלזול הישראלי הידוע שמתחיל מדברים קטנים. כן נכון אנחנו עושים "עבירות" בכביש.

אבל בגלל זה אנחנו מתעסקים כל הזמן באיך לא לסכן את שאר המשתמשים בכביש,

איך להיות יותר ערניים ודרוכים, בשביל שנהגים כמוכם יוכלו לצפצף על החוקים ולנהוג בחוסר מודעות

ואנחנו נצא מפגישה איתכם בכביש בחיים!

אה, וכן, יש לנו קורולה ליסינג, והיא מצפצפת כמו שד, וכן,

כשאני מוציא אותה מהחניון ובסוף צריך להוציא חצי גוף להעביר כרטיס אני עדיין חוגר, למה? ככה, כי אני לא עצלן.

אה וכן, הלאפטופ הפצפון שלי ששוקל 2 ק"ג עם תחנת עגינה וסוללה 8 תאים מצפצף,

אז לא שמים אותו על מושב נוסע, למה? כי הוא יכול לעוף בזמן ברקס.

תולים אותו על הכיסא מאחורה נמוך, שלא יעוף לשום מקום.

Race Smart

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפתח ואציין שבד"כ איני נוטה להצטרף לשרשורי ההטפה הנ"ל. הסיבה שהחלטתי להגיב הפעם בהמשך.

הסיבה לאי החגירה היא לא עצלות ולא תיבות דואר/מקלטי RF/מגנטיים מרוחקים. הסיבה היא פוזה. זה מצטרף לתנוחת נהיגה של חצי שכיבה, עם כף רגל שמאל על הדש ויד שמאל (עטורת גורמט בד"כ) מוחץ לחלון (רק כדי שלא להסריח את חלל הרכב עם המלבורו אדום הדלוקה).

והצפצפוף הטרחני ממש מקלקל את הפאסון.

לפני כמה שבועות פגשתי ספסימנט כנ"ל. ירדתי בירידה מקולנוע כוכב ברמה"ש לכוון הככר (למי שמכיר שדה הראיה שם להשתלבות בככר בלתי אפשרי. אני מתייחס שם למשולש הזכותקדימה כעצור לכל דבר. קיצור, כשאני כבר עמוק בתוך הככר,אחרי שכבר עברתי את היציאה מהככר לכוון צמרות הגיע האקזמפלר המתואר, מוזיקה בפול ווליום, מהירות מטורפת, בכוונה להמשיך ישר מכוון צמרות (היציאה השלישית בכיכר) לכוון הרצליה (היציאה הרביעית בככר). בלימת חרום שלי (לא בעיה במהירות של 15 קמ"ש בקושי)+צפירת אזהרה (קצרצרה,נשבע), התאונה נמנעה.

מחכה שיפנה את הככר וימשיך ברכו כדי שאוכל גם אני להמשיך (הוא חוסם את הככר). הוא בוחר לצאת מהרכב תוך נפנופי ידיים בתנועת "למה מה קרה לאמא'שך מה אתה מצפצף" המוכרת. גם אני יוצא מהרכב. הפרש 40 ס"מ בגובה וחמישים ברוחב מול המטר-שישים-ושתיים-על-60-קילו שלו מובנים לו באותו רגע. שניה של היסוס והוא מתקרב בכ"ז.

"אז טעיתי. מה אתה מצפצף (איך ידעתי שזה מה שהרגיז אותו:twisted: ).

סיכום: בדקות הבאות שני עוברי אורח מזדמנים מתחננים שאפסיק לחבוט את ראשו הנבוב של הבבון במכסה המנוע שלו. אני מבחינתי מבקש מהם להזמין משטרה. הרכבים עדיין בככר בפוזיציה המרשיעה. יש לי שני עדים שהוא יצא ראשון מהרכב במטרה לתקוף אותי. הבבון מתחנן ללכת הביתה. "אבא שלי יהרוג אותי".

הלך הפאסון.

צרפתיה מיושנת. לא נראה לי שיש לו שם זמזם התראה לחגורת בטיחות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

NATCO, אתה גבר גבר. זה מה אני יכול להגיד לך.

אצלי היה קטע דומה בשכונת התקוה לפני 17 שנה.

אחרי שעזבתי אותו הוא פשוט הכניס לי מברג בגב. היה לו אחד על הדשבורד

מזל שזה נכנס לצלע. סנטימטר יותר נמוך וזה היה נכנס ללב.

פורסם

לא לחגור זה פשע כלפי עצמך. במיוחד שיש כריות אויר ברכב.

אצלי ברכב (שהחגורה נימצא 7 מטר מאחור ולא הכי נוח לחגור) אני חוגר תמיד וזה הופך להרגל. אם אני לא חוגר לשניה אני מרגיש שחסר לי משהו!

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

אני חושב שהשאלה במקומה, מפני שיצרני הרכב מחליטים יותר ויותר החלטות בשבילנו - לחגור, לסגור את הדלת, לכבות את האור ועוד ועוד.

אני חושב שההערה על "היום זה חגורה ומחר תרצח איזו זקנה" היא לא רצינית.

לדעתי, כל הגישה המתחסדת/מזלזלת הזאת היא רעה מאד. היא גורמת לאנשים להתחמק מאחריות לדברים שהם עושים. דוגמה ידועה - כאשר מגבילים את מהירות הנסיעה לרמה לא סבירה, אנשים מפסיקים לבחון את תנאי הדרך - "אני נוסע כחוק", כלומר 80 קמ"ש, ולכן אני לא צריך להתחשב בכך שיש קצת ערפל והדרך לא לגמרי פנויה. רוב הנהגים בישראל נוסעים באותה מהירות כמעט בכל הנסיבות, וזו תוצאה של השיטה הזאת. כל היתרונות של חגירת חגורה ביותר מצבים מתגמדים לעומת הירידה המשמעותית ברמת הנהיגה הכללית שנגרמת בגלל הגישה הרעה הזאת.

דני

פורסם

האמת שאני באופן די עקבי יוצא כנגד כל גילוי התחסדות שהוא, באשר הוא.

לא כך עם החגורה וזה, בעיקר, בשל ביטוח החובה. כל אחד שלא שם חגורה ונפגע בתאונת דרכים מפעיל את פוליסת ביטוח החובה שלו. יותר הפעלות = יותר פרמיה = יותר כסף שייצא, בסופו של יום, מהכיס שלי ושלך שכן העלות מגולגלת יופי על הציבור.

אין לי בעיה שאנשים לא יחגרו (או, לצורך העניין, לא יחבשו קסודה על דו"ג) אם לא יהנו מפוליסת ביטוח החובה או פשוט ישלמו פרמיה בשיעור כזה שאני לא אצטרך להשלים אח"כ. כל עוד זה לא המצב, יואילו בטובם לחגור ולחבוש קסדה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ידידי. אל תטיף לי אינני ילדון ואיני מחפש חזיוקים לגבריותי. הסיפור היה להמחשת קוי האופי של ה"טיפוס הלא חוגר".

אם אתה כבר באישית-גדלתי בשכונת נווה שרת. מאחורי הרבה מידי הסתבכויות מיותרות שתופעות הלוואי שלהן מפריעות לי עד היום יותר מצלקת של מברג בין הצלעות. שום דבר טוב לא יוצא מהמריבות הללו. אני האחרון שצריך לספר לו את זה. כחלק מה"שיקום" הדרכתי נוער להמנע בדיוק מהמצבים האלו.

רק תזכור:לא אני תקפתי. הותקפתי בבריונות. אילו היה שם במקומי נער צנום ונעים הליכות הוא היה חוטף מכות רצח. על שהעיז לצפצף ולהזהיר את האידיוט,צפצוף קצר שיגרום לו יעצור ויותיר נתיב התחמקות מתאונה   (על המדרכה הנמוכה המקיפה את הכיכר,אני מזכיר לך את נושא ההודעה שלי)

ועוד טיפ קטן: לעולם אל תסובב גב ליריב עומד על רגליו:lol:

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לא מסובך כלום.

בוא נגיד שיש לי בעבודה חניון ענק, שצריך לצאת מהאוטו כדי להצמיד כרטיס לקורא כדי לפתוח את השאר.

אני צריך לחגור בתוך החניון? זה מעצבן.

נניח שאני גר בנחלה גדולה במושב ואני עוצר ליד תיבת הדואר בכניסה ואחר כך לא חוגר עד הבית בשטח פרטי שלי.

אני צריך לחגור?

אני אוהב לנסוע בעיגולים בתוך החצר שלי.

חסר מצבים לגיטימיים?

במקום לדון לגופו של עניין אתם נכנסים לדמגוגיה זולה של לדון לגופו של אדם.

דני. אני חייב לציין שזה לא פעם ראשונה שאתה "מתחסד" יתר על המידע.

זה תמוהה שבעתיים בהתחשב בעובדה שבנוסף לגולש בפורום אתה גם בעל מקצוע בתחום.

אתה מוזמן לקרוא לזה איך שאתה רוצה. זו זכותך ואני מכבד אותה.

רק - שזה לא הופך את הטיעון שלך לנכון.

דווקא משום שזה המקצוע שלי, אני קרוב מאד לנושא ויודע מה המשמשעות של אי חגירה כזו. חמור מכך, הדוגמא שזה משמש לחברי הפורום האחרים כשהם קוראים כותרת בסגנון "ביטול צפצוף חגורת בטיחות של הנוסע", היא רעה ומן הראוי שכל בר דעת יבקר אותה.

לא טענתי לרגע שאתה אדם רע או שלא איכפת לך מהעולם, לכן כל טענה שלך על כך שאני עושה דמגוגיה לגופו של אדם הנה שלולה מהיסוד.

גם אני גר במקום בעל סגנון כפרי כביכול, ורואה איך הורים מסיעים את ילדיהם לגן כשהם עצמם אינן חגורים וגם הילדים שלהם במקרה הטוב יושבים בכיסא בטיחות, בלי הרתמות כמובן. כולם אומרים שזה רק 100 / 200 מטרים.

יתר על כן, מהיכרות טובה עם קיבוצים ומושבים, כבר מזמן הבנתי שחוקי הפיזיקה אינם מצליחים לחדור מבעד לגדרות, שכן אחרת אני לא מצליח להבין כיצד נוהגים שם בכל מהירות ובכל מצב ללא חגורות, ללא מושבי בטיחות, ללא קסדות, וכו'.

ודבר אחרון -

בוא נגיד לרגע שבאמת מדובר בקטע קצרצר שבאמת אינו מייצג דבר לגבי מנהגיך האחרים. האם בשביל משהו זעום כזה (לגישתך) שווה לבטל את הציפצוף . אני בספק.

מכאן שגם כל המלצה למישהו אחר על ביטול כזה מן הראוי שיזכה לגינוי.

זו דעתי.

דני G.

פורסם
לא מסובך כלום.

בוא נגיד שיש לי בעבודה חניון ענק, שצריך לצאת מהאוטו כדי להצמיד כרטיס לקורא כדי לפתוח את השאר.

אני צריך לחגור בתוך החניון? זה מעצבן.

האמת שהדוגמא הזאת משעשעת אותי כי שבוע שעבר שני רכבים עשו תאונה חזיתית בחניון שלנו. אחד ירד קומה והשני עלה קומה וכל אחד מהם נסע בלי אורות ועל חצי מהנתיב ממול.

לא היו נפגשים בנפש, אבל כריות האוויר נפתחו.

בגלל זה כל החברה צריכה להגיע להרצאה על מניעת תאונות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לא מבין על מה אתם בוכים. אני מאמין בתיאוריה הדארוויניסטית של החזק שורד.

אלה שלא חוגרים, ילכו ויתמעטו...:twisted:

שלא יחגרו, ושיהרגו את עצמם. אין לי שום בעייה עם זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שלא יחגרו, ושיהרגו את עצמם. אין לי שום בעייה עם זה.

לא צריך שיהרגו, מספיק שיפצעו.

זה כל ההבדל בין תאונה לבין תאונה עם נפגעים, עם כל המשמעויות שלה.

להבנתי, אם אתה אשם בתאונה כזו והצד השני אינו חגור וגם נפגע, אתה בבעייה.

פורסם

כאן, שוב, הבעיה. כשהם נהרגים זה עוד חצי נחמה, יש פחות לשלם. כשהם נפצעים כמות הכסף שיוצאת מהכיס של כולנו גדולה יותר. לא מתאים לי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה מצחיק...

מצד אחד אתה מספר איך פעם הרבצת למישהו וחטפת מברג בגב וכמעט נהרגת, ומאז אתה לא מרביץ יותר לאנשים בכביש כי הבנת כמה זה מסוכן.

ומצד שני אתה מספר שאתה לא חוגר בקפיצה מקומית קטנה באוטו.

אבל הקטע הקומי/טראגי, הוא שלגמרי במקרה עוד לא קרתה לך תאונה בדיוק בדקה שאתה לא חגור, ולכן אתה עוד לא מבין כמה זה מסוכן.

לא חבל שתגלה כמה זה מסוכן ותתחיל לחגור גם בשביל מאה מטר, רק אחרי שייכנס בך איזה נהג מסטול במסחרית בדיוק כשאתה בדרך לקנות שוקו?

המחיר שאתה צריך לשלם בשביל לחגור חגורה תמיד הוא זניח לגמרי לעומת המחיר שתצטרך לשלם אם חס וחלילה יקרה משהו בדיוק באותו זמן קצר שבו אתה (והילד שלך) לא חגורים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...