Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי אלנטרה 06' - שאלה על בולמי זעזועים

גילי29
שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים

ברשותי יונדאי אלנטרה 06 1.6, בולם הזעזועים שמאלי קידמי רך יותר מהשני.

בבדיקה ע"י מכונה במוסך נאמר לי שהבולם מפיק 73% מהיכולת שלו והשני 97%.

שאלתי אותו כמה יעלה לי בולם יחיד והוא אמר לי שהו מחליף 2 ולא יחידים כי זה לא תיקני.

בדקתי במוסך מורשה יונדאי ונאמר לי שבולם יחיד יעלה לי 600 ש"ח ללא עבודה.

התקשרתי למוסך הסרן בב"ש והצעת המחיר שם הייתה זולה בהרבה 190 ש"ח.

שאלתי אליכם היא האם רמת הקשיחות/רכות של הבולם שלא מאותו הסוג זהה :?:

תודה מראש

גילי

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון. אפשר למצוא בחנויות חלפים בולמים תחליפיים ברמה טובה - למשל, מונרו, זקס, וקייבה, שהם ברמה של מקוריים (לפחות). יש גם תוצרות סיניות והודיות שמהן רצוי להתרחק.

600 ש"ח לבולם זה מוגזם.

וכן, אם מחליפים רצוי להחליף זוג, משתי סיבות: ראשית - אם בולם אחד "נגמר" אז כנראה שהשני כבר עייף גם הוא, ושנית - אם שני הבולמים אינם זהים אז בעצם נשאר המצב הבעייתי, כלומר הבדל בין צד לצד.

דני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון. אפשר למצוא בחנויות חלפים בולמים תחליפיים ברמה טובה - למשל, מונרו, זקס, וקייבה, שהם ברמה של מקוריים (לפחות). יש גם תוצרות סיניות והודיות שמהן רצוי להתרחק.

600 ש"ח לבולם זה מוגזם.

וכן, אם מחליפים רצוי להחליף זוג, משתי סיבות: ראשית - אם בולם אחד "נגמר" אז כנראה שהשני כבר עייף גם הוא, ושנית - אם שני הבולמים אינם זהים אז בעצם נשאר המצב הבעייתי, כלומר הבדל בין צד לצד.

דני

באותו הקשר: איזה בולם במחיר סביר הכי יכול להתאים לאלנטרה 06

אם תוכלו להציע לי על בולם מתאים אודה לכם מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להלן מחירים שדקתי עבורך:

2 בולמי זעזועים של קיב (קייבה) 700 ש"ח + מע"מ (350 + מע"מ לאחד).

עבודת החלפת 2 בולמי זעזועים 210 ש"ח + מע"מ

כוון "שפור" 80 ש"ח + מע"מ

בברכה - רפי לין :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

לאחר שביררתי על מחירים בב"ש, ניגשתי ל-ר,ק חלפים והוא הציע לי בולם ב-220ש"ח

ועוד 100 ש"ח עבודה אצל חיים מהסרן, כך שסך הכל יצא 320 ש"ח.

תודה מראש לכל המגיבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסופו של דבר החלפת רק בולם אחד? מחברה מוכרת או לא?

צר לי לא זכור לי מה שם החברה אבל ב- ר,ק אמרו לי שזה בולם טוב וגם חיים מהסרן אישר לי שזה בולם טוב.

למזלי הבולם השני במצב מעולה עובד על 98% לפי המכונה שבדקה אותו וגם אני מרגיש בנסיעה את ההבדל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה ושאלה אחרונה - איפה ר.ק הזה נמצא? אני גם שוקל החלפת בולמי זעזועים...

טלפון:

08-6278554

כתובת:

דרך חברון 6 באר שבע באר שבע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה כדאי להחליף זוג אלא אם כן הבולם שהתקנת הוא מאותו יצרן וסוג של זה ששכבר מורכב, יעילות בולם זה לא הנתון היחידי שיש בתיפקוד של בולם ולבולמים של יצנים שונים יש התנהגות שונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה כדאי להחליף זוג אלא אם כן הבולם שהתקנת הוא מאותו יצרן וסוג של זה ששכבר מורכב, יעילות בולם זה לא הנתון היחידי שיש בתיפקוד של בולם ולבולמים של יצנים שונים יש התנהגות שונה.

הרכב נוסע מעולה לא מרגיש שינוי בפניות או בעליה על מהמורות .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, לא תמיד הנהג מרגיש שיש הבדלים בין התנהגות הבולמים, אך בבלימה חזקה או פניות הדוקות ומהירות עלולות להתגלות בעיות התנהגות רכב לא צפויות.

שנית, הבולם המורכב כבר לא חדש, קצב התיישנותו מהיר יותר מאשר הבולם החדש ועם הזמן, הפער בהתנהגות בין הבולמים והבדלי היעילות יגבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, לא תמיד הנהג מרגיש שיש הבדלים בין התנהגות הבולמים, אך בבלימה חזקה או פניות הדוקות ומהירות עלולות להתגלות בעיות התנהגות רכב לא צפויות.

שנית, הבולם המורכב כבר לא חדש, קצב התיישנותו מהיר יותר מאשר הבולם החדש ועם הזמן, הפער בהתנהגות בין הבולמים והבדלי היעילות יגבר.

דניאל ברוך השם הכל תקין ובעזרת השם ובעזרת כבישי ישראל הבולם ישאר תקין :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...