Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא אישי - כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמעתי לאחרונה מספר גרסאות שונות לגבי כדאיות של יבוא אישי כיום.

מה דעתכם?

מה הסכנות בהקשר זה? ישנם בטחונות שאוכל לממש במקרה של אי מסירת הרכב?

אני מדבר על רכב ביבוא אישי בסדר גודל של 130,000 ש"ח. מצד אחד, משלם פחות ממחירון לוי, ומצד שני לא מעט אמרו לי שבמחיר שכזה לא שווה להסתכן (להבדיל מהרכבים היוקרתיים באמת שאותם כן כדאי ליבא).

אגב, יש דרך שאעשה זאת לבדי ובכך אחסוך את עמלת היבואן?

אשמח לתשובות ענייניות (לא תשובות של אינטרסנטים יבואנים...).

user_online.gifreport.gif

יבוא אישי של ג'יפ בסדר גודל של 130,000 ש"ח - יתרונות? חסרונות? סכנות?

פורסם

שלום!

בקצרה: לייבא לבד - אפשרי אבל מאוד מסובך.

לייבא דרך הסוכן: האים היית קונה רכב בארץ דרך הטלפון או דרך האינטרנט תוך אמונה שלמה בדברי הסוחר בלי לבדוק את הרכב ואפילו בלי להסתכל עליו?

פורסם

כאשר עבדתי בקנדה, הייתה לי שם חברה שעסקה ביצוא הרכב המשומש. מדי שבוע היו נערכים מכרזים לרכבים מפוארים שעברו תאונות קשות ויודרו מהכביש בצפון אמריקה. אז בכל מפגש אימה שמעתי סיפורים עסיסיים על איזו לקסוס או מרקורי שכיכב בפעם ההיא. הדילרים היו רוכשים אות הסחורה בסכומים של 300-500 דולר, משפצים בעלות של 2000-3000 דולר, ומוכרים לדילרים ממדינות עולם השלישי, בעיקר למדינות חבר העמים עם רווח כפול. שמעתי כי הסוחרים הישראלים גם היו מככבים במכרזים מעין אלה. אינני יודע מהו אחוז של הרכבים מיבוא אישי שעברו שיפוץ לאחר אובדן כללי. כמובן שאינני טוען שכל הרכבים בענף זה הם כאלה. אך אני באופן אישי לא אתקרב לדבר כזה למרחק יריה. אגב, לפני זמן מה בכלכליסט היו הכתבות על הרמויות ביבוא האישי ועל ההפתעות שתומנו בתוכם הרכבים האלה, אני מציע לך לחפש.

ועוד משהו.. אפשר לנסוע ללא בעיות ותקלות מיוחדות ברכב פגוע שילדה שנים רבות וללא איפילו הידיעה על הנ"ל. ואני אומר זאת מתוך נסביון אישי.

פורסם

יתכו ואפשר לחשוב על יבוא של רכב חדש לחלוטין בעלות קטנה יותר מ-300 K ש"ח. אני מודה כי פעם שרץ במוחי רעיון כזה לגבי טויוטה קמרי היברידית. אבל זה היה לכמה שניות בלבד, לא יותר מכך. ישנה סוכנות אחת שלא עוסקת בייבוא אלה בתיווך. יתכן והזמנה ממקור אמין (למשל ישנם היצרנים דוגמת GM שמוכרים דרך האינטרנט) בעזרת סוכנות זו יכול להיות רעיון שווה בדיקה במקרים מאוד מסויימים. אבל לייבא רכב משומש כחתול בשק ... את דעתי כבר ביטתי.

פורסם

הכבישים מוצפים בייבוא אישי( בעיקר גי'פים,גרנד צי'רוקי יש בלי סוף ביבוא אישי)

אני הבאתי והמון חברים שלי הביאו רכבים בייבוא אישי ולא היתה שום בעיה עם זה.

לפני שרוכשים את הרכב חשוב לבקש CARFAX של הרכב ולוודא שיש לו ציון 4 או 5.

יבוא אישי זו דרך נהדרת לחסוך כסף, ולקנות בכסף קטן יחסית רכב שבארץ אפשר לחלום עליו.

דבר נוסף שחשוב לזכור ,האמריקנים יודעים לשמור על הרכב שלהם לא כמו בארץ.רכב שנת 2008 עם 40000 קילומטר נראה יותר טוב מרכב חדש שהוא חודשיים על הכביש בארץ.

הרכב שהבאתי לעצמי היה 2008 על 35000 קילומטר בלי שריטה! מצב חדש! אחרי חודש בארץ איזה אידיוט נכנס בי מאחור וריסק לי את הטומבון.

שנה וחצי על הכביש באמריקה בלי שריטה חודש על הכביש בארץ דפקו לי אותו.

פורסם

בלי לנסות להשמיץ אלה מתוך הסקרנות - האים אתה יודע מי היו הבעלים הקודמים של הרכב? האים נעשתה לו בדיקה כלשהי בארץ? כי הרי גם את הטמבון הפגוע בארה"ב היה ניתן לתקן שם, שלא לדבר על חלקים יותר רציניים.

פורסם
בלי לנסות להשמיץ אלה מתוך הסקרנות - האים אתה יודע מי היו הבעלים הקודמים של הרכב? האים נעשתה לו בדיקה כלשהי בארץ? כי הרי גם את הטמבון הפגוע בארה"ב היה ניתן לתקן שם' date=' שלא לדבר על חלקים יותר רציניים.[/quote']

אני אכן יודע מי היה הבעלים הקודם

הרכב עבר בדיקה,קיבלתי carfax הרכב קיבל ציון 5.

הטומבון היה בסדר גמור בארה''ב .כמו שכתבתי הרכב היה על הכביש בארה''ב שנה וחצי בלי שריטה.אחרי חודש בארץ בעוד אני מחכה ברמזור הגיע רכב במיהרות גבוה ונכנס בי מאחור.

הלוואי והישראלים היו שמורים על הרכבים שלהם רבע מאיך שהאמריקנים שומרים.

פורסם

סטטיסטיקת התאונות בארה"ב לק"מ פר רכב לא טובה בהרבה מזו בישראל. אגב, המצב בישראל לא רע בכלל. אכן אם מסתובבים בחו"ל שמים לב לכך שהרוב המוחלט של הרכבים נקיים לגמרי משריטות. אבל אין זה אומר שהם אף פעם לא נפגעו. פשוט מתקנים אותם. בארץ התרבות המוטורית קצת שונה. עד היום שלט בכבישים הליסינג הפרוע ולנהגיו לא היה האיכפת ממצבם של הרכבים. כיום זה מתחיל להישתנות.

סיפור אחר זה נהגים פרטיים. אני למשל מעולם לא גרמתי שום נזק לרכב אחר. אבל משום מה חדשות לבקרים רכבי סופג נזקים מרכבים אחרים. רכבי הנוכחי רק חגג את יום הולדת הראשון, וכבר יש עליו 3 שריטות קטנות (ועוד אומרים כי יש לי המון מזל). ואני כמובן לא מתקן את השריטות. גם כך הרכב הזה שתה לי ים של דם ברכישה, יש עליו אינספור הוצאות ואני גם אתקן את השריטות? קל וחומר שלמחרת התיקון מיד יצוץ משהו חדש. וזאת הסיבה למה בארץ גם הרכבים הפרטיים נראים כפי שהם נראים.

פורסם
הכבישים מוצפים בייבוא אישי( בעיקר גי'פים,גרנד צי'רוקי יש בלי סוף ביבוא אישי)

אני הבאתי והמון חברים שלי הביאו רכבים בייבוא אישי ולא היתה שום בעיה עם זה.

לפני שרוכשים את הרכב חשוב לבקש CARFAX של הרכב ולוודא שיש לו ציון 4 או 5.

יבוא אישי זו דרך נהדרת לחסוך כסף, ולקנות בכסף קטן יחסית רכב שבארץ אפשר לחלום עליו.

דבר נוסף שחשוב לזכור ,האמריקנים יודעים לשמור על הרכב שלהם לא כמו בארץ.רכב שנת 2008 עם 40000 קילומטר נראה יותר טוב מרכב חדש שהוא חודשיים על הכביש בארץ.

הרכב שהבאתי לעצמי היה 2008 על 35000 קילומטר בלי שריטה! מצב חדש! אחרי חודש בארץ איזה אידיוט נכנס בי מאחור וריסק לי את הטומבון.

שנה וחצי על הכביש באמריקה בלי שריטה חודש על הכביש בארץ דפקו לי אותו.

200% true

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

Hi Guys

as one who is doing that for a living i can tell you couple of things - x

its saves you lots of $$$ when u bring a car to israel and its not that hard to import.x

carfax report will help a lot .x

the cars in the US are packed with options vs "israeli" models

Americans are taking care of thier cars at least 4 times better then israelis do

i exported to israel many cars " some hummers, vettes, g.cherokee, liberty and more.x

if you have 150k NIS and up you will save a lot and will get a great car that will cost in israel at least 190k+x

פורסם

אני יודע שבארה"ב מאוד מקובל להסתמך ברכישה על דו"ח של carfax, אך האם מישהו יודע עד כמה ניתן לסמוך על הדוח הזה?

האם כל תיקון או תאונה אכן מדווחים?

פורסם
אני יודע שבארה"ב מאוד מקובל להסתמך ברכישה על דו"ח של carfax, אך האם מישהו יודע עד כמה ניתן לסמוך על הדוח הזה?

האם כל תיקון או תאונה אכן מדווחים?

as long as the police and or insurance company were involved you will see it on carfax.x

carfax will cover 80% of the times , still very good.x

dont forget that you can check the car and you can see if the car had a major accident.x

carfax is a great tool , not perfect but very good

• תוכן חדש...