Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף MK4 כשל חשמלי במשאבת הABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת כיוון שהיחידה לא נכנסת לפעולה עד שאתה עובר מהירות מסויימת.

אם אני לא טועה בסביבות 35-40 קמ"ש אבל לא יודע במאת האחוזים מכמה ברכב שלך אולי מרק יוכל לשפוך אור על העיניין.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק ניסן ! המערכת מתוכננת כך שבמידה וקיימת תקלה בחיישן ABS לאחר כיבוי המנוע והתנעתו מחדש מנורת האזהרה תדלק רק במהירות של מעל 20 קמ"ש.

איזה כייף לי :)

פורסם

בכול מקרה על 3 מתוך 4 החיישנים היו שבבים מתכתיים שמקורם כנראה בדיסק\רפידות שגם גמורים וממש על הברזל.

ניקויים לא עזר קניתי ברקסים ומחר אני אחליף אותם.

מרק כיצד ניתן לבדוק את החיישן ABS שיושב על הנאבה?

התנגדויות?

פורסם

ניתן לבדוק התנגדות אבל זו לא הבדיקה היחידה. יש צורך לבדוק את החיישן כאשר הוא מורכב ברכב עם סקופ והגלגלים מסתובבים.

אני ממליץ לך לבדוק את החיישנים בעזרת סורק תקלות.

פורסם

פשוט לבדוק התנגדות זה הדבר היחידי שאני יכול לעשות עד יום ראשון ואני רוצה לעבוד על הרכב מחר,התחברתי עם מחשב של וירט והוא לא הצליח להתחבר לOBD אלא רק דרך AT\MT.

מרק,אתה יודע אולי מה היא ההתנגדות של החיישנים?

פורסם

ההתנגדות נעה בין 1000-1300 אוהם.

לפני הבדיקה יש לסובב את הסווי'ץ למצב OFF.

דרך אגב איזה שנה הרכב נפח מנוע וקוד מנוע ? ייתכנו שנויים

פורסם

ניתן לבדוק גם עם רב-מודד סטנדרטי שמצויד במדידת תדר, את התדר שיוצא מהגלגל. זו לא בדיקה מדויקת, אבל אם אתה לא רואה שום קריאה באחד מהחיישנים אתה יכול להיות בטוח שהוא לא בסדר או שהוא רחוק מדי מהזר (או שאין זר. גם את זה כבר ראיתי יותר מפעם אחת.)

פורסם

אפשר גם למדוד מתח AC של החיישן, בזמן סיבוב (מהיר) של הגלגל, אמור להיות מתח של יותר מ 2 וולט.

את המדידה רצוי לבצע בצד המחבר החשמלי של יח' הבקרה של ה ABS.

פורסם

בכדי לבדוק שמתח ה-AC מתאים לתכונות החיישן יש לסובב את הגלגל במהירות הרשומה בהוראות הבדיקה כ-60 סיבובים לדקה ועדיף לבדוק עם סקופ בכדי לראות את האמפליטודה וגם את צורת האות קרי גל סינוס חלק וגם שלא חסר אות.

האמת שבמכשירי פלוק יש אופציה לניטור MIN-MAX וגם אופציה של הקלטה אז אולי ניתן לוותר על הסקופ לבדיקה מהירה.

במקרה של הגולף מתח AC מינימום הינו 65 מיליוולט בחיישנים הקידמיים ו-190 מיליוולט בחיישנים אחוריים.

במקרה של הבחור אכן אתה צודק יש לבדוק את ההתנגדות/והמתח בקונקטור שמתחבר ל-ECU.

פורסם

היום פתחתי את ארבעת הגלגלים הברקסים מקדימה בלי קשור היום גמורים אז החלפתי אותם,ההתנגדות תקינה והחיישנים היו מלאים בשבבי מתכת(ראו קובץ מצורף) אגב מצטער על האיכות מצלמת פלאפון של מירס..:?

בכול מקרה ניקיתי אותם איפסתי את התקלה מהמחשב והכול נשאר אותו דבר,המנורה נדלקת אחרי 20 קמ"ש.

יש אולי למישהו עוד רעיונות? כי אני צעד אחד מלהתייאש ולנסות להחליף את כול המשאבה של הABS.

-חיישנים נקיים ועם התנגדות נכונה

-אין חופש בגלגלים

-הצלחת של הABS שיושבת על הנאבה תקינה

-אפילו החלפתי נוזל בלמים כי אמרתי אולי ספג מים

-ודפקתי קצת על המשאבה עם קרש כי אולי חשבתי הסלנואיד נתפס

איזה עוד בדיקות ניתן לערוך?

אגב יש צינור שעובר מהבוסטר לסעפת יניקה,הצינור מתחבר מהבוסטר לשסתום עם 3 כיוונים,לבוסטר לסעפת היניקה ועוד ניפל קטן שאצלי לא מחובר לשום דבר ולא מצאתי גם את הצינור שהוא אמור להתחבר אליו,האם יש קשר כולשהוא?

10Oct_0003.jpg

פורסם

1. אתה יכול לנסות לבדוק עוד מספר פרמטרים של יחידת ה-ABS בעזרת הקובץ המצורף (קרא בעיון רב ופעל לפי ההוראות).

2. לקפוץ לחבר הפורום מוסך רון לשם ביצוע איבחון ממוחשב בעזרת סורק תואם מקורי (רון בדרך כלל לא גובה כסף עבור בדיקה) ולאחר מכן להחליט מה לעשות.

בהצלחה !

ABS.pdf

• תוכן חדש...