Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה אם אתה תורם לצבא תלויה רק בך , באיך שאתה מסתכל על התפקיד שלך ואיך אתה מבצע אותו.

אתה יכול להיות פקיד ויכול להיות מש"ק מודיעין , זה לא משנה מה, זה משנה איך.

פורסם

שמעו , זה לא תמיד נכון מה שאתם אומרים על המשקי משמעת ..

היו לנו כבר 2 משקי משמעת שונים בבסיס , שלמרות שקיללו אותם ושנאו את העבודה שלהם - היו להם די הרבה חברים מהבסיס .

בחיים שלי לא ראיתי מכות כלפי המש"ק משמעת , לא ראיתי אלימות מכל סוג שהוא .

יש חיילים שמבינים שמשעת זה חלק מהצבא ומי שמרביץ מכות - הוא אידיוט שלא מבין את משמעות המשמעת בצבא .

בלי משמעת - הצבא הזה לא יהיה שווה כלום , כולם יעשו מה שבזין שלהם ובסוף הצבא יקרוס .

אני כבר שנתיים ו-9 בצבא , לא נתקלתי בשום מקרה אלימות כלפי אף אחד מהמש"קים - זה תלוי על איזה בסיס תיפול .

בתכלס ? זה תפקיד מעפן , כל היום לרדוף אחרי אנשים ... לך תהיה מש"ק תורנויות , תטחן אנשים במטבח =)

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
בחצי שנה שהייתי בפלמחים אישפזו פעמיים את המש"ק משמעת הבן-**** הזה, ובצדק.

אחרי זה הביאו עוד אחד חדש שפתחו לו את הראש על המדרכה של המגרש חניה של ה-ש.ג.

אחריו היה עוד 1 שהיה בתפקיד איזה שבועיים ושמעתי ש-3 חבר'ה שברו לו כל עצם בגוף.

אתה עדיין רוצה להיות בתפקיד הבזיוני הזה!?

אתה היית שם כשזה היה????????

זה היה ענק בן אדם, שבוע וחצי לא היה בבסיס ואח"כ חזר כמו כלב .

בשק"ם היו שונאים אותו והוא ניסה להיות חבר של כולם, החתיכת שXוק הזה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

קיצר היחידים שאוהבים אצלי בבסיס את המש"ק משמעת הם אלו שיש להם פטור שמירות, כל שאר היחידה לא מעוניינים לדבר איתו וכשהוא בא להודיע לך מתי אתה כונן או באיזה יום אתה עושה לילה פשוט צועקים לו מרחוק סתום ת'פה אל תבוא אליי בכלל עם הדף הזה שהוא בא להקריא לי ממנו מתי אני שומר,

אז וגם הוא הבן אדם כשהוא מתקרב כולם שותקים מפסיקים לדבר על הצבא או על מה שקורה בבסיס עד שהוא ילך כי הוא ילשין, וגם במסדרי בוקר מישהו עושה כאילו שיעול ותוך כדי "מלשין" ו-60 איש בערך צוחקים עליו בו זמנית.

אני אישית רואה שכל הפטוריסטים מסתדרים איתו מצויין ואלו בעיקר החברים שלו

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אתה באמת חושב שהוא בא להודיע לך ביום אתה כונן או מתי אתה עושה לילה סתם כי זה טוב לו על הלב?

עלתה בדעתך המחשבה שזה הכרחי?

פורסם

אחח לפעמים שאני קורא דברים כאלה על בסיסים כמו פלמחים אני מבין למה היה לי טוב בקרבי.

הייתי עם אנשים שהבינו שצריך לעשות צבא כמו שצריך...

ולכותב הפוסט, אתה אמור לקבל שאלון העדפות עם מקצועות של תומכי לחימה או עורף.

מתוכו תנסה לבחור כל דבר שקשור למודיעין\תקשוב\קשר וכו'.

למרות שגם במקומות אחרים יש תפקידים טובים.

פורסם

אנשים שמבינים שצבא צריך לעשות כמו שצריך (ולא לדפוק מכות למש"ק משמעת כי הוא מנסה לעשות את עבודתו) יש לא רק בקרבי.

ותתפלא, יש גם הרבה אנשים שלא מתאימים להיות לוחמים, אבל יכולים לצה"ל הרבה יותר בתחום אחר. תודה למדע, כבר עברה התקופה שבה גבר ממוצע היה צריך לצוד ממותות למחייתו.

לפותח השירשור - אם יש לך ציונים טובים בבגרויות, ואתה לומד מקצועות מדעיים, נסה להתקבל לעתודה אקדמית. או לנסות לחפש את עצמך בחילות קשר/מודיעין או אפילו אוויר וחימוש (תתפלא, גם שם יש תפקידים מעניינים).

או, אם יש לך רצון, נתונים פיזיים מתאימים, ואינך בן יחיד או בעל בעיות ת"ש כאלה ואחרות, אתה יכול גם ,כמו שהציע זה שמעליי, לבקש להגיע ליחידה קרבית (זוהי בקשה שצבא מקיים ברצון רב).

רק זכור ש:

א) הצבא הוא עדיין אינו תוכנית כבקשתך, ועדיין משבצים בו חיילים בהתאם לצרכי הצבא ולא בקשות המתגייסים.

ב) לא משנה איפה תגיע, הדבר הכי חשוב זה האנשים שיהיו איתך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אכן גם לי עצוב לקרא את הדברים שנכתבים פה בגאווה לגבי למי מגיע מכות על זה שהוא עושה את העבודה שלו.

נכון יש אנשים נבלות והרבה מגיעים לסוגי התפקידים האלו - אך עדיין הם נחוצים.

ומי שלא יכול להקפיד על המשמעת המינימאלית שהמשקים האלו אוכפים - הם הבדיחה.

אצלי בבסיס היו כמה משקי משמעת (שבין השאר אכן עשו מסדרים , תורנויות שמירה , הקפצות וכו)

חלקם אהובים יותר , חלקם אהובים פחות - אבל באלימות? אני לא נתקלתי.

ובמקומות שיש - זו פשוט בושה ואכן מסביר למה אנחנו נראים כמו צבא של פלאנגות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אנשים שמבינים שצבא צריך לעשות כמו שצריך (ולא לדפוק מכות למש"ק משמעת כי הוא מנסה לעשות את עבודתו) יש לא רק בקרבי.

ותתפלא, יש גם הרבה אנשים שלא מתאימים להיות לוחמים, אבל יכולים לצה"ל הרבה יותר בתחום אחר. תודה למדע, כבר עברה התקופה שבה גבר ממוצע היה צריך לצוד ממותות למחייתו.

ראיתי הכל מפה ומפה ובכל מיקרה אם תשים לב דיברתי על עצמי ולא הכללתי. מה שהפריע לי זאת הגישה האלימה והגישה שלא מבינה את המשמעות של המשמעת בצבא.

ודרך אגב בלהיות קרבי לא צריך לצוד, אני בכלל צמחוני.

ויש מקומות עם הרבה טכנולוגיה בקרבי, צריך להתאמץ ולהגיע לשם.

פורסם

אהלן חברה

תודה שהברחתם אותי, כמעט והשתכנעתי ממשפחה שזה אחלה ג'וב.

היום במסיבת גיוס דיברתי עם ידידה שהתגייסה ואומרת שהיא עושה קורס מנהל רשת.

היא אומרת שמדובר באחלה תפקיד גם לאזרחות

מה אתם אומרים שווה משהו או בזבוז זמן יקר?

תמיר.

פורסם

אם זה בממרם, חושן, אבנט, מודיעין שדה, נץ, זה שווה בחוץ

אם זה בבסיס סוג *** באיזור אוגדה או חטיבה זה סתם תפקיד טוב אבל תתכונן להתעסק במדפסות מקולקלות ופתיחת מיילים ביום יום ולא עבודה טכנית מעניינת (מידי פעם יש)

פורסם

זה תפקיד טוב. בדרך כלל קורס כללי בבסיס של חיל הקשר ואז הצבות בבסיסים השונים לפי הקורס והפרוטקציות.

בכל מיקרה אם בעתיד תרצה להתעסק בתחום זה יכול לעזור לך כסטודנט למצוא עבודה וזאת נקודת התחלה נחמדה.

פורסם

אם כולם היו מתנהגים כפי שנדרש (וזה לא כזה קשה, זה צבא! אלו החוקים וצריך לכבד אותם. בתקופת רפול אנשים התבקשו ללכת עם כומתות- על זה עוד אפשר להגיד שזה מטרד)

אז גם למשקי שמירות היה תפקיד נחוץ ונעים וגם לא היו מתייחסים אליהם כמלשנים או מנייאקים.

היו לי משקי משמעת רבים בבסיס כששירתתי, חלקם סתומים ומפגרים וחלקם היו אחלה אנשים,

אני הייתי בסדר, הם היו בסדר, כולם היו מבסוטים בחלקם.

תתנהגו כפי שנדרש, אתם באים לתרום לגוף שצריך אתכם, תתנהגו כבוגרים!

פורסם

חברים , אף אחד פה לא בא ואמר שצריך לפוצץ מכות את כל המשקי משמעת , אבל אין מה לעשות זה בן אדם שמחפש אותך, ואני אגלה לכם סוד, יש לו מכסה של תלונות שהוא צריך לתת כי אם לא אז יגידו שהוא לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך, אז עם כל הכבוד פה לאנשים שרוצים ללכת עם כומתות של צבא כמו בימי רפול, זמנים עברו לטוב ולרע, ובאמת באמת באמת לא הייתי רוצה להכניס את עצמי לסיטואציה מחורבנת שאני אמור לתת תלונה למישהו ובסוף יעשו עליי אמבוש ויפוצצו אותי, שום תפקיד בצבא ובטח ובטח לא חתיכת משק משמעת מלשין שווה את העונש הזה.

תאר לעצמך שאתה פוגש במועדון או סתם באיזה מקום ציבורי איזה אחד שדפקת לו תלונה , איזה לא נעים זה, וזה יכול להיות גם כואב, אז למה לך?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תבין, אף אחד לא מבקש ממך ללכת עם כומתה על הראש או לעשות מסדר כל עשר דקות.

בסך הכל השתחררתי לפני פחות משנתיים ובלי אף תלונה ואני לא מנותק מהצבא שאתה משרת בו.

אין יותר מדיי דברים שדורשים ממך רובם גם קשורים להופעה צבאית ולהראות כמו חייל ולא כמו איזה פאלנגה.

הייתי ביחידה שבתקופה של יותר משנה אף אחד לא קיבל דו"ח אחד של משטרה צבאית ולהגיד לך את האמת זה התבטא באיך שעבדנו. ושהייתי במקומות אחרים ראינו לפעמים הבדלים של שמיים וארץ הבדלים בין אנשים שמשרתים בצבא ואנשים שבאים להעביר את הזמן, רק שבגלל האחריות שכרוכה בתפקידים שלהם זה עלה בחיי אדם ופגיעות באזרחים באופן עקיף.

בקיצור משמעת זה א-ב בצבא ומי שלא מבין את זה לא מבין איך צבא עובד.

• תוכן חדש...