Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טפלון או וקס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עיינתי בפורום על נושאי הקוסמטיקה.

לא הצלחתי למצוא פתרון לבעיה הבאה:

יש לי רכב עם צבע שחור מטאלי. במוסך אמרו לי שוקס מיותר לצבע מטאלי אלא הכי טוב לשים טפלון.

אשמח לקבל הסבר מה ההבדלים , האם אני יכול לבדי לשים טפלון וחברה ממולצת.

תודה.

פורסם

לגבי הקביעה שווקס מיותר לצבע מטאלי הייתי אומר שזה לא נכון. טפלון ו-ווקס נראים במראית עין לאחר טיפול כמעט אותו דבר.. לאחר שימוש מריחה והסרה שלהם הפח מרגיש חלק יותר ונראה מבריק יותר. הווקס מחזיק קצת יותר זמן מהטפלון על הרכב. ההבדל נמצא במה שהם עושים...

את שניהם אתה אמור לשים על הרכב כשהוא נקי. הטפלון פשוט נותן שכבת מגן כזאת מבריקה וחלקה אולם הווקס נותן לך ניקוי יסודי של הצבע עצמו ונותן לך את אותה שכבה חלקה ומבריקה. אתן לך דוגמא..

לחברתי היקרה יש רכב בצבע לבן מטאלי והחניה שלה זה מקום מועדף ע"י ציפורים לעשות את צרכיהן..כאשר צואה עומדת על הרכב הרבה זמן צבע צהבהב נספג אל צבע הרכב ואז כמה שתנקה עם מים וסבון הצבע הצהבהב לא ירד. אם תשים לאחר שטיפה טפלון יהיה לך שכבה מבריקה וחלקה אבל עדיין יהיה צבע צהבהב. לעומת זאת אם תעשה טיפול בווקס הצבע ירד..

קיצר אני ממליץ בחום במיוחד לרכבים עם צבע מטאלי לעשות ווקס אחת לשלושה חודשים..ורצוי ווקס ידני..

פורסם

שלום!

אוסיף גם שתפקידו של ווקס אכן לתת מראה חלק כמו גם טפלון רק פעולת ההחלקה מתבצעת באופן שונה. ווקס מוריד שכבה מאוד דקה של צבע (מדובר במיקרונים אם אינני טועה) כאשר טפלון מוסיף שכבת הגנה.

לפי נסיון שלי (עבדתי כ-5 שנים ברחיצת מכוניות) ברכבים ישנים בצבע מטאלי, ווקס יכול לפעמים (!) לגרום לנזק. עם טפלון היה לי נסיון מוצלח יותר.

לסיכום- אם יש פגיעות קלות בצבע (צואת הציפורים בעיקר) - אין ברירה, חייבים להשתמש בווקס. בכל מצב אחר - טפלון או כל ציפוי מגן אחר.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

למה לבחור בין זה לזה ולא להנות מ-2 העולמות?

אני עושה טיפול טפלון פעם בשנה, וטיפול בווקס מידי 3 חודשים.

התוצאה טובה מאוד.

• תוכן חדש...