Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיצור ל REFURBISHMENT.

תיקון מוצרי אלקטרוניקה (חידוש) ומכירה מחדש במחיר מוזל.

יש חוק שמחייב הטבעה של האותיות FR בתחתית.

בעקרון מוכרים את זה למדינות העולם השלישי אבל הישראלי המכוער למד שאפשר לקמבן גם כאן.

פורסם

מעניין שממש רואים כאן דפוס - גם אצלי הניסיון עם אייבורי דומה. קניתי אצלהם לא פעם כי המחירים מאוד זולים, אבל בכל פעם שנאלצתי לבקר בסניף השירות היה מתחת לכל ביקורת - גם זמן המתנה ארוך מאוד וגם מעבדה גרועה ביותר. ברוב הפעמים גם נתקלתי שם בלקוחות מאוד לא מרוצים שצעקו והתעצבנו. האמת, גם אני הייתי קרוב לעשות את זה לא פעם. מזמן לא קניתי מחשב אבל נראה לי שהגיע הזמן לוותר עליהם ולקנות ממקום שאני מרגיש שיעמוד מאחורי במקרה שצריך לנצל אחריות או לתקן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הסיפור עם ה-FR באייבורי הוא לא חדש, שמעתי אותו לפני כמה שנים מחבר שניהל חנות מחשבים ברעננה. למעשה, מדובר בעוד גרסה של "שיטת מצליח", משום ש-9 מתוך 10 לקוחות לא יבואו להתלונן, ולזה שכן יבוא אפשר להחליף את המוצר מהר ולהוציא אותו מרוצה (כמו מרק). ההסתברות שהתקלה תחזור על עצמה לא גדולה במיוחד.

יצא לי לקנות הרבה רכיבים באייבורי ו-KSP, חלקם היו פיקס, חלקם התקלקלו והוחלפו וכמה מהם לא עובדים עד היום. צורב ה-DVD שמותקן אצל אמא שלי במחשב לא מתפקד, אבל אחרי הביקור הראשון אצל ה"מקצוענים" במעבדה הבנתי שאין עם מי לדבר. הם מאשימים את המחשב שלי, אני מאשים את הצורב שלהם וככה זה נמשך. פעם הייתי מתעצבן מדברים כאלה, כיום אימצתי לעצמי אורח חיים הרבה יותר רגוע ואני תמיד לוקח בחשבון שקניה כזאת היא הימור עם סיכויי הצלחה של 50%.

אני לא יכול לומר שחנויות "רציניות" חפות לגמרי מהשטויות האלה. לדוגמה, היה לי נסיון די חיובי עם החנות "למיר" בהרצליה. קניתי מהם חלקים לשני מחשבים שהרכבתי לבד, המחיר היה סביר ביותר ובמונחים ישראליים, אפשר לומר שקיבלתי גם שירות טוב. למה במונחים ישראליים? כי כשהמחשב המורכב לא עבד, הייתי צריך להגיע אליהם לסניף בשביל לבדוק אותו. לא הייתה אחריות בגלל שהרכבתי לבד (אחלה תירוץ) וכשביקשתי את חוות דעתם כבעלי הנסיון, הם אמרו לי שאני אצטרך לשלם על זה משהו כמו 180 ש"ח (שעת עבודה, כמו במוסך). מאידך, לאחר שהסברתי להם שגם לי יש נסיון לא קטן בתחום, הם אפשרו לי גישה מלאה למעבדה שלהם ולכל ציוד הבדיקה, אפילו הטכנאי שהיה שם שמח לעזור. אז מצד אחד, הודות למעבדה ולצב"ד שלהם, מצאתי את התקלה תוך 10 דקות. מצד שני, כשאני מוציא קרוב ל-2000 שקל על רכיבים, אני מצפה שאת המחשב יאספו מהבית שלי (נתניה, לא כזה רחוק) או לפחות שלא יז**נו בשכל לגבי אחריות כשאני כבר מגיע אליהם.

בקיצור, בתחום הזה קשה למצוא עסק שנותן פתרון כולל ואיכותי. תמיד כדאי לקחת בחשבון שיתכנו הפתעות.

עריכה: רציתי לתת לינק לאתר של "למיר" וגיליתי שהם פשטו את הרגל. כנראה שלעסק הגון די קשה לשרוד בימינו.

פורסם

הנסיון שלי עם אייבורי הוא מצויין, 4 מחשבים נייחים שנקנו בשנים נפרדות עבדו מצויין ללא שום תקלה או צורך שלי להגיע למעבדה,עמידה בזמני אספקה ומחירים נוחים,לי באופן אישי אין טענות וכנראה שגם את המחשב הבא אקנה מהם.

דרך אגב,הסיפור של חלפים משומשים הוא סיפור ישן.

פורסם

שימו לב ששהתלונות לגבי נייחים לרוב זה בזמן תקלה ולא בזמן קניה, והכתבה בכלל עוסקת בניידים ככה שכל ניסיון עם נייחים לא רלוונטי לסיפור.

מניסיון כואב עם מחשב חדש שקניתי בעבר, שרות בזמן תקלה הוא פרמטר חשוב מאוד שלא לדבר על מקצועיות הטכנאי, אחרת אתם תחזרו עם אותה התקלה 20 פעם כאשר כל פעם המחשב עומד לתיקון לפחות שבוע כמו שקרה לי (וזה לא נעים כשהמחשב משמש עסק).

סביר להניח שרק הנסיעות לתיקונים עלו לי יותר מההפרש בין אותה חנות לחנות אחרת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

למיר היתה חנות מצויינת , אבל המחירים שלהם היו גבוהים משמעותית מהמתחרים וחוקי השוק ניצחו אותם.

לפי מה ששמעתי הם סיימו טוב עם הלקוחות והספקים בניגוד לחברות אחרות שהתפרקו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יצא לי לקנות הרבה רכיבים באייבורי ו-KSP, חלקם היו פיקס, חלקם התקלקלו והוחלפו וכמה מהם לא עובדים עד היום. צורב ה-DVD שמותקן אצל אמא שלי במחשב לא מתפקד, אבל אחרי הביקור הראשון אצל ה"מקצוענים" במעבדה הבנתי שאין עם מי לדבר. הם מאשימים את המחשב שלי, אני מאשים את הצורב שלהם וככה זה נמשך. פעם הייתי מתעצבן מדברים כאלה, כיום אימצתי לעצמי אורח חיים הרבה יותר רגוע ואני תמיד לוקח בחשבון שקניה כזאת היא הימור עם סיכויי הצלחה של 50%.

כנ"ל אצלי, רכשתי צורב DVD מKSP, לא עבד יום אחד אפילו, היה תקול מהרגע הראשון, חיפוש קצר העלה שהדגם אינו מאושר לשיווק במדינות מערביות, לא היה לי כוח אפילו לחזור להתווכח ישר לפח הזבל.

המחירים הזולים של אייבורי וKSP אינם כשרים, אני בעד מחיר הוגן על מוצר הגון, לא מחיר זול להחריד על מוצר מפוקפק.

פורסם

לי יש דווקא ניסיון מצוין עם אייבורי, כבר למעלה מ5 שנים שאני לקוח מרוצה , החליפו לי דיסק קשיח שנפגע במכת ברק ,לאחר 3 שנים של שימוש(חודש לפני תום האחריות) , האמת יש לי חבר שמנהל סניף אז זו לא בעיה לקבל מה שאני רוצה ,במחיר הכי טוב בארץ :) .מעולם לא הייתה לי בעיה עם המוצרים שלהם, חוץ ממקלדת אלחוטית אחת שהוחלפה פעמיים ובסוף הוחלפה לדגם אחר,ככה זה כשיש חברים במקומות הנכונים (זה גם מקצר את התור).

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

אני קונה באייבורי וKSP ואין לי בעיות... כי אני בוחר כל רכיב ורכיב בעצמי.

סבא שלי לעומת זאת קנה לפני כשנתיים את המחשב הראשון שלו מאייבורי, והוא קיבל מחשב שאני דיי בטוח שהוא יד שנייה- זכרון DDR1 בנפח 256 מגה, זה פשוט בלתי אפשרי שיהיה כזה רכיב במחשב חדש של אותה תקופה...

אבל אפילו שה"מחשב" הזה התקלקל החליפו לו את הלוח אם בחינם.

מבחינת השירות

באייבורי פשוט זוועה, שוק לגמריי. לפני כמה חודשים רציתי לקנות מעבד אינטל E5200, אייבורי הביאו לי בטלפון הצעת מחיר שהייתה זולה ב100 שקל יותר מכל חנות, ושבאתי לסניף לקנות אמרו לי שהם לא מוכרים מעבדים בנפרד!! ניסיתי ב2 סניפים ובשניהם היה ממש גועל נפש.

בksp לעמות זאת יש מבחר חלקים איכותיים גם ולא רק הזולים, אפשר לראות את כל המחירים והחלקים באתר בלי להתקשר, המוכרים קצת (הרבה) יותר נחמדים (לפחות בפתח תקווה), הנסיון שלי עם ksp בנתיים טוב מאוד, אם כי אחריות לא ניצלתי אצליהם.

למי שיודע בדיוק מה הוא רוצה לקנות ומרכיב לבד החנויות האלה הם הכי טובות, כי הם פשוט חוסכות לך כסף, וגם יש להם מלאי חלקים ככה שלא צריך לחכות לשום דבר.

למי שקונה מחשב בלי לדעת בדיוק איזה, במיוחד אצל אייבורי, שיברר אצל מישהו שמבין שמהפרט המדוייק הוא איכותי (לא msi וceon כמו שאייבורי אוהבים) וכמובן אחרכך שיבדוק שהמחשב שהגיע הוא באמת המחשב ששילמתם עליו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

קניתי די הרבה ציוד מאייבורי וKSP

המחיר זול

השירות בהתאם

אבל אני לא מחפש חווית קניה זוהרת, מספיק לי לקבל את מה שאני מבקש בלי החמוצים מסביב

שתי החנויות מוכרות בהיקפים עצומים אז סביר להניח שיהיו תקלות ושנשמע עליהן יותר מאשר חנויות אחרות (כי חנויות אחרות לא מוכרות כמוהן)

הבעיה בחנויות גדולות כאלה היא שהן מוכרות גם את מה שהם מחוייבים להחזיק כמלאי לתיקון, ואז אתה צריך לחכות הרבה זמן לציוד חדש

דריש, אני לא חושב שזה תירוץ לא לתת אחריות למחשב בכלליות אם אתה מרכיב לבד, אלה אחריות לחלקים בנפרד כמו שנותנים, אני לא חושב שהמוכר צריך לבדוק את רמת המימנות של כל לקוח בהרכבת מחשב, זה עסק שבכל זאת צריך להגן על עצמו לא מלכ"ר, ויש הרבה אנשים שחושבים שהם יכולים להרכיב לבד ובסוף רק מקלקלים.

גם אני מרכיב לבד מחשב שאני קונה ואם יש תקלה אני מוציא את החלק ומחליף

במילא בסופו של דבר חנויות מחשבים קטנות קונות מהם כי הם מוכרים יותר זול מספקים ומחליפים מדבקות של אחריות

פנדס היא חנות עם מחירים אומנם קצת יותר יקרים, אבל השירות יותר טוב לדעתי בהרבה

ולמישהו שלא מתעסק יותר מדי במחשבים עדיף לקנות שם או אפילו בבאג. חנויות מחשבים שנמצאות בקניונים מכוונות את עצמם בדרך כלל לאנשים שקוראים למחשב בוקסה ונזכרים בבית שהם לא שאלו אם בבוקסה יש מקום להכניס את העגולים הזוהרים האלו עם המוזיקה ואם יש בו YNET, ובגלל זה הם נמנעים מלשחק יותר מדי עם מקולקל או מחודש והשירות שם הוא שגר ושכח. המחיר בהתאם.

פורסם
סבא שלי קיבל מחשב שאני דיי בטוח שהוא יד שנייה

מבחינת השירות

באייבורי פשוט זוועה, ממש גועל נפש.

למי שקונה מחשב בלי לדעת בדיוק איזה, במיוחד אצל אייבורי, שיברר אצל מישהו שמבין שמהפרט המדוייק הוא איכותי וכמובן אחרכך שיבדוק שהמחשב שהגיע הוא באמת המחשב ששילמתם עליו.

בחיי שאני לא מבין.

רימו את סבא שלך, אתה ממליץ לבדוק לפני ואחרי הקניה אם באמת מקבלים את מה שמשלמים עליו ובסוף המשפט אתה אומר שהחנויות האלו הכי טובות?

:roll::roll:

ברור לך שרוב מוחלט של כל מה שתקנה שם (כולל חלקים בנפרד שאתה יודע מה בדיוק אתה רוצה) הם חלקים משומשים שאתה משלם עליהם מחיר מלא?

החברה מאייבורי חשבו שגם DELL זה שוק. בדיוק כמו מור לוי בזמנו וצג מחשבים ועוד רבים ורעים וגנבים אחרים.

עד שהם יקבלו את השטוזה.

על מור לוי וצג מחשבים התלבשו ממיקרוסופט ואינטל.

יש לי חבר שעבד גם באייבורי וגם ב KSP - והוא אומר שמקבלים שם כל חודש מכולות שלמות מלאות בזבל מזוייף מסין.

כמו גם משלוחים ענקיים של מוצרים משומשים ומשופצים מארה"ב (מעבדים, זכרונות, לוחות אם ודיסקים קשיחים).

מי שמודד שירות בזה שכל שבוע כשהוא מגיע לאייבורי אז מחליפים לו את החלקים בלי לדבר, שיבושם לו.

אצלי השירות נמדד בזה שאני לא מגיע לקבל אותו בכלל.

אני מעדיף לשלם יותר בשביל זה. (מי ישמע.. ה"יותר" הזה בד"כ מסתכם בכמה עשרות שקלים לכל היותר".

פורסם

תקרא מה שכתבתי... "למי שיודע בדיוק מה הוא קונה"...

ושאתה מקבל לדוגמה לוח אם, כרטיס מסך, קירור מיוחד למעבד, ספק כוח וכו' - בתוך הקופסא המקורית של היצרן עם כל העטיפות והניירת אז אני מתקשה להבין איך בדיוק זה יכול להיות חיקוי/משומש/משופץ או כל סיפור סבתא אחר.

יש באמת הרדיסקים צורבים ומעבדים שמגיעים כOEM בלי אריזה ובלי שום נייר, ואין דרך לדעת שהם באמת חדשים, אבל הם גם עולים פחות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לא בעיה, הסינים יכולים לשלוח לך קופסאות יפות וחדשות רק קפל,הדבק ושלח, אל תתרגש ממסמכים/אריזות/מדבקות.

אני מזמן חשדתי ברשתות הללו, המחירים של הניידים שלהם זולים מאוד, היבואנים הרשמיים בארץ לא הצליחו להתחרות בהם, כנראה שהם פנו ליצרן התחיל לבדוק סיריאלים וראה שהמוצרים הללו מחודשים או מיועדים למדינות אחרות וזה הורס את המוניטין של היצרן.

לפי דעתי עסק הגון שרוצה לנצח את ענקי ה"מחודשים" הללו, צריך לתת שירות בבית הלקוח, כלומר למכור חבילת מיחשוב איכותית עם התקנה בבית הלקוח, אני בטוח שזו הדרך הנכונה, אייבורי וKSP אוהבים שבאים אליהם להחליף הם לא ילכו לאף לקוח.

פורסם

אני קניתי שני מחשבים באייבורי רעננה - אם הייתי יודע כמה פעמים אני יצטרך לחזור אליהם לשם תיקון , הייתי מעדיף לשלם עוד 1,000 ש"ח למחשב העיקר לא לבקר אותם .

שני המחשבים נייחים :

המחשב הראשון :

הוחלף בו לוח - אם פעמיים - בגלל קבל שהתנפח - באחריות שתי הפעמים .

כרטיס המסך הוחלף פעם אחת - עקב זה שהמאורר שמולבש עליו השתחרר ועד רגע נפל לחלוטין .

הספק כח הרעיש ועשה בעיות - כבר לא היה באחריות הוחלף לספק כח של 500WATT .

המאוררים הרעישו , הוחלפו לא באחריות למאוררים שקטים .

המחשב השני :

נסיתי להתקין עליו ווינדוס ישר שקיבלתי אותו - היה נתקע באמצע ההתקנה - נסיתי להתקין איזה 10 פעמים , בהתחלה האשימו

אותי שהווינדוס שלי לא טוב , לבסוף מצאו שהבעייה בכרטיס זיכרון - הוחלף באחריות .

לוח אם - כבל התנפח - הוחלף באחריות .

כרטיס מסך - גםפה המאורר הרעיש ונטה ליפול - הוחלף באחריות , מאוררים מרעישים על הלוח אם - הוחלפו לא באחריות .

שני המחשבים בשימוש ביתי רגיל - אין שום שימוש חריג .

כיום אני בן 28 - היה לי מחשבים עוד מכיתה ו' - שהיו 286 והתקדמתי לאט לאט במחשבים .

קניתי בזמנו בעתיד המחשבים - לא זכורות לי בעיות כאלה .

תמיד שאני מגיע למעבדה היא מפוצצת באנשים , לא יתכן שהם מוכרים חלקים חדשים ואני יסביר .

למרות שאני לא גיימר , שקניתי את שני המחשבים לקחת מפרט מעבר למה שאני צריך לא חסכתי לשלם על לוח אם יותר טוב , זיכרון עם חברה טובה יותר וכנ"ל בכל החלקים .

כל החלקים של חברות ידועות .

אני לא מאמין שמי שקנה את אותו מפרט כמוני במקום אחר בילה כל כך הרבה פעמים במעבדה .

הלקח שלמדתי שלא שווה לחסוך אפילו כ- 2,000 ש"ח על שני המחשבים .

בעתיד אולי אקנה מחשב מותג כמו של "DELL" .

לא נראה לי שיש פה בלאי סביר .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...