Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבר כמעט מצאתי זמן ואנרגיות לחזור להתמודד עם הבעייה הבלתי פתורה במכוניתי, של כיבוי המנוע בטורים נמוכים, צריכת דלק גבוהים וגמגומים קלים, כשדבר חדש קרה - ביום בהיר לא הצלחתי להניע את האוטו, ואף הלוח שעונים לא נדלק.

מאחר שהמצבר לא הוחלף כבר שלוש שנים, ואחרי ניסיון כושל להטעינו במהלך הלילה ולהתניע למחרת, אבא שלי ואני סברנו שפשוט נגמר המצבר וקנינו חדש באופן עצמאי.

יום אחרי ששמנו את המצבר החדש, הפלא ופלא גם הוא התרוקן. נסענו לחשמלאי רכב, שבדק את האוטו ואמר שצריך להחליף את האלטרנטור.וכך עשינו.

עכשיו לקטע המעניין ולשאלה שלי - הגענו למוסך עם האוטו, אחרי שאבא שלי הטעין את המצבר, חיבר אותו בבוקר וישר נסענו.

בדרך למוסך הייתה לי תחושה של זרימת דלק לא אחידה כשלחצתי על הגז (גם בניוטרל), והאוטו אף נכבה פעמיים בטורים נמוכים. זה היה הרבה יותר גרוע מתמיד. החשמלאי אמר שיש קשר ישיר לאלטרנטור הישן, ועכשיו עם החדש זה לא יקרה, ובאמת זה לא קרה יותר.

האם יש אפשרות תיאורטית, שכל הבלאגן הקודם שהיה לי עם האוטו נבע באופן עקיף מהאלטרנטור הישן ומהבלאי שהצטבר אצלו, עד ש"נמס לגמרי" (לפי החשמלאי) ורוקן לחלוטין את המצבר?

ובמילים אחרות - האם יש סיכוי קלוש שבזאת נגמרה הבעיה המוזרה של האוטו שלי??

השאלה מופנית לכל מי שחושב שיודע, ובעיקר לצביקה ולחיים יוד שמכירים משרשורים קודמים את האוטו שלי ובעייתו..

בתודה מראש,

מאי

פורסם

מאי שלום רב !

ראשית קבלי עצה חינם ממני, אל תחליפי חלקים ברכבך, ללא התיעצות עם חברי הפורום או איתי באופן פרטי, או בהודעה פרטית ו טלפונית.

ותגובתי זאת באה בעקבות האבחון השגוי, שגרם לך להחליט על דעת עצמך מצבר, שבדעכד היה כנראה אבחון שגוי והחלפה מיותרת, משום שהבעייה היתה באלטרנטור, שלא טען את המצבר, ובכך גרם לריקןו החדש, בגלל חוסר טעינה.

לגבי שאלתך, בסבירות גבוהה מאד, שיתכן שבעיית כבוי הרכב הלא סדיר ברכבך בעבר הקרוב, שבגללו הגעת אלי, היה בגלל פגם באלטרנטור.

המשיכי לעקוב אחרי ביצועי הרכב בשבוע שבועיים הקרובים, ועדכני האם אכן הבעייה נפתרה לצמיתות.

דרך אגב חיים יוד דרש בשלומך, והתעניין על בעיות הכבוי ברכבך, ואמר לי שיצור איתך קשר, בהודעה פרטית שקיבלתי ממנו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אלטרנטור בעייתי עשוי לגרום לבעיות שונות ומשונות. הדבר הטוב ביותר, כפי שהציע צביקה, להמשיך לעקוב ולחזור לספר גם לנו.

לפי התגובה של צביקה אני מניח שהקרבורטור ברכב כבר טופל.

אגב רכב נחמד, קומפקטי ופשוט.

פורסם

אביב ידידי הנכבד שלום רב !

תרשה לי להפתיע אותך.

הקרבורטור לא טופל, מכיוון שלא מצאתי לנכון לטפל בו, כי לא מצאתי סיבה מוצדקת לכך.

לכן אשמח לשמוע שהבעייה אכן נפתרה, ואבחנתי היתה במקומה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

אין ספק שהיה מקום להתייעץ, אני לוקחת לתשומת ליבי לפעמים הבאות בתקווה שלא יהיו..

הייתי חוסכת לעצמי אולי כמה מאות שקלים :-)

בהחלט אמשיך לעקוב, וגם אבדוק צריכת דלק, ואעדכן במתרחש.

תודה לך ולכולם על האכפתיות, ההתעניינות וההמלצות!!

שבת שלום!!

מאי

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום מאי.

יש מצב שהתקלה נבעה מהאלטרנטור התקול היות וכל מע הפיקוד החשמלית לקרבוראטור - דיזה קאט-אוף, וצו"ק חשמלי מקבלים פיקוד והזנה רק בדגם רכב זה מהאלטרנטור.

כך שאולי מידי פעם בסל"ד נמוך לא הגיע מספיק זרם גם לדיזה שסגרה חלקית את מעבר הדלק לטורים נמוכים - כיבוי, והצוק החשמלי מתחיל להסגר - צריכת דלק גבוה .

שוב זה רק ניחוש טאורטי מפני שיש קשר בין הרכיבים אך אם הבעיות ימשיכו ,ההיתי ממליץ על פתיחת הקרבורטור לבדיקה ושיפוץ.

בברכה.

חיים יוד.

• תוכן חדש...