Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין פה מזל, חיי הגיר מתקצרים, הבעיה היא שזה לא קורה מהיום למחר.

פשוט, לך תסביר פה בארץ לבעל מקצוע שהוא לא יודע הכל והוא טועה לפעמים.

פתאום כולם חובבנים ולא מבינים. עצות אחיתופל.

פורסם
אסור לפי היצרן להחליף שמן גיר? תביא את זה כתוב ואז נדבר.

ואם אני מביא את זה כתוב אתה מתחייב להתקשר לכל הלקוחות שלך שהחלפת להם גיר בגולף 4 ולקחת אחריות על השיפוץ שלו?

פורסם
הבנתי.

טוב, אז אתה תמשיך לטפל לאנשים בניגוד להוראות יצרן ואם תוכל לשלוח לי את הפרטים של המקום שאתה עובד בו בה"פ שאני יוכל להתרחק.

(נראה לי זה UMI לפי התגובות שלך)

אז עכשיו אני העיסוק שלך ולא נושא השרשור? תתבגר.

פורסם

יש לך תגובה עניינית שלא תוקפת בן אדם אחר?

משום מה בכל התגובות שלך כולם לא בסדר.

הפורום צריך רגיעון כי אנחנו חושבים ששברולט קרוז שמתכבה בנסיעה זה לא בסדר, אפילו שמבחינתך אין עם זה בעיה כי גם ככה יש עוד סכנות כמו תאונות וצמיגים שמתפוצצים אז מה זה עוד תקלה?

ומי שממליץ לא להחליף שמן גיר בדגמים וגירים מסויימיםהוא חובבן. וגם הוא צריך להתבגר.

כולם טועים. אתה בסדר.

סליחה חוזר בי מדבריי.

פורסם

מבלי להיכנס לויכוח אישי עם איש.

בוא ננסה לחשוב ביחד.

האחד למה היצרן מחליט כי אין צורך להחליף שמן גיר, כאשר בד"כ כל מכלול מכני ששמן משמש לסיכתו מוחלף השמן מדי תקופה.

השני מה הסכנה שעלולה לקרות בהחלפת שמן בגיר. האם סודות האטום ינזלו החוצה ? האם כאשר צריך לתקן/להחליף חלק בגיר , משאירים את השמן הישן.? או שמדובר בגיר, תקלה, ולפח , ויאללה חדש.

אשמח לשמוע תשובות מלומדות

אני לקחתי כבר את הדס וגם את יעל,

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ואם אני מביא את זה כתוב אתה מתחייב להתקשר לכל הלקוחות שלך שהחלפת להם גיר בגולף 4 ולקחת אחריות על השיפוץ שלו?

לא קיים מסמך רישמי של הייצרן האוסר על החלפת נוזל ATF.

הייצרן כותב שאין צורך להחליף נוזל ATF בתיבה מסוג 01M המותקנת בכול רכבי גולף דור 4.

מה הסכנות בהחלפת נוזל ATF בתיבוץ מסוג 01M ברכבי קונצרן VAG ניתן למצוא בפורום בעזרת כפתור החיפוש.

איזה כייף לי :)

פורסם

לדעתי, טוב עשית שהחלפת את שמן הגיר.

ההגיון אומר שלנוזל הזה יש בלאי/שרפה/שינוי בצמיגות/מתלכלך בשבבי מתכת מהגיר - ולכן רצוי להחליפו. אתה לא

מחליף כל יום שמן גיר. לדעתי היתה תועלת בפעולה שעשית יותר מאשר נזק.

לכן, בינתיים אתה יכול לסוע בשלום ללא צורך לחשוב על ההחלפה הבאה (תקלה שתתרחש-תתרחש. אין הרבה מה לעשות. אני גם סבור שבהחלפה-מזערת נזקים עתידיים. שוב-איני מומחה לגירים, אבל אני מנסה לחשוב בהגיון).

כ"כ אשמח לדעת, מהן הסיבות הטכניות, בגינן מס' יצרנים טוענים שאין להחליף שמן גיר ? (ששמעתי שהגירים עלולים לקרוס

עקב ההחלפה, אבל למה?! מדוע למנוע כן טוב להחליף שמן, ולגיר לא? אני מודע להבדלים ביניהם, ומודע לכך שהשמן נפגם בשימוש ממושך).

alfa 156 2.5.

פורסם

הסכנה היא שבארץ יביאו לך משאבה כדי להוציא את השמן מהממיר מומנט ויתעצלו לעשות זאת כמו שצריך...

אם אין המלצה שלא לעשות כן, אין שום סיבה לא להחליף, כמובן במידה ולא כל 10 אלף קילומטר. אם אין צורך להחליך ע"פ היצרן אין זה אומר שאסור להחליף.

אם אתה משתמש בשמן סינטטי שתואם את הדרישות של VW (הדרישות של למשל פגעת באבן והקרטר נשבר ולכן יש צורך להוסיף) אין סיבה שייגרם נזק לאטמים (החלק הרגיש בגיר לשמנים וכו'), לריטיינרים או לדיפרנציאל.

וכמו שאמרתי אצלי אחרי 170 אלף מייל השמן היה לא מתאים לכלום, את הדלת שלי אני לא אשמן איתו, בטח שלא אסע איתו עוד קילומטרים ולכן החלפה היא דבר שכן נדרש אחרי מספר קילומטרים...

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

בקיצור קראתי את השרשור הקודם

איש איש ודעתו

ההגיון הטכני אומר שרצוי להחליף, כמו כל שמן יש לו אורך חיים ואיכות השמן לא נשמרת לעד.

ייתכן אבל שאיכות השמן גבוהה מאיכות הגיר ולכן סוף הגיר מגיע לפני סוף השמן. לא ייתכן זה VAG !! זה לא גיר AL4 צרפתי:shock:

לי החליפו בפיג'ו 206 2002 את השמן ולא חשתי הרעה . רק שיפור. שקט יותר בפעולה והחלפה יותר חלקה.

היצרן לא ממליץ לא להחליף הוא רק טוען כי אין צורך להחליף.

כך לפי הודעה של מרק משרשור אחר.

בעניין: החלפת שמן גיר לתחזוקה? גולף 4

לפותח האשכול,

1. בספרות האחזקה של הייצרן לא קיימת אזהרה או הנחיה שאסור להחליף נוזל ATF אלא רשום "Filled for life No change"

נניח שקרתה תקלה ויש להחליף את אחד הסולונואידים בבלוק ...אזי מרוקנים את השמן ומפרקים את הקרטר+ את הבלוק של הסולונואידים ומחליפים את הסולונואיד התקול וממלאים שמן חדש לאחר החלפת הפילטר וניקוי העוקה.

אני לא רואה הבדל גדול בין החלפה יזומה של השמן להחלפה במצב שציינתי.

פיתרון אפשרי

1. ריקון השמן

2. פירוק הקרטר+ניקוי+החלפת מסנן+מגנטים (ניקוי)

3. מילוי שמן חדש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לילה טוב לכולם.

כשפתחתי את השירשור זו הסיבה שאמרתי שהדעות חלוקות ולפיכך גם דעתי שלי

חלקכם ציין שניתן להחליף שמן,אך שאלתי התמקדה יותר בהאם צריך ומומלץ להחליף שמן גיר לאחר כ-20K ושנה וחצי מאז ההחלפה שעברה,או, שזהו תהליך מיותר כרגע וסביר להניח ששמן הגיר במצב טוב עדיין (השמן הוא סינטטי מלא לצורך העניין).

פורסם

אם יצרן טוען שאין צורך להחליף.

כידוע היצרן וגם היבואן חיים ממערך ה-AFTERMARKET ועדיף לו להגיד לך להחליף נוזל גיר כל 90K ק"מ, זה שהוא לא עושה את זה מצביע על העובדה שכנראה יותר בריא לגיר ככה.

היצרן כן דואג למה שיהיה הכי טוב לרכב שלו ולתדמית האמינות שלו.

סתם דוגמא - תדירות החלפת רצועת הטיימינג על פי פולקסווגן נמוכה יותר מזו שהיבואן צ'מפיון מבצע בארץ.

צ'מפיון הגיעו למסקנה שעקב האקלים באיזור רצועות הטיימינג לא ישרדו את מה ש-VW גרמניה מצפים מהם ולכן מקדימים את מועד ההחלפה.

אני בטוח שאם צ'מפיון היו חושבים שהחלפת שמן גיר תועיל, או ליתר דיוק לא תסב נזק לגיר כבר מזמן נהרות של שמן גיר היו נשפכים במוסכי הרשת.

בכל מקרה החלפת שמן גיר (בתנאים סבירים) כל 20K ק"מ תהיה מיותרת, וגם לא בריאה לשום גיר באשר הוא.

לדעתי זה תלוי בגיר, אבל הפרש של 60K ק"מ או כמה שנים טובות זה המרווח הרצוי. (הכל תלוי באופן הנהיגה, בגיר עצמו ועוד משתנים)

אין דין תקלה כדין שגרה.

אם פתחת את הגיר ורוקנת את השמן, אז אין ברירה אלא למלא חדש, אף אחד לא מצפה שתחזיר את הנוזל הישן.

• תוכן חדש...