Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדבור על BMW E90 .

המוכרת טוענת שהיית לה תאונה, אשר בה החליפו את הטמבון ואת התא מטען.

האם סימני מתיחה מקומיים על הפח אשר אשר מחזיק את המנועל של התא מטע,ן נחשב פגיעה חמורה?

כלומר הפח שמאחורי התומך של הטמבון .

האם זה נחשב פגיעת שלדה?

האם הדבר יכול לפגוע בבטיחות העתידית של הרכב.

המוכרת טוענת שהיית לה תאונה, אשר בה החליפו את הטמבון ואת התא מטען.

סימני מתיחה נק'3.PNG

41347144944_GEN_E095124A.jpg

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ראשית יש לבדוק מה הייתה חומרת הפגיעה, לאחר מכן כיצד בוצע התיקון.

בדוק קבלות על התיקון ותראה מה נכלל בחלקים ובעבודה.

אם הפגיעה הייתה כפי שהיא מתארת, ובכך הסתכמו הנזקים, אז הגיוני שהחליפו דלת תא מטען ומתחו את הפח. יש לבדוק שתא המטען נסגר כראוי, ושאין חדירת מים לתא המטען (ניתן לבדוק בעזרת צינור גינה וזרם לא חזק).

הסיכון הוא שהפגיעה הייתה חמורה יותר וזה מוסתר ממך, או גרוע מכך: הפגיעה לא תוקנה.

צריך לפרק טמבון ולראות מה הולך מתחת, כולל בדיקה של תחתית הרכב, שם נמצאות קורות השלדה.

מתחת לטמבון יש קורה רוחבית העשויה מאלומיניום או פלסטיק, מתחברת לקורות האורך של השלדה ותפקידה לספוג אנרגיית פגיעה. יש לוודא שלמות הקורה, שלמות התושבות שלה ושלמות קורות אורך (אולי נפגעו\הוחלפו).

לאחר מכן לבדוק נזקי פח מתחת לטמבון. במידה ותוקנו יש לנסות לאתר ריתוכים ולראות האם נעשו בהתאם להוראות יצרן, והאם חיבורי הפח נאטמו ובודדו כראוי.

קיים ציוד מדידה למימדי הרכב, ידני או ממוחשב, מי שיודע מה לחפש יכול לעלות על עיוותים בגוף ובשלדה.

אני עוצר כאן בהנחה שבכל מקרה לא היה נזק מעבר לכך. אם כן (לדוגמה החלפת כנף\כנפיים אחוריות) כדאי לרדת מהרכב. אני לא מהנרתעים מתיקוני פחחות אבל יש דרך וצריך לדעת לתקן כל דבר. בדברים מאוד מסובכים, עדיף להניח שהתיקון לא בוצע כראוי ולרדת מהרכב.

קורת חיזוק רוחבית (REINFORCEMENT)

406036.jpg

תמונה נוספת, שים לב לחיבור קורות אורך שילדה

1%20Bumper%20off.JPG

2%20remove%20water%20bottle.JPG

תושבת לקורת רוחב:

A011901.jpg

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

התושבות של הטמבון שלמות וככה גם המוט הרוחבי שמאחורי הטמבון אשר מתחבר בברגים לשלדה.

ראיתי סימנים של מכות כמו עם של מסמר על גבי Tail Panel, בנקודה שהראתי בציור. (כנראה סימני המתיחה, כתוצאה מהתיקון)

אני לא מאמין שהמכה עברה את הTail Panel מכיוון שאז היו כנראה מחליפים אותו.

הTail Panel בצבע הרכב אך, שתי הקורות בצבע צהוב מט.

פורסם

התיאורים שלך מאוד לא ברורים.

"ראיתי סימנים של מכות כמו עם של מסמר" מה זה כמו עם של מסמר ??

אם אתה מתכוון לחלק הפנימי של הפאנל, אלו הם כנראה סימני הוו שאיתו מתחו את הפאנל החוצה.

"שתי הקורות בצבע צהוב מט" אילו קורות ? מהיכן הסתכלת ? מתוך תא המטען או מתחתית הרכב?

בכל אופן אני רואה שאתה בחור מאמין, אם כך התשובה לשאלתך היא לא, אין פגיעת שילדה במצב כזה.

כדאי בכל זאת לבדוק שכנפיים האחוריות לא נמשכו פנימה בעת הפגיעה ושינו את מימדי פתח תא המטען (כתבתי איך בודקים בתגובה הקודמת).

פורסם

או קיי לאחר בדיקה זה מה שרשמו:כיפופים ותיקונים בקורת פח אחורי,הוחלף מכסה תא מטען +טמבון. (השלדה לא נפגעה)

ורשמו בקשר למתלה קדמי- נקישות במתלה ולתקן זויית היגוי.

מה אומר ד"ר?

פורסם

אני מניח שאתה מעתיק מתוך דו"ח הבדיקה שביצעת לרכב.

בנוגע לכתוב בדו"ח: תתעלם. זה כסת"ח ונרשם לכל רכב.

בנוגע לרכב: ייתכן ויש בלאי במתלה הקדמי בלי קשר לכתוב בתוצאות הבדיקה, אני יודע שבסדרה 3 מהדורות הקודמים, בלאי גבוה בכל חלקי הגומי במתלה זה עניין שכיח.

בכל אופן לא ניתן להסתמך על תוצאות הבדיקה, אני אישית כותב פה כבר שנים שלדעתי אין להם שום דרך לבדוק 95% מהדברים שהם כותבים עליהם בדו"ח שאתה מחזיק. בטח לא בענייני שלדה.

אם זה לצורך הורדת המחיר זה בסדר. לקחת את התוצאות כדו"ח אמיתי למצב הרכב? לדעתי לא מומלץ.

פורסם

תראה שום דבר מפחיד הם לא רשמו, אתה חושב שאין להם יכולת לבדוק את מצב השילדה?

פורסם

אני לא חושב, אני יודע.

יש 4 מצבים:

1) נזק לא תוקן - עלולים לראות.

2) נזק תוקן ברמה נמוכה מאוד - עלולים לראות.

3) נזק תוקן כראוי - לא יראו.

4) נזק הוסתר כראוי - לא יראו.

אני לא מנסה לזרוע פאניקה, רק מיידע אותך לא לקחת את טופס הבדיקה כתורה מסיני.

אם הכל נראה בסדר, קנה ותתחדש.

רכב מכוער אך נהדר :-)

פורסם

עם ככה איך אפשר לוודא שאין פגיעת שילדה?

הייתי גם בקמור, ראיתי את הקבלה של התאונה אין שם זכר לשלדה.

מה שכן רשום שם תיקון על הפח האחורי.

פורסם

אין 100%. קרה גם שאנשים קנו מכוניות חדשות וקיבלו אותן אחרי תאונה...

קרא את חשבונית התיקון של התאונה. אם אין חלקים מעבר לדלת תא מטען וטמבון (פלסטיק) ואין פירוט על תיקונים מעבר לכך, אז כנראה שבזה זה הסתכם.

• תוכן חדש...