Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב שהמשתמש איציק נ. התנגד באופן קיצוני לצרפתיות וראה על איזה רכב הוא נוסע היום.

אגב, שומו שמים - אוטומטית.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אפשר לטחון מים על אמינות גם עוד 10 שנים , אך לדעתי לגבי האי אמינות של הגירים האוטומטים של רכבים צרפתיים אי אפשר להתווכח.

והנטייה של הגיר AL4 לתקלות הרבה יותר גבוהה משל גיר אוטומט יפני סטנדרטי.

גיר AL4 שעבר בין 80-150 אלף ק"מ נזקק לשיפוץ ואם יש כאלו שלא אז מקומם בתצוגה לעומת זאת ממש לא בעיה למצא גיר של ניסן טויוטה סוזוקי ושאר היפניות שהגיעו ועברו את ה 200 ועדיין נוסעים ללא שום בעיה,

אז נכון שכל השאר עניין של איך מטפלים ברכב אבל יש לקחת בחשבון שעדיין הבלאי ברכבים אירופים גבוהה יותר מאשר ביפניות ולכן תחזוקה מונעת של מכונית אירופאית תצריך יותר השקעה ממכונית יפנית.

ולא סתם המון בעלי מוסכים יסכימו עם המשפט שיפנית יותר אמינה , כמו שבעל המוסך שלי סיכם את זה : כל מכונית יכולה להתקלקל גם יפנית וגם חדשה מהחברה, אבל אירופאיות מתקלקלות יותר . וגם בסקרי אמינות ושביעות רצון בעולם ששם רמת התחזוקה של המכוניות גבוהה בכמה רמות (ושרוב גולשי הפורום מזלזלים בהם משום מה בטענה שזה הסתה או הטעיה מכוונת או משהו כזה)

עדיין היפניות מופיעות במקומות הראשונים וכנראה יש לזה סיבה.

אשמח לראות את בסיס הנתונים שכל פיו אתה מסתמך בקביעה שה AL4 מוסר את נשמתו לבורא בין 80-150 אלפי קילומטרים.

לגבי סקרי האמינות, מה לעשות שבין 20-35 אחוז מהסקרים הללו הם חוות דעת סוביקטיבית של בעל הרכב מרכבו \ איכות נותן השירות במדינה בה נערך הסקר \ עליות ביטוח במדינה הספציפית בה נערך הסקר.

מה לזה ובין אמינות הרכב ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
למרות שאני משוחד אענה לך כך

יפניות ככלל יותר אמינות האירופאיות יותר מתקדמות ונעימות לנסיעה.

.

מתקדמות במה?

תקלות קורות בכל רכב, יפאני או קוריאני.

תסיים את המשפט.

"אבל לא בתדירות כמו הצרפתיות"

מה לעשות שבין 20-35 אחוז מהסקרים הללו הם חוות דעת סוביקטיבית של בעל הרכב מרכבו

מה לזה ובין אמינות הרכב ?

ז"א 80% ,זה לא מדד בשבילך?

Omnia mea mecum porto

פורסם

גירים AL4 די אמינים.

מניסיוני,2 עם יותר מ300 אלף לילומטרים בשימוש אגרסיבי.

גירים של VW מצד שני,120 גג.(לא כולם כן,פשוט די הרבה)

תשאלו את בעלי אוקטביות ופאסטים.

אלק, לא צריך להחליף שמן גיר (לפי הספר)

Omnia mea mecum porto

פורסם
מתקדמות במה?

מציע לך להכנס ל 308 ואח"כ ל3 החדשה.

תסיים את המשפט.

"אבל לא בתדירות כמו הצרפתיות"

אני מניח שגם לך יש סטטיסטיקה בנוגע , או שזה עוד אחת מאימרות הכנף שנוהגים לומר ללא כל כיסוי עובדתי.

ז"א 80% ,זה לא מדד בשבילך?

לא, במיוחד לא כאשר טוענים שרמת האמינות של היפניות מובהקת מעל זו של האירופאיות, כאשר 20% באויר לא ניתן לקבע אמרה כזו .

פורסם
גירים AL4 די אמינים.

מניסיוני,2 עם יותר מ300 אלף לילומטרים בשימוש אגרסיבי.

גירים של VW מצד שני,120 גג.(לא כולם כן,פשוט די הרבה)

תשאלו את בעלי אוקטביות ופאסטים.

אלק, לא צריך להחליף שמן גיר (לפי הספר)

תספר את זה לאייל אולי תעיר אותו מהסרט שהוא נמצא בו..

פורסם

לא דיברתי בכלל אמינות גירים.

דיברתי על גיר ג'אנק שמוציא את החשק לנהוג ברכב.

הגירים בפולו בסדר גמור דרך אגב.

ואני לא מסתיר את זה ,דרך אגב, שאם מדובר ברכב אוטומט, כל עוד לא מדובר בDSG , הגירים באירופאיות פחות טובים מהיפניות. (ללא הבדל דת ומדינה)

איציק נ. מתפרנס מהעניין הזה, וסביר להניח שגם אם אני הייתי עובד במוסך צרפתיות - היה יותר משתלם לי להחזיק אחת וגם היה לי את הידע לתקן בה כל דבר ובמחירי ריצפה כמובן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איציק נ. מתפרנס מהעניין הזה, וסביר להניח שגם אם אני הייתי עובד במוסך צרפתיות - היה יותר משתלם לי להחזיק אחת וגם היה לי את הידע לתקן בה כל דבר ובמחירי ריצפה כמובן.

אני בהחלט הייתי שוקל להשמיט את המשפט הזה מההודעה שלך, מדובר בהטלת דופי אישי בבנאדם שמשקיע זמן ומגיב ענינית תוך יעוץ מידע אישי שהוא צבר במשך השנים.

פורסם
לא דיברתי בכלל אמינות גירים.

דיברתי על גיר ג'אנק שמוציא את החשק לנהוג ברכב.

הגירים בפולו בסדר גמור דרך אגב.

ואני לא מסתיר את זה ,דרך אגב, שאם מדובר ברכב אוטומט, כל עוד לא מדובר בDSG , הגירים באירופאיות פחות טובים מהיפניות. (ללא הבדל דת ומדינה)

ואם באירופאית יש גיר יפני?!!כמו למשל v6 407 או c5 v6 או 308 דיזל או פורד מונדאו שיש לה את אותו הגיר 6 הילוכים של אייסין[היפנית..].הגירים של מזדה למשל לא ממש מוצלחים ויש בהם לא מעט תקלות.

כרגיל כל הודעה שלך רק משקפת כמה ידע אין לך בכל הקשור לרכבים.

פורסם

נתחיל בזה,שלהגיד "גירים" ברבים, זה לא נכון.

יש דגמים מוצלחים ויש פחות.

להגיד שגירים של מאזדה לא אמינים,זה הכללה.

גיר CD4Eשלהם ,הם סופר אמינים (אותו גיר שבמונדאו דור 3)

כך שצריך לדייק.

Omnia mea mecum porto

פורסם

מפתיע קצת (או שלא) לקרוא הודעה כזאת ממישהו שנמצא בפורום 7 שנים, המשפט לגבי איציק משולל כל יסוד.

בבראבה אחרי מתיחת פנים (הסודית) הותקנה אותה תיבה שמותקנת בקורולה.

מה כל כך "בסדר גמור" בגיר של הפולו? מה כל כך עדיף בגיר הרובוטי של היאריס/ קורולה על כל גיר "אירופאי"? איזה גיר "יפני" יותר טוב מה SMG של ב.מ.וו?

פשוט מדהים שאתה עושה הכללות כאלה טפשיות

פורסם

אני בהחלט הייתי שוקל להשמיט את המשפט הזה מההודעה שלך, מדובר בהטלת דופי אישי בבנאדם שמשקיע זמן ומגיב ענינית תוך יעוץ מידע אישי שהוא צבר במשך השנים.

לא היתה כאן כוונה להטיל דופי באיציק, אל תייצר/תייצרו סתם סכסוכים. אני ואיציק ביחסים טובים ואין לי שומדבר נגדו. קצת הבנת הנקרא לא תזיק לאף אחד

התכוונתי לההפך ממה שאתה הבנת: מכיוון שהוא מתפרנס מהעניין הזה ומתמחה ברכבים כאלה, יש לו ידע ברכבים הללו יותר מאשר לגבי רכבים אחר (ככל הנראה),

כמובן ציוד דיאגנוסטיקה וכל מה שצריך זמין במקום עבודתו וכמובן את הידע והקשרים להשיג חלפים בזמן הצורך במחירים נוחים. (או אפילו לרכוש רכבים שמורים ומלוקקים מלקוחות)

ולכן כל הקטע הזה כדאי מבחינתו.

לא אמרתי שהתגובות שלו מבוססות על שיקולים זרים אז אל תכניסו לי מלים לפה.

לאון, כל גיר עדיף על הAL4 מבחינתי. ההתנהגות שלו בלתי נסבלת. גם הרובוטיים עדיפים.

לדעתי שילובי המנוע-גיר אוטומט קונבנציונלי ברכבים האירופאים לא נותנים תוצאה נמרצת כמו ברכבים היפניים (כולל בפולקסווגן רחמנא ליצלן).

מותר שתהיה לי דיעה לא?

אל תתחיל לדבר איתי על גירים של BMW כשאנחנו מדברים על מכוניות סופר מיני כי זה סתם לנסות להסיט את הדיון ממסלולו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתם יכולים לדבר על הגירים של B.M.W - בכל מקרה הם לא מתוצרת החברה..(ZF או G.M.)

גיר ה AL4 הינו גיר שנוי במחלוקת.

לא מעטים יעריכו את יכולת הלימוד שלו ואת ההרגשה שזהו הגיר האוטומטי הכי ידני שיש, ולעומת זאת לא מעטים לא יסבלו את התגובות המוזרות שלו, את ההשהייה במעבר ממוד רגוע למוד "עצבני" ואת חוסר נכונותו להוריד להלוך ראשון בנסיעה.

אפילו PSA הגיעו למסקנה שהגיר הזה מיצה, ובעתיד הלא רחוק יופיעו מכוניות הקונצרן עם גיר 6 הילוכים יפני למהדרין..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אייל, אני לא יודע איפה אתה גר אבל אני גר בחיפה, כאשר נהגתי פה על רכבים אוטמטים רגילים הייתי חייב תמיד להגביל את התיבה על הילוך 2 או 3 בעיקר בירידות כדי לא להיכנס במעקה ב100 קמ"ש. עם הAL4 הוא לבד "מזהה" ירידה או עלייה ולא ממהר להעלות הילוך גם אחרי שאני עוזב את הגז. מבחינתי הגיר הזה רק עוזר אם הייתי גר באזור מישורי אולי הייתי חושב אחרת, גם לי מותר שתהיה דעה,לא?:wink:

אני ממש לא מסיט את הדיון ממסלולו כי אתה העלת את דיון יפן VS אירופה.

חן, זה לא חוכמה שהוא אמור להיות מוחלף ולא צריך להיות גאון הדור להגיע למסקנה שיש להחליף אותו, כי לא יתכן שבמשך עשור הדבר היחיד שיתעדכן בגיר זה התוכנה שלו. אני בטוח שאפילו את הDSG יצטרכו להחליף או לשפר בעוד כעשור.

פורסם

חן, זה לא חוכמה שהוא אמור להיות מוחלף ולא צריך להיות גאון הדור להגיע למסקנה שיש להחליף אותו, כי לא יתכן שבמשך עשור הדבר היחיד שיתעדכן בגיר זה התוכנה שלו. אני בטוח שאפילו את הDSG יצטרכו להחליף או לשפר בעוד כעשור.

גיר אוטומטי, בניגוד למנוע, הוא לא רכיב שדורש החלפה, כל עוד הוא מבצע מלאכתו נאמנה.

גיר ה AL4 הינו בעל 4 הילוכים בלבד, ובעידן שבו למכוניות רבות תיבות, אפילו פלאנטריות "רגילות", 5 ו 6 הילוכים, זה פשוט לא מספיק, ובמנועים חלשים יחסית תמיד יורגשו בורות.

לפחות כרגע, גיר ה DSG מהווה חלופה מעולה לתיבות אוטומטיות סטנדרטיות, ולמעט הוספת עוד הילוכים (מיותר לגמרי, אגב) אין הרבה מה לשפר בו.

שוב, גיר ה AL4 היווה שיפור עצום לעומת ה ZF האיום אותו הוא החליף, אך אופן פעולתו נותר עד היום שנוי במחלוקת, אם כי בפיג'ו 308, למשל, התרשמתי לטובה מחלקותו היחסית, וב C5 HDI הוא תפקד היטב, כנראה בשל המומנט הגבוה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...