Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ספק שהתחילה הגירה חיובית.

זה גם נושא נפלא לדוקטורט: "מזרות לקרבה - האישה המודרנית וגילוי המנוע"

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם תחפשי בפורום תמצאי הודעה של בחור עם טיוטה קורולה (סמל ומופת לאמינות כאן בארץ הקודש) כמעט חדשה שנדרש להחליף מחשב ניהול מנוע בכמה אלפי שקלים.

תקלות קורות בכל רכב, יפאני או קוריאני.

אמנת השכנוע העצמי בפורום הזה עלתה מדרגה בתקופה האחרונה... אם כבר המצאתם סטיגמה מצוצה מן האצבע נגד היפניות, אז תציעו עוד תחליפים אירופאים כגון פולקסווגן פולו מאותם שנתונים.

כל עוד מדובר בגיר אוטומט לא הייתי מתקרב לפיג'ו סיטרואן.

דרך אגב, כרכב לנסיעות ארוכות וחרישת הארץ לא הייתי דווקא בוחר בסופר מיני ( צריכת הדלק כמעט זהה בין סופר מיני אוטומטית ומשפחתית 1.6 אוטומטית).

נ.ב. לצערי נעדרתי כ3 שבועות מהפורום, אני רוצה להתנצל בפני כל אלו שקיבלו ייעוץ חד צדדי לרכישת רכבים כאלו ואחרים ולא קיבלו את ההזדמנות לשמוע דיעות אחרות וחסרונות של כל מיני דגמים שממליצים עליהם כאן בפורום כלאחר יד .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הבחורה אמרה שאין לה 3000 שח מיותרים לטיפולים והפתעות.

משמע- בבירור לא 206 וממש לא את ה1400 אוטומט.

ל206 1400 יש בעיות אמינות עם הגירים האוטומטים שלהם וזה ידוע.

כל פעם שלקחתי גרר עם ה206 הנהג היה שואל: "הלך הגיר הה?" אז כל פעם בחצי גאווה וחצי באסה עניתי: "זה ידני".

האמת?

שאת מתארת משהו בעיתי, את נוסעת הרבה, ונסיעות מאוד קשות, יש לך תקציב סבבה, אבל בלי שיהיה לך כסף למקרה ש.. את בבעיה. (תתחילי לחסוך כסף להפתעות לא נעימות, כי עם כל אוטו הן עלולות לקרות.)

אם כבר את רוצה 206 1400, אז שתהיה ידנית.

אם כבר את רוצה אוטומט, אז שיהיה 1600.

אגב, מבחינתך חיסכון בדלק, אין.

ה206 1400 הקודמת שלי שותה אפילו יותר מהפאביה 1600 הנוכחית.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
הבחורה אמרה שאין לה 3000 שח מיותרים לטיפולים והפתעות.

משמע- בבירור לא 206 וממש לא את ה1400 אוטומט.

זה בגלל שבפולו או בפאביה לא נתקלים בהפתעות של 3000 ש"ח? :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שוחחתי עם מוסכניק בטלפון והוא אמר לא "אוי ואבוי לך אם תקני פיז'ו, רק יפאנית או קוראנית".. אבל אני מאוהבת בפיז'ו, ומצד שני אין לי כסף נזיל לתיקונים. מספיק שאאלץ פעם פעמיים לשים איזה 3000 במוסך, ואני בצרות. אני מבינה מהתכתובות כאן שיש סיכוי סביר מאוד שזה יקרה..... מה אתם חושבים? ללכת עם הלב או עם הזרם והראש.. כמו שאומרים?

האמת ממליץ לך להחליף מוסכניק בשיא הרצינות, לא מזמן הכנסתי את הקסארה שלי למוסך בגלל מפוח תקול. המוסכניק שאולי היה מקצועי התחיל לשאול אותי למה לא קניתי יפני כי זה יותר אמין בלה בלה בלה. למוסך הזה אני לא חוזר יותר.

אני מתרחק ממוסכניקים שממליצים על רכב ע"פ אמינותו. רכב זה מכלול של הרבה דברים שאמינות היא חלק ממנו, אז להחליט שקורולה שנת 96 אוט' עם 200 אלף ק"מ תהיה טובה יותר מפז'ו 2001 ידנית עם חצי מהק"מ זה פשוט שטות.

אם 3000 ש"ח יכניסו אותך לצרות אז תורידי את הסכום ותשאירי כמה אלפים בצד

פורסם
זה בגלל שבפולו או בפאביה לא נתקלים בהפתעות של 3000 ש"ח? :roll:

בפולו ופאביה זה גרמני אז זה אף פעם לא יתקלקל:hihi::hihi::hihi:וגם אם יתקלקל,החלקים הרבה יותר זולים:screwy::screwy::screwy:.

פורסם

ב-45 אלף ניתן לקנות טיוטה יאריס 1300 אוטומטית שנת 2001-2002, לא תיהיה לך בעייה של סחיבה או מחסור בכוח להיפך הרכב הזה כניראה יהיה זריז יותר מאשר 206 אוטו'.

על אף נפחו הקטן יותר של המנוע הוא מנפק יותר כ"ס מאשר הפג'ו (בפג'ו המנוע מיושן מאוד עוד מימי ה-205 של סוף שנות ה-80 מנוע חלש עם 75 כ"ס ובעל 8 שסתומים ביום טוב) ביאריס זה מנוע 16 שסתומים חדיש יותר אשר מנפק 85 כ"ס.

לטובת היאריס גם גיר אוטומט זריז לעומת ה-AL4 הבעייתי והצולע מבית פג'ו.

המונטין של היאריס לא מאכזב את הסמל של טיוטה, הרכב ידוע כרכב אמין מאוד ובעל אחזקה זולה גם מבחינת צריכת דלק .

הוא עדיף על ה-206 וגם על הפולו בעיקר בכל מה שקשור לאחזקה זולה ואמינות.

פורסם

מסכים איתך - יאריס היא הבחירה האופטימלית בקטגוריה הזאת, אבל היא מצריכה חיפוש מתיש וירידה בשנתון.

חסרון אחד שלה - אין לה תא מטען בכלל, אולי יש מקום לשישיית קולה).

בפולו ופאביה זה גרמני אז זה אף פעם לא יתקלקל:hihi::hihi::hihi:וגם אם יתקלקל,החלקים הרבה יותר זולים:screwy::screwy::screwy:.

כנראה שמזמן לא ביקרת אצל ג'אן ושמעת מחירים של חלקים מקוריים...

בהרבה מאוד מקרים הם יותר יקרים.

באופן כללי - מחירי חלקים זאת הסטיגמה הכי גדולה שיש, כל עוד לא מדובר בפיאט אונו או סובארו לאונה או כל רכב אחר שהוא באמת ישן וזול , מחירי החלקים של רוב הרכבים מאוד דומים, יפניות, גרמניות, צרפתיות וכו'...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ב-45 אלף ניתן לקנות טיוטה יאריס 1300 אוטומטית שנת 2001-2002, לא תיהיה לך בעייה של סחיבה או מחסור בכוח להיפך הרכב הזה כניראה יהיה זריז יותר מאשר 206 אוטו'.

על אף נפחו הקטן יותר של המנוע הוא מנפק יותר כ"ס מאשר הפג'ו (בפג'ו המנוע מיושן מאוד עוד מימי ה-205 של סוף שנות ה-80 מנוע חלש עם 75 כ"ס ובעל 8 שסתומים ביום טוב) ביאריס זה מנוע 16 שסתומים חדיש יותר אשר מנפק 85 כ"ס.

לטובת היאריס גם גיר אוטומט זריז לעומת ה-AL4 הבעייתי והצולע מבית פג'ו.

המונטין של היאריס לא מאכזב את הסמל של טיוטה, הרכב ידוע כרכב אמין מאוד ובעל אחזקה זולה גם מבחינת צריכת דלק .

הוא עדיף על ה-206 וגם על הפולו בעיקר בכל מה שקשור לאחזקה זולה ואמינות.

מחירים נלך לפי "התנ"ך של יצחק מחירון 6/09

יאריס 2000 40K

יאריס 2001 46K

206 אוט 1400

2003 42K

2004 47K

0-100 קמ"ש יאריס הזריזה 12.1 שניות פיג'ו האיטית 13.2 שניות

בערך באותו כסף אתה מקבל בפיג'ו דגם חדש בשלוש שנים = ל 40-50 אלף קילומטר פחות.

נוחות נסיעה שמים וארץ לטובת הפיג'ו. בגז' כאילו יש ביאריס.

על השאר ניתן להתווכח באותות ובמופתים.

וכדי שלא יחשדו בי. בת זוגתי רוצה להחליף 206 2002 30K ק"מ יד שניה ליאריס 2003 גם עם 30K ק"מ יד ראשונה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מסכים איתך - יאריס היא הבחירה האופטימלית בקטגוריה הזאת, אבל היא מצריכה חיפוש מתיש וירידה בשנתון.

חסרון אחד שלה - אין לה תא מטען בכלל, אולי יש מקום לשישיית קולה).

כנראה שמזמן לא ביקרת אצל ג'אן ושמעת מחירים של חלקים מקוריים...

בהרבה מאוד מקרים הם יותר יקרים.

באופן כללי - מחירי חלקים זאת הסטיגמה הכי גדולה שיש, כל עוד לא מדובר בפיאט אונו או סובארו לאונה או כל רכב אחר שהוא באמת ישן וזול , מחירי החלקים של רוב הרכבים מאוד דומים, יפניות, גרמניות, צרפתיות וכו'...

אצל גאן אני לא קונה בגלל שהוא הופיע בעיתון ולגמרי לא לחיוב,מה שכן אני קונה רק חלקים מקוריים פיגו בלובינסקי, והחלקים מאד זולים יחסית לאותם החלקים ברכבים גרמניים וגם יפניים,אם היית עובד בתחום הרכב היית יודע שמה שרשמת לגבי עלויות חלקים זה שטויות, ויש הבדלים גדולים מאד של העלויות של אותם החלקים בין היצרנים השונים,של פיגו הם בין הזולים,לגבי ה206 1.4,הרכב סוחב בסדר גמור,אבל אפשר ללכת על 206 1.6 שמשאירה על היאריס עשן.

פורסם

זה ברור שה-206 1.6 תשאיר על היאריס עשן, זה בטח איזה חלק ששורף את עצמו למוות או המנוע שהחליט שחם לו מידי בקיץ הישראלי :-D:lol:.

החלקים של פג'ו רחוקים מלהיות זולים וכן הייתה לי פג'ו וגם סיטרואן ועד היום יש לי סיוטים מהמוסכים שלהם וממחירי החלקים + גרריסט שהכיר אותי וזכר אותי מהפעמים הקודמות :oops:.

אולי במחיר של היאריס אפשר לקנות 206 ממודל חדיש יותר אבל חכו עד שתגיעו למוסך ספק בנסיעה ספק על הגרר.

מכוניות נוספות מומלצות זה הונדה גא'ז 1.4 שקצת קשה למצוא וכנראה צריך להגדיל במעט את התקציב אבל זאת באמת מכונית מצויינת עם תכנון פנימי חכם מאוד והמון מקום אמינה מאוד אם כי מחירי הטיפולים מעט יקרים יותר.

יונדאי אקסנט 1.5 אוטו' משנת 2004 בערך אוטו לא רע בכלל גם הוא מגלה אמינות טובה מאוד ואחזקה זולה.

פורסם
זה ברור שה-206 1.6 תשאיר על היאריס עשן, זה בטח איזה חלק ששורף את עצמו למוות או המנוע שהחליט שחם לו מידי בקיץ הישראלי :-D:lol:.

אולי במחיר של היאריס אפשר לקנות 206 ממודל חדיש יותר אבל חכו עד שתגיעו למוסך ספק בנסיעה ספק על הגרר.

אני מרגיש קצת רע עם עצמי לאור השרשור הזה. לי יש פג'ו 206 ומימי לא נזקקתי לגרר או לכל דבר בסגנון. אני מרגיש שעבדו עלי כי לי אין כרגע חבר שהוא גם בעל גרר.

אז כן אולי אני משוחד מאוד אבל נו באמת לא נמאס לאנשים לכתוב דברים לפי סטיגמות?

אני מכיר חבר בעל טויוטה שנזקק לגרר! כנראה שעבדו עליו וזאת לא הייתה טויוטה אמיתית אחרת אין סיכוי שהיה קורה משהו שמחייב גרר :roll:

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

אני מכיר מישהו בפורום עם פאביה לימונית.

אבל, בגלל שהיא פאביה, זו לא בעיה בדגם - היא לימונית פשוט, כל שאר הפאביות דבש.

אבל בעצם.. יש עוד חבר פורום עם פאביה לימונית... אבל שוב. זו פאביה - אז היא מאד מאד אמינה והכל דבש.

מצד שני, יש כאן כמה חברי פורום עם 206, או קסארות ואוכלות צפרדעים אחרות, שייתכן שבטיפול השנתי נאלצו להוציא קצת יותר בגלל החלפת מכלול כזה או אחר עקב תקלה חד"פ, בלאי וכו' - כי אנחנו לא מדברים על רכבים משנת 2009, אלא על רכבים שראו כבר מאה ומשהו אלף ק"מ, במקרה הטוב.

אני אפילו מכיר בעל קסארה בת 11 שעברה קרוב לרבע מליון קילומטר, המשיכה לנסוע למרות שלא היתה משאבת מים תקינה והמנוע שרד את זה. זה כנראה מנוע של טויוטה. אבל צריך לזכור שבעצם הלכה משאבת מים!

אני משוכנע שכל בעלי הצרפתיות כאן שלא היו להם תקלות - בעצם לא דיווחו על תקלות, וחצי מהזמן הרכב במוסך.

אז הרכבים האלה, הם לא טובים. והגיר שלהם דפוק. ובכלל זה רכב גרוע והסיבה שקונצרן PSA גדול ומצליח באירופה, זה כנראה בגלל

שיש איזה שיח' סעודי שמקפיד לרכוש מניות שלהם, אחרת מזמן גורלם היה דומה לגורל GM.

לסיכום - ייתכן שיאריס תהיה אמינה יותר, אבל זה לא בטוח. כי זה רכב שיהיה בן 8-9. וכמו בכל דבר, יש כאן אלמנט של מזל, שהולך יד ביד עם הטיפול ברכב ואחזקתו התקינה, יחד עם רגישות הרכב לתחזוקה לקויה.

אם הרכב אוכל הצפרדעים טופל היטב ונשמר היטב - הוא לא יעשה שום בעיה מיוחדת שרכב אחר לא יעשה.

רק צריך לזכור שהרכב לא חדש, ראה כמה קילומטרים ולפחות בור או שניים בדרך - וזה מה שצריך לצפות ממנו. רצוי לשמור על טיפול מונע במקום תחזוקת שבר - והרכב יחזיר עצמו בנוחות, בכיף של נסיעה וגם באמינות.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אפשר לטחון מים על אמינות גם עוד 10 שנים , אך לדעתי לגבי האי אמינות של הגירים האוטומטים של רכבים צרפתיים אי אפשר להתווכח.

והנטייה של הגיר AL4 לתקלות הרבה יותר גבוהה משל גיר אוטומט יפני סטנדרטי.

גיר AL4 שעבר בין 80-150 אלף ק"מ נזקק לשיפוץ ואם יש כאלו שלא אז מקומם בתצוגה לעומת זאת ממש לא בעיה למצא גיר של ניסן טויוטה סוזוקי ושאר היפניות שהגיעו ועברו את ה 200 ועדיין נוסעים ללא שום בעיה,

אז נכון שכל השאר עניין של איך מטפלים ברכב אבל יש לקחת בחשבון שעדיין הבלאי ברכבים אירופים גבוהה יותר מאשר ביפניות ולכן תחזוקה מונעת של מכונית אירופאית תצריך יותר השקעה ממכונית יפנית.

ולא סתם המון בעלי מוסכים יסכימו עם המשפט שיפנית יותר אמינה , כמו שבעל המוסך שלי סיכם את זה : כל מכונית יכולה להתקלקל גם יפנית וגם חדשה מהחברה, אבל אירופאיות מתקלקלות יותר . וגם בסקרי אמינות ושביעות רצון בעולם ששם רמת התחזוקה של המכוניות גבוהה בכמה רמות (ושרוב גולשי הפורום מזלזלים בהם משום מה בטענה שזה הסתה או הטעיה מכוונת או משהו כזה)

עדיין היפניות מופיעות במקומות הראשונים וכנראה יש לזה סיבה.

פורסם
אצל גאן אני לא קונה בגלל שהוא הופיע בעיתון ולגמרי לא לחיוב,מה שכן אני קונה רק חלקים מקוריים פיגו בלובינסקי, והחלקים מאד זולים יחסית לאותם החלקים ברכבים גרמניים וגם יפניים,אם היית עובד בתחום הרכב היית יודע שמה שרשמת לגבי עלויות חלקים זה שטויות, ויש הבדלים גדולים מאד של העלויות של אותם החלקים בין היצרנים השונים,של פיגו הם בין הזולים,לגבי ה206 1.4,הרכב סוחב בסדר גמור,אבל אפשר ללכת על 206 1.6 שמשאירה על היאריס עשן.

סיפור מעניין (בנושא החלפים). המחירים בלובינסקי הם בכלל שערוריה.

עם גיר דפוק כמו ה AL4 ,אני לא בטוח שה1.6 110 כ"ס יצליח להאכיל אבק את ה87 כ"ס של היאריס,

אם מדובר ב1.6 90 כ"ס שיש ב206XS הראשונות, כנראה שהיאריס היא זו שתשאיר לו אבק.

שים לב שהמשתמש פורשה 911 היה פעם פרו צרפתי מהבולטים בפורום ורכבו הופיע בכתבה באוטו (306 S16)

ותשמע אותו היום.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...