Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סאבסוניק זה למעשה HI PASS FILTER לתדרים מאוד נמוכים,

לרוב מכוונים ל25 הרץ, כדי שתדרים נמוכים מזה לא יעברו לסאב ויגרמו לו נזק (כתוצאה מעבודה בתדרים שהוא לא מיועד להם)

פורסם

הסאב סוניק מנמיך את התדרים מתחת לתדר המכוון. לפי מיטב הבנתי, במיוחד לאחר שירשורים עדכניים בנושא חיתוך תדרים, אם תכוון את תדר הסאב סוניק פילטר ל30HZ, התדר שיונמך יהיה מחצית ממנו - 15HZ.אם המתלול(SLOPE) הוא 12DB התדר יונמך ב 12DB. ברוב הסאבים הוא מנמיך את התדרים בהם הסאב ינגן בעיוות גבוהה יחסית, עיוות לא שמיע אך משפיע על הטווח השמיע (20HZ-20KHZ). אני הייתי משחק בטווח 20-40HZ , אם ניתן אז גם במתלול, ובודק מה נשמע לי הכי טוב.

פורסם

המסנן התת-קולי מסיר תדרים נמוכים שאינם נשמעים. יש שתי סיבות להפעיל מסנן כזה: להקטין בזבוזי אנרגיה, ולהגן על הרמקול ומהגבר. הסבר:

לפעמים, כתוצאה מתקלות שונות (בחיווט, במגברים או בהקלטה), יש רכיב של זרם ישר או של תדר נמוך שמועבר למגבר. הזרם הזה מאמץ את המגבר ואת הרמקול (המגבר צריך להוציא את הזרם והרמקול צריך לספוג אותו), ומפחית מהעוצמה שהמגבר והרמקול יכולים להוציא ללא עיוות (מפני שהוא מזיז אותם מנקודת המרכז שלהם, ומקרב אותם לגבולות התנועה) - כל זה ללא שום תרומה לצליל הנשמע. זו סיבה אחת להסיר תדרים נמוכים.

סיבה נוספת היא שבתיבות עם צינור (באס רפלקס), התיבה אינה סופגת אנרגיה מהרמקול בתדרים נמוכים, ולכן יכול להגרם לרמקול נזק בגלל תנועה לא מרוסנת.

תופעה דומה קיימת ברמקול בתדר גבוה (טוויטר) שמעבירים אליו תדרים נמוכים (יחסית ליכולתו) - הוא פשוט נשרף.

לסיכום: רצוי להעביר לכל ערוץ הגברה רק את התדרים שהוא אמור להגביר, ולסנן תדרים גבוהים או נמוכים מדי. זה חוסך בעיות רבות. היום יש לרוב המגברים מסננים טובים ולא צריך להוסיף מסנן חיצוני.

דני

פורסם

יכול להיות שלמגבר יהיו מנגונני הגנה לתחום תדרים אותם הוא לא אמור או לא מסוגל להגביר ללא שימוש בכלל בפילטר סאב-סוניק שהוא בעצם באמת... פילטר HPF לסאב.

מגבר שיש לו פילטר שכזה בעצם יוצר בנד-פאס פילטר לסאב וזה דבר שהוא מאוד רצוי ומאוד מועיל מהרבה סיבות.

לסאב, כמו כל רמקול, יש תדר תהודה עצמי - FS - אם נגרום לרמקול לנגן בתדר התהודה שלו הוא פשוט יהרס כי הוא "יבטל" את הצליל של עצמו וכתוצאה מזה הסליל שלו יתחמם ויהרס.

למשל - הסאב אאורה שיש לי בחתימה - לא אמור לרדת מתחת לשלושים הרץ, אני חוסם אותו בין 30 ל60 הרץ

התוצאה שמתקבלת היא:

א. למגבר הרבה יותר קל להגביר את הסאב - חשוב להבין שככל שגל הקול מתארך בעקבות של ירידה בתדר המנוגן - ככה גם יותר קשה להגביר אתה האלמנט, דרושה הרבה עוצמה בשביל להפיק נתון דציבלי גבוה מרכיב שצריך לנגן גל קול ארוך.

בנוסף לכך ככל שתחום התדר הוא רחב יותר המגבר צריך לחלק את ההספק שלו ליותר תחומי הגברה.

אז חסכנו כאן גם תדרים שמגברים מאוד מתאמצים להגביר אותם וגם צמצמנו את תחום התדר - תוצאה סאב ומגבר הרבה יותר אפקטיביים.

ב. הסאב גם ככה לא אמור ולא מתוכנן לנגן תדרים מתחת ל30 הרץ ולכן התוצאה המתקבלת מאי חסימתו מתחת ל30 הרץ היא - עיוות... ואיבוד הספק בהתאם למה שרשמתי בסעיף הקודם.

ג. הסאב לא מנגן גלי קול ותחומי תדר שעלולים להזיק לו.

ד. המגבר נשמר ושולט הרבה יותר טוב בסאב, צריכת הזרם מהמערכת החשמלית גם כן קטנה בהתאם.

מכל הסיבות למעלה - מומלץ בחום להשתמש באופציה אם היא קיימת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce:

למשל - הסאב אאורה שיש לי בחתימה - לא אמור לרדת מתחת לשלושים הרץ, אני חוסם אותו בין 30 ל60 הרץ

אז זה בעצם תחום החיתוך האידיאלי של סאב (30-60) או שככה נשמע לך הכי טוב?

זה לא תחום קצר מדי לעומת מה שהסאב יכול לנגן?

hu:clarion dxz785usb|comp:hertz mlk165|amp: audison lrx 4.1k|sub:hertz hx300d|mono:sundown audio sae1000d

פורסם

למה קצר ?

גם ככה מתחת ל30 הוא לא באמת מפיק טוב

וגם ככה מעל 60 הסט הקידמי יודע להפיק מעולה*

אז מה הקטע ?

*מתייחס למקרה האינדיווידואלי :)

פורסם
סאבסוניק זה למעשה HI PASS FILTER לתדרים מאוד נמוכים,

לרוב מכוונים ל25 הרץ, כדי שתדרים נמוכים מזה לא יעברו לסאב ויגרמו לו נזק (כתוצאה מעבודה בתדרים שהוא לא מיועד להם)

עתיד

גם לי יש את הכאוס 12 , אז על כמה לשים את הסאבסוניק ? כמה זה אצלך ?

אני חותך אותו ב50HZ ( חבל שאי אפשר פחות )

פורסם

הסאבסוניק מיועד בעיקר לתיבות פתוחות בהם אם לא תחתוך מלמטה יינזק האלמנט.

בתיבה אטומה במידה הנכונה אין צורך לחתוך אותו מלמטה מפני שמכנית הסאב לא יירד יותר מדי עד הגבול התחתון המסוכן לו.

אם אתה מתעקש לחתוך - כמה שיותר נמוך.

פורסם

לשאלתך - אני בלי סאבסוניק,

אל תפחד הוא לא יקרע - זה לא IDMAX :)

דווקא אני חותך אותו ב60 הרץ, 50 הוא קצת מפסיד בשר.

וחבל כי הבשר שלו טעים רצח :)

פורסם

קודם כל - למען הסר ספק - בתגובה הקודמת שלי לקחתי את הסאב שלי כדוגמה ספציפית.

זה נכון שאין צורך לתחום אותו מתחת ל30 אצלי כי הוא בתיבה אטומה ובאמת שהוא לא ינזק - אבל בלי שום קשר, כשהוא תחום בין 30 ל60 הוא רק נשמע יותר טוב, כי הוא מקבל יותר הספק, הוא מנוצל יותר נכון והוא מנגן תחום תדר שהוא אמור לנגן ולכן התוצאה היא טובה מאוד בצורה כזאת.

צביקה אני מציע לך לנסות בכל זאת לחסום את הסאב שלך בגבול התחתון שלו ולראות עם יש לך שיפור משמעותי או לא - יכול להיות שזה יגרום לך לחייך עוד יותר. אני יודע שבדרך כלל אתה אוהב שהסאב שלך סגור מאוד - אבל כשאתה תפתח אותו כשמתחשק לך - סביר להניח שהוא ישמע לך עוד יותר טוב.

לגבי הסאב של עתיד - מזל שיש לו גולף... זה לא הסאב שאני פוחד שיקרע...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

SQL אני מוכן לקבל, שום דבר שקשור לSPL, מעולם לא מדדתי DB. ולא עשיתי מפגן רעש :)

נכון אני לא שומע כמו אדי,

102DB (אדי ? זה מה שמדדנו נכון ?)

אבל גם לא כמו חברים אחרים 1020DB :D

פורסם

גורל, SPL זו לא בושה. אתה בחברה טובה.. משדרג ל1500? ל3500? עובר לזוג כאוסים? לשלישיה? מותר לחלום..:-D

הסאב שלי נחתך ב20HZ,25HZ וכלום. אותו דבר. היום על כלום.

אכן ווליום סאב על 0 מתוך 15 ומונחת דרך קבע ב3DB בקרוס על מנת שכשארצה - אוכל..:-D

עריכה:

גורל, לא לגלות לאף אחד את החלום שלי על הכפתור הנסתר שהופך את נסיכת הSQ שלי למפלצת SPL אימתנית..

• תוכן חדש...