Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

נגיד שאני מעוניין להתקין 3 סאבים בבגאז', 3 תיבות מלבניות רגילות לא יוכלו להכנס לתא המטן שלי, למרות שנפחו עצמו מספיק,

בגלל זה אני חשבתי על תיבות "מעוצבות" לפי תא המטען, ככה שהם לא סימטריות, אך נפחן מספיק לפי נתוני היצרן.

השאלה היא- האם התיבות בצורה הלא סימטרית ישפיעו על הצליל בצורה משמעותית ? או שבכלל לא ישפיעו עליו ?

(אני מתעלם מהעובדה שיש סאבים פרי אייר שלא צריכים תיבה- רק שאלה לידע כללי)

ועוד שאלה לא כל כך קשורה- מזה סאב בזוקה? האם הוא חזק\ חלש\ איכותי\וכדומה מהסאבים הרגילים?

תודה רבה לעונים.

פורסם

סאב לא רואה צורה, הוא רואה נפח. אתה יכול לעשות תיבה באיזו צורה שאתה רוצה רק תקפיד שתתאים לנפח המומלץ ע"י היצרן.

בזוקה זה שם שנדבק לתיבה גלילית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה הסיבה שאתה רוצה להתקין 3 סאבים ?

אם אתה רוצה עוצמה ,אז אתה יכול ללכת על 2 סאבים "15 .

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

איתמר נתן את התשובה לפותח השירשור.

אבל באמת מה יש לך לעשות עם 3 סאבים סאב אחד אפילו של 15 מספיק 2 זה כבר מעל ומעבר.

2 סאבים 15 שמספיק עוצמתיים ובעלי הספק זה פרויקט לא קטן בפני עצמו.

המערכת החשמל תקרוס בקלות. ועזוב מערכת חשמל צריך מגבר מאוד חזק בשביל להחזיק דבר כזה.

במקום להשקיע ב3 סאבים תקנה אחד של 15 שהוא מספיק חזק או אם אתה נסחף תחפש 18 זה תחליף ל3 סאבים זה מה שבטוח.

לא יודע איך תכניס סאב 18 אבל במחשבה שנייה לא יודע איך תוכל להכניס 3 סאבים.(תלוי ברכב כמובן)

פורסם

כל החשיבה שלך היא חשיבה מבוססת SPL,

אתה מבין למה אני אומר שהאבוק 15 הוא SPL ? :),

תחשוב על 3 סאבים 10 אינץ', נגיד 3 אססינים. רק מהמחשבה עולה לי חיוך.

זה SQL טהור לגמרי !!

ומגבר שמוציא אלף וואט ב1 אום יחזיק את שלושתם יפה מאוד,

אז לא צריך מערכת חשמל מפלצת, ותקבל פה רמות פאנץ' שלא תקבל בשום תצורה אחרת.

פורסם

בואו ונמתין לתשובת פותח הת'רד מה הסיבה שהוא רוצה 3 סאבים.

ייתכן וגם החשיבה שלו היא מבוססת SPL טהור והוא מבקש לדעת האם גיאומטריית תיבה שונה תשפיע לרעה על הצליל מבחינת עוצמה.

אז אולי תפרט לנו מעט יותר מה ברצונך לעשות, איזה סאבים, על מה הם יוגברו ומהי המטרה.

פורסם

לגבי תיבה אטומה - בגלל שהאוויר שהסאב מזיז כלוא בתוך התיבה, אין חשיבות לצורה - יש חשיבות לנפח בלבד ולעובי התיבה.

כשמדובר על תיבה שיש בה פורט - ממדי הפורט מאוד חשובים.

אבל תיבה שיש בה פורט גם משמשת כפילטר בגלל העובדה הזו וניתן לכוון אותה לתדר מסויים.

תיבת בנד פאס זה כבר סיפור - כי גם לתיבה וגם לפורט יש השפעה על התוצאה שמתקבלת בסופו של דבר.

אז אתה צריך לדעת מה לבחור.

אולי אליקו יוכל להרחיב קצת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, עלול להשמע מדבריך כביכול שלתיבת פורטד יש חשיבות לצורה בגלל ממדי הפורט, אבל מעבר לממדי וצורת הפורט אין כמובן משמעות לצורת התיבה.

פורסם

אפשר למצוא אנשים רבים ש"מחליקים" פינות בתוך התיבה (בעיקר למטרות SPL)

ויש להתחשב גם ב"התבשלות הגל"

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
אדי, עלול להשמע מדבריך כביכול שלתיבת פורטד יש חשיבות לצורה בגלל ממדי הפורט, אבל מעבר לממדי וצורת הפורט אין כמובן משמעות לצורת התיבה.

יש תיבות בנדאפס שהפורט בהן הוא חלק מהבניה של התיבה - בתיבות כאלו - מן הסתם, הצורה של התיבה היא קריטית להשגת התוצאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שמתי לב באמת שפותח הת'רד מתחבט קשות בין תכנון תיבה איזובארית לבין אלו של הסינגל או הדואל רפלקס באנדפאס..:wink:

יש עוד סוגי תיבות:

tpencl.gif

פורסם

עתיד.

המחשבה שלי לא נטו spl נראה ככה שהוא רוצה להשיג תוצאת spl גבוהה.

גם 3 סאבים די פשוטים מוציאים עוצמה מטורפת כמו שאמרתה 3 אססין עשר זה לא sq טהור,

כמו שאמרתה זה sql.

אז בכול זאת גם 3 סאבים 8 נראה לי יהיו די עוצמתים בשביל להגיד וואו.

אותי מעניין איך הכאוס נשמע.

והינה הפתרון ל3 סאבים לא יודע אם זה כזה אפקטיבי אין לי פרטים על זה בכלל.

אבל זה נותן רעיונות.

http://www.youtube.com/watch?v=PFPpqyLulrw&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  • תוכן חדש...