Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע אני מתלבט בין שני הרכבים הללו ורוצה לשמוע קצת התנסויות ודעות מכם :|.

בעיקרון, אהבתי יותר את המראה (הפנימי והחיצוני) של האיביזה והיא הרבה יותר צעירה, אך יש דבר שמדאיג אותי בה- האמינות.

יש אנשים שטוענים שהאיביזה לא רכב אמין ושעשה תקלות בדורות כאלה ואחרים, ואני רוצה לדעת האם כך המצב גם עכשיו.

האם יש אנשים שכבר בעלים של האיביזה החדשה ויכולים לספר איך היא?

האם האיביזה היא רכב מומלץ או שהוא פשוט יפה ויזואלית אך בפנים (איכות הרכבה ואמינות) לא שווה הרבה?

אשמח לכל יעוץ אפשרי (ורצוי גם שיהיה אובייקטיבי)

תודה :-).

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

יהיה קשה לספר לך על אמינות של האיביזה החדשה אתה לא חושב? רכב שרק מספר מועט של חודשים על הכביש עדיין לא עבר מבחן של "אמינות".

הכל תלוי כיצד מטפלים ברכב וכיצד נוהגים בו.

ברמת העיקרון שניהם רכבים זהים,החולקים את אותה השלדה.

תעשה נסיעת מבחן על שני הרכבים ותראה לאיזה מהם אתה יותר מתחבר.

אישית,בתור בעל איביזה 07,האיביזה החדשה נראת אכן הרבה יותר ספורטיבית וצעירה והפאביה,שלדעתי האישית? הרכב פשוט מכוער ובעל מראה זקן. הפלסטיקה של הרכב אינה נסיעה לעין ולא למגע.

בסך הכל? דעה אישית שלי.

חכה לעוד חוות דעת.

בן.

Got To love It

פורסם

אני אישית סבלתי מאוד מהאיביזה האקסית (1.6 "ספורט") ולכן לא תקבל ממני המלצות על האיביזה או סיאט בכלל.

על הנייר היא הייתה חבילה מוצלחת - מנוע חזק משל המתחרות (הלא ספורטיביות), תיבה ידנית, איבזור מכובד (חישוקי 16', סאן רוף מקורי, בקרת יציבות - ESP, בקרת אקלים דיגיטלית, מושבים תומכים וכן הלאה), עיצוב צעיר ותא נוסעים איכותי.

והנה רשימת התקלות - בתקופה של 7 חודשים.

*נשרו גומיות דלתות, התנפחו דיפוני דלתות, מושבים קידמיים חרקו בלי סוף וכל העסק התחיל לזמזם זמן קצר מאוד אחרי קבלת הרכב (והעסק החמיר אחרי החלפת חלקי הגומי/פלסטיקה).

*קרסו חלק מרכיבי המתלה הקידמי והרכב הושבת לסופ"ש ארוך ובסופו של דבר הוחלפו - כריות בולמ"ז, בולמ"ז, קפיצים ומוטות קישור.

*היה קושי בשילוב ההילוכים (בעיקר 1 ו-R).

זה המקום לציין לשלילה את השירות במוסך המרכזי של צ'מפיון - נציגי השירות חצופים, מזלזלים (במידה ואין לך אודי - תקבל יחס מחפיר ותיהיה בעדיפות אחרונה) וחסרי מקצועיות.

ואגב, אחד מנציגי השירות (אם איני טועה) תפס אותי וטען שככה זה הסיאטים ואין יותר מידי מה לעשות נגד זה.

כמובן שבהתחלה זה היה נשמע כמו כסת"ח, אלא שבשלב מאוחר יותר התברר שאני לא היחידי שסובל - ישנם עוד בעלי "ספורט" (1.6. לא 1.4), בעלי קופרות ובעלי קורדובות (מורי נהיגה/נהגי מוניות) שהתלוננו על בעיות כאלה ואחרות (החוזרות ונשנות).

אחרי ימי חופשה שנשרפו (לי), ימי עבודה שנשרפו (לאימי) והרבה מאוד עצבים ושיחות עם מנהל המותג (שלא רצה לפצות אותנו) - הוחלט למכור אותה ולעבור לאחת המתחרות (כשהעדיפות הייתה לפביה החדשה).

בהחלט הרכישה המאכזבת ביותר שלנו...

חזרנו לשקודה (ולפביה) - אחרי בחירת אופציות (גרנדה פונטו 1.4 ידנית וכן הלאה)...

אני לא צריך לספר לך עד כמה אנחנו מרוצים ממנה (וכמה מרוצים היינו מהפביות הקודמות).

האיביזה החדשה מכוערת מאוד ביחס לקודמת, יש לה תא נוסעים מרשים ביחס לקודמת (ומרשים יותר מהתא השמרני והכבד של הפביה [בעיקר בגרסאות נטולות הבקרת אקלים דיגיטלית), היא מרווחת יותר ביחס לקודמת, בטוחה יותר מהקודמת וטוענים שגם מתנהגת יותר מהקודמת (לא יצא לי לנהוג בה - רק לשבת) ולצערי היא ממשיכה להיות יקרה (גם מהקודמת וגם מהמתחרות) ללא הצדקה.

לפני כמה שבועות עמדתי באותה ההתלבטות (אתה זוכר) - ולמען האמת, די התלהבתי מגרסת SC של האיביזה (לפחות מהאבזור שלה בגרסת "ספורט").

ישבנו, חשבנו והחלטנו להמשיך עם פביה - הפעם מעט שונה ומאובזרת יותר :-)

האיביזה פחות קולעת לטעמנו, גורמת לחששות לגבי האמינות ויקרה מידי ללא הצדקה (כפי שציינתי).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לי הייתה איביזה ספורט שנתיים וחצי ולא היו שום בעיות אבל, שמעתי על בעיות גיר בכמה קופרות .

הפאביה לא נראית לי יותר אמינה מהאביזיה החדשה לפחות בגרסאות הבנזין. סה"כ רוב המכלולים זהים, אם כבר לאיביזה יש גיר מתקדם יותר ואיכות חומרים גבוה יותר על זה פוחת או יותר ההבדל במחיר.

אישית הייתי הולך על הסיאט, ה"דימוי" הספורטיבי והעיצוב של המכונית יותר מדברים אליי.

פורסם

אוראל,לפי מה שזכור לי צמפ'יון זה כולל גם סקודה.

לא אישית לא "נשרו" שום גומיות ולא התפנחו לי דיפוני דלתות והרכב עבר כבר 82K שזה לא מעט בכלל!

כן יצא לי לראות גם מרצדס S500 מחכה לגרר בצד הדרך,משמע קורים דברים אין מה לעשות.

מעצבן,מרגיז,מרגישים כמו פריירים וכ'ו..אין מה לעשות בנידון.

כמו רשימת התקלות שרשמת לגבי האיביזה פותח השרשור יכול לעשות חיפוש והוא ימצא יותר תלונות לגבי הפאביה החדשה והשירות לעומת "המלצה לצמיגים חדשים" :)

ההצעה הכי טובה לתת לבחור היא לעשות נסיעת מבחן על שני הרכבים ולהחליט איזה מבין הרכבים יותר נוח לו ולאיזה מהם הוא מרגיש יותר מחובר.

בן.

Got To love It

פורסם

דניאל, פותח הת'רד התכוון לגיר הידני - והגיר הידני של הפביה שונה מהגיר הידני של האיביזה (תיבה אחרת).

בן, המוסכים של שקודה נפרדים מהמוסכים של אודי/סיאט/פולקסווגן - ורמת השירות טובה משמעותית.

ובן, אולי אני צריך להזכיר לך את הבעיות שלך עם הסאן רוף ומסביב (לא זוכר מה בדיוק. אני זוכר שהתלוננת בפני על מספר דברים בזמנו) - כנראה שכחת מהם...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מסכים עם אוראל, אבל לי יש כמה דברים להוסיף.

אני לא חושב שיש הצדקה לשלם קרוב ל 9K בשביל רכב שכמעט דומה, האיביזה עולה 109K לעומת זאת הפאביה עם הסאן רוף עולה 100K.

הסאן רוף שיש באיביזה הוא פנורמי, ז"א הוא רק נפתח בהטיה ולא כולו, בפאביה יש סאן רוף רגיל שנפתח גם בהטיה וגם בצורה מלאה.

השירות במוסכים של סקודה הוא מצויין, לא ניתקלתי בשום יחס רע, נהפוך הוא, אחרי כל "בילוי" שמה, הם מתקשרים אליך בשביל לדעת מדוע בכלל הגעת לשמה.

אני לא יכול לתת חוות דעת על סיאט, כי לא היה לי רכב ברשותי שלהם.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

היתה לי איביזה מהדור הקודם במשך שנתיים, לא היו תקלות כלל.

בינתיים היו פה לא מעט שרשורים על בעיות בפאביה החדשה.

emotion of motion

פורסם

אני הכי קרוב להשוואה כי על שמי רשומות שתי מכוניות: קורדובה 2007 ופאביה סטיישן 2007 עם נתונים טכניים זהים, גיר רגיל זהה וקילומטרז' כמעט זהה (קורדובה כ 75K ופאביה כ 70K). נתונים טכניים, מנוע 100כ"ס 1400 סמ"ק.

רשימת תקלות בקורדובה - אפס.

רשימת תקלות בפאביה - תקלות חשמל קטנות ומרגיזות, למשל בסטרטר.

איכות חומרים זהה אין התפרקויות והגיר/מצמד מגיב ממש אותו דבר.(אני די עובר מרכב לרכב).

בקיצור, זה אותו רכב, תלוי איך שמתחזקים אותו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

משתמע מהתגובות שזה עניין של מזל פחות או יותר, ושבסך הכל הם די דומים אחד לשני.

מחר אני לוקח נסיעת מבחן על הפאביה ועל האיביזה ואז נחליט :)

אם יש לחבר'ה כאן עוד סיפורים מנסיון אישי או חברים זה יעזור :wink:.

תודה.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם
היתה לי איביזה מהדור הקודם במשך שנתיים, לא היו תקלות כלל.

בינתיים היו פה לא מעט שרשורים על בעיות בפאביה החדשה.

אלכס, אתה מוזמן לראות כמה פעמים הזהרתי שלא לבצע התקנות ברדיו מילאנו - הם לא יודעים את עבודתם וגורמים לנזקים בפלסטיקה ובחשמל (ואגב, גם באיביזה היה לי סיפור עם ההתקנה ה"משובחת" שלהם) - וזה תקף לכל צ'מפיון, לא רק לגבי שקודה.

בסיאט ידעו שיש בעיה עם חלקי גומי מסויימים והם פשוט השתיקו את זה והחליפו אך ורק למי שהתווכח איתם על זה.

בשקודה הודו כי היה פגם סידרתי בחיפוי קורות A (שמיוצרים ע"י יצרן חיצוני) במשלוחים הראשונים, שיפרו את חיפוי הקורות, החליפו את החיפוי הפגום אצל הלקוחות (בארץ - אצל לקוחות שהתלוננו) והבעיה נפתרה.

הבחירה בין השתיים היא עניין של טעם.

מחר דור יעשה נסיעות מבחן - ויהיה חכם יותר. אני אצטרף אליו.

נשוב מחר עם עידכונים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, ממה שאני זוכר נטלי או מישהו אחר רשם כאן שהסוכן של סקודה ציין כי הגומיות יוחלפו אך כנראה ויעופו שוב.

מישהו אחר ציין שהגומיות הן לא ליופי (שלא יכנסו מים ויעשו חלודה) ככה שיש בעיה גם בה.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

הגומיות נמצאות במקומן אך ורק בשביל שמירה על מרווחים שווים בשני הצדדים - זאת תשובה שקיבלתי בצ'יכיה (בביקורי במפעל).

אני החלפתי את הקורות תקופה קצרה אחרי קבלת הרכב ומאז (ועברו לפחות 8 חודשים) הכל עומד במקומו ואין שום סימני נשירה מצד הגומיות.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אלכס, אתה מוזמן לראות כמה פעמים הזהרתי שלא לבצע התקנות ברדיו מילאנו - הם לא יודעים את עבודתם וגורמים לנזקים בפלסטיקה ובחשמל (ואגב, גם באיביזה היה לי סיפור עם ההתקנה ה"משובחת" שלהם) - וזה תקף לכל צ'מפיון, לא רק לגבי שקודה.

בסיאט ידעו שיש בעיה עם חלקי גומי מסויימים והם פשוט השתיקו את זה והחליפו אך ורק למי שהתווכח איתם על זה.

בשקודה הודו כי היה פגם סידרתי בחיפוי קורות A (שמיוצרים ע"י יצרן חיצוני) במשלוחים הראשונים, שיפרו את חיפוי הקורות, החליפו את החיפוי הפגום אצל הלקוחות (בארץ - אצל לקוחות שהתלוננו) והבעיה נפתרה.

הבחירה בין השתיים היא עניין של טעם.

מחר דור יעשה נסיעות מבחן - ויהיה חכם יותר. אני אצטרף אליו.

נשוב מחר עם עידכונים.

אני מכיר את העיניין עם הגומיות אבל היו פה אנשים עם הרבה יותר בעיות מזה (כמו נטלי). האם זה אומר משהו לגבי האמינות של הפאביה? כנראה שלא. האם מה שקרה לך עם האיביזה אומר משהו לגבי האמינות של האיביזה? כנראה שגם לא שהרי האיביזה שלי היתה נטולת תקלות (גם שם הותקנות דברים ע"י רדיו מילאנו).

סה"כ אני מסכים איתך. אני חושב שהאמינות תהיה דומה והבחירה ביניהן היא עיניין של טעם (זו גם כוונת הקונצרן כנראה).

emotion of motion

פורסם

מבחינה עיצובית לא הייתי נוגע ב"שקודה" (עאלק) עם מקל. פשוט רכב מכוער נקודה.נראה מזרח אירופאי ולא זו לא מחמאה.

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

• תוכן חדש...