Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רציתי להתייעץ אתכם בקשר לתקלה שהתחילה לאחרונה בסוזוקי סוויפט.

הרכב שנת 94 מנוע 1300 הזרקה, לאחרונה הרכב מניע בסל"ד גבוה, אין לי מד סל"ד אבל מעריך בסביבות ה1500+-.

הרכב לא מוריד את סל"ד הסרק גם כאשר התחמם.

ניסיתי לנתק צינורות וואקום אשר מגיעים אל פילטר האוויר מסולונאיד הסרק ועוד צינור אשר מגיע מוואקום גדול ליד פילטר האוויר בעל שתי צינורות אך ללא הועיל, אין שינוי.

בעיה שהתחילה במקביל ברכב היא שכאשר אני נוהג ורוצה ללחוץ את דוושת הגז עד סופה, הרכב נבלם ומורגש כי קדמת הרכב צונחת והרכב נשמע כנחנק ומאבד מהמהירות. זה קורה רק כאשר הדוושה לחוצה עד סופה, ולא בכל מהלך הדוושה.

נורת CHECK ENGINE לא דולקת לכן אני מניח כי אין תקלה באחד החיישנים, האם אני טועה?

אשמח לספק כל מידע נוסף שיידרש כדי שתוכלו לסייע לי. אין לי מספיק דינרוס לתרום למוסך ומעדיף לתקן (ברמת האפשר) בעצמי.

המון תודה לעוזרים!

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

צריך לעשות שתי פעולות, לבדוק משיכות אויר של צנרת האויר ובית המצערת.

לקחת עבודה נוספת כדי לממן תיקונים ברכב.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום ארז.

ברכב הזה גם אם תחתוך חוט של אחד החיישנים לא בטוח שתידלוק המנורת תקלות 8).

לעיניין הטורים הגבוהים- ישנו בדגם מונו הזה יחי טורים טרמית (דומה לצ"וק) אך פה הוא פותח מעבר אוויר ולא סוגר אותו כמו בקרבורטור - המעגל סתום ולא עוברים מיים (נוזל קירור) דרכו ולכן הוא כל הזמן פתוח ומכאן הטורים הגבוהים.

יש לפתוח צינור מיים הנמצא מאחורי יחידת המונו ולשחרר את הסתימה עם לחץ אוויר ולוודא לאחר מכן שעוברים מיים בשני היציאות.

כמו כן במרכז המעגל מיים הזה נמצא חיישן טמפ נוזל הקרור (במרכז היחידת מונו) וגם זה תורם לטורים גבוהים במקצת ולהעשרת דלק קבועה.

לעיניין החניקה בעומס מלא - ישנם בעיות בדגם זה גם עם לחץ הוויסוט (הקפיץ נחלש עם השנים) והלחץ הטעלתי יורד וגם בעיות עם המרסס שליכלוך המצתבר עם הזמן לא נותן למחט להתרומם לכול מהלכה ומכאן גם חוסר דלק בעומס מלא.

לעיניין זה לא ההיתי ממליץ לך להתעסק לבד אלה לגשת לבעל מקצוע המכיר את המע מכמה טעמים -

הברגים המחזיקים את כובע המרסס ודיאפרגמת הוויסוט נוטים להשבר בפתיחה(סגורים עם לוקטייט) ואם כבר פתחת ולא שברת ברגים - יש צורך לדעת כייצד לחלוץ את המרסס ממקומו מבלי לפגוע בגומיות הרגישות גם בפתיחה וגם בסגירה .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים תודה רבה על התגובה.

רציתי לדעת איך ניתן להסביר שהשתי התופעות האלה החלו במקביל, וכיצד?

אציין כי יש לי את הרכב זמן קצר מאוד והוא נסע מצויין עד היום שהחלה לי התופעה הזו.

קצת רקע לגבי מה שבצעתי בו בזמן האחרון שיתן לך מעט רקע על הרכב:

לפני שבועיים+ במוסך - טיימיניג וראש מנוע (מעבר מים לשמן) והחלפת רצועה, החלפת שמן ופילטר שמן.

השבוע לבד - בצעתי שטיפה לרדיאטור ולמערכת הקירור לפני כמה ימים - 4 שטיפות במים (כל פעם מילוי וריקון עד לאחר התחממות הרכב) החלפתי צינורות מים מגומי - עליון/תחתון/מגשר לחדשים,

פלאנג' מים בין צינור תחתון למגשר שנשבר לי ביד בפירוק הצינורות הוחלף לחדש, תרמוסטט חדש, בית תרמוסטט חדש, ניקוי מיכל עיבוי, שטיפה נוספת ומילוי נוזל קירור איכותי.

אתמול בצהריים: החלפת פלאגים במקוריים של NGK - נבדקו מרווחים, החלפת חוטי הצתה ב BERU חדשים (עד הצהריים היום הרכב נסע בסדר).

זה מה שעולה לי לראש עכשיו.

היכן ממוקמת יחידת המונו הזו שמוזנת מים? אני אבדוק אותה לפי מה שרשמת.

האם את בעית המרסס ניתן לפתור בעזרת ביצוע אינפוזיה?

אתה סבור שאני צריך לפנות למוסך שמטפל בהזרקות או מספיק מורשה סוזוקי?

פורסם

דנידין,

אשמח אם תשתף אותי במה שידוע לך על הרכב מדגם זה, על כל מחלותיו ותחלואיו.

דעתך שונה משל חיים וזה כמובן הגיוני מאחר שאף אחד מכם לא נמצא ליד הרכב ורק משער מה לא בסדר.

אך האם אתה יכול להסביר מעט את כוונתך בבדיקות האויר וכיצד לבצע כך שאוכל לבדוק גם את מה שאתה המלצת?

תודה,

ארז.

פורסם

שבוע טוב לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום ארז.

יחידת המונו (ההזרקה) היא מרכזית אצלך ונמצאת מתחת למסנן האוויר (נראה כמו קרבורטור אך זה לא).

את נוזל הקירור היא מקבלת מבסיסה דרך סעפת היניקה והיציאה היא דרך צינור בחלקו העליון של המונו ובדרך גם ישנו במעגל המיים הזה גם את חיישן הטמ"פ והכל נמצא בחלקו האחורי של יחידת המונו.

את היחידה הטרמית אתה לא יכול לראות מפני שהיא נמצאת בבסיס היחידת מונו אך האמן לי היא שם.

כל שאתה צריך לעשות זה לפתוח את הצינור מיים העליון ביחידת מונו ולוודא שיוצאים מיים גם מהצינור ששיחררת וגם מהפייה שלו .

בעם לא היה מעבר נוזל הטורים לא ירדו ולא יגיע נוזל לחיישן הטמ"פ.

האם חסמו (בטעות) את מעבר המיים בסעפת עם אטם לא מתאים או שיש חסימה בדרך או אוויר אינני יודע ועליך לבדוק זאת.

לגבי אינפוזייה - חבל על הכסף מפני שהתקלה היא מכאנית ותוסף דלק למיכל הדלק יבצע את אותה העבודה אך לא יפתור את התקלה.

האם מוסך או מכון - תלוי בך - כנס שאל שאלה ומי שיאמר לך שהוא מכיר את התקלה ופותר אותה במחיר סביר כנס עליו.

בהצלחה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

מתעלק על השרשור.

יש לי אופל קורסה 1.2 12XE אם איננני טועה,

תיאור הבעיה דומה שיש לי ,וגם ההסבר על יחידת המונו דומה מאוד,

האם ייתכן שגם אצלי זה אותה מערכת(היחידת מונו?) ואכן זאת הבעיה?

שאלה נוספת,כמה יעלה מחיר של ניקוי מערכת הקירור כמו שהוזכר כאן ?

בתודה.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

תודה על ההסבר,

אבדוק ואעדכן.

לבעל הקורסה,

צינורות מים עולים לפי סוג הרכב, אצלי עלו בסביבות 60 לאחד.

פלאנג בין צינורות גומי מצאתי רק בחברה ולכן עלה קצת יקר - 130 שקל בערך.

בית תרמוסטט - 50 שקל.

תרמוסטט - 40 שקל.

מי ברז - לפי מה שהעירייה גובה.

סיליקון אדום - דבק אטמים - כמה שקלים.

נוזל קירור מרוכז - 30 שקל לליטר וחצי (קניתי שתיים).

ניקוי מיכל עיבוי - פירוק ושטיפה בסבון ובאבנים (כמו ניקוי מיימיה צבאית).

חבקים מנירוסטה (אל חלד, החבקים הישנים היו דרעק {פרדון מיי פרנצ'})

כל החלקים מלבד אחד בחנות חלקי חילוף.

טיפלתי לבד, חוסך המון בעלויות.

ארז.

פורסם

בעיה שהתחילה במקביל ברכב היא שכאשר אני נוהג ורוצה ללחוץ את דוושת הגז עד סופה, הרכב נבלם ומורגש כי קדמת הרכב צונחת והרכב נשמע כנחנק ומאבד מהמהירות. זה קורה רק כאשר הדוושה לחוצה עד סופה, ולא בכל מהלך הדוושה.

שמח לבשר שלפחות בתקלה הזו הצלחתי לטפל.

משפט שזכור לי מאד מידידי בפורום אומר כי "אין צירוף מקרים אלא הצטרפויות מקרים".

בידיעה זו חשבתי לעצמי מה כבר יכולתי לעשות שגרם לזה?

נגשתי לרכב, פתחתי מכסה מנוע ועברתי שוב על חוטי ההצתה.

גיליתי כי חוטי ההצתה בצילינדר 1 ו-3 היו מנותקים, הקונקטורים עצמם היו מנותקים אבל מעטפת הגומי נראתה ממש כרגיל לכן לא שמתי לב לזה בבדיקתי הראשונה.

חברתי אותם כמו שצריך, יתכן שבהתחלה לא חיברתי ממש חזק או לא עטפתי את הפלאג בגומי כמו שצריך ומהרעידות בנסיעה הקונקטור השתחרר, עכשיו הרכב נוסע כמו שצריך.

לגבי הבעיה הראשונה של הסל"ד, שמתי לב שהטורים כן יורדים, אך לאחר זמן רב (בערך בחום עבודה) אבל הם ככה כל הנעה!

גם אם בהתנעה קרה וגם אם בחמה.

חיים, לא שכחתי את המלצותיך, לא יצא לי לבדוק זאת עדיין.

ארז.

• תוכן חדש...