Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חשבתי לשתף במידע שיכול לעזור ולעניין כמה חבר'ה כאן והוא בנוגע לספרי שירות לרכב (repair manual או service manual בלעז).

בכל מוסך מורשה יבואן שמכבד את עצמו יש כוך קטן, בו עומדת ספרייה ועליה כמה עשרות ספרים המכילים את כ-ל מה שצריך לדעת על דגמי היצרן. עד כמה הספרים האלה מפורטים? עד לרמת הבורג כולל מומנטי סגירה שאף אחד לא יודע שהם קיימים.

למכונאי החובב מדובר באוצר של ממש, ולמעשה ספר כזה הוא "היינס" למתקדמים, וכולל הרבה פרטים שהיינס ודומיו משמיטים. ניתן לדוג מניואלים כאלה באי-ביי בעלות של כמה דולרים, אך יותר קל לגגל קצת ולמצוא אותם כקבצי PDF. בנקודה הזאת אני מבקש להזכיר שיש כאן זכויות יוצרים (כנראה, למרות שאין מקום לרכישת ספרים כאלו ללקוח הפרטי) ואין לפרסם לינקים להורדות או אתרי הורדות.

אז אחרי שהפכתי את האינטרנט הצלחתי הגיע למדריך המיוחל שכולל 1550 עמודים.

ה PDF הספציפי שהגעתי אליו הוא ככל הנראה קובץ מקורי של סוזוקי שהתגלגל לרשת והוא soft copy של הספר האמיתי, כולל כריכות.

לא רציתי להשאיר אותו על המחשב כי אין כמו תחושה של ספר אמיתי ביד, על אחת כמה וכמה שעובדים על הרכב.

מפה לשם הגעתי לרזי מהפורום והוא שמח לעזור לי להוציא את המדריך, 1:1 כמו המקורי.

אז אולי אוטו עוד אין, אבל מדריך כבר יש

:wink:

אז זהו, רק רציתי לשתף אתכם בחוויה הקטנה והנחמדה הזאת.

(ורזי, שוב תודה, אתה תותח :-P)

איתמר.

(נ.ב, מצטער על התמונה עם הנוקיה לצורך המחשת העובי, האבטיח נמצא על הדוגמנית בחדר הסמוך).

BOK 001.jpg

BOK 002.jpg

BOK.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

במדפסת :wink:

(אבל אחת גדולה)

לעלויות - פנה אליו לקבלת פרטים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פשש איזו השקעה,כריכה חמה,הדפסת לייזר דיגיטלית.. אחלה!

אפשר להגיד על זה תתחדש !

מצאתי אני לאופל שלי,את הספר המלא סרוק בPDF,רק שזה בגרמנית או בפולנית..(יש תמונות, אבל בכל זאת)

אמרו לי בבית-ספר שעם אנגלית אני אסתדר תמיד.

שקרנים.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם
חובבנים... הייתי יכול להכין לך אחד יותר גדול. :-)

ManGiantBookSeoul.jpg

אז זה מה שאתה עושה שם? אכן Large format :lol:

מצאתי אני לאופל שלי,את הספר המלא סרוק בPDF,רק שזה בגרמנית או בפולנית..(יש תמונות, אבל בכל זאת)

אמרו לי בבית-ספר שעם אנגלית אני אסתדר תמיד.

שקרנים.

אי אפשר להסתדר עם מדריך בשפה לא מובנת. מצאתי את הספר הנ"ל גם בהונגרית, לא הבנתי ממנו כלום.

איתמר.

פורסם

לא מבין מה היתרון בהדפסה , הרי כשאתה עובד עם קובץ במחשב , אתה יכול לבצע חיפושים וכל מה שתוכנה מאפשרת לך לעשות במקום האפשרות היחידה של לדפדף.

מדובר במדריך טכני לא סינרומן.

פורסם

כן, כשאתה עובד עם קובץ PDF במחשב במידה והוא לא סרוק ויש אפשרות לחפש זה טוב, ככה אתה מדפיס רק את החלק שאתה צריך ויורד איתו לאוטו לבצע את העבודה.

פורסם

סליחה באמת.

מה רע במודפס?

ואם הוא רוצה ללכת לשירותים עם זה (ואין לו לפטופ)?

ותחשבו על איזה בעסה זה לרדת הדפים שאתה צריך ואז לגלות שאתה צריך עוד איזה דף, ואז עוד פעם ללכת להדפיס? זה משגע את המוח.

תמיד שיש ספר אתה תדפדף קצת קדימה קצת אחורה והרבה פעמים מוצאים פרטים חשובים, מה שלא בדיוק קורה כשאתה עם דף אחד ביד.

ועוד משהו אחרון: כשיש ספר, הרבה יותר נוח לך להוסיף הערות קטנות בכתב יד, מה שלא קורה עם דף שהדפסת לשימוש חד פעמי.

ותודה איתמר על המידע,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...