Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נגרר לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שהקוראים כאן יוכלו לעזור לי - אני רוצה להזמין בניה של נגרר שיתאים לגרירת רכבים - אבל שניתן יהיה לגרור את הנגרר באמצעות רכב פרטי:

1. איפה ניתן לבנות כזה נגרר?

2. איפה אוכל למצוא את הנתונים לגבי סוג הרכב ויכולת הנשיאה של הנגרר? את הרכב הגורר אקנה בהתאם ונכון לעכשיו אין לי רכב גורר. הרכב הנגרר שוקל כ-700 ק"ג ואני מעריך שנגרר שיתאים רק לצורך זה יכול להיות קל משקל - כ-200-300 ק"ג.

אשמח לעזרת הקוראים בפורום.

זיו

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

על פי התקנות בארץ, רכב פרטי מורשה לגרור עד 500 ק"ג - ולא מין הנמנע שזה עומד בסתירה למה שהיצרן קבע לגבי הרכב הפרטי שלך.

את הנתונים האמיתיים לגבי העומס המותר לרכב אפשר למצוא בספר הרכב (במקרה שלי, פיאט פנדה, הם קיימים רק בספר האנגלי ולא במהדורה העברית, כנראה מפני שנתונים אלה לא ניתנים ליישום על פי תקנות התעבורה), וגם איפה שמוטבע מספר שלדה ונתונים על הצבע (במקרה שלי - בבגאז').

אכן, זה מהווה בעיה למי שרוצה לגרור רכב ראלי, נגרר גדול או קראוון לטיולים.

יצא לי לדבר על זה עם כמה ממפיצי הנגררים, ובסופו של דבר אפשר להילחם בטחנות רוח או פשוט לקנות ג'יפ/טנדר/טנדרון ולחרוק שיניים.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

גם אני שמעתי פעם שהמגבלה היא 500 ק"ג, אבל בירור שערכתי לאחרונה העלה שזה לא נכון - המגבלה לרכב פרטי שמשקלו עד 2200 ק"ג היא 750 ק"ג (משקל כולל - נגרר + המטען עליו).

http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=1&item=744240

אני יכול להעיד שיצא לי לא מזמן לגרור שני טרקטורונים על עגלה ארוכה עם בלמי אוטומטיים, המשקל הכולל היה 820 ק"ג (עד 10% חריגה מדובר בקנס של 500 ש"ח ללא נקודות..לקחתי סיכון קטן). הרכב הגורר היה טויוטה קורולה (2009), מבחינת סחיבה לא הייתה שום בעיה, בספר הרכב כתוב שהמשקל המירבי לגרירה הוא כ-1200 ק"ג. לי זה נשמע קצת מוגזם, כי כבר עם המשקל הזה של 820 היה מאד קשה לנהוג ברכב, ההיגוי היה מאד בעייתי (חלוקת משקל - אין משקל מספיק על הגלגלים הקדמיים), היה מאד מפחיד לעבור את ה-90 קמ"ש - גם בכביש 6, היו כמה מקרים שהעגלה התחילה לקבל נדנודים מצד לצד (פיש טייל), בנסיעה ישרה לגמרי, ממש בלי סיבה (אפשר להניח שאולי משהו כמו גלים בכביש או רוחות צד גרמו לזה), משהו כמו רזוננס שהלך והתגבר והיה ממש מפחיד. הצלחתי להשתלט על זה ע"י החזקה של ההגה במצב ישר לגמרי ובלימה עדינה. לא נראה לי תענוג גדול לנהוג בדבר כזה בכביש מפותל ורטוב למשל.

בקיצור - ממש לא ריאלי לגרור רכב ששוקל 700 ק"ג בעצמו + נגרר שישקול לפחות 300 ק"ג. אתה צריך טנדר..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

היום הדברים שונים ממה שהיה בעבר.

באפריל 2008 נכנסה תקנה שקובעת כי משקל הגרירה נקבע ע"י היבואנים / יצרנים. לכל רכב שעלה על הכביש לאחר אפריל 2008 נרשם ברשיון לאחר התקנת וו גרירה מה המשקלים המותרים לו לגרור עבור נגרר עם בלמים ונגרר ללא בלמים.

לדוגמא - סיטרואן C4 - נגרר עם בלמים - נע בין 750 ק"ג ל- 1400 ק"ג תלוי בדגם הרכב.

נגרר ללא בלמים - נע בין 600 ק"ג ל- 750 ק"ג תלוי בדגם הרכב.

הדרך הפשטה ביותר היא ליצור קשר עם יצרן נגררים והוא ידע להגיד לך מה המשקלים המותרים לגרירה לפי דגם הרכב.

בהצלחה.

פורסם

באתר משרד התחבורה יש מאגר מלא עם הוראות הרישום של כל כלי הרכב ושם ניתן למצוא את המשקלים המותרים לכל רכב.

מאגר זה נעול ולא ניתן להכנס אליו אלה עם יש לך שם משתמש וסיסמא שניתנה לך ע"י משרד התחבורה.

פורסם

תודה, עוזר מאד. בשורה התחתונה - עדיין לרכב פרטי שמשקלו עד 2200 ק"ג (ואין למיטב ידיעתי הרבה רכבים פרטיים מעל המשקל הזה), מותר מקסימום 750 ק"ג עם או ללא בלמים בנגרר. מעל משקל 750 הרכב חייב להיות במשקל 2200 ק"ג לפחות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים בשירשור. ועכשיו לשורה התחתונה - איזה רכב (פרטי כמובן) בכלל יכול לבוא בחשבון לגרירת המשקל שציינתי.

הכוונה היא לרכב זול ואמין - יכול להיות אפילו ספרטני וישן - ואם אפשר שלא יהיה בזבזן גדול בדלק :roll:

לפני שהעלתי את השרשור הנ"ל חשבתי על סובאר טנדר - אבל נראה לי שהמשקל העצמי שלו נמוך מדי :oops:

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

kitcar, תודה על המזכר מאיר העיניים.

מה ההשלכות של התקנות לגבי רכבים ששנת יצורם לפני 2008?

האם אפשר ליישם את התקנה הזו רטרואקטיבית?

האם בעצם מותר כעת לגרור כל גרור ובלבד שלא יעלה על המשקל המותר?

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

הדרך היחידה שאולי בעזרת תוכל ליישם את התקנה החדשה על כלי רכב אשר עלה על הכביש לפני אפריל 2008 היא לגשת למכון התקנים / טכניון ולבצע בדיקה להתקן הגרירה אשר קיים ברכב. אולי הם יאשרו לך זאת.

אני ממליץ לך ליצור קשר עם אגף הרכב במכון התקנים ( תפנה למוטי ) ותבדוק איתו האם ניתן לקבל אישור מיוחד.

בהצלחה.

פורסם

מה זאת אומרת אסור לגרור רכב פרטי על ידי רכב פרטי?

האם ניתן לגרור באמת לפי משקלים מוגדרים על ידי היצרן?

אם כן מה המניעה לגרור רכב מרוץ למשל (הוא אינו רכב פרטי) עם נגרר מתאים כל עוד עומדים במשקל?

תודה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...