Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נגרר לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה כלכך מסובך להבין נדב?

רכב פרטי "פרייבט" אינו מסוגל מבחינת החוק בישראל לגרור רכב מירוץ.

משקל רכב מירוץ מינימלי הוא 800 ק"ג? משקל העגלה מינימלי לגרירת רכב הוא 700 ק"ג? (נגרר מאושר ותקני)

חבר ביחד את המשקלים,לך לקרוא את התקנות ותבין לבד.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני,

לא צריך להתעצבן :)

היום הדברים שונים ממה שהיה בעבר.

באפריל 2008 נכנסה תקנה שקובעת כי משקל הגרירה נקבע ע"י היבואנים / יצרנים. לכל רכב שעלה על הכביש לאחר אפריל 2008 נרשם ברשיון לאחר התקנת וו גרירה מה המשקלים המותרים לו לגרור עבור נגרר עם בלמים ונגרר ללא בלמים.

לדוגמא - סיטרואן C4 - נגרר עם בלמים - נע בין 750 ק"ג ל- 1400 ק"ג תלוי בדגם הרכב. נגרר ללא בלמים - נע בין 600 ק"ג ל- 750 ק"ג תלוי בדגם הרכב.

הדרך הפשטה ביותר היא ליצור קשר עם יצרן נגררים והוא ידע להגיד לך מה המשקלים המותרים לגרירה לפי דגם הרכב.

בהצלחה.

לפי המודגש, סיטרואן C4 יכולה לגרור רכב מרוץ כיוון שהרכב (שלי) שוקל סביב ה850 ק"ג והעגלה עוד כ400 ק"ג. אגב, כך זה גם בחו"ל (איפה שמותר לנסוע ברכבי מרוץ על הכביש, ובכלל יש מרוצים )

השאלה היא האם משרד הרישויי סוף סוף קיבל שכל ומתחיל לאשר לפי המלצות יצרן, מה שבטוח כל שוטר באיזור יעצור לבדיקה.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

משרד הרשוי האימפוטנטי הישראלי לא ינקוף אצבע בלי תביעה

את המשרד לא מעניין מה "קיט קאר" כתב

נסה לגרור רכב מירוץ או רכב רגיל עם נגרר ללא בלמים (אסור!!!)

לכן חזור לנוסחה שלי ואני ממש לא מתעצבן.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני, אתה מדבר על נגרר ללא בלמים.

הנגרר שמשמש את הצוות שלי נבנה במיוחד לגרירת רכבים (נבנה יחד עם זה של ניר בורנשטיין) ובעל המפרט הבא:

משקל עצמי של כ450 ק"ג.

משקל הכולל המורשה שלו עומד על ~1300 ק"ג

שני סרנים עם בלמים (כמובן)

האם סיטרואן C4 לצורך העניין תוכל לגרור אותו לפי התקנות החדשות?

תודה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

מהמידע היקר שהצגתם כאן אני מבין שכל הסיפור הזה הנו הרחק הרחק מהתקציב שלי :cry:

וכן, נותר לי רק לבכות - משום שבכל מדינה מתוקנת ההגבלה היחידה בגרירה הנה שהמשקל הכולל של הנגרר יהיה נמוך ממשקל הרכב הנגרר - בלי המצאות של גורר עם בלמים וכיו"ב - דבר שמעלה את משקל הנגרר ואת עלותו.

אגב, עם כל ההחמרות שיש בארץ - אין, ככול הידוע לי, הגבלות על מהירות הנסיעה עם הנגרר - הגבלה שקיימת בעולם המערבי.

אבל, כמובן שאנחנו "אור לגויים" ויודעים טוב יותר - הרי אצלנו יש תרבות מוטורית ארוכת שנים וטמועה היטב

:cry:

אסור שיהיה רכב עם שינויי מבנה :?

אסור להתחרות :?

אסור לגרור רכב :?

אני יודע שמיד יופיעו המקטרגים ויאמרו שהכל ניתן עם כסף (כן, אם היה לי ג'יפ חדש וכו כו') - אבל אומר לכם - באירופה ובארה"ב יש ליגות של מרוצי גרוטאות ורכבים בסיסיים (עם ציוד בטיחות כמובן) שכל נער יכול להתחרות עימם מבלי לבקש משכנתא מהבנק.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

אגב, עם כל ההחמרות שיש בארץ - אין, ככול הידוע לי, הגבלות על מהירות הנסיעה עם הנגרר - הגבלה שקיימת בעולם המערבי.

הגבלת המהירות בישראל היא 110 קמ"ש, וברוב הכבישים ההגבלה בפועל היא 90-100 קמ"ש, וזה עונה על המקסימום שמוגדר בספר הרכב.

נדב - הרי ציטוט מהמסמך:

"רכב גורר שמשקלו הכולל (G.V.W) פחות מ 2,200 ק"ג רשאי לגרור גרור מכל סוג שמשקלו בהתאם למשקל שיקבע על פי סעיף 4.2 (א) לעיל, אך שלא יעלה על 750 ק"ג."

משמע - אתה לא יכול לגרור את הפג'ו.

מטופש ומקומם, כרגיל.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

נדב

למיטב ידיעתי ותסתכל אצלך ברשיון הנגרר

הנגרר שלך איננו מיועד ברשיון לגרירת רכב אלא מצויין בו נגרר כללי.

ומכאן שברגע האמת הנגרר שלך אינו חוקי

צריך להיות כתוב ברשיון

נגרר לרכב או רכב מירוץ.

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...