Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אין ראלי בישראל (הכוונה לראלי ביין לאומי וגדול כמו מה שרואים בwrc ) אם במדינה קטנה כמו קפריסין יש ראלי למה במדינה שלנו (לא שהיא גדולה אבל בכל זות )אין ?

אני מבין שיש המון בירוקרטיה ושטויות אבל רציני זה יכול רק להועיל לעסקים כמו תיירות וכו ...

פורסם

מאותה סיבה שאין פה מירוצי פורמולה 1, או דראג סטריפס או פורמולה D או רודיאו, (טוב זה לא באמת מאותה סיבה אבל זה יכול היה להיות נחמד :) ) כי אישרו את חוק הספורט המוטורי בארץ באיזשהי קריאה בכנסת, אבל ספורט מוטורי עדיין לא "באמת חוקי"

ומה הסיבה האמיתי? שאלה טובה, כנראה שלעולם לא נדע

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם לא לא שמת לב, חסרים בארץ עוד כמה דברים "קטנים". לדוגמא:

• תח"צ בלילה ובשבת
  • נישואים אזרחיים
  • הלוואות סטודנטים

אלה רק 3 נושאים שאינם קשורים ביניהם, ככה בשלוף.

אם תצליח להסביר לי מדוע הם לא קיימים, אני אסביר לך מדוע אין ראלי בישראל.

פורסם

אל תשכח מיסוי של 100%~, רמת מחייה נמוכה יותר, והעובדה שחובב רכב בישראל נחשב כרוצח מועד. למי שספורט מוטורי הוא בנשמתו - אין מה לחפש כאן (בינתיים).

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

הבשבוש המחפש

יש הרבה סיבות למה אין ראלי בישראל ! ואם שאלתך שאלת תם היא ,הרי התשובה:

1. אין בכלל ספורט מוטורי מסודר בארץ כך שאין שום אפשרות לסמוך על גוף מקצועי מקומי שיתן תשובות לכל הנושאים המקצועיים בארגון ראלי אמיתי , כשהממסד לא תומך.

2. אין לנו התאחדות ספורט מוטורי הקשורה ישירות ל-FIA שתגשר בין אותם גורמים שאמורים לארגן הראלי כדי לפקח על ההכנות.

3. נכון , יש שיגידו שהם מסוגלים להרים אירוע בינלאומי ראוי לשמו ! אני סבור שאף גורם מקומי אינו עדיין מסוגל לתת מענה לכל הנושאים המקצועיים הדרושים לסוג כזה של אירוע.

4. לסוג כזה של אירוע צריך להיערך כשנה מראש לפחות ,זאת בהנחה שבמדינה בה יתקיים האירוע המוסדות הקשורים לקיומו משופשפים דיו עם ניסיון של אירועים קודמים בדרגות שונות ועם קבלות מוצקות המוכיחות כי בכוחם לעמוד באתגר. לא נראה לי שמשהו חיצוני שאמור לתת אישור לקיום האירוע אצלנו יהיה כזה עיוור להבין שעדיין לא קיימנו אירוע ברמה מועדונית שהיה משביע רצון !!

5. מי שמבין ויודע מה זה ראלי אמיתי ומה הן הדרישות הבסיסיות לקיומו , ידע להודות שהדרך עוד ארוכה למימוש החלום הנועז!!

לסיכום- בואו נתעסק ונקיים אירועים שמתאימים ליכולות המקצועיות שלנו, ואט אט נתקדם בבטחה ובסבלנות מבלי לחלום גבוה מידי כי כל קיצור דרך בשלבי הלמידה לא ייטיב לקידום הענף !

מישל

פורסם

בהמשך לתגובתו של מישל, הנוגעת לפן המקצועי, אני אסביר למה התכוונתי בתגובתי.

יש בישראל הרבה תופעות מעצבנות המציבות אותה בפיגור אחרי כל מדינה מפותחת.

הפתרון הקל הוא לתלות את האשם בדתיים, בפוליטיקאים, בנשים וכו', אבל זה לא הכל.

כל הדברים שציינתי, ובכללם מרוצים כחלק מתרבות נהיגה, הם דברים שלא קיבלו עדיפות

ראויה מעת הקמת המדינה ועד היום. במדינה כמו ישראל, בה הבטחון קודם לכל, זוטות כמו

זכויות האזרח, עתיד אקדמי ובטיחות בדרכים הם תמיד בגדר "פרוייקטים" ולא בגדר עדיפות

לאומית. עד שהמצב ישתנה, ונהיגה ותרבות מוטורית יהיו חלק מתכנית חינוך חובה, אין טעם

לצפות לניסים בדמות מירוצים חוקיים, ראלי או אחרת. נכון להיום, חובבי המירוצים, מקצועיים

ככל שיהיו, הם מיעוט נרדף בארץ, ולכן יכולתם מוגבלת.

עכשיו יותר ברור?

פורסם

גם אני הופתעתי פעם לגלות שאחד מעובדי, שענה בשלמות לסטראוטיפ של "מתנחל דתי" היה בילדותו במרוץ פורמולה 1 בגרמניה (אליו לקח אותו אביו, ה"מתנחל דתי" אף הוא) והוא כמובן זוכר זאת כחוויה נפלאה.

אבל איך אומרים, יש דברים שיפים לגויים ולא לארץ הקודש.

הרי לא הייתם רוצים שיום אחד יופיע כאן משיח על חמורו, ולפתע תופיע מעבר לפינה מכונית ראלי רועשת ותדרוס אותו חו"ח?

לפיכך המחוקק שואף למנוע נהיגה במהירויות העולות על מהירות ריצה של חמור, בין אם על מסלול או בכביש.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...