Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחזקה של פיאט קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח

אני יודע שהנושא הזה דובר כאן לא הרבה, עשיתי חיפוש ולא מצאתי עדיין מספיק תשובות.:roll:

אני אשמח לקבל תשובות מבעלי פיאט קופה בהווה ובעבר:

איך האחזקה של הרכב הזה? אני יודע שזה לא הולך להיות זול, אני לוקח את זה בחשבון. אבל אני מעוניין לדעת, כמה לא זול?

מה העלויות של טיפולים וחלקי חילוף? וכמובן, מה זמינות החלקים בארץ לרכב כזה?

איזה ליקויים מוכרים יש לרכב שצריך לדעת ולבדוק טוב טוב, לפני קניה?

מה ההבדלים באחזקה בין 16V ל20V?

איך ההתנהגות והאחיזה של הרכב הזה? כמובן, 16V ו20V

תודה לעונים

לוטן

הייתה וולקן, היום יש קליאו ספורט MK1

פורסם

לפי מה שאני יודע אחזקה שלה לא יקרה במיוחד.

תלוי ברמת התחזוקה של הרכב ובמקצועיות ו/או עוצמת השיפורים שעשו לה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כאשר האוטו לא עושה בעיות אז האחזקה השוטפת לא נוראית אבל כאשר הוא מתחיל לעשות בעיות, אתה צריך כיסים עמוקים.

זה מתחיל מטורבו שלא כזה זול, מנוע 5 צלינדרים יקר להחריד (4 צלינדר הרבה יותר זול לקניה), קלאץ' טיפה יותר יקר מרכבים ספורטיביים מקבילים וצריך מיומנות כדי לבצע טיימינג. אחת מהנקודות תורפה של הרכב זו מערכת חשמל שלא שורדת יפה את השנים.

חבר החליף 106 ראלי בפיאט קופה תוך כדי השירות הצבאי (לא כזו השוואה הוגנת אבל סתם דוגמא מהחיים האמיתיים), את הפז'ו הוא הצליח לתחזק ואפילו לשפר ופיאט הכניסה אותו לחובות עד שהוא נאלץ למכור. מה שכן, כאשר הרכב נוסע הוא נוסע גהנום, רק חבל שההתנהגות לא באותה איכות כמו של שאר המכלולים (ברקסים, מנוע, עיצוב חיצוני ופנימי וכו').

קח בחשבון שאתה קונה רכב ספורט בן 15 שנה, גם אם הוא תוחזק בצורה הכי אדוקה שיש תמיד יתחילו סימנים של עייפות החומר אז תכין תקציב לא מבוטל לאחזקה או שפשוט שתהיה לך נזילות כסף במקרה של תקלה רצינית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה שאמרו לך כאן ברובו נכון, הפיאט לא נוראית בכלל לאחזקה.

צריכת דלק 1:8 בעירוני משולב, בבינעירוני המצב משתפר מאוד ועולה אפילו עד 1:12.

אם קונים פיאט קופה חייבים למצוא אחת שטופלה באהבה ובזמן, בגלל שהרכב מאוד עדין, ואם מתעללים בו הוא יתעלל בך בחזרה דרך הכיס.

טיפולים רגילים עולים טיפה יותר מברכב רגיל, אתה צריך לבדוק שהמנוע, גיר וטורבו במצב טוב, כל השאר לא אמור לעלות הרבה כסף (הכל יחסי).

למזלך, הרבה בעלי פיאט קופה דואגים לרכב הזה ושומרים עליו, פחות למזלך אלה ששומרים לרוב לא רוצים למכור, נדיר למצוא אחת שנשמרה בקפידה למכירה.

בקשר להבדלים באחזקה, צריכת הדלק של ה20V יותר טובה, טיפולים אני לא יודע כ"כ מה ההבדל הכספי, תחכה שרובי יענה.

חלקים וחלפים מכאניים יש בשפע בשוק (במיוחד ל16V) חלקי פח צריך לייבא מחול או למצוא אחת מפורקת (לך תמצא).

האחיזה של הקופה מדהימה, האוטו יושב כמו על מסילה, הקטע שהוא מאוד מאוזן ולא יוצא לחגיגות זנב יזומות כשרוצים, מה שחסר לי מהקליאו שהייתה לי לפניו.

אני מאוד מרוצה מהפיאט עד עכשיו, אוטו מדהים ביופיו, אנשים עוצרים מלכת ברגע שהאוטו עובר, אוטו מאוד חזק עם סאונד יפה, מתנהג טוב, רכב מומלץ מאוד!

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

תודה

עכשיו רק צריך למצוא אחת שמורה למכירה ובמחיר שפוי, יחסית.

אז אם מישהו מכיר אחת כזו למכירה, אשמח לקבל פרטים.

לוטן

הייתה וולקן, היום יש קליאו ספורט MK1

פורסם

שיהיה לך בהצלחה ידידי, אני אפקח עיניים.

בכל מקרה אם אתה צריך עזרה יש את מועדון פיאט, החבר'ה של הקופה מאוד מגובשים ורוצים לעזור אחד לשני, ובכלל מועדון מאוד תומך.

• תוכן חדש...