Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה למבינים בגיר רגיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני יודע שמכבים [כאשר מכבים] תאוטו [את האוטו] הרכב צריך להיות על הילוך [בהילוך] ראשון.[נקודה] חבר אחר אומר על ניוטרל עכשיו [אמר שצריך לכבות עם הרכב עם ההילוך בניוטרל].

אני הבנתי שאסור על ניוטרל ולא זוכר מה הסיבה.[נקודה] עזבו מה עובר טסט מדבר על החיים הרגיל מישהו יכול לתת הסבר אם יש הבדל או לא ואם כן מה הוא. נקודה]

בעברית: לא משנה איך נוהגים על מנת לעבור טסט, בחיים האמיתיים, האם יש הבדל אם משאירים את הרכב בהילוך ראשון או בניוטרל בחנייה ואם כן, מה הוא?

פורסם

מדוע צריך להיות בהילוך ולא בניוטרל בעת חנייה? עד כמה שאני יודע למנוע דירדור של האוטו במידה ובלם היד אינו מחזיק את האוטו כהלכה.

בעלייה יש לשלב הילוך רוורס בעת חניית האוטו, בעלייה בעלת שיפוע חזק יש לשלב הילוך גבוהה, ובמישור מומלץ הילוך ראשון.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
ואל תשכח שבשביל להניע אתה צריך להיות בניוטרל :-)

שלא יהיה פאדיחות.8)8)

הרי גם ככה בחניה אתה בהילוך ראשון. מה שחשוב זה לזכור בבוקר לשים על ניוטרל לפני שמניעים.

אתם יכולים להסביר לי למה צריך להיות בניוטרל בעת הנעה עם גיר רגיל?

פורסם

באופנועים תוצרת ארה"ב חובה להניעה בראשון עם קלאץ'.

אם אין לך אחד כזה אתה יכול לכבות את הרכב בכל הילוך, והעיקר שתכניס לראשון\רוורס בהתאם למצב כדי למנוע דרדור.

ואם אתה רוצה חיים קלים, שתניע, שלב לניוטרל.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

בירידה/עליה רצוי לחנות בהילוך משולב, במישור עדיף בניוטראל.

דחיפת הרכב שלך ע"י רכב אחר בתמרון חניה יכולה לגרום נזק לגיר במידה וההילוך משולב.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

ממש לא נכון.

לא יגרם שום נזק לגיר ידני מדחיפה וגם אם כן זה עדיין היה עדיף ממצב שמישהו דחף לך את האוטו שהיה בניוטראל והאוטו המשיך ועלה על ילד ששיחק ליד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לשכנה שלי יש סאניאנג קורנדו ידני.

הרכב מתניע אך ורק בהילוך ראשון עם קלאצ לחוץ (ככה הוא תוכנן).

כל הילוך אחר וקלאצ' לחוץ או ניוטרל ואורות לוח השעונים אפילו לא נדלקים.

למרות הטמטום של העניין (לכאורה), אני בטוח שזה עניין אמריקאי שהציל הרבה ילדים מלהדרס בשניה של ההתנעה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגיר רגיל עדיף תמיד להשאיר את הרכב בהילוך משולב בעת שחונה, אסור להסתמך רק על הבלם יד.

כשהרכב חונה במגמת עליה רצוי לשים בהילוך בראשון, ובזמן שחונה בירידה לשים על רוורס כידוע גם לפי היגיון.

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

למרות הטמטום של העניין (לכאורה), אני בטוח שזה עניין אמריקאי שהציל הרבה ילדים מלהדרס בשניה של ההתנעה.

כמו שאמרתי זה תקן אמריקאי, לא מטומטם בעליל! יש פה מחשבה על הבטיחות, זה כמו שאי אפשר להוציא מP ברכב אמריקאי אוטומטי ללא לחיצה על הבלם, וכמו שאי אפשר להשאיר רכב אמריקאי חונה בN מכיוון שהמפתח משתחרר מהסוויץ' רק בP וגם זה נועד לשמור על חיי אדם.

שתדעו לכם שהתקינה האמריקאית הרבה יותר מחמירה וטובה מזו האירופית.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

המאליבו לא מניעה אם לא לחצת על הברקס גם בP וגם עם בלם רגל לחוץ.

גם המגאן (הידנית) לא מניעה אלא אם לחצת על הקלאץ' ו/או הברקס כשאם לא לחצת על הקלאץ' הוא יניע רק בניוטראל ואם תנסה לעזוב את הדוושה במהלך ההנעה הסטרטר ידום מיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי במה יותר בטוח רכב שמניע רק בראשון עם קלאץ' מאשר רכב שמניע רק בניוטראל?

בשניהם הרכב לא יקפוץ קדימה ובשניהם הנהג יודע כשהוא בהילוך (ואם לא הרכב לא מניע ).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ממש לא נכון.

לא יגרם שום נזק לגיר ידני מדחיפה וגם אם כן זה עדיין היה עדיף ממצב שמישהו דחף לך את האוטו שהיה בניוטראל והאוטו המשיך ועלה על ילד ששיחק ליד.

ממש כן נכון, נניח שחנית בהילוך קדמי משולב, נהג(ת) ג'יפ חנתה ברוורס וקצת לקחה את הרכב שלך אחורה.

עכשיו תחשוב טיפה ותבין למה בערי באירופה (העירונית השטוחה ושונאת האוטומט) חונים (במישור) רק בניוטראל, ככה גם נתן להזיז הרכב קדימה/אחורה בשעת חניה או לא עלינו בזמן חיבור לגורר העירוני.

לדוגמא הדמגוגית עם הילד אני לא כ"כ יודע איך להתייחס, לפי הרציונל הזה בכלל לא מומלץ לנהוג, יש גבול עד איפה אפשר למתוח את הסטטיסטיקה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• תוכן חדש...